با توجه به پیشرفتهای سریع فناوری، خرید یک سیستم کامپیوتر مناسب به یک تصمیم مهم تبدیل شده است، به خصوص زمانی که بودجه شما محدود باشد. بازه قیمتی مشخص به شما امکان میدهد تا سیستمی را انتخاب کنید که نه تنها نیازهای روزمره شما، بلکه برخی از فعالیتهای حرفهای همانند رندرینگ، تولید محتوا یا گیمینگ را نیز پوشش دهد. برای انتخاب بهترین گزینه، باید نیازها و اولویتهای خود را مشخص کنید؛ مثلا آیا به دنبال سیستمی برای بازیهای ویدیویی هستید یا هدف شما استفاده از نرمافزارهای طراحی و تدوین است؟
در این راهنما، تلاش خواهیم کرد تا با در نظر گرفتن بودجه مورد نظر، به شما پیشنهاداتی ارائه دهیم که تعادلی میان قدرت عملکرد، کیفیت قطعات و قیمت برقرار کند.
سیستم کامپیوتر با بودجه 35 تا 200 میلیون تومان
در ادامه مشخصات سیستم هایی با بودجه های مختلف، برپایه اینتل و AMD، همراه با بنچمارک ارائه شده است. اما قبل از مشاهده آنها بهتر است با نکات اولیه و راهنمای خرید قطعات آشنایی داشته باشید تا درصورت عدم موجودی قطعه موردنظر و یا هر تغییری در سیستم، بتوانید انتخاب درستی را داشته باشید.

چیپست مادربرد
مادربردها، با توجه به پردازندههای مورد استفاده، در دستهبندیهای مختلفی قرار میگیرند که هر کدام ویژگیها و قابلیتهای منحصر به فردی دارند. در چیپستهای مبتنی بر پردازندههای اینتل، سه سری اصلی وجود دارد: B، Z و H.
سری Z: این چیپستها برای گیمرها و کاربری حرفهای طراحی شدهاند. ویژگی شاخص این سری، قابلیت اورکلاک پردازندههای سری K و ارائه عملکرد فوقالعاده در سیستمهای گیمینگ و پیشرفته همراه با خنککننده بهتر و اتصالات پیشرفته نسبت به سایر سریها است. در واقع این سری به عنوان پرچمدار عمل میکند.
سری H: گزینهای مناسب برای مصارف خانگی و سیستمهای سادهتر است که نیاز به تنظیمات پیشرفته ندارند. در واقع این سری به عنوان پایینرده عمل میکند.
سری B: تعادل خوبی بین عملکرد و هزینه ارائه میدهد و برای کاربریهای نیمهحرفهای و میانی ایدهآل است. در واقع این سری به عنوان میانرده عمل میکند. البته سری گیمینگ و حرفهای این سری به عنوان بالارده نیز عمل میکند.
در مادربردهای مبتنی بر پردازندههای AMD نیز وضعیت مشابهی وجود دارد:
سری X: این سری، مشابه سری Z اینتل، برای کاربریهای پیشرفته و گیمرها طراحی شده است.
سری B: عملکردی معادل با سری H اینتل دارد و برای کاربریهای عمومی مناسب است.
سری A: مشابه سری B اینتل، اقتصادی و مناسب برای مصارف کاربری میانرده است.
آشنایی با سوکت پردازنده
سوکت مجموعهای از پینها است که میتوانید با استفاده از آن، پردازنده را با این قطعه در سر جای خود در مادربرد قرار دهید. سه نوع سوکت وجود دارد LGA, PGA و BGA. سوکت LGA در پردازنده های اینتل، سوکت PGA در پردازنده های ایامدی و سوکت BGA برای پردازنده های لپتاپ استفاده میشود. در خرید مادربرد، پردازنده و خنک کننده پردازنده باید دقت کنید که سوکت هرسه یکی باشد.
- سوکت اینتل 1151 برای نسل شش، هفت، هشت و نه
- سوکت اینتل 1200 برای نسل ده و یازده
- سوکت 1700 برای نسل دوازده و سیزده
- سوکت 1851 برای Core Ultra
- سوکت TR4 ایامدی برای پردازنده های تردپیر
- سوکت AM4 ایامدی برای AMD Athlon و Ryzen 1000, 2000, 4000, 5000
- سوکت AM5 ای ام دی برای نسل جدید پردازنده های ایامدی که دارای 1331 پین باشند.
خنک کننده پردازنده
خنک کننده بادی: مقرونبهصرفه است و نصب آسانی دارد. با این حال، نویز زیادی تولید میکند و فضای قابلتوجهی را اشغال مینماید. در این خنککنندهها، گرمای تولید شده توسط پردازنده از طریق اختلاف دما به هیت سینک منتقل میشود و سپس، فنها گرمای جذب شده را پراکنده کرده و به بیرون انتقال میدهند.
خنک کننده مایع/آبی: نسبت به خنککنندههای بادی هزینه بیشتری دارند، اما مزایایی همچون مصرف انرژی کمتر، تولید نویز پایینتر و ظاهر بهتری را ارائه میدهند. با این حال، احتمال خرابی در آنها وجود دارد. در این سیستمها، یک مایع یا آب بین رادیاتور فلزی که توسط فنها خنک میشود و بلوک خنککنندهای که روی پردازنده نصب میگردد، در جریان است و این فرآیند به دفع گرمای پردازنده کمک میکند.
انتخاب خنک کننده مناسب با مدل پردازنده: خنککنندهای که انتخاب میکنید باید با نوع سوکت مادربرد و پردازنده شما سازگار باشد. توان حرارتی پردازنده (TDP) نشاندهنده میزان گرمایی است که پردازنده تولید میکند. خنککنندهای انتخاب کنید که توانایی مدیریت TDP پردازنده شما را داشته باشد.
پاور موردنیاز سیستم
پاور کامپیوتر یا منبع تغذیه، نقش کلیدی در تأمین انرژی مورد نیاز قطعات سیستم دارد. این دستگاه، برق شهری را دریافت کرده و آن را به ولتاژ و جریان مناسب برای قطعات مختلف کامپیوتر تبدیل میکند. انتخاب نادرست توان پاور میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند خاموشیهای ناگهانی، ریستهای بیدلیل، صفحه آبی مرگ، کاهش عملکرد سیستم، کرش کردن نرمافزارها یا بازیها، و حتی آسیب به قطعات شود.
برای تعیین دقیق توان مورد نیاز سیستم، ابتدا مصرف برق هر قطعه را جداگانه بررسی کنید و مجموع آنها را به دست آورید. سپس برای اطمینان از عملکرد پایدار و فضای کافی برای ارتقا، حدود 200 وات به مقدار محاسبه شده اضافه کنید. به عنوان نمونه، اگر مجموع مصرف قطعات شما حدود 430 وات باشد، پاور مناسب برای این سیستم 600 وات خواهد بود. برای سهولت کار، ابزارهایی آنلاین برای محاسبه توان پاور نیز وجود دارند که میتوانند راهنمایی خوبی برای شما باشند.
بازدهی پاورها روی جعبه با علامتی مانند 80 Plus Gold مشخص میشود. اگر پاور شما دارای این نشان باشد، به این معناست که پاور شما در دسته طلایی قرار دارد. به عنوان مثال، اگر یک پاور 600 وات با نشان سفید خریداری کنید، بازدهی واقعی آن حدود 500 وات خواهد بود.
- سفید: 82 درصد
- برنز: 85 درصد
- نقره ای: 87 درصد
- طلایی: 89 درصد
- پلاتینیوم: 90 درصد
- تیتانیوم: 94 درصد
فضای ذخیره SSD یا HDD
برای خرید فضای ذخیره سیستم بهتر است SSD با رابط PCIe خریداری کنید. SSD نسبت به هارد سرعت بسیار زیادی دارد و باعث میشود عملکرد سیستم بصورت چشمگیری بالا برود. همچین خیلی از بازی های جدید برای اجرای بهتر به SSD نیاز دارند. برای خرید SSD کامپیوتر، باید به چند نکته کلیدی توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید:
SATA: این نوع SSDها سرعتی تا 600 مگابایت بر ثانیه دارند و برای سیستمهای قدیمیتر مناسب هستند. NVMe (PCIe): این نوع SSDها سرعت بسیار بالاتری دارند و برای سیستمهای مدرن و کاربریهای حرفهای مانند گیمینگ یا تدوین ویدئو ایدهآل هستند.
ظرفیت ذخیرهسازی: برای کاربریهای عمومی، ظرفیتهای 256 یا 512 گیگابایت کافی است. برای گیمینگ یا کارهای سنگینتر، ظرفیتهای 1 ترابایت یا بیشتر توصیه میشود.
سرعت خواندن و نوشتن: سرعت بالاتر به معنای عملکرد بهتر است. اگر به دنبال سرعت بالا هستید، SSDهای NVMe گزینه بهتری هستند. هنگام خرید به نسل SSD و همینطور اسلات PCIe مادربرد دقت کنید.
برند و گارانتی: برندهای معتبر مانند سامسونگ، وسترن دیجیتال، کینگستون و کروشیال معمولا کیفیت بالاتری دارند. همچنین، گارانتی طولانیمدت نشاندهنده اعتماد سازنده به محصول است.
بودجه: با توجه به بودجه خود، میتوانید بین مدلهای اقتصادی و حرفهای انتخاب کنید. مدلهای SATA معمولا ارزانتر از NVMe هستند.
انتخاب پردازنده سیستم
پردازندههای اینتل به چهار رده اصلی تقسیم میشوند که هر کدام با ویژگیها و قابلیتهای متفاوت، نیازهای کاربران مختلف را پوشش میدهند:
– سری i3 و Core Ultra 3: مناسب سیستمهای پایینرده با عملکرد قابل قبول در بازیها و نرمافزارهای عمومی.
– سری i5 و Core Ultra 5: گزینهای میانرده که توانایی اجرای بازیها و نرمافزارها با عملکرد خوب را دارد.
– سری i7 و Core Ultra 7: برای سیستمهای بالارده طراحی شده و عملکردی فوقالعاده در بازیها و نرمافزارهای حرفهای ارائه میدهد.
– سری i9 و Core Ultra 9: پردازنده پرچمدار اینتل با قدرت عالی، مناسب برای کاربران حرفهای و کاربریهای سنگین.
شناسایی نسل و کاربری پردازنده های اینتل: دو رقم اول نمایانگر نسل پردازنده هستن، برای مثال 13100 نمایانگر نسل 13 میباشد. رقم سوم نمایانگر مدل و رده پردازنده هستند، برای مثال 13100 به معنای i3 و پایین رده، 13400 تا 13600 به معنای i5 و میانرده، 13700 به معنای i7 و بالارده و درنهایت 13900 به معنای i9 و پرچمدار.
مفهوم پسوند پردازنده های اینتل: پردازندههای اینتل با پسوندهای مختلفی عرضه میشوند که هر کدام نمایانگر ویژگیها و عملکرد خاصی هستند. K: عملکرد بالا و آنلاک، F: به گرافیک مجزا نیاز دارد، S: ویرایش ویژه، T: بهینه شده از لحاظ پاور و X/XE: عملکرد بالا و آنلاک
پردازنده های رایزن AMD دارای چهار نوع هستند: رایزن 3 برای سیستم های پایینرده با عملکرد قابل قبول در بازی و اجرای نرمافزار های سنگین، رایزن 5 برای سیستم های میانرده با عملکرد خوب در بازی و اجرای نرمافزار های سنگین، رایزن 7 برای سیستم های بالارده با عملکرد بالا در بازی و اجرای نرمافزار های سنگین و رایزن 9 برای سیستم های پرچمدار با عملکرد عالی در بازی و اجرای نرمافزار های سنگین تقسیم بندی میشوند.
