بازار تجهیزات کامپیوتر و ابزار های دیجیتال جزو یکی از بازار های پیچیده و عجیب به شمار می آید. تامین کنندگان قطعات، کانال های فروش، اطلاعات ارائه شده به کاربر، آموزش ها و اتفاقاتی که در حاشیه رخ می دهد همگی در روند بازار، قیمت ها و در دسترس بودن محصول تاثیر گذار است. در این میان سو استفاده های مختلفی نیز از کاربران که برخی از آن ها دارای اطلاعات کم هستند صورت می گیرد که باعث می شود خریدار همواره نگران باشد که نکند پول خود را که با زحمت بدست آورده از چنگش خارج کنند و کلاه سرش بگذارند. امروز یکی از اقوام از من خواست تا با او برای خرید یک تبلت با حدود قیمت 700 تا 800 هزار تومان همراهش باشد تا مدلی مناسب انتخاب کند. از قبل می دانستیم که قیمت دلار در حال نوسان است و این مسئله یک بهانه ایده آل برای افزایش قیمت ها به شمار می آید. پس آماده بودم تا با موقعیت های عجیب مواجه شوم و با ثبت آن ها، درس هایی که یاد گرفتم را با خوانندگان سخت افزار در میان بگذارم.
مدلی که در نظر داشتم، تبلت FonePad 7 ایسوس بود که علاوه بر پشتیبانی از سیمکارت، دارای قیمت معقولی بوده و امکانات مناسبی هم ارائه می دهد. قبل از رفتن به بازار به برخی از سایت ها سر زده بودم که البته بسیاری از آن ها این مدل را در اختیار نداشتند. سایت asus24 نیز با آنکه این تبلت را در لیست موجودی های خود قرار داده بود، اما از کاربران درخواست کرده تا قبل از خرید با آن ها تماس بگیرند.
درس اول: در زمان هایی همچون این روزها که همه به دنبال بهانه برای گران کردن هستند بهتر است حضوری خرید کنید یا از وجود محصول با قیمت ذکر شده در سایت اطمینان حاصل کنید!
شال و کلاه کردم و به بازار کامپیوتر رضا رفتم که قبلاً شاهد عدم ثبات قیمت بین مغازه های مختلف بوده ام. از یک فروشگاه درباره وجود فون پد 7 پرسیدم و فرد حاضر در حالی که مشغول تمیز کردن یک فون پد 7 سفید رنگ بود، گفت :”این آخریشه میتونم 730 بهت بدم.” پرسیدم: “این مدل که باز شده و کار کرده و الان داری تمیزش میکنی رو میخوای 730 بدی؟؟ گرون نیستش؟” فروشنده نگاهی از سر منت به من انداخت و با لحنی نه چندان خوشایند پاسخ داد :”همینو نو بخوای باید 800 تومن بدی!” ترجیح دادم پاسخی ندهم و فقط از مغازه خارج شدم!
حین گشت و گذار یکی از فروشندگان تبلت MeMo Pad HD 7 از ایسوس را پیشنهاد کرد که در مدل های جدید از دو سیمکارت هم پشتیبانی کرده و کلی از حسنات آن برایم تعریف کرد. به گفته او این تبلت جایگزین فون پد 7 شده و 740 قیمت دارد. فروشگاه دیگری هم اعلام کرد که بار جدید همین تبلت قرار است به همراه کیف و یک حافظه هشت گیگابایتی رایگان به قیمت 800 بفروشد، اما اگر بخواهم 790 هم میدهد! (باز هم لطف و مرحمت فروشندگان شرمنده مان کرد!). به نظر ممو پد جدید گزینه ای مناسب برای کار ما به نظر می رسید، اما با جستجوی نام این تبلت در اینترنت دیدم که حتی سایت asus.com هم تبلت مموپد با دو سیمکارت را در لیست محصولاتش ندارد! جستجو را کمی بیشتر ادامه دادم و فهمیدم این تبلت جزو محصولات مختص چین است و از طراحی دیگر مموپد ها، اما با حافظه داخلی 4 یا 8 گیگابایت و دوربین پنج مگاپیکسل بهره میبرد. به نظر می رسد هزینه ساخت یک مموپد کمتر از یک فون پد 7 باشد و با همین خاطر (و البته با کسب هدف سود بیشتر) این تبلت سیم کارت خور جایگزین فون پد 7 شده است. البته بیشتر تاسف در این بخش به نماینده رسمی ایسوس در ایران بر می گردد که به جای ارتقای جایگاه این برند و ارائه محصولات با کیفیت تر، تصمیم گرفته تا سطح محصولاتش را پایین بیاورد.
