در اولین روزهای فروردین سال 99، محمد جواد آذری جهرمی اعلام کرده که از یک هفته عملیات 4 برابر شدن سرعت اینترنت آغاز خواهد شد. حالا مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه مرکزی از راه اندازی یک میلیون پورت VDSL در کشور تا پایان سال خبر داده است. بدین ترتیب آیا میتوان امیدوار بود که محل سکونت ما نیز پذیرای اینترنت 4 برابری باشد؟
بیشتر بخوانید: فرق ADSL با VDSL در چیست؟ کدامیک انتخاب بهتری برای اینترنت شما هستند؟
راه اندازی یک میلیون پورت VDSL تا پایان سال
وزیر ارتباطات در اظهارات خود چندی پیش اعلام کرده بود که در سال پیش رو قصد دارند با تمام توان شبکه اینترنت خانگی را گسترش دهند و با VDSL سرعت اینترنت خانگی را چهار برابر کنند. در همین راستا، محمد تقی شفیعی، مدیرکل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه مرکزی از راه اندازی یک میلیون دسترسی اینترنت پهن باند ثابت VDSL و FTTH تا پایان سال جاری در شهرهای اصفهان و قم خبر داده است. او گفت:
“دسترسی 80 درصد خانوارها به پهنباند ثابت با متوسط سرعت 25 مگابیت بر ثانیه در برنامه افق 1404 پیشبینی شده و ارائه پهنباند ثابت از سوی برخی اپراتورها با همکاری سایر نهادها مانند شهرداریها، شرکتهای توزیع برق و شرکت مخابرات ایران در قالب برنامه زمانبندیشده در برخی استانها آغاز شده است.
بیشتر بخوانید: سرعت اینترنت در ایران نه 4 برابر شد و نه به وضعیت قبل از کرونا بازگشت!
این مقام مسئول در رابطه با نحوه پایش کیفیت سرویس اینترنت توسط اداره کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عنوان کرد در استانهای اصفهان، قم، مرکزی، چهارمحال و بختیاری و یزد، در 39 مرکز مخابراتی سنجههای مخابراتی نصب شده است که بهطور پیوسته در حال رصد شاخصهای کیفی و تجربی خدمات اینترنت هستند. شفیعی افرود که کاربران از طریق سامانه نت سنج پلاس میتوانند گزاراشات ثبت شده مشاهده کرده و بر آنها نظارت داشته باشند.
آنگونه که از شواهد برمیآید وعده “4 برابر شدن سرعت اینترنت از هفته آینده” وزیر ارتباطات بلندمدتتر از آن چیزی خواهد بود که به نظر میرسید. در حال حاضر اینترنت VDSL تنها در بخشهایی از 2 استان راهاندازه شده و در سال پیشرو گزاراشات از توسعه این اینترنت در استانهای اصفهان و قم خبر میدهد. بدین ترتیب ظاهراً باید حداقل تا پایان امسال را با اینترنت ثابت سابق و اینترنتهای گرانشده همراه ایرانسل و همراه اول سر کنیم.
بیشتر بخوانید: پرسرعت ترین اینترنت جهان متعلق به چه کشورهایی است + جایگاه ایران در ماه گذشته
فناورى هاى جديد بايد با سرمايه گذارى و تحقيقات و بومى سازى زيرساختش رو دولت ها در سرتاسر كشور فراهم كنند كه بشه استفاده كرد أنتن و دكل علف هرز كه نيست از زمين برويد!