پردازنده های AMD بعد از نوع، دارای چهار رقم عددی میباشد، رقم اول نسل پردازنده، رقم دوم سطح عملکرد را مشخص میکند و هرچقدر این رقم بالا باشد به معنای قویتر بودن پردازنده میباشد، رقم سوم و چهارم تفاوت هر مدل را مشخص میکنند، برای مثال پردازنده Ryzen 9 7900X دارای 12 هسته ولی Ryzen 9 7950X دارای 16 هسته میباشد.
پردازندههای AMD با پسوندهای مختلفی عرضه میشوند که هر کدام نشاندهنده ویژگیها و عملکرد خاصی هستند. این پسوندها شامل موارد زیر میشوند: 3D: دارای ویکش و عملکرد عالی در بازیها، X: سرعت کلاک بالا به همراه مصرف بالا، WX: مناسب برای سیستم های ورک استیشن ، Pro: برای استفاده سازمانی با امنیت بالا و امکان مدیریت ویژگیها، F: بدون گرافیک مجتمع ، G: دارای گرافیک مجتمع سری 5000 و قدیمیتر، E: بهینه در مصرف، T: امکان بوست زیاد سرعت کلاک و AF: مدل رفرش شده
حافظه رم
برای خرید حافظه رم کامپیوتر، باید به چند نکته کلیدی توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید:
نوع حافظه رم (DDR): حافظههای رم در نسلهای مختلفی مانند DDR3، DDR4 و DDR5 عرضه شدهاند. نسل DDR4 رایجترین نوع است، اما DDR5 سرعت و کارایی بیشتری دارد. مادربرد و پردازنده شما تعیین میکنند که از کدام نسل باید استفاده کنید.
ظرفیت حافظه رم: برای کارهای روزمره، 16 گیگابایت رم با سرعت 3200 مگاترنسفر بر ثانیه کافی است. برای گیمینگ یا کارهای سنگینتر، خرید 32 گیگابایت رم با سرعت بالاتر توصیه میشود.
سرعت کلاک و زمان تأخیر: سرعت کلاک (به مگاهرتز) و زمان تأخیر (CL) بر عملکرد رم تأثیر میگذارند. رمهایی با سرعت بالاتر و زمان تأخیر کمتر، عملکرد بهتری دارند.
پیکربندی کانالها: رمهای دو کاناله یا چهار کاناله پهنای باند بیشتری ارائه میدهند و عملکرد سیستم را بهبود میبخشند.
فرم فاکتور: رمهای DIMM برای کامپیوترهای دسکتاپ و SO-DIMM برای لپتاپها طراحی شدهاند. مطمئن شوید نوع مناسب را انتخاب کنید.
برند و گارانتی: برندهای معتبر مانند Corsair، G.Skill، Kingston و Crucial کیفیت بالاتری دارند. همچنین، گارانتی طولانیمدت نشاندهنده اعتماد سازنده به محصول است.
کیس کامپیوتر
برای خرید کیس کامپیوتر، باید به چند نکته مهم توجه کنید تا انتخابی مناسب و کارآمد داشته باشید:
اندازه و فرمفاکتور: کیسها در اندازههای مختلفی مانند مینی تاور، میدتاور و فول تاور عرضه میشوند. انتخاب اندازه مناسب بستگی به فضای موجود و نوع قطعاتی دارد که قصد دارید در کیس نصب کنید.
جریان هوا و خنککنندگی: کیسهایی با طراحی مناسب برای جریان هوا و قابلیت نصب فنهای متعدد، به خنک نگه داشتن قطعات کمک میکنند و عمر مفید آنها را افزایش میدهند.
فضای داخلی و قابلیت ارتقا: مطمئن شوید کیس فضای کافی برای نصب قطعات بزرگ مانند کارت گرافیک و خنککنندههای پردازنده دارد. همچنین، قابلیت ارتقا در آینده را در نظر بگیرید.
کیفیت ساخت و مواد استفاده شده: کیسهایی با کیفیت ساخت بالا و مواد مقاوم، دوام بیشتری دارند و از قطعات داخلی بهتر محافظت میکنند.
پورتها و امکانات اضافی: وجود پورتهای USB، جکهای صدا، و امکاناتی مانند پنل شیشهای یا نورپردازی RGB میتواند تجربه کاربری شما را بهبود بخشد.
کارت گرافیک
برای خرید کارت گرافیک مناسب، باید به چند نکته کلیدی توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید:
هدف استفاده: اگر برای گیمینگ به کارت گرافیک نیاز دارید، مدلهایی با قدرت پردازش بالا و حافظه گرافیکی مناسب (مانند سری RTX انویدیا یا RX ایامدی) انتخاب کنید. برای کارهای حرفهای مانند رندرینگ سهبعدی یا تدوین ویدئو، کارتهایی با توان پردازشی بالا و پشتیبانی از فناوریهای خاص مانند CUDA یا OpenCL مناسب هستند. برای مصارف عمومی، کارتهای اقتصادی و میانرده کافی خواهند بود.
رزولوشن و نرخ فریم: برای بازی در رزولوشن 1080P، کارتهایی با 8 گیگابایت حافظه گرافیکی کافی هستند. برای رزولوشنهای بالاتر مانند 2K یا 4K، کارتهایی با حافظه بالاتر از 12 گیگابایت توصیه میشوند.
سازگاری با سیستم: مطمئن شوید که کارت گرافیک انتخابی با مادربرد، پاور و کیس شما سازگار است. همچنین، فضای کافی برای نصب کارت در کیس وجود داشته باشد.
سیستم خنککننده: کارتهای گرافیک با سیستم خنککننده مناسب، عملکرد بهتری دارند و عمر مفید بیشتری خواهند داشت. دو فنه و سه فنه بودن کارت نیز در خنک بودن کارت نقش بسیار مهمی دارد.
برند و گارانتی: برندهای معتبر مانند ایسوس، MSI و گیگابایت گزینههای قابل اعتمادی هستند. همچنین، گارانتی طولانیمدت نشاندهنده کیفیت محصول است.
بودجه: با توجه به بودجه خود، میتوانید بین مدلهای اقتصادی، میانرده و حرفهای انتخاب کنید.
سیستم کامپیوتر با بودجه 35 میلیون تومان برپایه اینتل بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i5-13400 | 9.500.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3200 MT/s | 3.700.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG400 | 1.700.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 35.300.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4060 Ti برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 44 میلیون تومان برپایه اینتل بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14400 | 14.100.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3600 MT/s | 4.900.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG500 | 2.400.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | AWEST GT-AV700-BW 700W | 6.600.000 |
جمع | 44.400.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4060 Ti برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 48 میلیون تومان برپایه AMD بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | ASUS A620M-K DDR5 | 7.600.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600 | 15.000.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 48.000.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4070 Super برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 71 میلیون تومان برپایه اینتل بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14700K | 37.100.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 71.100.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4060 Ti برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 74 میلیون تومان برپایه AMD بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B650M GAMING WIFI DDR5 AM5 mATX | 14.800.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600X | 17.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master MWE 850 Gold V2 80 Plus Gold 850W | 13.500.000 |
جمع | 74.350.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4070 Super Ti و RX 9070 XT برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 97 میلیون تومان برپایه اینتل بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B760 Gaming Plus WIFI DDR5 | 17.800.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14700K | 37.100.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master MWE 850 Gold V2 80 Plus Gold 850W | 13.500.000 |
جمع | 97.450.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4070 Super Ti و RX 9070 XT برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 50 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i3 12100F | 5.300.000 |
کارت گرافیک | XFX RX 6600 SWFT 210 8GB | 19.700.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3200 MT/s | 3.700.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG400 | 1.700.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 50.800.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RX 6600 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 170 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 100 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 120 فریم
- بازی Fortnite حدود 120 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 60 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 75 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 52 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i3 13100F | 6.500.000 |
کارت گرافیک | ASUS Dual GeForce RTX 3050 OC Edition 6GB | 21.250.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3600 MT/s | 4.900.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG400 | 1.700.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 52.000.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 3050 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 160 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 90 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 110 فریم
- بازی Fortnite حدود 110 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 50 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 65 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 72 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i5 12400F | 8.700.000 |
کارت گرافیک | ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC Edition 8GB | 34.900.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3600 MT/s | 4.900.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 72.800.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 180 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 130 فریم
- بازی Fortnite حدود 130 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 85 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 78 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 13400F | 9.500.000 |
کارت گرافیک | ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC Edition 8GB | 34.900.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 78.400.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 180 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 130 فریم
- بازی Fortnite حدود 130 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 85 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 82 میلیون تومان برپایه AMD
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | ASUS A620M-K DDR5 | 7.600.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600 | 15.000.000 |
کارت گرافیک | ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC Edition 8GB | 34.900.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 82.900.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 180 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 130 فریم
- بازی Fortnite حدود 130 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 85 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 91 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 12600KF | 13.200.000 |
کارت گرافیک | MSI Geforce RTX 4060 Ti Ventus 2X BLACK 8GB | 41.300.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | AWEST GT-AV700-BW 700W | 6.600.000 |
جمع | 91.100.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 Ti در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 130 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 100 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 101 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i5 13400F | 9.500.000 |
کارت گرافیک | MSI Geforce RTX 4060 Ti Ventus 2X BLACK 16GB | 57.000.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3600 MT/s | 4.900.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG500 | 2.400.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | AWEST GT-AV700-BW 700W | 6.600.000 |
جمع | 96.800.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 Ti در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 130 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 100 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 101 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 13400F | 9.500.000 |
کارت گرافیک | MSI Geforce RTX 4060 Ti Ventus 2X BLACK 16GB | 57.000.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG500 | 2.400.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | AWEST GT-AV700-BW 700W | 6.600.000 |
جمع | 101.600.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 Ti در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 130 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 100 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 108 میلیون تومان برپایه AMD
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | ASUS A620M-K DDR5 | 7.600.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600X | 17.000.000 |
کارت گرافیک | MSI Geforce RTX 4060 Ti Ventus 2X BLACK 16GB | 57.000.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG500 | 2.400.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | AWEST GT-AV700-BW 700W | 6.600.000 |
جمع | 108.100.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 Ti در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 130 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 100 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 114 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 12700K | 9.500.000 |
کارت گرافیک | MSI Geforce RTX 4060 Ti Ventus 2X BLACK 16GB | 57.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 114.000.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 Ti در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 130 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 100 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 136 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 12700K | 9.500.000 |
کارت گرافیک | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB | 79.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 136.000.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4070 Super در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 170 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 120 فریم
- بازی Fortnite حدود 120 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 80 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 142 میلیون تومان برپایه AMD
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | ASUS A620M-K DDR5 | 7.600.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600X | 17.000.000 |
کارت گرافیک | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB | 79.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 142.500.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4070 Super در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 170 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 120 فریم
- بازی Fortnite حدود 120 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 80 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 153 میلیون تومان برپایه AMD
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B650M GAMING WIFI DDR5 AM5 mATX | 14.800.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600X | 17.000.000 |
کارت گرافیک | ASUS Prime Radeon RX 9070 OC Edition 16GB | 82.850.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 153.900.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RX 9070 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 140 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 80 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 130 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 163 میلیون تومان برپایه AMD
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B650M GAMING WIFI DDR5 AM5 mATX | 14.800.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600X | 17.000.000 |
کارت گرافیک | ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16GB | 90.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master MWE 850 Gold V2 80 Plus Gold 850W | 13.500.000 |
جمع | 163.450.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RX 9070 XT در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 220 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 160 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 170 فریم
- بازی Fortnite حدود 170 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 140 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 173 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B760 Gaming Plus WIFI DDR5 | 17.800.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14700K | 37.100.000 |
کارت گرافیک | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB | 79.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 173.150.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4070 Super در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 170 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 120 فریم
- بازی Fortnite حدود 120 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 80 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 177 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B760 Gaming Plus WIFI DDR5 | 17.800.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14700K | 37.100.000 |
کارت گرافیک | ASUS Prime Radeon RX 9070 OC Edition 16GB | 82.850.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 177.000.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RX 9070 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 140 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 80 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 130 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 187 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B760 Gaming Plus WIFI DDR5 | 17.800.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14700K | 37.100.000 |
کارت گرافیک | ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16GB | 90.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master MWE 850 Gold V2 80 Plus Gold 850W | 13.500.000 |
جمع | 187.550.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RX 9070 XT در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 220 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 160 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 170 فریم
- بازی Fortnite حدود 170 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 140 فریم
نکته: هنگام انتخاب و خرید قطعات، حتما این موارد را بررسی کنید: نوع اسلات DDR4 یا DDR5 مادربرد و حافظه رم، مطابقت سوکت مادربرد با پردازنده و خنککننده، نوع و نسخه اسلات PCIe، سازگاری توان پاور با نیازهای قطعات، و هماهنگی ابعاد کیس با سایر تجهیزات سیستم. برای هماهنگی نورپردازی RGB در قطعات کامپیوتر، توصیه میشود قطعاتی را انتخاب کنید که از ARGB پشتیبانی کنند و با نرمافزار مادربرد سازگار باشند. این موضوع باعث میشود نورپردازی قطعات به صورت هماهنگ و دلخواه قابل تنظیم باشد.