درس دوم: در اغلب اوقات لطف و کرامت فروشنده بی طمع نیست. پس با اطلاعات قبلی به سراغشان بروید تا کم نیاورید! همچنین بد نیست یک اتصال اینترنت دم دست داشته باشید تا در صورت نیاز صحت اطلاعات دریافتی را بررسی کنید.
بازار کامپیوتر رضا نتوانست ما را برای خرید تبلت قانع کند و تصمیم گرفتیم تا سری به بازار موبایل ایران بزنیم. این بازار دو مزیت دارد که اول امکان کار از نزدیک با برخی از محصولات و دوم پارکینگ است! (البته مزیت های دیگری هم وجود دارد که مورد بحث ما نیست). پس از گشتن طبقات مختلف گذرمان به فروشگاهی در طبقه سوم افتاد که عبارت بزرگ Tablet Land در آن به چشم می خورد. تبلت های برند های مختلف روی میز قرار داشت تا هر کسی بتواند از نزدیک کار با آنها را تجربه کند. یک تخته وایت برد نیز به سبک اکثر فروشگاه های بازار موبایل ایران در جلوی ورودی فروشگاه قرار داشت که قیمت ها روی آن ذکر شده بود.
درس سوم: شنیدن کی بود مانند دیدن! سعی کنید قبل از خرید محصول را از نزدیک امتحان کنید. تجربه شخصی در کنار خواندن بررسی های مختلف و حسی که به شما می دهد اهمیت خاصی دارد.
در این فروشگاه با تبلت Lenovo S5000 روبرو شدیم که به خوبی توانست خودش را در دل ما جای کند. قیمت 790 هزار تومان برای تبلت لنوو اعلام شد و پس از کمی کار با آن و مقایسه با ممو پد و تبلت گلکسی تب 3 سامسونگ تصمیم گرفتیم تبلت Lenovo S5000 را خریداری کنیم. در این لحظه فروشنده اعلام کرد که این تبلت منوی فارسی ندارد! دوباره به سراغ تبلت رفتم و دیدم که صفحه کلید فارسی وجود داشته و مشکلی در نمایش فونت فارسی در سایت ها یا در زمان دریافت پیغام های متنی ندارد. کاربر ما هم مشکلی با منو های انگلیسی نداشت و در نتیجه این تبلت به تایید نهایی رسید.
در همین زمان هم فروشنده مشغول یادداشت کردن روی تخته وایت برد بود. از او پرسیدم: “قیمت ها رو دستکاری کردی؟” جواب داد: “آره این تبلت شما 10 تومن گرون شد” و مبلغ 800 تومان در پایین فاکتور نقش بست! ابتدا فکر کردم این یک شوخی است، اما اشتباه می کردم و فروشنده به شکلی جدی ادعا می کرد که گران شده و باید بیشتر پرداخت کنم. در اینجا بود که آرامش و صبر را جایز ندیدم و به شدت به اعتراض پرداختم. ده دقیقه کلنجار رفتن با فروشنده او را راضی کرد که به قیمت 790 هزار تومان اکتفا کند، اما این پایان ماجرا نبود!
درس چهارم: اینکه میگویند همیشه حق با مشتری است فقط برای خارجی ها نیست! اگر فکر می کنید فروشنده حق شما را زیر پا می گذارد اعتراض کرده و محکم سر حرف خودتان بایستید.