قطعا الان قيمت و كيفيت اينترنت از اون موقع بدتر شده تحريم شديد اون موقع هم بوده ولى تورم خيلى كم تر و فعاليت و اشتغال خيلى بهتر بود چون دولت تنبل و راحت طلب نبود بى عرضه گى رو به تحريم نسبت نديم كاهش شديد ارزش پول بخاطر رانت دلاره و سو مديريت و گند كارى ….دوره اولش هم كه ركود بود نه رونق! و ٤ سال معطل كردن كشور به مذاكرات بى ارزش . اونجا هم وضع برا قشر سرمايه دار خوبه نمونش پاريس حقوق و دستمزد هم نسبت به خرج و مخارج و هزينه هاى سنگين زندگى اونجا بايد حساب كنى
همه چسبیدن به احمد
بابا ولش کنین اونو
بنظرم اگه اذر جهرمی نبود تو وزارت ارتباطات
الان هممون داشتیم با سرعت ۱۲۸
منتظر باز شدن یه کلیپ اینستا میبودیم
درسته تو ایران مسعولی وجود نداره
ولی ایشون بنظرم تنها کسی بود که
اینترنت رو تو ایران توسعه داد الانم اگه کاری نمیتونه بکنه چون پول ندارن بدن بهش کاری بکنه وگرنه اینترنت رو توسعه دادن کاره یماهه
بعدش من الان چندماهه ثبت نام کردم تو طرح vdsl ولی خبری ازین داستانا نیست
بعد
یه حرفی زده بود که فیبر میکشیم تا کاعوچویی
محله ها که snr بیاد بالا ولی وقتی جایی برای این کار نیست
پس حرف مفته
یه جای بطرگ تقریبا برای این کار میخواد
تو دوره احمدی نژاد هر کسی adsl نداشت منظورم اواخر دورش هم هست
ارسال یک عکس عادی از یه گوشی به گوشی دیگه از اینترنت غیرممکن بود . حتی با سرویس mms که یکبار فقط تست کردم و کار نکرد
زندگی الان از نظر فناوری برای اون موقع رویاست الان مشکل ارزی نبود شما این حرفو نمیزدی
فیسبوک و توییتر از 88 فیلتر شدن و این روند اینترنت هراسی از همون موقع شروع شد
همچنین روند تحریم های شدید هم از دولت احمدی نژاد شروع شد
اینترنت هم راحت در دسترس همه نبود و به نت 128 میگفتن پرسرعت!
ولی مشکل ما این نیست . الان به نظرتون با این شرایط تحریم ما میتونیم در آینده اینترنت نسل پنج رو با قیمت مناسب داشته باشیم؟
آیا سرویس های جهانی برای ما باز میشه یا اینایی هم که فیلتر نیست همچنان غیر فیلتر میمونه؟
من آدم بدبینی به وزیر ارتباطات نیستم و علیرغم اینکه عقاید مذهبی و سیاسی ایشون رو قبول ندارم اما جوان کاری و پرتلاشی ایشون رو دیدم. ولی زمانی که فروردین این خبر رو اعلام کرد من فورا رفتم که یه مودم vdsl بخرم و با قیمت 700 هزار تومان خریدم. در صورتی که قیمتش تا قبل از این خبر خیلی کمتر بود. اون شخصی که ازش خرید کردم عمده فروش و مرکز خش بود و میگفت ما چندین و چند بار انبارهامون که پر از این مودم ها بود پر و خالی شد بعد از این خبر و همه هجوم آوردن برای خرید. نمیخوام بدبین باشم ولی خیلی ها با این خبر نفع بردن که امیدارم از این نفع وزیر جوان منتفع نشده باشه.
سوال : با راه اندازی یک میلیون پورت VDSL در کشور اینترنت ما چه زمانی 4 برابر میشود؟
جواب : وقت گل نی
هر روز داره اینترنت از روز بعد بدتر میشه تو این مملکت هیچی پیشرفت نمیکنه
آخرش قراره قط کنن بشیم کره شمالی دیگه
اگه اینها یه کاری بکنن که کردن و اگرنه من فکر نکنم دولت بعد که اصولگرا بشه دیگه به این اینترنت دست بزنه.
آره دقیقا.یاد دوران احمدی نژاد افتادم.کلا dial UP بودش
اینکه الان سیم کارت رو عوض 5 میلیون تومن، 20 هزار تومن میخری، مدیون احمدی نژادی
شاید اینکه الان موبایلی و کامپیوتری رو تونستی بخری و باهاش کامنت بدی رو هم مدیون احمدی نژادی
در واقع اینکه سال های 92 تا 99 رو 8 سال دیرتر تجربه کردی، مدیون احمدی نژادی
آقا محمود،هیچکس حتی خود بنده مشکلی با اقتصاد و شرایط معیشتی دولت احمدی ندارم.من فقط گفتم دوران دولت احمدی نژاد کلا روی اینترنت کاری انجام نشد.مگه دروغ دارم میگم.