برند های معتبر و با کیفیت قطعات کامپیوتر
انتخاب قطعات کامپیوتر از برندهای شناختهشده و معتبر تضمینکننده کیفیت، سلامت و طول عمر بالای قطعات خواهد بود. در صنعت کامپیوتر، برندهای بسیاری مشغول به تولید قطعات و لوازم هستند. برندهای معتبر در این زمینه گزینههایی قابل اعتماد برای کاربران به شمار میروند. از برند های معتبر و قابل اطمینان میتوان به ایسوس، MSI، گیگابایت، ریزر، کورسیر، کولر مستر، FSP، جی اسکیل، کروشیال، سامسونگ، وسترن دیجیتال، ای دیتا، لکسار، گیمدیاس، سیگیت، زوتک، PNY، پالیت، XFX، ازراک، ترمالتیک، Inno3D، Noctua، گیم مکس و ردراگون اشاره کرد. برندهای داخلی گرین و فاطر نیز از کیفیت خوبی برخوردار هستند.
راهنمای خرید سیستم کامپیوتر
این راهنما طراحی شده است تا به کاربران گرامی سخت افزار مگ در انتخاب سیستم مناسب کمک کند. سیستمهای معرفیشده بر اساس نیازهای متنوع از جمله گیمینگ یا کاربردهای حرفهای و با در نظر گرفتن محدودیتهای بودجهای پیشنهاد شدهاند. با ارزیابی بنچمارکها و قطعات توصیهشده، کاربران میتوانند گزینهای هوشمندانه و مطابق با انتظار عملکرد خود انتخاب کنند و در صورت لزوم تغییرات موردنظر را در کانفیگها اعمال نمایند.
سلام برای پردازنده ی i5 10400f کدوم مادربرد بهتره
کارت گرافیک هم asus tuf gtx 1650 هست
Asus prime z590p
Asus Rog strix b560 f wifi
Asus tuf z490 plus wifi
هر سه تقریبا تو یه رده قیمتی هستن
سلام دوست عزیز
Asus Rog strix b560 f wifi
سلام تفاوت 5600x و 10600kf چقدره آیا ارزش داره 5600x رو بخریم یا نه
بستگی به بازی هایی که میکنید 5600x توی بعضی بازی های fps محور خیلی سریعتر هست
سلام آقا آرمین میخواستم بدونم کدوم z490 ها نسل یازدهم رو هم ساپورت میکنند .
سلام یک سیستم میخوام جمع جور باشه وای فا و جدیدترین پورتها را داشته بهتره.
مانیتور با دو ورودی hdmi دیسپلی پورت دارم
هارد دارم ولی یک ssd برای نصب ویندوز و لینوکس و برخی نرم افزار(های احتمالا سنگین) میخوام
زمینه کار هم برنامه نویسی طراحی وب و شاید برم به سمت نرم افزارهای مکانیک گرایش سیالات
بازی هم بشه یه فوتبال اجرا کنه بد نیست البته اولویت اصلا نیست برام بازی کردن.
گرافیک جدا نیاز هست؟ پردازنده رایزن خوبه یا اینتل؟
سلام دوست عزیز،
اگر بودجه مناسبی داشته باشید میتونید گرافیک جدا هم بخرید و بله حتما نیاز هست. رایزن یا اینتل بودنش بستگی به بودجه و موجودی قطعات داره.
بودجه رو بفرمایید.
با سلام
با تشکر از کمک شایانی که به سازمانها و … می کنید.
؟؟؟؟؟
کارت گرافیک gtx 1650 با پردازنده i3 7100 ایجاد گلوگاه میکنه؟
حدود 15% گلوگاه میکنه اما بخرش بزار رو سیستم بعدا پردازنده رو ارتقا بده.
سلام اقای ابیشی میگم بین این پردازنده ها کدومشون قوی تره؟
Intel Core i9-10900K
Intel Core i9-10900KA
سلام خدمت شما
هیچ تفاوتی ندارند.
ممنون
سلام شما تو کامنت قبلی اشاره کردین که اگر به raid 0 نیاز دارم تو رندر کردن انجام دادنش به نفعمه سوالم اینه به عنوان کاربری مولتی تسک هستم و همه کاری با سیستم انجام میدم من جمله گیمینگ و رندرینگ آیا این رید 0 ضرری هم داره که بخوام انجامش ندم؟ فرضا من میخوام هفته ای یک رندر یا حتی هر دو هفته یک رندر بگیرم آیا این رید 0 کردن تو جایی اثر منفی هم داره که بخوام به انجام ندادنش فکر کنم؟ و اینکه 980 پرو سامسونگ آکبند با قیمت 6 میلیون ارزش خرید داره بدون گارانتی؟
نه اثر منفی نداره، فقط ممکنه Access Time کمی یه صدم درصدی افزایش پیدا کنه که اصلا به چشم نمیاد. شما بخر بزن بر بدن، اگر خوشت نیومد، بدون پیکر بندی RAID 0 استفاده کن. ضرر نمیکنی، هیچ کسی با خرید اس اس دی بیشتر ضرر نمی کنه. سامسونگ بدون گارانتی هم بخری مشکلی نداره. الان دیگه کسی اس اس دی خجم بالا رو گارانتی نمیکنه، به خاطر ماین رمز ارز چیا، حتی شرکت هایی هم که اس اس دی هاشون رو گارانتی می کردن رسمی و غیر رسمی کنسل کردن داستان رو بنابراین کلا اس اس دی ها رو بدون گارانتی در نظر بگیر حتی اگر گارانتی دارن.
دویست میلیون سیستم بازی… یادش بخیر یه زمانی با دویست میلیون میشد بنز الگانس خرید
سلام اقای ابیشی
گیم من جوابمو نمیده سیستم نمیتونه روی فول اچ دی با تنظیمات الترا یا وری هایگ ۶۰فریم ثابت بده
به نظر شما میارزه که من این سیستمی که میگمو که ۳ماهه قبل گرونی بستم بفروشم یه لپتاپ بگیرم بجاش
1650super ph
h410m k
10100
notus90
green aria
ram 8 adata d30 3000
480 eud
ssd256
اینارو اب کنم بره تقریبا دستمو ۲۲ت میگیره
یه ۱۰ت هم بزارم روش با ۳۲ ت لپتاپی که گرافیک قویتری داشته باشه میشه گرفت؟ که در کل راندمان بهتری نسبت به این پی سی داشته باشه
چون میدونم الان به هیچ وجه وقت مناسبی برای ارتقای پی سی نیست
سید جان، میشه این کارو کرد ولی توصیه نمیکنم این کارو بکنی. میدونی تو میتونی در آینده خیلی با این سیستم کارها انجام بدی. لپتاپ رو فرض کن بگیری، تهش سه چهارسال عمر می کنه، اما این سیستمو میتونی ده سال شاید هم بیشتر نگهش داری. اگر بتونی پولهاتو جمع کنی همینو در آینده ارتقا بدی از نظر اقتصادی صرفه بیشتری داره، تا اینکه بفروشیش و بری یه لپتاپ بخری و بعد از سه چهار سال به هیچ دردی نخوره.
سلام اقای ابیشی ممنون از راهنما خرید خوبتون.
یه سوالی داشتم بین این 3 بردی که براتون مینویسم کدوم بهتر هستند؟و به چه دلیل ؟
1-asus z590-f gaming wifi
2-gigabyte z590 aorus ultra
3-msi z590 gaming carbon wifi
پردازنده ی مورد نظرم هم i7 11700k هستش؟ممنون.
سلام دوست عزیز، کارت گرافیک شما از چه برندیه؟
فعلا با این قیمت ها گرافیک جدید نخریدم،اما فعلا گرافیکی در حد gtx 1650 میخوام بندازم احتمالا ایسوسش رو که تو بازار هستش ،اما اگه کمی اوضاع بهتر شه یه rtx 3080 اکستریم گیگابایت یا سوپریم ایکس ام اس ای رو خریداری خواهم کرد،الان اگه گیگابایت رو بخرم همون مدل مادربورد gigabyte z590 aorus ultra خوبه ؟یا اینکه امکاناتش کمتر از اون 2 تای دیگه هستش؟
آره ببین هر سه این مادربرد ها عالی هستند، شاید یه جورایی Ultra گیگابایت کمی بهتر باشه اما من هر سه تا رو توصیه می کنم و پیشنهاد می کنم. هر کدومو بگیری عالیه. بیشتر ببین کدوم برند گرافیک مد نظرت هست، تو بستن سیستم خیلی مهمه کارت گرافیک و مادربردت از یک برند باشه. موفق باشی.
ممنون از پاسخ ها ،جوابم رو کامل گرفتم ، شمام سلامت باشین.
باسلام
اقای ابیشی این لپتاپ رنج ۲۵ت برای گیم خوبه؟
لپ تاپ ایسر مدل Acer Nitro 5 Ci5 (10300H) 8GB 1TB/256GB SSD 4GB
Acer Nitro 5 Ci5 (10300H) 8GB 1TB/256GB SSD 4GB FHD Laptop
gtx1650ti
و این یکی لپتاپ تو رنج ۲۸ت
10750h
120hz
1660
لپ تاپ 15 اینچی ام اس آی مدل MSI GF65-Thin
در اصل یه لپتاپ تا سقف ۲۳ت و یکی تا ۲۸ت
برای گیم و استریم و کمی رندرینگ متوسط
سلام، مسلمه اونی که 1660 داره بهتره و مناسب تره.