هر مشتری پس از خرید یک محصول جدید داغ است و می توان چیز های دیگری هم به او فروخت. به همین خاطر هم است که پس از خرید چنین وسایلی، اکثر فروشندگان بلافاصله کاور تبلت، محافظ صفحه نمایش و لوازم جانبی دیگر را به شما پیشنهاد می دهند. یک قانون کلی (اما نه لزوماً همیشگی) می گوید که سود فروشنده در لوازم جانبی است و گاهی که فروشنده ای منصف نباشد، می تواند این لوازم را با قیمت بسیار بالاتر به شما بفروشد. به ادعاهایی همچون : این اصل است، نندازی صفحه خراب میشه، بقیه مارک ها متفرقست و تاچ صفحه رو خراب میکنه، اون مموری سرعت گوشی رو میاره پایین اما برا من اصله و غیره توجهی نکرده و فروشگاه های دیگر را هم برای یافتن لوازم مورد نیاز امتحان کنید.
درس پنجم: هیچ لزومی ندارد از همان فروشگاهی که تبلت خریده اید لوازم جانبی مورد نیازتان را خریداری کنید. به احتمال زیاد می توانید اقلام مورد نیاز را با قیمت پایینتر هم پیدا کنید.
همین مسئله برای ما هم رخ داد. قیمت پیشنهادی فروشنده برای کاور 70 هزار تومان و برای محافظ صفحه نمایش 40 هزار تومان بود. ما به درس پنجم عمل کرده و از فروشگاه روبروی محل خرید تبلت، همان کاور را با قیمت 50 و محافظ صفحه نمایش را با قیمت 20 هزار تومان خریداری کردیم. بد نیست بدانید کل پروسه خرید تبلت از فروشگاه ذکر شده حدود 30دقیقه طول کشید و زمانی که فروشگاه را ترک کردیم، قیمت تبلت ما به 810 هزار تومان افزایش پیدا کرده بود!
درس آخر: قطعاً این پنج درس شما را از شر مشکلات موجود به طور کامل خلاص نمی کند. متاسفانه هر روز سخن ها و تجربیات تلخ جدیدی از کاربران در زمینه های مختلف می شنویم و تنها کاری که می توانیم انجام دهیم. انتقال آن ها به شما خوانندگان عزیز است. پس اگر شما هم تجربه ای در این زمینه دارید حتماً ان را با دیگر دوستانتان به اشتراک بگذارید تا آن ها هم به نحو بهتری از پول خود استفاده کنند و اعصاب راحتتری داشته باشند!
من همیشه اولین قانونم اینه که با فروشنده صحبت نمی کنم فقط قیمت می پرسم (چون خیلی انسان های پاک و شریف و مخصوصا با سواد و راستگویی هستن)
دوم ارزون ترین قیمت را نمی خرم
سوم به قول شما از فروشنده هیچ چیزی غیر از محصول اصلی خریداری نمی کنمممم
ممنونیم از شما دوست عزیز.
ای بابا چشمتون روز بد نبینه ما پارسال بعد کلی تحقیق فبلت زد اولترا رو خریداری کردیم به قیمت حدودا دو تومن.اما بعد از گذشت چند مدت قیمت این گوشی نصف شد و … بابام هم هر روز چوبشو میزنه تو سرم و … و تازگی هام که خراب شده و بردش سوخته و چهارصد تومن خرج رو دستم گذاشته تازه جالبه نمایندگی می گفت واسه درست شدنش باید یک و پونصد هزینه کنی :0 ممنون از مطلب مفبدتون
سلام به شما دوست عزیز
واقعیت ما تجربه کاری با برند مارشال را نداریم و برای همین نه این محصول را پیشنهاد نه رد می کنیم. اما براساس تجربه می توانیم بگویم ایسوس در این زمینه گزینه بهتری برای شما سرور گرامی است.
