کشور کمونیستی چین برای برگزار کردن المپیک زمستانی، سیاستهای سختی موسوم به “کوید صفر” را در کشور خود اتخاذ کرده که به عقیدهی بسیاری از کارشناسان، یکی از سختترین پروتکلهای کرونا در سراسر جهان است. تمام بازیها در یک محیط کاملا بسته و متشکل از چند منطقهی تحت کنترل (شامل محل اقامت شرکت کنندگان، مکان برگزاری رویدادها و حمل و نقل تمامی افراد) بوده است. از طرف دیگر هیچ بلیتی به عموم مردم چین فروخته نشد تا نگرانیهای گسترش بیماری کوید 19 به کمترین میزان خود برسد. یعنی تمام مردم چین این بازیها را از خانهی خود تماشا کردند و تقریبا حق میزبانی خاصی وجود نداشت. اما شاید یکی از جالبترین نکات برگزاری این المپیک زمستانی در نقش ربات ها در المپیک زمستانی چین بوده است.
- گوشی های خاص ورزشکاران آمریکایی در المپیک زمستانی پکن
- استریم 8K المپیک توکیو توسط اینتل – 7 شهر عشق
مسئولیت ربات ها در المپیک زمستانی چین
احتمالا بسیاری از شما آژانس عکسبرداری Getty Image را میشناسید. این اژانس عکس مسئولیت عکس برداری از مسابقات المپیک زمستانی را بر عهده داشته و امسال از رباتها استفادهی خاصی در عکس برداری کرده است. این آژانس برای مقابله با چالش ها و خطرات عکس برداری از فاصلهی نزدیک به ورزشکاران، اقدام به استفاده از دوربینهای رباتیک و کنترل از راه دور کرده است. تمامی دوربینهای این شرکت در یک دکل رباتیک نصب شده بودند که توانایی جابجا کردن آنها از راه دور میسر شده بود. این عمل باعث شده بود تا امکان عکس برداری از از زوایایی که یک انسان قادر به دسترسی به آن نبوده را فراهم کند. زوایایی مانند درون دروازهی ورزش هاکی روی یخ و یا زیر سکوی پرش اسکی!
مایکل هیمن، رییس جهانی و سردبیر شرکت Getty Images در مصاحبهای اعلام کرد:
بیشتر عکسهایی که از المپیک زمستانی مشاهده کردهاید توسط کنترلهای از راه دور و نرم افزار کنترل شده و در واقع عکس برداری شده است. عکاسان ما در این دوره از مسابقات حسی شبیه به یک بازی ویدیویی را تجربه کردند چرا که تمام کارهای خود را از راه دور انجام میدادند. به عنوان مثال، در مسابقه هاکی روی یخ سوییس و فنلاند، دو عکاس انسانی و دوربینهای از راه دور آنها دقیقا بالای لوگوی المپیک و مشرف بر دروازه و تور تیمها قرار داشتند.
آژانس عکس برداری Getty Images از سال 2012 و المپیک لندن از دوربینهای از راه دور استفاده کرده است اما قطعا در آن سالها نحوهی استفاده از این تکنولوژی بسیار کندتر و پر اشتباهتر از امسال بوده است. طبیعتا سرعت عملکرد دوربینها و دقت کنترل آنها بسیار بهتر شده است. در سال 2012 تمام پورت دوربینها پورت اترنت بود و هیچ هوش مصنوعی خاصی به کار نرفته بود و صرفا کارها توسط انسانهای از راه دور انجام میشد. اما اکنون فناوری جدیدی برای المپیک زمستانی پکن به کار رفته بود که نامش ویرایش زنده از راه دور بود! نرم افزار مخصوص این آژانس عکس برداری میتواند عکسها را از طریق ftp و یک شبکه محلی مجازی به ویرایشگرهای از راه دور در سراسر جهان منتقل کند. تمام اینها در حالی است که کل فرآیند ارسال تصاویر از دوربینها به مشتریان مختلف و یا وبسایتهای مختلف تنها در حدود 30 ثانیه انجام میشد.
طبیعی است که استفاده از هوش مصنوعی در این فرآیندها میتواند در آینده تغییرات زیادی را به وجود بیاورند! کمترین استفادهای که از این فناوری در عکسبرداری میتوان کرد، ابزار شناسایی افراد در یک تصویر است! تشخیص چهره افراد می تواند ثبت برخی رویدادها را تسریع کند. هر چند که این تکنیکها همچنان نیاز به تایید انسانها دارند اما خب قبول کنید که در آینده میتواند فراگیر و مفید باشد.
نکتهی جالب دیگری که در این دوره از مسابقات المپیک زمستانی به چشم آمد، استفاده از رباتها برای کارهای خدماتی و یا عملیاتی بود که شانه به شانهی انسانها کار انجام میدادند.
بفکر نمیکردم چین اینقدر پیشرفته باشه.
همیشه فکر میکردم که یه کشور عقب افتاده باشه.
با این خبر ، یه مقدار (زیادی)نظرم عوض شد.