سلام جناب ابیشی
از بین سیستم های پیشنهادی، کدوم مورد مناسب عکاسی و فتوشاپه با حداقل قیمت ؟
سلام دوست عزیز
از سیستم پیشنهادی خانگی متوسط به قیمت 18.700 بگیر به بعدش که قیمت ها بالاتر میره، همه اش مناسب این کار هستند.
توی مادربرد های گیگابایت اسم گزاری از پرچم دار تا میان رده ها چجوریه الان میدونم که پرچم دار رده اولش برای مثال aorus z590 extreme بعد از اون z590 master رده دوم هست یا z590 ultra?
Gigabyte Z590 AORUS Xtreme
Gigabyte Z590 AORUS TACHYON
Gigabyte Z590 AORUS Master
Gigabyte Z590 AORUS Ultra
Gigabyte Z590 AORUS Pro AX
Gigabyte Z590 AORUS Elite AX
Gigabyte Z590i AORUS Ultra
Gigabyte Z590 Gaming X
Gigabyte Z590M GAMING X
Gigabyte Z590UD AC
Gigabyte Z590UD
Gigabyte Z590D
Gigabyte Z590M
سلام اقای ابیشی بین 5600x و 10700 بدون گرایش خاصی به موضوع یا کار خاصی عاقلانه ترین انتخاب کدومه ؟
و اینکه خودتون ترجیح میدید با این پردازنده ها چه مادربوردی بگیرید؟
منطقا به دلیل پشتیبانی از PCIe Gen.4، اولویت با 5600X است.
مادربرد B550-F Wi-Fi یا B550-E Gaming.
سلام
میخواستم بدونم گرافیک آر تی ایکس 2070 لپتاپ راگ استریکس ایسوس چقدر ضعیفتر از مدل دسکتاپ مثلا خود ایسوسه و اینکه بیشتر به کدوم مدل دسکتاپ نزدیکتره
سلام دوست عزیز، RTX 2070 Mobile یه کوچولو از RTX 2060 دسکتاپ، قوی تره.
من برای گیم حرفه ای 4K روی ULTRA ترین حالت ممکن میخوام و در کنارش هم کارای گرافیکی میکنم ولی در اصل برای گیم حرفه ای میخوام واسه همین دنبال یک لپتاب HIGH END هستم.
فرهاد جان بی تعارف برای گیم بودجه که بالای 80 تومن بره، صد در صد دسکتاپ بهتر از لپتاپه، اما اگر به هر دلیلی لپتاپ برای گیم میخوای، صبر کن، راهی نیست، باید صبرکنی لپتاپ هایی که RTX 3080 دارند وارد بازار بشن.
صددرصد حرف شما درسته ولی من لپتاب لازم دارم بعد میخواستم اگه امکانش هست به من HIGH END ترین سخت افزاری رو که میشه برای لپتاب بست رو به من معرفی کنید چون من اصلا حتی نمیدونم HIGH END ترین سخت افزار لپتاب چی هست که بخوام بر اساسش لپتاب انتخاب کنم ممنونتون میشم راهنماییم کنید.
الان بالاترین کارت گرافیک لپتاپ RTX 3080 داره. بقیه مشخصاتش شامل پردازنده رو رم، زیاد نقش مهمی ندارند. شما چشمت به کارت گرافیک باشه، مدلی دیدی در ایران اومد که RTX 3080 داشت، بیا برای مشاوره.
اها چشم اقای ابیشی خیلی سپاس گذارم از راهنمایی هاتون به جرات میتونم بگم بهترین سایتی هستش که هم از لحاظ مقاله نویسی و نقد بررسی عالیه همم از مشاوره عالی که در اختیار افراد قرار میدن خیلی سپاس گذارم ازتون.
برای کسی که محدودیت بودجه داره بله 500 دلار بده مادربرد حتی کمتر باقی پولش رو برای قطعات دیگه مصرف کنه منطقی تره من خودمم پول خرید این دو تا مادربرد رو ندارم فقط خواستم بدونم نهایت قدرت رو کدوم مادربرد دارن که طبق گفته شما هر دو ماربرد برتری خاصی ندارن و کاملا برابرن
سلام
وقت بخیر
در مورد میزان مصرف برق پاور یک سئوال دارم
فرض یک پاور ۶۰۰ واتی داریم موقع بازی به ۶۰۰ واتش نیاز داریم در زمانی که بازی نمی کنیم مثلا وبگردی می کنیم به ۲۰۰ واتش نیاز داریم
میزان مصرف برق پاور (منظور هزینه ای که رو قبض برق میاد) در دو حالت یکیه (یعنی ۶۰۰ وات از برق مصرف می کند) یا نه در زمان وبگردی که به ۲۰۰ واتش نیازه به اندازه ۲۰۰ وات برق مصرف میکند؟
با تشکر
سلام.
بله همنوطور که فرمودید هست. در زمان بی کاری پاور با توجه به نیاز سیستم برق رسانی می کنه.
در زمانی که کار سنگین با سیستم انجام می دید ، پاور با توجه به نیاز سیستم برق ( انرژی ) بیشتری به سیستم می فرسته.
عددی که روی پاور نوشته ، بالاترین توانی هست که پاور می تونه ازائه بده و این نیست که دائما مصرفش مثلا رو 600 وات باشه.
سلام
خیر، پاور فقط به اندازه ای که سیستم نیاز داره برق مصرف می کنه. البته مثلا اگر 500 وات سیستم لازم داره پاور با توجه به درجه راندمان مصرف بهینه خودش برق مصرف می کنه تا 500 وات رو در اختیار سیستم قرار بده. مثال میزنم. فرض کنیم اگر پاور 600 واتی Gold داشته باشید، و سیستم 600 وات نیاز داشته باشه، پاور 681 وات برق مصرف می کنه تا 600 وات رو در اختیار سیستم قرار بده.
در کل به یاد داشته باشید کامپیوتر کم مصرفترین و بهینه مصرف کننده ترین قطعه الکترونیکیه.
برای مادربرد بهترین برند کدوم برنده؟
همه برند ها رو پیشنهاد میدیم. برای انتخاب بهترین، باید مدل ها رو باید با هم مقایسه کنید.
بین ایسوس و گیگابایت کدوم مادربرد های بهتری تولید میکنند برای مثال توی مادربرد پرچمدار
Asus Rog Maximus Xiii extreme و
Gygabyte aorus z590 extreme
کدوم محصول بهتره؟
کارت گرافیکی که در نظر دارید مال کدوم برنده؟
اگر مادربرد ایسوس باشه کارت گرافیک هم ایسوس و مادربرد گیگابایت کارت گرافیک هم گیگابایت بین این دو مادربرد کدوم بهتره؟
سوالتون مثل اینه که بفرمایید بین بنز و BMW کدوم بهتره؟
ببنید تمام برند ها بهترین فن آوری هاشون رو در پرچمدارانشون استفاده می کنند. شما مشخصات این دو تا مادربرد رو نگاه کردین؟ فرق خاصی می بینین؟
نقش اصلی مادربرد در یک سیستم فراهم آوردن ارتباطات گسترده است که هر دوی این مادربرد ها به نحو احسن این کارو انجام میدن.
بحث بعدی توانایی اورکلاک هست که هر دوی این مادربرد ها در این زمینه عالی عمل می کنند.
بحث بعدی زیبایی ظاهری است که هر دوی این مادربرد ها در این بخش هم فوق العاده زیبا هستند.
من هر دو گزینه رو پیشنهاد می کنم، هر کدوم رو دوست دارید (از قیافه یا هرچیزیشون خوشت میاد) تهیه کنید.
برتری خاصی که باعث توفیق معنا دار یکی بر دیگری باشه نمی بینم. داستان همون بنز و BWM است.
(اینم اضافه کنم من خودم به شخصه از هیچ کدوم از این گزینه ها خوشم نمیاد، به نظر من مادربرد خوب مادربردیه که اولا خودت بتونی بلد باشی با تنظیماتش ور بری و کارایی ازش طلب کنی، ثانیا مادربرد خوب مادربردیه که لازم نیست برای خریدنش بانک بزنی، اما در حد و اندازه خودش نیازت رو برطرف کنه. من اگر به شخصه 1000 دلار داشتم، به جای اینکه تمام 1000 دلار رو بدم یه مادربرد بخرم، میرفتم یه مادربرد 500 دلاری میگرفتم و با 500 دلار باقی مانده، اس اس دی تهیه می کردم.)
سلام دادا بین مادربرد PRIME Z490-P و PRIME H470-PLUS کدوم پیشنهاد می کنید؟
برای چه پردازنده ای؟ برای کدوم رم؟ و برای چه کاری؟
برای گیم پردازنده ۱۰۷۰۰ معمولی یا ۱۰۷۰۰ k رم ۲تا ۱۶ گیگ
اگر 10700K است، Z490
اگر 10700 معمولی، H470 بردارید.
خیلی خیلی ممنونم به خاطر معرفی سیستم های مخصوص رندرینگ 💚
خواهش می کنم، دوست عزیز.
زبالههای گرین موج میزنه
تو خوابم رو سیستم بالای ۶۰ ۷۰میلیون گرین ببندم سکته میزنم
حداقل نمونه خارجی هم بذارید
هرطور که بگید گرین خوبه فقط یه جوکه
البته از تسکو و اینا بهتره
ولی در مقابل کولرمستر و انتک و کورسیر شوخی بیش نیست
– ما زباله پیشنهاد نمیدیم – مرسی
لایک
سلام
ضمن تشکر از راهنمایی های دقیقتون که بنظرم تو ایران کم نظیر هست و کمتر کسی هست که به این خوبی نیاز های کاربر رو دقیقا بشناسه و صرفا بر اساس چهار تا نمودار قطعات رو پیشنهاد نده
سوالی که داشتم درباره اس اس دی
آیا raid 0 کردن رو توصیه میکنین؟ مشکل یا کرش کردنی به وجود نمیاره؟ و اینکه آیا تو مادربرد ماکسیموس هیرو 590 اگر دوتا اس اس دی نسل 4 رو بخوایم رید 0 کنیم برای پهنای باند گرافیک مشکل ایجاد نمیشه با توجه به اون سرعت فضایی خود اس اس دی؟
سلام علیرضا جان
من خودم سالها سیستمم رو با RAID 0 استفاده کردم مشکلی نداشتم باهاش. کرش پیش نمیاد مگر یک مشکل اساسی در سیستم باشه. یعنی اگر کرش بوجود بیاد قطعه خراب داری. با توجه به مانوری که هم Intel و هم AMD بر روی RAID میدن، بروز خطا در حد صفره.
در مورد اینکه آیا نیاز به RAID 0 دارید یا نه، این برمیگرده به نوع استفاده شما از سیستم. یعنی شخص شما باید ببینید آیا نیاز دارید یا نه.
اگر یک عدد SSD PCIe Gen.4 تهیه می کنید، و پروژه رندرینگ که باهاش انجام میدین، سرعت کافی در بخش ذخیره سازی برای شما نداره، یکی دیگه از همون SSD بخرید تا سرعت رندر شما (چه در اجرا و چه به هنگام ذخیره سازی) 2 برابر سریعتر بشه.
در مورد پهنای باند گرافیک مشکلی ایجاد نمیکنه. نهایت گرافیک با PCIe Gen.4 X8 کار می کنه که پهنای باندش مساوی PCIe Gen.3 X16 هست، و کلیه کارتهای گرافیک فعلی در بازار، شامل RTX 3090، به هیچ وجه محدودیتی با PCIe Gen.3 X16 ندارد، پس با X8 شدن PCIe Gen.4 مشکلی برایش پیش نخواهد آمد.