با سلام خدمت همه دوستان
من ميخواستم يك تبلت براي دوستم بگيرم سقف بودجه هم 300 الي 350 تومان
رفتم پرسيدم يه چند تايي بهم معرفي كردن
مارشال 711
مارشال 715
مارشال 720
يكي از دوستان خودم هم اين تبلت رو پيشنهاد داد
ASUS fan pad 7
حالا از شما ميخواستم منو راهنمايي كنيد و يه دونه تبلت پيشنهاد بديد
راستي مارك تبلت الان چي خوبه مارشال يا اسوس و ……. ؟؟؟؟؟؟؟
خيلي ممنون و سپاس گذارم
بنظر من به این بر میگرده خودت چقدر گرگ باشی و چقدر قبلش تحقیق کرده باشی اول باید چیزی رو که میخوای انتخاب کنی بعد بری با کمترین قیمت ممکن پیداش کنی مثلا گشتن تو جاهای پرت بازار کمک میکنه قیمت کمتری پرداخت کنی اینکه من معمولا از فروشنده ها در مورد جنسشون اطلاعات سخت افزاری دارم به من کمک میکنه تا چرت و پرت هایی رو که میگه به رخش بکشم و طرف قیمت بالاتری به من نده 😉
دمت گرم عالی بود بهره بردم;););):):)
با این حرفتون خیلی حال کردم حرف دلم بود ;);););)
آورین.:D
دیجی کالا خیلی از مدل ها علی الخصوص تبلتا رو نداره
مطلب به دردبخوری بود من میخوام این روزا یه تبلت بخرم و واقعا استرس داشتم.
راستی دوستان برای خرید تبلت و موبایل و … بازار موبایل ایران خوب هستش؟ چون جاهای دیگه ای مثل مرکز خرید موبایل ولیعصرم هس
دمت گرم جالب بود اصل خرید همینه;)
من خیلی وقته که به دنبال تبلت مناسبی هستم که نیازهاموبرطرف کنه اماچون تجربه ای ندارم ازخریدمیترسم.تبلت هواوی باتوجه به تعریفی که درسایت از انها میشودمیتواندنیازهای منوبرطرف کنه امادیگران باتوصیفی که ازگوشی های این مدل دارندمنوبیشترمیترسونن واقعانمیدونم بایدچیکارکنم به هرحال ازنکاتتون ممنونم
ممنون بابت نکات خوبتون.من خودم به شخصه آدم بدشانسی تو خرید هستم.پارسال عید تبلت نکسوس7 مدل32گیگ وای-فای گرفتم 1200 بعد3ماه تقریبا شایدم کمتر شد800 بعد هم کمتراز700
برا موبایل و بقیه وسایل دیجیتالم هم همین صادقه:D
مصطفی عزیز
ممنونم می شوم اگر امکان دارد این سئوال را در بخش لیست قیمت تبلت بپرسی تا دیگر دوستان هم از آن استفاده کنند.
لیست قیمت تبلت ([url]”https://www.sakhtafzarmag.com/%D9%84%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA/%D8%AA%D8%A8%D9%84%D8%AA”[/url])
من با یکی از همکارام برای خرید تبلت 7 اینچ به بازار رفتیم همکارم تبلتش رو با قیمت حدود 620 تومان خرید که با کمی لوازم جانبی بیشتر هم شد. در بازار مشهد
اما من میخوام یک تبلت 7 اینچی با امکانات مناسب بخرم در رنج قیمت 800 تومان.
چند وقت پیش در نمایشگاه کامپیوتر مشهد که در ماه دی سال پیش برگزار شد یک شرکت تبلت به نام زیکسون که فقط هم یک تبلت دارن شرکت کردن که تبلتشون رو هم من تست کردم خوب بود ولی من بیشتر جذب امکانات و لوازم جانبیش شدم که با قیمت 760 تومان واقعا نسبت به بقیه تبلت هایی که دیدم می ارزید و به گفته خودشدون نرافزار هایی مثل اتوکد هم روش نصب میشه و گفتن که هر نرم افزاری رو بخاهیم و داشته باشن رایگان و بقیه رو پولی نصب میکنن من هم بیشتر با نرم افزار هایی مثل فتوشاپ یا تری دی مکس کار میکنم البته نمیخوام با این تبلت رندر بگیرم ولی حداقل میخوام فایل رو نشون بده.
حالا سوال من اینه که این تبلت با این مشخصات و امکانات و لوازم جانبی رقیب دیگه ای هم داره.
آرس سایتش که تمام مشخصاتش هست http://www.zixon.ir/
من میخوام بین این تبلت و تبلت Dell Venue 8 Pro که سیستم ویندوز 8 داره و 8 اینچی هم هست ولی حدود یک میلیون تفاوت دارن با قیمت 1.675 تومان یکی رو بخرم مشخصات این تبلت رو تو سایت دیجی کالا دیدم http://www.digikala.com/
کاربرد من هم بیشتر دانشگاهی هست و من میخوام با خرید یکی از این دو نیازی به لپتاپ نداشته باشم.
