پردازندههای AMD
خواهش میکنم، شایعات و حرف و حدیثها درباره پردازندههای AMD را کنار بگذارید. دوران داغ کردن این پردازندهها خیلی وقت است که به سر آمده و پردازندههای موجود این شرکت، پاسخگوی نیاز قشر وسیعی از افراد و کاربردهاي مختلف هستند. پس نگرانی را کنار بگذارید و به راحتی به سراغ این پردازندههای خوشقیمت و قدرتمند بروید.
اما یک واقعیت درباره پردازندههای AMD وجود دارد و آن، قدیمیتر بودن فناوری ساخت آنها در مقایسه با نمونههای اینتلی است. البته در زمان نوشتن این مقاله، AMD پردازندههای Fusion را معرفی کردهاست که مانند پردازندههای Sandy Bridge دارای پردازندهگرافیکی داخلی هستند و در آینده نیز پردازندههای Bulldozer عرضه خواهندشد. اینکه منتظر پردازندههای جدید AMD باشید یا هماکنون پردازنده AMD خود را از میان مدلهای موجود انتخاب کنید، به خودتان بستگی دارد.(البته از آن جایی که هنوز پردازنده های جدید AMD و اینتل وارد بازار نشده اند در این راهنمای خرید به سراغ آن ها نرفتیم)
AMD Phenom II
سری Phenom II شامل قویترین پردازندههای AMD میشود که البته به پای پردازندههای قدرتمند Core i7 شرکت اینتل نمیرسند. در حقيقت میتوان گفت، رقیب اصلی این سری از پردازندهها، تولیدات میانقیمت اینتل هستند و به دليل داشتن تعداد هستههای پردازشی بیشتر و قیمت مناسب Phenom II (به خصوص مدلهای ششهستهای)، در بسیاری از موارد به رقیب اینتلی در محدوده قیمتی یکسان ترجیح دادهمیشود. این پردازندهها به حافظه نهان L3 مجهز هستند و در مدلهای دو، چهار و ششهستهای تولید شدهاند. مدلهای ششهستهای از فناوری Turbo Boost استفاده میکنند.
اگر به سراغ مدلهای Black Edition بروید، میتوانید با تغییر ضریب، فرکانس کاری این پردازندهها را نیز افزایش داده و به کارایی بالاتری دست پیدا کنید.
AMD Athlon II
این سری از پردازندههای AMD، برای کسانی است که بودجه محدودی دارند و بین پردازندههای حرفهای Phenom II و مدلهای ارزانقیمت Sempron قرار میگیرند. ساختار معماری آن مشابه Phenom II است اما حافظه نهان L3 ندارند. این پردازنده در مدلهای دو، سه و چهارهستهای تولید شدهاند که مدلهای چهارهستهای آنها با توجه به قیمتی که دارند، برای بسیاری از کاربردها (از جمله بازی) مناسب به نظر میرسند.
AMD Sempron
سعی کنید تا حد امکان سراغ این پردازندهها نروید، مگر آنکه بودجه بسیار محدودی داشتهباشید یا بهعنوان مثال، به سیستمی برای دانلود یا منشی تلفنی یا دیگر کاربردهای سبک نیاز داشتهباشید (البته برای این کاربردها APU E-350 شرکت AMD را ترجیح میدهم). تعداد پردازندههای این سری تنها دو عدد است.
سلام آقای پناهی از پاسخ کاملتون ممنون
الان رفتم تو اینترنت تحقیق کردم دیدم یه مادربرد گیگا هست با سوکت 1150 و چیپست h97 نوشته بود به علت داشتن چیپست جدیدش از نسل بعدی پردازنده های اینتل یعنی بردول پشتیبانی میکنه قیمتش هم فقط چهارصد هزار تومن هست.
آیا این مطلب حقیقت داره که از نسل بعدی اینتل پشتیبانی میکنه؟
سلام دوست عزیزم
منظورتان broadwell است. تا جایی که اطلاع دارم روی چیپ ست های سری H و Z سری 9 این امکان وجود دارد.
با سلام
من میخوام یه پردازنده جدید اینتل بخرم میخواستم بدونم این روز ها اینتل قرار نیست یه نسل یا مدل جدید از پردازنده هاشو بیرون بده؟ اگه قراره تا چند وقت دیگه؟
من دست نگه دارم یا بخرم؟
چون شنیدم رم های ddr4 اومده و مادر برد های جدیدشم قراره بیاد حالا اینتل هم نقشه ای داره یا نه؟
و سوال دوم اینکه پردازنده core i7 چقدر قوی تر از core i5 هست؟؟ آیا یه مدل خوب از core i5 میتونه با کمی آور کلاک به پای اون برسه؟
ممنون میشم اگه دانسته هاتونو در اختیار من بذارین.
سلام دوست عزیز
اینتل نسل جدید پردازنده خود را براساس سوکت LGA 2011-e وارد بازار کرده است اما اگر روی پلتفرم های دیگر منظورتان است هنوز چیز جدیدی وارد بازار نشده است. البته به طور حتم اینتل محصول جدید خواهد داد. دوست خوبم به نظرم ضرر نمی کنید چون شما استفاده خودتان را می کنید و محصول جدید هم موقع ورود گران است. بله الان X99 در بازار است اما قیمت مادربرد و پردازنده آن خیلی گران است. در مجموع به علت داشتن حافظه نهان بیشتر، پشتیبانی از HT یا Hyper Thread و فرکانس بالاتر کارایی ان حداقل 20 تا 25 درصد در بعضی از موارد بهتر است. نه همه چیز فرکانس نیست اما می تواند کارایی خوبی ارائه کنه.
سلام.خیلی ممنون از مقاله خوبتون.می خواستم بپرسم برای کار با 3dmax حتما باید پردازنده corei7باشه؟
سلام دوست خوبم
خیر نیازی نیست از پردازنده Core i7 برای 3D max استفاده کنید اما وجود این پردازنده به علت تعداد هسته های پردازشی و حافظه نهان بیشتر در نرم افزارهای سه بعدی کارایی به نسبت بهتری ارائه می کند.
سلام اقا چرا دیگه دکمه پرینت نداره که بشه همش رو سیو کرد بد خوند ؟؟
خداییش خیلی عالی بود کلی استفاده کردم
من در کل از اینجور مقاله ها بیشتر لذت میبرم . بخصوص وقتی که دو رقیب رو با هم مقایسه میکنید
امیدوارم که ادامه داشته باشه
ممنونم دوستان خوبم.
واقعاً عالی و کارآمد . دستتون درد نکنه آقای پناهی عزیز !
ایول بچه های سخت افزار
یکی دیگه از ازون مقاله های کارآمد نوشتین!
اینجور نوشته ها “خیلی” در انتخاب قطعات کمک میکنه!