سلام اقای ابیشی …یه سوالی داشتم در مورد همین که گفتید سالها از raid 0 استفاده میکنید …..ببینید من توی ییوتوب زیاد کلیپ دیدم که تفاوت هارد با اس اس دی سات و همینطور تفاوت اس اس ی ساتا با مدل m2 ….توی لودینگ های بازی ها و بالا امدن ویندوز و برنامه ها و میتونم بگم واقعا هیچ تفاوتی نداشتن مودل اس اس دی ساتا با m2 …در صورتی که سرعت m2 حدود 7 برابر سریتر از مدل ساتا هستش ….الانم که نسل 4 اومده و سرعت ها روی 7000 مکابایت هستش …ولی بازم تفاوت رو توی ویدیو های یوتوب میبینیم در حد یک ثانیه شاید مدل m2 سریعتر از مدل ساتا عمل میکنه ….سوالم اینه …در اصل کجا این سعت واقعا لمس میشه و دیدیه میشه و اینکه شما گفتید raid 0 کردید و سرعت اگه نسل 4 باشه به 14000 هزار مگابایت یرسه …در چه مواقعی این پهنای بکار میاد و دیده میشه …دیگه از لودینگ بازی سنگینتر که ندارم ..هیچ فرقی بین مدل ساتا 500 مگی با m2 ندارن …شاید گید نم ازار های رندرینگ و محاسبه ای و اینها ولی اونها رو هم برید ببینید موقع محسبه هارد رو درگیر نمیکنن …همینطور توی لودیگ بازی هاهم هارد اصلا درگیر نمیشه ..منظورم از هارد همون اس اس دی هم ساتا و هم m2 هستشا
آقا مرتضی عزیز،
میفهمم ولی بگذار اینطوری پاسخ بدم.
همهی ما، به یک شکل از کامپیوتر استفاده نمی کنیم. هر کاربری بر اساس نیازی که داره، و برنامه هایی که اجرا می کنه، از سیستمش کار می کشه. کامپیوتر یک وسیله چند وجهیه، و قطعاتش هم بر اساس نوع کاربری شما، میتونه حالت ها و توانایی های مختلفی رو داشته باشند.
وقتی شما RAID 0 می کنی، باید بدونی این کار صرفا و منحصرا در عملکرد خواندن و نوشتن ترتیبی موثره. اگر کاربری شما از سیستم شامل خواندن و نوشتن ترتیبی می شود، افزایش توانایی سیستم از حالت RAID 0 به طور مستقیم در بهبود سرعت کار شما موثر است. در غیر این صورت هیچ تفاوتی حس نخواهید کرد.
حالا من نوعی، اگر گیمر هستم، باید بدونم افزایش توانایی سیستمم در خواندن و نوشتن ترتیبی، تاثیری در عملکرد گیمینگ ندارد، پس RAID 0 کردن یا نکردن، فایده ای به حال من ندارد و من تفاوتی را حس نخواهم کرد.
اما اگر من، خودمو مثال میزنم، دائم در حال جابه جایی فایل های بزرگ از روی سیستمم باشم، و ماهی یکبار ویندوز عوض کنم، و یا رندر ویدیویی بگیرم، RAID 0 تاثیر بسیار خوبی بر سرعت سیستم من داره، پس این کارو انجام میدم و ازش استفاده می کنم.
داستان اینه، در مورد ویدیو های یوتیوب، شما ببین چه چیزی برات مهمه در سیستم، چیکار می کنی، اون بخشی از سیستم رو تقویت کن که تاثیرش به طور مستقیم به بهبود سرعت کاری که شما با سیستم انجام میدی، منجر بشه.
من برام مهم نیست سرعت بوت سیستمم چقدره، میخواد 10 ثانیه باشه یا دو دقیقه باشه، این بخش کار برای من مهم نیست، اما چون تند تند ویندوز عوض می کنم، یا فایل های بزرگ جابه جا میکنم، دوست دارم این بخش از کار سریعتر انجام بشه. پس من میرم دنبال RAID 0. یکی دیگه ممکنه براش سرعت بوت مهم باشه، یکی دیگه ممکنه براش سرعت لود گیم مهم باشه، هر کسی نیاز مخصوص به خودش رو داره.
خیلی ممنون ..متوجه شدم که raid 0 کجا بکار میاد ..خیلی جاها و فایل ها و برنامه ها نوع خواندن و نوشتنشون بصورت ترتیبی نیستش …..احتمالن هم سر همینه که تفاوت رو زیاد نمیشه توی اس اس دی ساتا و m2 دیدش ..البته سزعت بوت ویندوز که با همون مدل ساتا هم عالیه …ولی من فکر میکردم شاید توی لودینگ بازی ها خیلی تاثیر بزاره که اینطور نیست …یعنی مثلا لودینک 1 دقیقه ای یک بازی به 5 الی 6 ثانیه برسه با سرعت 14000 مگابایت
دقیقا همینطوره، گیمینگ و اکثر کارهایی که کاربران عادی با سیستم انجام میدن، وابسته به سرعت خواندن و نوشتن اتفاقیه، و RAID 0 در این بخش افزایش کارایی نداره.
سلام و خسته نباشید اقای ابیشی ببخشید یک سوالی داشتم شما فرمودید که لپتاب هارو بر اساس سفارش هر کشور تولید میکنن بعد ایا هر برند برای هر کشور اگه بخواد لپتاب high end تولید کنه سخت افزارش متفاوته؟؟برای مثال لپتاب high end ایسوس که بر اساس سفارش ایران تولید میشه چه فرقی با سفارش آمریکا داره؟؟ممنون میشم راهنماییم کنید.
بله همینطوره. فرقشون آدمیه که داره سفارش میده دیگه. فرض کن یکی میگه واسه من SSD بزار حجم 1 ترابایت و رم رو بزار 16 گیگ، یکی دیگه میگه واسه من SSD حجم 500 گیگ بزار به جاش رم رو 32 گیگ بزار. تفاوت اینطوریه. بالاخره هر شرکتی میدونه مثلا تو چه رنج قیمتی چه محصولاتی تو منطقه خودش پر فروش ترند، یا مثلا نگاه کنی فرض کن ایسوس در ماه فوریه انبارش از اس اس دی 500 گیگ پره، مونده رو دستش، میاد تخفیف میده اگر تو از اون اس اس دی انتخاب کنی. یعنی اگر تو به عنوان سفارش دهنده اس اس دی 500 گیگ انتخاب کنی توی کانفیگ خودت، قیمت نهایی لپتاپ در تولید ارزونتر در میاد ایسوس بهت تخفیف میده، در نتیجه حاشیه سودت بیشتر میشه، میایی از همون قطعاتی که ایسوس تو انبارش بیشتر داره سفارش میدی، که ارزونتر تموم بشه، سودت بیشتر باشه. یا مثلا یه جا میبینی توی ایران هر چی لپتاپ داری همه RTX 2060 دارند، خوب میایی 3060 سفارش میدی، تا گرافیکش قوی تر باشه و تنوع محصولاتی که داری تو کشور خودت بیشتر بشه. تفاوت در اینهاست.
اها خیلی مچکرم اقای ابیشی بعد میخواستم بدونم ایا ایسوس برای نسل جدید لپتاب هاش که 21 خرداد معرفی میکنه لپتاب high end داخل بازار ایران میاره؟؟؟سوال بعدیم اینه که من خودم میتونم لپتابی با کانفینگی که خودم میخوام رو تهیه کنم یا فقط بر اساس موجودیت میشه خرید؟؟؟
والا آقا فرهاد عزیز، پاسخ سوال اول رو نمیدونم. و پاسخ سوال دوم، خیر لپتاپ اخصاصی تا جایی که میدونم جایی تولید نمیکنند. اما بعضی برند ها اجازه میدن که شما از میان چند کانفیگ موجود یکیش رو بخرید. مثلا ریزر توی سایتش چند تا مدل مشخص رو نشون میده بخرید و یا فکر کنم Alienware هم اجازه میده. اما برای اغلب برند ها باید بگردید ببینید چه مدلی در بازار موجود میشه.
ممنونم بابت وقتی که گذاشتید و من رو راهنمایی کردید اقای ابیشی عزیز راستشو بخواین من الان چند ماه هستش که در به در دنبال یک لپتاب high end از یک برند عالی هستم هرجایی رو که میگردم یا تحقیق میکنم هیچی دستگیرم نمیشه و اصلا نمیدونم high end ترین سخت افزار لپتاب چیه که بخوام بر اساس اون دنبال لپتاب بگردم من خیلی گیج شدم اقای ابیشی و هرچه زودتر نیازمندم که یک لپتاب high end تهیه کنم ازتون خواهشمندم اگر امکانش هست در این باره یک راهنمایی کامل به من بکنید.
خیلی ممنونم.
میتونم به پرسم با لپتاپ قراره چه کاری انجام بدین؟
سلام خسته نباشید
rtx 2060برای کار سبک با آنریل و یونیتی 3 بعدی خوبه یا نه؟
والا “مناسب” اون کار نیست، ولی کارت رو راه میندازه، میتونه کارهای سبک یا حتی یه کم پیچیده تر رو هم جلو ببره. دروغ چرا دو سال پیش برای یه بنده خدایی تو همین زمینه کار می کرد براش با 2060 سیستم بستم پروژه پشت پروژه داره کار می کنه اندازه 10 تا اون سیستم پول در آورده.
آها صحیح
خیلی ممنون
چون مقایسشو با کوادرو 2000 توی رندر دیدم حس کردم p1000ضعیفتره
خب پس حالا همونو میگیرم تا یه کوادرو 6000 یا 8000 بگیریم ایشالا
موفق باشی، در کل وقتی پول نیست، خود انویدیا سری Geforce رو هم برای این موارد پیشنهاد میده. 🙂
😂خیلی ممنون
تجربه ی ssdها و ramهای pny رو داشتین
کیفیتشون چطوره؟
خیر متاسفانه از PNY محصولی تست نکردم اما بیشتر شرکتیه که خودش هیچی تولید نمی کنه، صرفا سفارش میده بقیه شرکت ها تولید می کنند و بعد فقط به نام PNY وارد بازار می کنه.
سلام یه سوال داشتم چیپست x670 چه زمان میشه همزمان با نسل بعد پردازنده های رایزن سال 2022؟
هیچ کدوم هنوز مشخص نیست دوست عزیز
سلام آقای آبیشی
خسته نباشید
می خواستم ببینم با اینکه قیمت دلار داره میاد پایین چرا قیمت پردازنده داره میره بالا؟ تا اخر خرداد اگه صبر کنم میاد پایین یا همچنان صعودیه؟ قیمت اس اس دی و هارد که به لطف ماینینگ داره میره بالا.
بعد به نظرتون بین 10700 I7 و R7 3700X کدوم مناسب تره برای گیم (۴۰درصد) و رندر (۶۰ درصد)؟
سلام دوست عزیز،
پایین اومدن قیمت دلار به دلیل افزایش حجم فروش دلار هایی است که خارج از بانک مرکزی به بازار عرضه شده. یعنی یکسری از مردم که دلار ذخیره داشتند شروع به فروش کردند. هنوز دلاری که از طریق بانک مرکزی به وارد کننده ها توزیع میشه افزایش حجم نداشته و به همین دلیل تاثیر زیادی روی قیمت ها نخواهد داشت. تا زمانی که در عمل از طریق بانک مرکزی این کاهش قیمت دلار در نتیجه افزایش عرضه عمومی دلار (به قیمت پایین) به وارد کنندگان صورت نپذیره، قیمت ها به شکل اساسی پایین نمیاد.