نظر شما چیه من خودم بیشتر Dell رو میپسندم اما بودجه ام مقداری کم هست ولی میتونم بقیش رو هم جور کنم.
معاوضه و تعویض به قصد ارتقا و بروز بودن … یا هر چی که اسم داره هم ازون جا های هست که شک نکنید در شهرهای بخصوص به نسبت کوچکتر که رونق تنوع کم محصول داره ، اجناس با چندین واسطه و بقولی دولا پهنا به فروش میرسه ، و گارانتی های گران و گمنام هم هیچ کمکی نمیکنه چون مدت زمان یک گارانتی از هر شرکتی چه واردکنده ایرانی و چه سازنده ان بر اساس مدت زمان استفاده کاربر و عمر مفید اون تعیین میشه که از یه قاعده ساده پیروی میکنه :
هر محصولی باکیفیت فقط یک روش اصولی غیر قابل بازگشت در خط منتاژ برای ساخت داره ولی صدها روش برای خراب شدن داره.
من پیشنهاد میکنم برای خرید لوازم کامپیوتری از نماینده(شرکت گارانتی کننده) قیمت بگیرید و از همون شرکت خرید کنید. در مورد بی انصافی بعضی فروشندگان و کارهایی زشتی که میکنند نمیشه حرفی زد. ولی مشکل اصلی تحریم و نرخ ارز هستش که نمایندگان و فروشندگان هم سواستفاده میکنند و چند دست میچرخه با قیمت غیرمعقول میرسه دست مصرف کننده. همهی کالاها همینه نه فقط کامپیوتری.
مجتمع کامپیوتری پارسیان ،بین بزرگمهر و طالقانی هم بهتر اطلاعات میدن … فروشنده ها رو با سوالات نسبتا تخصصی محک بزنید … اونهایی که با اعتماد به نفس اطلاعات غلط میدن و اطلاعات شما رو درنظر نمیگیرن صرفا میخوان جنسشون رو بفروشن … اونهایی که جو میدن آخریشه و نخری تموم میشه ولی تصمیم با شماست ،از اینا اصلا خرید نکنید ، تا بیان ازشون بخرید و براتون فاکتور کنن به دلایل مختلف من در آوردی مثل این که الان زنگ میزنم براتون بیارن ، پول آژانسش با شماست و با کلی منت 10 تومن 10 تومن میکشن روی قیمت اولیه که بهتون گفتن … وقتی شما در خصوص قیمت سوال میکنید و قبل از اینکه جواب شما رو بدن، ازتون میپرسن شما قیمت کردید؟ چقدر بهتون گفتن ؟با اعتماد به نفس 100 تومن یا 200 تومن کمتر از اون چیزی که قیمت گرفتید بهشون بگید … قیمتی رو به شما میدن که 30-40 تومن کمتر از قیمتی هست که در بازار گرفته بودید “البته این روش بستگی به این داره که ازتون در مورد قیمت سوال کنن”…در مورد مدل لپتاپی که انتخاب کرده بودم قیمت گرفته بودم2710000 تومان ، ولی جایی وقتی از من پرسیدن که چقدر قیمت کردید گفتم 2500000 تومان … بهم گفتن این قیمتها بخاطر ارز متغیر هست و در نهایت رقمی که دادن این بود : 2680000 تومان
فروشنده های بازار رضا از همه جای دیگه دزد ترند. فقط به فکر کلاه گذاشتنن. پاساژ ایران که یه کم بالاتر از خیابون طالقانیه منصف ترن. طبقه دوم به بالاش بهتره.
محافظو ازش گرفت 700 تومن!!!! <<<<باورم نمیشه>>>>
محافظ گوشی من 15000 تومان شد …
اینا بابک زنجانی های کوچیک هستند …
متاسفانه هر کسی که به هر نحو با بازار دیجیتال در ایران سر و کار داشته به عینه حس میکنه که چقدر بازار آشفته و بدون نظارتی وجودداره در ایران
من هم د رتایید حرف دوستان عرض میکنم که بزرگترین عاملی که باعث میشه کلاه سرمون بره عدم آگاهی و اعتماد به حرف فروشنده ای هستش که در اکثر موارد اصلا نمیدونه داره چی میفروشه!!!