شما سنتون قد نميده بدون تحقيق نظر نديد لطفا اوايل أحمدى سرعت نت خانگى حداكثر ٣ كيلو بود كه تا سال ٩٢ به حداكثر ٩٠٠ هم رسيد ! يعنى ٣٠٠ برابر از ٩٢ تا الان حداكثر ٣ برابر شده! دوست عزيز، مو بايل هم همينطور تا سال ٩٢ تست خودم 3G تا ١ مگابايت هم رسيد يعنى بيش از ١٠٠ برابر اوايل دولتش تازه من تهران نيستم و زيرساخت هاى 4g كشور هم زمان ايشون اماده شد كه بعد حسن اومد . حق رو بگيم حتى اگه شخصى رو دوست نداشته باشيم
حرفتون دروغ نیست. واقعی نیست صرفاً.
چشماتون رو ببندید، ببرمتون اوایل دهه 80، سیم کارت 1.2 میلیون تومنی، دلار 700 تومنی و حداقل حقوق کارگر 108 هزار تومنی رو تصور کنید. شما باید یک سال کار کنید، چیزی نخورید و خودتون رو با برگ درختان بپوشونید که آخر سال بتونید یک سیم کارت تهیه کنید.
در همین حین سعی کنید اینترنت 16 مگ بخواید.
سعی کنید.
با بازی با ارقام مغلطه نکنید . قیمت ها و سرعت ربطی به اینها نداره
قیمت های جهانی , فراوانی و جدید بودن , فناوری در دسترس , تعداد مشتری و.. تو این مورد تاثیر زیادی داره نه رییس جمهور بودن یک شخص
تو دوره هر دوی اون اشخاص فیلترینگ شدید انجام شده و مسولیت رییس جمهور اختصاصا توسعه اینترنت نیست
از نظر سرعت و قیمت و فناوری موجود جوابش پیچیده هست . بدون تحقیق و بررسی هر جوابی که به این سوال داده بشه غلطه
من الان 180 گیگ نت بین الملل رو ماهی 80 تومن میگیرم
سال 89 هم یادمه اولین بار که از Edge برای وصل شدن به نت استفاده کردم از سرعت 115 کیلوبیتی متعجب و خوشحال شده بودم
با استفاده عادی و معمولی اونم روزی یکی دو ساعت از نت دایل آپ یادمه سال 88 پنجاه هزار تومن پول رو قبض اومده بود
شرکت مخابرات برای نت بالای 128 کیلوبیت محدودیت گذاشته بود تا همین دهه نود
تا آخر دهه هشتاد بسته های روزانه و هفتگی و ماهانه موبایل بدون محدودیت حجم بود
ای دی اس ال شرکتی تو دهه نود با سرعت 1 مگ ماهی حدود ماهی 30 تومن بود و هر گیگ حجم اضافی اون موقع 3 هزار تومن بود
الان مشکل کشور ما کاهش ارزش پول ملی و تحریم های شدید هست . الان حقوق هر ساعت کار یه کارگر عادی رو تو اروپا و آمریکا رو مقایسه کنید با حقوق کارگر ایرانی
با یک ماه حقوق میتونن بهترین گوشی رو بخرن با نصف یا کمتر حقوقشون ولی اینجا ما با گرانی ارز فقیر و فقیر تر شدیم
تحریم ها الان بسیار بسیار شدید تره و دولت هم تنها بازیگر صحنه سیاسی کشور نیست . شیب کاهش ارزش پول ملی تو این دولت از هر دولت دیگه ای بیشتر بوده هر چند تو دوره اول روحانی تا قبل انتخاب شدن ترامپ شیب کمتر از دوره احمدی نژاد شده بود و ادعای رونق اقتصادی و کاهش تورم دلیل اصلی انتخاب شدن مجدد روحانی بود