در مورد ماین اس اس دی و هارد، صرفا درایو های از 4 ترا به بالا مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین، نباید تاثیری در قیمت هارد 1 یا 2 ترا و یا اس اس دی 500 گیگابایتی داشته باشیم.
بین 10700 و 3700X هم صد در صد با 10700 موافقم. چون 10700 در گیمینگ 10 درصد قوی از از 3700X هست اما در رندر 3700X فقط 3 الی 5 درصد قوی تره.
سلام اقای ابیشی بین پردازنده های AMD
5600X در مقایسه با 3700X
کدوم بهتر هست ؟
و داشتم نظرات میخوندم تاکید زیادی روی خرید مین ROG STRIX B550-E داشتید حتی توصیه کردید در مقابل PRIME x570-p
برای خرید مین Gigabyte X570 . Gigabyte B550 AORUS ELITE بین این موارد کدوم رو پیشنهاد میکنید؟
سلام دوست عزیز،
صد در صد 5600X بهتره.
برای خرید Main، معادل Strix-E Gaming در برند گیگابایت Aorus Master هست، اگر موجوده اونو پیشنهاد می کنم.
به زودی چیپست های X570S جایگزین X570 خواهند شد. فعلا کلا X570 پیشنهاد نمی کنم مگر صرفا مدلهای High End.
سلام آقای ابیشی یه سوال داشتم چرا قیمت مانیتورها داخل ایران دو برابر قیمت جهانیشونه؟به خاطر وزنشون هست؟
خیر ربطی به وزن نداره. دو سه تا شرکت به اسم تولید داخلی مسئولین رو متقاعد کردند که محدودیت بر واردات مانیتور قرار دهند. اینطوری هم مانیتور های خارجی چند برابر گرون شده و هم مانیتور هایی که به اسم تولید داخل عرضه می شوند بسیار گرانتر از حالت معمول فروخته شوند. هر زمان محدودیت بر واردات برداشته بشه، قیمتهای مانیتور دوباره نرمال میشه و بساط آشغالهایی که به اسم تولید داخل به مردم چند برابر می فروشند جمع میشه.
سلام.
زمانس تولید داخل خوب هست ، که شرکت بخواد دائما خودش رو ارتقاء بده.
اگر قرار باشه که این شرکت ها ، همان کاری را انجام بدهند که ایران خودرو و سایپا کردند( دزدی از مردم ) ، پس بهتره که ازشون حمایت نشه.
البته بعید میدانم که مسئولین بخاطر حمایت از تولید داخل ، کاری را انجام بدهند.
احتمالا جیبشان قراره که پر بشه.
در حال نوشتن یک مقاله تخصصی هستم در زمینه حمایت از تولید داخلی و حمایت از حق مصرف کننده، که انشاالله امیدوارم پس از کامل شدن منتشر کنم، مطمئنم بسیار روشنگرانه خواهد بود. ببینیم کشور های دنیا چیکار کردند برای رونق اقتصادشون.
سلام.
ان شاءالله.
سلام بین ssd
Samsung 970 evo plus 500 gig
Adata XPG SX8200 Pro 512 gig
کدوم محصول بهتره و پیشنهاد میکنین
هر دو محصول خوبی هستند. سرعت Evo Plus بیشتره.
سلام اقای ابیشی عزیز کی بروز رسانی انجام میشه ممنون میشم جواب بدید؟
از سه روز گذشته در حال به روز رسانی هستم، احتمالا تا فردا به پایان میرسه.
سلام . میدونم به موضوع ربطی نداره ولی جواب بدید ممنون . من اوایل که سیستم خریدم تو بازی gtav رو نهایت کیفیت شصد فریم ثابت میداد اما الان با همون تنظیمات سیپیو نود الی صدرصد میشه فریم میاد چهل چهلو پنج نمیدونم چرا . اون موقع هم سیپیو نهایت هفتاد درصد میشد تو بازی . بعد بیرون بازی هم هیچی سیپیو رو اشغال نکرده و دما هم اوکیه راه حل چیست؟
مشخصات i3 9100F
Rx 580 8gb
Ram 16
والا آقا مبین عزیز، حدس زدن مشکل سخته از راه دور. منطقا مشکل باید نرم افزاری باشه تا سخت افزاری.
سلام آقای ابیشی یه سوال داشتم قیمت پاورها همه جای دنیا مثل ایران گرون شده؟
هیچ جای دنیا قیمت پاور به افتضاحی ایران نشده، ولی پاور های واتیج بالا کمی گرانتر شده اند.
درسته توی سایتهای خارجی مثل آمازون و neweggقیمتها خیلی پایین تره مثلا پاور کولرمسترmwe 600w bronze که اینجا 5 میلیونه تو این سایتها 90 دلاره الان توی خرده فروشی های خارجی هم قیمتها مثل آمازون وnewegg هست؟
در خرده فروشی ها قیمت ها بازهم از نیو اگ و آمازون پایینتره.
ممنون.یه سوال دیگه اگر یکی از اقوام از خارج یه پاور برام بیاره اگر از جعبه خارجش کنه عوارض گمرکی بهش تعلق میگیره یا نه؟
اگر یه دونه باشه نه.
سلام اقای ابیشی خسته نباشید ببخشید یک سوالی داشتم پسوند هایی مثل MAX-Q و MAX-P در کارت گرافیک های لپتاب به چه معناست و از لحاظ عملکردی چه تفاوتی باهم دارند؟؟؟
سلام
MAX-Q فن آوری انویدیا است که امکان استفاده از گرافیک های رده بالا رو در ابعاد کوچک در لپتاپ امکان پذیر میکنه.
MAX-P اصطلاحیه که برخی سازندگان گرافیک لپتاپ برای گرافیک هایی که با حداکثر توان و مصرف مورد استفاده قرار گرفتند، استفاده میکنند.
MAX-Q کاری به پرفورمنس نداره، اما MAX-P به معنای بالاترین کاراییه.
اها خیلی مچکرم بابت راهنماییتون بعد کارت گرافیک هایی که بدون پسوند هستن قوی ترن یا MAX-P ؟؟؟
بر اساس رده بندی مدل گرافیک، قوی تر مشخص میشه. اگر منظورتون اینه در یک مدل ثابت، کدوم قوی تره؟ اونی که MAX-P داره قوی تره. یعنی مثلا اگر دو تا لپتاپ گرافیکشون مدل X باشه، عین هم، اونی قوی تره که MAX-P باشه.
من خوندم پاسخ شما رو به اقای ALIREZA و شما درست میفرمایید با این تفاسیر پس میشه به من hige end ترین کانفینگی که میشه برای لپتاب بست رو پیشنهاد بدید تا من بتون اون لپتاب مورد نظرم رو پیدا کنم؟؟؟(منظورم high end ترین سخت افزاری که برای لپتاب موجود هستش)
خوب ببینید لپتاپ سخت افزار ثابت نداره، سفارشیه. قطعاتش بر اساس سفارش وارد کننده به هر کشور انتخاب میشه. من میتونم بگم لپتاپ های STRIX ایسوس رده بالا هستند و لپتاپ های سری TITAN شرکت MSI رده بالا هستند، اما سخت افزار ثابتی نداره. تو هر کشور متفاوته. من تو بازار ایران میتونم بگردم بهتون بگم مثلا چه لپتاپی از همه قوی تر “موجوده” اما نمیتونم برم همه ی فروشگاه های سراسر دنیا رو بگردم، ببینم کدوم مدل سخت افزارش قوی تره خدمت شما بگم مثلا مدل X که تو کشور آفریقای جنوبی هست از همه قوی تره اونو بخرید. اصلا امکان پذیر نیست چنین چیزی.
اها مچکرم پس اگر امکانش هست به من قوی ترین لپتاب موجود داخل ایران رو پیشنهاد بدید از برند ASUS و MSI من از لحاظ بودجه هیچ مشکلی ندارم هرچقدر باشه فقط دنبال قوی ترینم پس ممنون میشم قوی ترین لپتاب موجود داخل ایران رو به من پیشنهاد بدید.
ایسوس رده بالاهاش تموم شده، یه مدل بودASUS ROG Strix G712LW – EV026 17 inch حدود 57 تومن. اما میان رده است.
شرکت MSI یه مدل دیدم حدود 85 میلیون: MSI GE75 Raider 10SFS i7-10875H/16GB/2TB SSD/8GB 2070 Super 17.3 inch
اها خیلی مچکرم اقای ابیشی بابت راهنماییتون الان من یک لپتابی دیدم از ایسوس که 58 تومن هستش ASUS TUF DASH F15 FX516PR – A به نظر شما این قوی تره یا MSI GE75 Raider 10SFS؟؟؟؟سوال بعدیم اینه که به نظر شما تا اخر همین ماه صبر کنم لپتاب های جدید با پردازنده های نسل 11 اینتل بیاد یا الان قوی ترینی که موجود هست و بگیرم؟؟؟
من ندیدم اون مدل ایسوس موجود باشه ولی اگر موجود باشه اون بهتره.
در مورد صبر کردن والا تصیمیم با خودتون. من راستش ایده ای ندارم با صبر کردن اوضاع بهتر میشه یا بدتر.
سلام.
موجود :
علی جان RTX 3080 ببین تو لپتاپ ها موجوده، اینا همه Mid-Range هستند.
سلام و عرض ادب ببخشید یک سوالی داشتم من میخوام لپتاب بگیرم و کاربریمم گیم هستش از این رو قصد دارم از برند asus یا msi تهیه کنم و دنبال لپتاب high end میگردم از این دو برند ولی متاسفانه نتونستم چیزیکه میخوام رو پیدا کنم ممنون میشم در پیدا کردن لپتاب high end از برندmsi یا asus منو راهنمایی کنید.
بودجه ای که در نظر دارید؟
از لحاظ بودجه ای هیچ مشکلی ندارم واسه همین دنبال high end ترین لپتاب از برند asus یا msi هستم.
فرهاد جان،
مشاوره مشابهی رو به یکی از بچه ها به اسم ALIREZA دو سه تا کامنت پایینتر دادم. نداریم همچین چیزی.
یعنی شما میفرمایید برند ASUS لپتابی HIGH END برای گیم نداره؟؟
شما پاسخ منو به کاربر ALIREZA خوندین یا براتون COPY/PASTE کنم؟
سلام جناب ابیشی
میخواستم برای سیستم زیر رم تهیه کنم لطفا دومدل رم که با این سیستم سازگاره رو معرفی کنین
Cpu i7 10700
Main asusz490a prime
Vga1650
هر رمی شما تهیه کنید با سیستمتون سازگاره. چقدر بودجه دارید و کاربردتون از سیستم چی هست؟
کاربری گیمینگ تفننی هست ولی یه رم میخوام که اذیت نکنه ،فرکانسش بالا باشه،باثلو ایکرین نده،کلا امتحان خودش رو داده باشه،قیمت تاچهار میلبون و پانصد
سلامی مجدد اقای ابیشی ببخشید یک سوالی داشتم فرق بین نوت بوک و الترابوک در لپتابها چیه و باید از کجا بفهمم که کدوم نوت بوک هستش و کدوم الترابوک؟؟
لپتاپ و نوت بوک یکیه. خیلی تفاوت معنا داری ندارند. البته قدیم لپتاپ ها قوی تر از نوت بوک بودند اما الان خیلی مرزبندی مشخصی وجود نداره.