خود من حدود 1 سال پیش برای خرید پردازنده i5 2500k و مادربرد z68 – v proرفتم بازار ایرانیان خیابان ولیعصر
تمام قطعات رو که گفتم اول میگفت همچین مادربردی نیست!
اشتباه میکنی و بیا سابرتوث بهت بدم حرف نداره!
گفتم حتما همین مشخصات و آخر پیدا کرد
بعدشم میگفت پس کارت گرافیک چی؟
گفتم نمیخوام،خود پردازندش گرافیکم داره
گفت مگه میشه؟ یعنی آنبورده؟
گفتم نه و خلاصه به بدبختی حالیش کردم
امیدوارم زنده بمونیم و ببینیم روزی رو که ما هم بتونیم با خیال راحت یک خرید اینترنتی راحت و بی دردسر و با تنوع بالا از سایتهایی مثل ebay داشته باشیم…
با سلام
شما که تهرانید غم تون کمتره اگه این مغازه نشد میرید سراغ اون یکی ولی مشکلات ما تو شهرستانها واقعا غم انگیزه کلاً جنسی رو که تحقیق کردیم و خوبه موجود نیست یا به بهای خون پدر فروشنده به فروش میره. باور کنید من برای قطعات دسکتاپ یکی از دوستان از بازار تبریز قیمت کردم 4770 رو نداشتند یک مغازه هم قیمت داد بعد از اینکه ما طالب شدیم گفت فعلاً ندارم اگه خواستید براتون از تهران بیارم البته به قیمت 15 درصد اضافه می شه یعنی اون موقع که سی پی یو حدود یک میلیون تومن بود صد و پنجاه هزار تومن پول اضافی میخواست شاکی شدیم که ما رو مسخره کردی گفت این پول برای باربری و مالیات و هزینه تماس و… هستش. یا در مورد فرانت پنل نود درصد مغازههایی که پرسیدم اصلاً نمی دونستند چیه. در مورد خریدن ماوس و فن 12 سانتیمتری سه سیم و… هم همین مصیبت هار رو داریم حالا بازار کامپیوتر تبریز نسبت به خیلی از شهرهای دیگه که رفتم واقعاً طلاست ببینید بقیه دیگه چی هستند. در مورد خرید موبایل هم قبلا Xperia mini خریدم و فروشنده هم با کلی آب و تاب از کیفیت و کارکرد گوشی تعریف میکرد رو خریدم غافل از اینکه کلاً این سری از گوشی های سونی اشکال تاچ بخصوص در قسمت Back داره و خودبهخود همه چی رو بک می کنه. برای پس دادن گوشی مراجعه کردم و باوجود اینکه فاکتور دستم بود زد زیرش و گفت به من مربوط نیست و این رو از ما نخریدی داشتم شاخ در می آوردم که با پا در میونی یکی از آشنایان قرار شد که گوشی Xperia Ray رو برداریم یک چیزی هم روش بدیم. متوجه شدید که چی یعنی گوشی رو که من 280 خریده بودم 165 دو روز بعد به عنوان دست دو برداشت و 350 گوشی دوم رو بهم فروخت این شد که دیگه گوشی از مغازه های اینجا نمی خرم. تازه خبر دارم که اون گوشی مینی رو حداقل به 2 نفر دیگه این شکلی فروخته.
اگه نمی خواهید سرتون کلاه بره
1 کم رویی رو کنار بگذارید و حداقل از 10 جا قیمت بگیرید این که می گم ده جا واقعا یعنی 10 جا
2 به دو تا چشم خودتون، جیگر بابا، عزیر دل فامیل، رفیق هم خدمتی و … دربست اعتماد نکنید.
3 اگه خواستید جنسی رو بخرید و فروشنده قوطی بالایی رو به شما داد شما قوطی زیر اون رو در خواست کنید.
