یکی از المان هایی که همیشه در داستان های علمی و فیلم هایی که به آینده بشر می پردازند دیده می شود، حضور پر رنگ ربات هاست. اگر اهل فیلم باشید حتما با موارد مشهوری مانند I,robot، ترمیناتور و این اواخر ex machina آشنا هستید. خیلی ها اعتقاد دارند ربات ها در آینده به کمک انسان خواهند آمد و عده بسیار زیادی هم هستند که فکر می کنند ربات ها می توانند تا حدی برای ما خطرناک باشند که حتی نسل بشر را منقرض کنند. همیشه بحث های بسیار زیادی بین این دو گروه در جریان است و هر کدام از آنها نیز طرفداران پر و پا قرص خودشان را دارند. همین اواخر بود که گروهی از بزرگترین دانشمندان و صنعتگران جهان، که نام هایی مانند استیون هاوکینگ و ایلان ماسک در بین آنها به چشم می خوردند، هم در نامه ای از آینده ربات ها و خطراتی که با پیشرفت آنها انسان را تهدید می کنند اظهار نگرانی کردند. به هر حال آنچه نمی توان آن را نادیده گرفت پیشرفت پر سرعت ربات ها و هوش مصنوعی است. کمپانی های بزرگ و کوچکی در سراسر جهان فعال هستند و هدف نهایی همگی آنها، ساخت ربات هایی هوشمند است. در ادامه با ما همراه باشید تا با هم، فهرستی از برترین ربات های ساخته شده توسط انسان را مرور کنیم.
ASIMO
این ربات که اسمش همه را به یاد آیزاک آسیموف، نویسنده مشهور داستان های علمی تخیلی می اندازد، بیش از ده سال است که توسط کمپانی هوندا در حال توسعه و پیشرفت می باشد. ASIMO می تواند موقع سلام گفتن با شما دست بدهد، به سرعت بدود، بپرد، به سمت عقب بدود و از پله ها بالا یا پایین برود. او همچنین می تواند صدا و تصویر اشخاصی که با آنها حرف می زند را هم به یاد بسپارد و تا حدی هم حرکات بعدی شما را پیش بینی کند.
Pepper
این ربات انسان نمای ژاپنی می تواند احساسات متفاوت را تشخیص داده و بر اساس احساسات خودش، حالات چهره متفاوتی داشته باشد. تمام نسخه های Pepper که توسط Softbank ساخته شده در زمان عرضه عمومی تنها در چند دقیقه به فروش رفتند. البته فقط 1000 عدد از این ربات ها ساخته شده بودند اما اگر قیمت 1000 دلاری به اضافه هزینه ماهانه 125 دلاری آنها را در نظر بگیرید متوجه موفقیت آن خواهید شد.
LS3 BigDog
LS3 BigDog به نوعی مشابه یک حیوان بار کش است که توسط Boston Dynamics ساخته شد و حالا در اختیار گوگل است. این ربات اولین امتحان خود را در زمینه ای نظامی پس داد و توانست مسئولان ارتشی را کاملا شگفت زده کند. LS3 می تواند 180 کیلوگرم تجهیزات را به مسافت 20 مایل با خود حمل کند و پس از آن به سوختگیری نیاز خواهد داشت.
Spot
Spot آخرین سگ رباتی است که توسط Boston Dynamics ساخته شده. Spot از LS3 کوچکتر است اما توانایی هایی مشابه با او دارد. این ربات 73 کیلوگرمی توان خود را به وسیله برق تامین کرده می تواند راه برود، بدود، از صخره ها بالا برود، یورتمه برود و حتی لگد بزند.
Robear
Robear یک خرس فوق پیشرفته است که برای جا به جا کردن افراد سالمند از تخت تا روی صندلی چرخدار طراحی شده است. این خرس پرستار ساخته توشیهارو موکای، سرپرست تیم Robot Sensor Systems در تحقیقات ربات های انسانی می باشد. Robear سومین محصول آنها به شمار می رود.
Nao
Tokyo-Mitsubishi UFJ بزرگترین بانک ژاپن است که از ربات ها استفاده می کند. Nao رباتی به قیمت 8000 دلار است که در یکی از شعبات اصلی این بانک خدمت می کند. او به زبان های ژاپنی، انگلیسی و چینی مسلط است و می تواند به سوالاتی درباره چگونگی افتتاح حساب یا سایر موارد بانکی پاسخ دهد.
Muruta
Muruta اولین ربات تشویق کننده جهان است. این آدم آهنی خوشحال تعادل خود را روی یک توپ فلزی حفظ کرده و به کمک سنسورهای ژیروسکوپ و آونگ های معکوس می تواند تیم های والیبال یا بسکتبال را تشویق کند! همچنین میکروفون های فراصوت و سنسورهای مادون قرمز نیز در این ربات استفاده شده است تا بتواند اشیای پیرامونی را تشخیص داده و موقعیت نسبی خود را تعیین کند.
Henn na
هتلی در جنوب شرقی ژاپن به نام Wired Hotel یا هتل عجیب وجود دارد که تقریبا تمامی کارکنانش ربات ها هستند. تصاویری از این هتل جالب در رسانه ها هم منتشر شده است.
حشره های روی آب
موسسه Harvard Wyss توانسته ربات های کوچک حشره مانندی بسازد که می توانند روی آب ساکن بمانند. در حال حاضر هنوز تجهیزات تجسس بر روی آنها نصب نشده اما قرار است در آینده شاهد این تغییرات باشیم.
Bionic Kangaroo
این ربات کانگورویی ساخته کمپانی آلمانی Festo است و تلاش شده تمامی جزییات یک کانگوروی واقعی در آن رعایت شود. در پاهای این ربات از نوعی تاندون در کنار فنر استفاده شده تا پس از هر بار فشرده شدن فنرها نیروی لازم برای جهش بعدی تامین شده و همچنین در زمان فرود هم انرژی ذخیره شود. به علاوه دم این کانگوروی رباتی هم وظیفه حفظ تعادل آن را بر عهده دارد.
رباتهای انسان نما بیشتردر ژاپن مورد استقبال قرار گرفته اند …..
حالا ما هنو درگیر اینیم با پای چپ بریم گلاب به روت یا پای راست