آلترابوک ها سبک، باریک و لوکس هستند، معمولا کارت گرافیک مجزا ندارند یا اگر دارند خیلی ضعیفه، و اغلب پردازنده های مختوم به U دارند.
سلام جناب ابیشی وقت بخیر
نمیدونم به این پست ربط داره یا نه اما ممنون میشم در مورد مراقبت از لپتاپ مخصوصا در مورد مصرف باتری و اینکه مثلا رو چه درصدی قرار بدیم تا بعد از اون مقدار شارژ نکنه و در مورد کیبورد لپتاپ که مشکلاتی مثل گرد و غبار رو به همراه داره مثلا بعضیارو دیدم حفاظ ژله ای میزنن ولی من حس میکنم بدتر باعث خفگی بشه و اینکه درمورد خنک کننده های مناسب در بازار یه توضیحی بدید
منظور بنده برای لپتاپ های متوسط مثلا 30-40 میلیون به بالاس مثلا برای گیمرها یا گرافیک کارها چون بعضی ها مجبورن بجای کیس لپتاپ بگیرن و خب مراقبت و حفاظتش هم خیلی مشکله
ممنون میشم در این خصوص راهنمایی کنید که بهترین روش برای این مواردی که گفتم چه هست
سلام دوست خوبم،
ببینید هیچ راهکار معجزه آسایی برای افزایش طول عمر باطری لپتاپ وجود نداره. شما با توجه به نوع کاربری خودتون، 3 تا کار میتونید بکنید.
1. اگر لپتاپ جای ثابتی داره، مثلا دائم خونه است به برق یا محل کاره و دائم به برقه، یه راهکار اینه باطری رو در بیاری و بگذاری کنار. کلا بدون باطری استفاده کنید. اینطوری دوام باطری بیشتر خواهد شد تا روزی که برگردونید به دستگاه و شروع به استفاده کنید ازش.
2. بحث برق رفتن هست، اگر کاری که با لپتاپ می کنید مهمه و رفتن برق باعث از بین رفتن اطلاعات مهمی میشه که مشغول کار بر اون هستید، راهکار اول جواب نمیده، مجبور هستید لپتاپ رو دائم به برق بزنید و با این موضوع که ظرف دو سال باطری لپتاپ عملا خراب میشه کنار بیایید.
3. یه حالت سوم اینه که هواستون دائم باشه، هر زمان باطری لپتاپ ضعیف شد به برق بزنید و بازهم هواستون باشه هر زمان باطری شارژ شد از برق بکشید. این حالت نرمالی هست که سازندگان لپتاپ فرض می کنند کاربر این مسئله رو رعایت می کنه و 99.9 درصد از کاربران این موضوع رو رعایت نمی کنند چون نمیتونن دائم هواسشون به درصد شارژ باطری لپتاپ باشه که شارژ داره یا نداره. در این حالت اگر هواستون باشه و رعایت کنید باطری لپتاپ یک سال عمر بیشتری می کنه نسبت به حالت دوم.
یعنی نهایت اختلاف بین حالت دوم (اینکه لپتاپ دائم به برق باشه) با حالت سوم (فقط زمانی که نیاز به شارژ داره به برق باشه) یه چیزی حدود یک سال تا یک سال و نیم طول عمر اضافه است.
حالا اینجا چند تا مسئله دیگه مهمه، اینکه فرض کنیم همه کاری کردی و مثلا باطری لپتاپی که داری 4 سال دووم آورد، آخرش میبینی، ای دل غافل، اصلا این مدل باطری دیگه تو بازار نیست. پس چه فایده ای کرد که من مثلا این همه زحمت کشیدم باطری طول عمرش زیاد شد؟ هیچی، چون تو ایران زندگی می کنی هیچ سودی نمیبری چون تو بازار دیگه باطری مدلهای قدیمی یافت نمیشه.
یه مسئله دیگه بحث جابه جاییه، هرچی لپتاپ رو بیشتر جابه جا کنی طول عمرش کمتر میشه. هرچی بیشتر باهاش مثل دسکتاپ رفتار کنی (میز و محل ثابت داشته باشه) طول عمر دستگاه بیشتر میشه. اما آخرش چی؟ بعد از 4 سال باید خمیر سیلیکنش رو تعویض کنی و آخرش بره زیر دست تعمییرکار، تازه دیگه اون سرعت روز اول رو نداره چون نرم افزار ها سنگین تر شدند و نیاز به ارتقا داری دیگه دلت رو زده، 4 سال هی به یه چیزی نگاه کردی خسته شدی؟ پس بعد از 4 الی 5 سال، حتی اون بدبخت هم سالم باشه خودت دیگه تحمل دیدنشو نداری.
یه مسئله دیگه، رفتن آت و آشغال و خورده نون و خورده بیسکوییت و پفک نمکی مینو و این مسائل داخل کیبرده، اینم راهکاری نداره مگه اینکه خودت هواست باشه موقع خوردن نشینی پشت سیستم، که اینم نشدنیه، یکی از لذت های زندگی خوردن پشت سیستمه، پس نمیشه. بحث بعدی گرد و خاکه، ایران یه کشوره، ببخشید، ایران یه بیابونه که یک کشور شده، پر از گرد و خاکه، شما هرچی محافظ هم بخری واسه کیبرد لپتاپ، بالاخره گرد و خاک و مو (موی دست و سر خودت) میره لالوهای کیبرد لپتاپ، بعد از سه چهارسال کیبردت میشه معدن پشم + گرد و خاک، چه محافظت بکنی چه محافظت نکنی.
آخرش رو بگم، لپتاپ کلا 3 تا 5 سال عمر می کنه، سخت نگیر، ازش استفاده کن و لذت ببر، تا هر زمان که عمر کرد. فقط ترجیها خیلی جابه جاش نکن. همین.
در مورد کول پد و خنک کننده، این مسئله مدل به مدل متفاوته، بعضی لپتاپ ها زیرشون بسته است، خرید کولپد واسه اینها بیفایده است. بعضی هاشون زیرش بازه، اما سایز لپتاپ و سلیقه خیلی مهمه. اگر خواستید مدل لپتاپ رو بفرمایید من چند تا کول پد پیشنهاد بدم.
ممنون از توضیحات کاملتون و وقتی که میذارین
بله متوجه شرایط داخل ایران هستم و منم قصد داشتم 3 ماه پیش لپتاپ بخرم و طبق بودجه و عملکردی که میخواستم چند وقت کامنت هارو بررسی کردم و بین برند ایسوس و ام اس آی و چند مدلی که معرفی کرده بودید تحقیق کردم و اینکه داخل کامنت ها گفته بودید برند ام اس ای سری گیمینگ کولینگ خوبی داره منم برای گیم میخوام ولی شرایطی دارم که ممکنه بعضی هفته ها لپتاپ رو حمل کنم برای همین بیخیال کیس شدم حالا داخل کامنت چند روز قبلتون از مدل Gaming GF75 Thin 10SCSR
خوشم اومد چون گفتین 17 اینچه دیگه فک نکنم نیازی به مانیتور داشته باشم و منم علاقه دارم صفحه لپتاپ بزرگ باشه و وزنش هم سبک باشه دقیقا همین شرایط رو هم داره و اینکه کولینگش هم گفتید خوبه
سه ماه صبر کرده بودم که بابت پایین اومدن نرخ دلار کمی پایینتر بخرم و مدل دیگه ای رو مدنظر داشتم از ایسوس بود اما انگار پایین اومدن دلار تاثیری نداره و این مدل هایی که گفته بودین از جمله ایسوس و ام اس ای حداقل این 2هفته کاهشی نداشتن چون دلار 2 تومن پایین اومده
من نظر قطعیم رو همون مدلی که نوشتم هست بیشتر برای گیم فقط کمی نگران بدنه ش بودم چون یجا بازخورد انگلیسیشو خونده بودم انچنان مقاومتی نداره و زیرش هم فضای باز زیاد داره برای همین کف لپتاپ کمی از نظر بدنه ضعیف هست ولی پایه هایی که زیرش هست از این لحاظ اوکی هست منظورم اینه مثلا لپتاپ رو جایی بذارم که کف لپتاپ بهش برخورد کنه نگران کننده میشه
ولی اینکه میگید 3 سال واقعا کم برای ایرانی ها چون به نسبت پولمون و درامدی که داریم و شرایط کشورمون خیلی سخته جایگزین بهتری رو قرار بدیم
همین نکاتی که گفتید سعی میکنم رعایت کنم و اینکه باتری لپتاپ هم که نوع لیتیوم پلیمری هست گمونم قابل جدا شدن نباشه و از این لحاظ گفتم که مثلا رو حالتی بذارم که بیشتر از 70 درصد شارژ نکنه بهتر نیس؟ برای خنک کننده هم من از یه فرد دیگه پرسیدم گفتن خنک کننده فن دار نباید باشه چون زیر لپتاپ سیستم تهویه ش فضای باز زیاد داره حالا دقیق نفهمیدم منظورشون رو
ممنون میشم اگر فرصت داشتید در این خصوص هم راهنمایی کنید
امین جان، حالا که مدل گفتی من بهتر متوجه شدم، بله، لپتاپ های مدل Thin شرکت MSI، آره من قبول دارم بدنه اشون کمی flimsy هستند، اما مشکلی نیست. ببنید، بدنه فلزیه، ولی نازکه و من باهاشون کار کردم هیچ ایرادی نمیشه بهش گرفت، ذات اون لپتاپ چنین بدنه ای می طلبه. منتها، من اون لپتاپ رو به یه خانم پیشنهاد دادم، نه یه آقا. ببنید دوستان، جنسیت یوزر در پیشنهاد خیلی مهمه. من ممکنه یه لپتاپ رو با X تومن به یه آقا پیشنهاد بدم، با همون بودجه X تومن یه لپتاپ دیگه رو به یه خانم پیشنهاد بدم. دلیلش اینه آقایون (شامل خودم) وحشیانه با وسایلشون برخورد می کنند. اما خانم ها عموما مراقب وسایلشون هستند، به همین جهت یه لپتاپ با ساختار ظریف رو میتونن ازش مراقبت کنند، اما آقایون جنس خراب کن هستند، یه تو پا به سر کوچه میرن و میان، 4 تا زخم برمیدارن، مردها از خودشون نمیتونن مراقبت کنند چه برسه به قطعات ظریف کامپیوتری.
حالا من نمیگم بخر یا نخر، خودت نگاه کن به خودت، ببین اگر از بچگی از وسایلت خوب مراقبت می کردی، اسباب بازی هاتو خراب نمی کردی، میز کارت، اتاقت همیشه مرتب بوده، عادت داری که همه چیز در اطرافت باید نظم داشته باشه، بله، شما هم میتونی لپتاپ Thin بخری، اون کامنت راجب Flimsy بودن هم مهم نیست، بهش توجه نکن، چون شما مراقب وسایلت هستی، من هم پیشنهاد می کنم اگر چنین شخصیتی داری که مراقب وسایلت هستی، حتما لپتاپ Thin رو بخریش.
در مورد نرخ دلار واقعا نمیشه پیشبینی کرد، اگر توافقی صورت بگیره، قطعا دلار میاد پایین ولی تاثیری در قیمت ها نخواهد گذاشت. همین الان چماق بودجه جدید هنوز بالاسر گمرکه و دولت اعمال نکرده، اگر قرار باشه عوارض ورودی رو با ارز آزاد دریافت کنند، قطعات، علی رغم کاهش دلار، گرانتر خواهد شد. به همین جهت من خودم پیشبینی مثبتی از آینده ندارم.