4 از هزینه باربری و خرابی در حین جابجایی نترسید اگه دیدید مثلا جنسی رو فروشگاه مورد اعتماد به قیمت پایین تر با وجود هزینه باربری می فروشه نگران نباشید بخرید. خود من فعلا تمامی خرید هام رو از تهران و بند عباس انجام می دم.
5 کفش و عصای آهنی فراموش نشه.
6 لوازم جانبی برای موبایل رو هرگز از مغازه ای که گوشی خریدید، نخرید. احتمالا با کمی گشتن مغازه ایی رو می تونید پیدا کنید ولیکن در جا های عجیب یا شبیه به انبار که فقط لوازم جانبی اون هم عمده می فروشند. ممکنه که در مراجعه به شما بگند تک فروشی نداریم. نا امید نشوید و زرنگ باشید یک محافظ نمایشگر که مثالا در مغازه موبایل فروشی 8 هزار تومن قیمت داره اینجا قیمتی در حدود 500 تا تک تومنی داره یعنی شما می تونید با خریدن 5 تا از محافظ به اسم اینکه همکاریم 5500 تومن صرفه جویی کنید و تازه کلی هم یدکی دارید. در مورد گارد، کاور و کیف هم همین قصه صادق هستش.
7 ذکر این نکته شاید اینجا کاربردی نباشه چون همه حرفه ای هستند. اجازه ندید به اسم نصب نرم افزار شما رو بچابند. مواردی رو شنیدم که به اسم نصب نرم افزار در حدود 70 هزار تومن پول اضافی گرفتند اون هم برا چی فندک و گربه و چند تا چیز مزخرف دیگه. قبلا زمانی که سیستم عامل ها اینقدر رون نبود بله نصب نرم افزار کلی دردسر و مصیبت داشت ولی سیستم عامل های موبایل های امروزی اصلا این اشکالات رو ندارند.
در پایان برای خودمون متأسفم
با سلام و سپاس از مطلب مفيدتون
تجربه شخصي بنده اين هست: در ايران اگر بين خريد چند برند از يك كالا مردد بوديد و به ناچار از فروشنده راهنمايي خواستيد، حتما و حتما بر عكس نظر كارشناسي (!) ايشون عمل كنيد. چون تجربه نشون داده اكثر فروشنده هاي ايراني دنبال سود بيشتر هستن تا راهنمايي مشتري و اصلا كاري با مشخصات فني كالا ندارن و بعضا بيشتر از سازنده كالا (!) نقايص اون رو كشف كردن (حتي بعضي وقتها بين دو كالاي ارزان و گران، ممكنه كالاي ارزان رو به شما پيشنهاد بدن و شمارو قانع كنن كه اگه دنبال سود و اين حرفا بودن كه كالاي گرونتر رو پيشنهاد ميدادن و فقط براي خيرخواهي اينكار رو مي كنن در حال كه واقعيت اينه در اكثر موارد سود كالاي ارزانتر براشون بسيار بيشتر از كالاي گرون هست).
ادم این سایتای خارجی مثل newegg و amazon میره واقعا لذت میبره ای کاش میشد از اونا خرید کرد 🙁
جالبه تو تیتر خبر گفتید “کمتر احساس کنیم سرمون کلاه رفته!” 😀 نگفتید احساس کنیم کلاه سرمون نرفته 😉
یه بار چند ماه پیش به پسر خالم که یه زمان تو کار موبایل بود گفتم یه محافظ واسه گوشی میخوام رفتیم یه مغازه ای محافظو ازش گرفت 700 تومن! کلی تعجب کردم خودم پرسیده بودم تا 10 تومن گفته بودن(همشون محافظ چینی بودن)بعد بهم گفت اینارو خودشون دونه ای 300 تومن میگیرن!!!واسم خیلی عجیب بود یعنی واقعا تا این حد؟20 30 برابر قیمت خرید!خود گوشی یه جوریه که قیمت دست مردم هست ولی لوازم جانبی هر جور که خواستن به مشتری میندازن!
اطلاعات فروشنده ها هم که در حد استیو جابزه جنسی رو که ندارن به ادم تیکه میندازن و میگن همچین چیزی وجود نداره !!!!؟!!(در این مورد مادربورد h87)برخورد با مشتری افتضاحه من بازار کامپیوتر و موبایل که میرم اون روز دیگه دپرس میشم!:(
سلام به همه ، جالب ترین تجربه بنده : یکی از فروشنده های حرمله بازار رضا میخواست سی پی یو i5 رو به اسمه سی پی یو پنج هسته های به من بندازه که متاسفانه خورد به زمین سفت 😀
با تشکر ویژه از درس های خوب و کاربردی آقای ولی زاده عزیز و دوست داشتنی !
درسته این پنج درس در مورد تبلت گفته شده ولی واقعاً در مورد همه محصولات دیجیتالی کاربرد داره !
فقط امیدوارم همه ما فقط نیایم این مطلب رو بخونیم و بگیم خوب بود و عالی بود ! در عمل به کار ببندیم موقع خرید نه اینکه موقع خرید هوش و حواس و قدرت تفکر و منطقمون رو بدیم اجاره فروشنده عزیز و آخرش کاملاً برخلاف این درس ها عمل کنیم !!!
در مورد بازار هم باید بگم متلاطم که چه عرض شود !! باید گفت سونامی بازار !! چون اگر پشتوانه اطلاعات محکم نداشته باشیم و از قیمت ها مطلع نباشیم تا حدودی با عرض تأسف و تأثر حتماً در این سونامی غرق خواهیم شد و باید قبل از قدم گذاشتن در بازار برای خودمان و پولمان آرزوی مغفرت کنیم !!
دیجی کالا جزو سایت های معتبر خرید اینترنتی هستش. من هم قبل از خرید بهش سر زدم اما تنوعش در اون زمینه که من نیاز داشتم کم بود و مدل های بیشتری رو میشد در بازار پیدا کرد.
ولی به نظر من خرید در این سونامی که اتفاق افتاده(مخصوصا در زمینه قطعات دسکتاپ) اصلا درست نیست.
به نظر من اگه از سایتی اینترنتی معتبر مثل دی جی کالا خرید کنیم بهتر نیست؟
سلام خدمت دوستان خوب سخت افزاری
باز خدا رو شکر که ما تمام قطعات مورد نیاز رو قبل از عید خریدیم وگرنه الان باید 1میلیون بیشتر هزینه میکردم. شاید باورتون نشه کشور ژاپن تورومشون منفیه!! در مورد خرید هم به دوستان پیشنهاد میشه حتما نگاه کنن کالای مورد نظرشون ریفر نباشه.
با سپاس از مطلب خوبتون ای کاش راهی پیدا بشه کسی دیگه از بازار خرید نکنه مانند آمازون مستقیم تو ایران بیاد که حسابی حالیشون بشه حق خوری یعنی چی! من دنبال این مدل تبلت Asus بودم که کلا نیست https://www.asus.com/Tablets_Mobile/ASUS_Transformer_Pad_TF701T/
واقعا ممنون مطلب فوق العاده به درد بخوری هست من خودم با این که خیلی حساسم و موقع خرید خیلی حواسم هست که جنس اصل باشه اما با این حال بعضی وقتا یه جنسایی هستن که آدم رو به شک میندازه و حتما باید یه اینترنت دم دست باشه که اصل یا بدل بودن جنس رو بتونیم تشخیص بدیم. یکی هم اینکه حرف جناب پناهی عزیز در خیلی موارد صحت داره، کاربر کلی تحقیق می کنه و آخر سر با حرف فروشنده سرش کلاه میره.
واقعا بازار خیلی افتضاحه، شده دقیقا مثل اداره هامون.
هیچ جا مثل علادین آدم نمیچاپن
این بازار متلاطم حداقل برای شما یک حسن بزرگ داشته, و اون اینه که باعث شده شما ASUS Fonepad 7 نخرید.من این مدل رو دارم, تاچش ضعیفش اعصاب آدم رو واقعا خرد میکنه.
خيلي ممنون بابت اين راهنمايي ها، متاسفانه اكثر فروشنده ها به مشتري به چشم يه خرس نگاه ميكنن و حداكثر توانشونو به كار ميبرن كه موي بيشتري ازش بكنن، كلا انصافو بيخيال شدن
واقعا جای تاسف است که این قدر بازار ما بی حساب و کتاب است.