برای تهویه زیر لپتاپ، من در کامنت هام برای همون لپتاپ Thin یه پیشنهاد کردم چه کولپدی از برند کولر مستر تهیه کنند. اگر بگردی هست مدلش. لپتاپ باید بر روی یک میز شیشه ای، یا چوبی قرار داده بشه، بدون رومیزی. از گذاشت لپتاپ روی تخت و پتو و فرش باید خودداری کنی چون زیرش تهویه نخواهد شد و داغ میشه.
برای باطری، لپتاپ های مدرن بسیار پیشرفته هستند، تمامی تنظیمات لازم برای حفظ حداکثری دوام باطری توسط خود دستگاه صورت میگیره، اینکه بگذاری بیش از 70 درصد شارژ بشه یا نشه، اصلا وارد این تنظمات نشو، بگذار خود دستگاه هر حالتی که صلاح میدونه شارژ کنه. چنین دستگاهی در این سطح، کاملا خودش میتونه از خودش مراقبت کنه، من سال 96 یا 97 بود یه لپتاپ از همین سری MSI بررسی کردم، فوق العاده پیشرفته بود و باور کنید هیچ نگرانی از این بابت به دلتون راه ندین. تنها کاری که باید انجام بدین، اینه که یک میز مناسب برای لپتاپ در نظر بگیرید، شیشه ای یا چوبی مسطح باشه، و زیاد تکونش ندین، اگر مجبورید جابه جاش کنید، حتما یک کیف الیاف دار و ضد آب (باران) براش بخرید. همین.
یکی از لذت های زندگی خوردن پشت سیستمه
کاملا باهاتون موافقم ……….موفق باشید.
آقای ابیشی عزیز مانیتور رنج بالا بهترین برای این کارت گرافیک بگید ممنون
ASUS TUF RTX 2060 O6G GAMING
برای RTX 2060 یه مانیتور FULL HD بگیرید خوبه.
مانیتور GIGABYTE AORUS KD25F 24.5 Inch 240Hz حدود 17 تومنه.
ممنون
سلام آقای ابیشی عزیز میگم چه چیزی در گوگل سرچ میکنید که مانیتور کارت گرافیک را پیدا میکنید؟ ممنون میشم جواب بدید
چیزی سرچ نمی کنم، شما اگر سطح و طبقه بندی تمامی کارت گرافیک ها رو بدونید میتونید سطح مانیتور بهینه رو برای اون گرافیک پیدا کنید و بر اساس اون مشخصات، به سراغ مدل مناسب برید.
سلام و خسته نباشید من میخوام لپتاب بگیرم و دنبال قدرتمندترین لپتاب حال حاضر هستم و همچنین کاربریمم گیمینگ هستش از این رو ممنون میشم قدرتمندترین لپتاب ساخته شده حال حاضر رو به من پیشنهاد بدید(از لحاظ موجودیت لپتاب مشکلی ندارم فقط دنبال قدرتمندترین لپتاب ساخته شده حال حاضر هستم ممنونتون میشم راهنماییم کنید)
نداریم همچین چیزی دوست عزیز، هر برندی بهترین لپتاپ مخصوص خودشو داره، حالا ایسوس، MSI، گیگابایت، Razer و Alienware همه لپتاپ های مخصوص گیمینگ خیلی خوبی در رده های بالا دارند. اما اینکه من برم همه ی دنیا رو بگردم ببینم کدومشون قوی تره، کدومشون موجوده، بعد بیام پیشنهاد بدم که نمیشه.
صرفا در این تاپیک محصولات موجود در ایران پیشنهاد میشه.
خب میشه به من از برند های ASUS و MSI و RAZER پیشنهاد بدید قدرتمندتریناشون؟؟؟ممنونتون میشم.
لپتاپ سفارشیه، قطعات ثابت نداره. باید بگردید در فروشگاه ها ببینید چه کانفیگ هایی ازشون در دنیا موجوده. داخل سایت هاشون رو نگاه کنید ممکنه چند کانفیگ مختلف ببینید. مثلا سایت ریزر یکی از کانفیگ هاش این لپتاپ هستش Razer Blade Pro 17 – 4K Touch 120Hz – RTX 3080 – Black – i7-10875H ولی مدلهای دیگه رده بالا هم داره.
شرکت ASUS و MSI هم لپتاپ هاشون کاملا سفارشیه. بسته به سفارش میتونه کانفیگ های مختلف “قویترین” داشته باشه. ایسوس سری استریکس و MSI هم سری تایتان هاش همه رده بالا هستند و کانفیگ های متنوعی رو میشه سفارش داد ازشون. باید ببینید در کشور های مختلف در فروشگاه هاشون چه کانفیگ هایی از این برند ها موجوده.
من صرفا در مورد بازار ایران میتونم مشاوره بدم. نه کل دنیا.
اها مچکرم خیلی لطف کردید
سلام و خسته نباشید یک سوالی داشتم میخوام لپتاب بخرم ولی نمیدونم لپتاب مورد نظرم بازی هارو رو چه FPS نشون میده میخواستم بدونم از کجا باید ببینم که بنچمارک ها و تست لپتاب رو گذاشتن؟؟؟
سلام دوست عزیز، مدل کارت گرافیک لپتاپ مورد نظرتون رو با کلمه FPS در گوگل سرچ کنید.
مثلا اگر لپتاپ مورد نظرتون گرافیک Nvidia MX350 داره اینطوری سرچ کنید:
NVIDIA MX350 FPS
یا
NVIDIA MX350 FPS FIFA/PES
اها ممونم بابت راهنماییتون
ممنون
سام و خسته نباشید خدمت اقای ابیشی ببخشید یک سوالی داشتم من میخوام یک لپتاب بگیرم و کاربریم هم گیمینگ حرفه ای هستش و دنبال لپتابی میگردم که نمایشگرش 4K باشه با نرخ نوسازی بالا و همچنین بتونه تمامی بازی هارو با کیفیت 4K روی ULTRA ترین حالت ممکن اجرا کنه ممنونتون میشم بهم یک لپتاب با این ویژگی ها پیشنهاد بدید.
نداریم چنین چیزی در ایران.
خبمن اگر از خارج کشور تهیه کنم چطور؟؟؟
گرافیک لپتاپ قوی تر از RTX 3080 لپتاپ نداریم که در مقایسه با دسکتاپ پرفورمنسی نزدیک به 3060Ti دسکتاپ داره.
مدل پیشنهادی که نمایشگر 4K داره:
Razer Blade Pro 17 – 4K Touch 120Hz – RTX 3080 – Black – i7-10875H قیمت 3600 دلار
اها خیلی مچکرم.
یوخ بابا
سلام جناب ابیشی وقت بخیر
لپتاپ MSI Gaming GF75 Thin 10SCSR
۱۷ اینچی که بهم معرفی کردید این هفته قصد دارم خریداری کنم فقط دوتا سوال داشتم
یک اینکه برای همون کارایی که بهتون گفتم یعنی برنامهنویسی و ادیت و طراحی گرافیکی به نظرتون ویندوز چه نسخه ای مناسبه نصب کنم چون سایت زده ویندوز نداره
و اینکه ممنون میشم یه مدل خنک کننده هم برای این مدل معرفی کنید خودم یه خنک کننده معمولی دارم ولی نمیدونم به درد میخوره یا نه
با سپاس
بسیار هم عالی مبارک باشه.
برای خنک کننده مدل Cooler Master CM Storm SF17 برای لپتاپ های 17 اینچی مناسبه. ولی کمی گرونه میتونید بعدا تهیه کنید عجله برای خنک کننده نداشته باشید.
برای ویندوز هم آخرین نسخه از ویندوز 10 مدل 64 بیتی از نوع Pro برای نیاز شما کافیه.
سلام کامپیوتر بودجه بین 15 تا 27 میلیون برای انریل اینجین ( انریل اینجین بازی سازی ) چی ببندم ممنون میشم جواب بدید
سلام.
بسیاری از کارهای موتور بازی سازی آنریل ، بر مبنای کارت گرافیک هست. و بشدت هم با گرافیک های سری RTX بهینه شده اند.
تا 27 تومن نمیشه زیاد روی سیستم حساب باز کرد.
میتونید این لپ تاپ رو تهیه کنید :
Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY006YUS
یاعلی(ع)
خب اگه بخوام به یک مانیتور 4K وصلش کنم یا با همین مشخصات لپتابی پیدا کنم که نمایشگر 4K داشته باشه ایا توان این روداره که همه بازی هارو روی ULTRA ترین حالت ممکن رو 4K اجرا کنه؟؟؟؟
قوی ترین گرافیک لپتاپی RTX 3080 هست که از نظر قدرت از 3060Ti دسکتاپ ضعیفتره، بنابراین برای بازی ULTRA در 4K باید سیستم دسکتاپ فعلا تهیه کنید.
اها ممنونم اقای ابیشی خیلی لطف کردید فقط در آخر چندتا سوال ازتون داشتم پس با این وچود بهتره که در این بازه قیمتی، لپتاب رو با دسکتاپ مقایسه کنم و اگر بخوام با 60 تومن دسکتاپ ببندم تقریبا چقدر لپتاب قوی تر از یک دسکتاپ با همین قیمت درمیاد؟؟؟؟بعد سوال بعدیم اینه که اقای ابیشی من حتی با فناوری DLSS هم نمیتونم روی 4K رو ULTRA ترین حالت ممکن پلی بدم؟؟؟؟؟سوال اخرمم اینه که این فناوری DLSS اصلا چی هست و چجوری باعث میشه گیم ها از FPS و گرافیک بالایی برخوردا بشن؟؟؟
یه بار به این سوال دیروز پاسخ دادم که در این بازه بودجه ای، چقدر لپتاپ قوی تر از دسکتاپ خواهد بود. بنابراین مجدد تکرار نمی کنم سوالاتی که یک بار پاسخ دادم. در مورد DLSS، این فن آوری با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، تصاویری تولید می کند که رزولوشن و وضوح بالاتری نسبت به رزولوشن و وضوح تصویر واقعی دارد و این تصویر شبیه سازی شده، بار پردازشی بیشتری برای سخت افزار ایجاد نمیکند.
بعد این فناوری فشار یا دمای کارت گرافیک رو بالا نمیبره و فقط باعث بالا رفتن گرافیک و FPS بازی میشه؟؟؟؟
باسلام وقبولی طاعات من یک سیستم خانگی میخوام بگیرم قطعاتی که در حد یک pes باش چیه؟ هزینه زیاد نمیتونم بکنم د ضمن میخوام قابل ارتقا باش برای بعدا
سلام اقای ابیشی عزیز بهترین کنسول ps4 و ps5 رو میشه بگید ممنون بهترینشو
اطلاعی در زمینه کنسول ها ندارم آقا امیر عزیز
واااااااای یعنی اینقدر گرافیک و سخت افزار لپتاب ضعیف تر از دسکتاپ هستش؟؟؟بعد با این تفاسیر این لپاب قادر هستش که تمامی بازی هارو روی ULTRA ترین حالت ممکن روی 4K نشون بده بدون تیک و لگ؟؟؟؟
نمایشگر اون لپتاپ FULL HD هست بنابراین کارت گرافیکی که داره براش کاملا مناسب و کافیه و میتونید تمام بازی ها رو بدون تیک و لگ روی اون لپتاپ بازی کنید.