احتمالاً حداقل یکبار در ذهن بسیاری از شما این سوال ایجاد شده که چرا ایالات متحده هواوی را تا این اندازه محدود میکند. برخی معتقدند که این موضوع به موفقیت هواوی تا سال 2019 مربوط میشود. موفقیتهای هواوی تا جایی ادامه داشت که آن را بهسمت تبدیلشدن به بزرگترین تولیدکننده گوشیهای هوشمند در جهان هدایت کرد. همین امر تهدیدی جدی برای برندهایی مثل سامسونگ و اپل بود. همچنین، هواوی به دلیل روابط نزدیکش با دولت چین، تهدیدی برای امنیت ملی در ایالات متحده محسوب میشود. حالا درکنار همه محدودیتهای هواوی، به نظر میرسد که این شرکت درگیر حاشیه جدیدی شده است. هواوی با اتهامی مبنیبر ردیابی بازدیدکنندگان نمایشگاه MWC 2023 بارسلونا روبهرو است.
برای سالها این نگرانی وجود داشت که تجهیزات و دستگاههای شرکت هواوی بهطور مخفیانه از شرکتها و مصرفکنندگان جاسوسی کرده و دادهها را به پکن ارسال میکنند. هواوی همیشه این موضوع را رد کردهاست، اما شرکتهای چینی در صورت درخواست از طرف دولت مجبور به جاسوسی میشوند. علاوهبراین، در سال 2013، T-Mobile مدعی شد که مهندسان شرکت هواوی اطلاعات قطعات یکی از رباتهای تست تلفن آن بهنام تپی (Tappy) را به سرقت بردهاند. براساس گزارشها، هواوی از این دادها برای بهبود ربات خود استفاده کردهاست. در سال 2017، هیئت منصفه دادگاه سیاتل به نفع T-Mobile رای خود را صادر کرد و هواوی را به پرداخت 4.8 میلیون دلار جریمه کرد.
آیا هواوی با استفاده از نشانهای امنیتی خود حرکات بازدیدکنندگان MWC را ردیابی میکرد؟
حالا در سال 2023، هواوی به ردیابی بازدیدکنندگان نمایشگاه MWC که در بارسلون حاضر شدند، متهم شدهاست. انتظار میرفت که این سازنده چینی سری بعدی پرچمدار P60 خود را در این رویداد معرفی کند، اما این اتفاق نیفتاد. بااینحال، این شرکت موفق شد سرفصل خبرها را به خود اختصاص دهد اما این اتفاق دلیل خوبی نداشت.
ظاهراً برخی از بازدیدکنندگان MWC که نشانهای امنیتی هواوی را برای دسترسی به غرفهها دریافت کردهاند، هنگام خروج از نمایشگاه آنها را تحویل ندادند. برخی از بازدیدکنندگان کنجکاو قطعه پلاستیکی کوچکی را که بخشی از نشان بود باز کردند و تراشهای را پیدا کردند که بهطرز مشکوکی شبیه دستگاهی بود که حرکت فرد را ردیابی میکند.
یکی از احتمالات ذکرشده این است که هواوی از فناوری کممصرف Beacon در غرفه خود استفاده کرده باشد. این فناوری میتواند افراد را در فاصله 70 متری (تقریباً 229.5 فوت) ردیابی کند. البته در پشت نشان مذکور به استفاده از فرکانس رادیویی (RFID) و فناوری بلوتوث اشاره شدهاست. هواوی میگوید: ما در این نشان از فناوریهای RFID و بلوتوث برای اطلاع از موقعیت مکانی مراجعهکنندگان استفاده کردهایم تا رفتارهای کاربران را بسنجیم. این اطلاعات تنها با هدف بررسی علاقهمندی بازدیدکنندگان به محصولات هواوی جمعآوری و پردازش میشود. هدف ما صرفاً افزایش کیفیت خدمات است. ما از چنین اطلاعاتی طبق خطمشی رازداری شرکت محافظت خواهیم کرد.
یکی از سخنگویان هواوی نیز اشاره کرد که نشان فقط در غرفه استفاده میشود و زمانی که بازدیدکنندگان از آن خارج میشوند، تحویل داده میشود. دلیلی برای ردیابی مکان وجود ندارد.
اما مشکل اصلی اینجاست که بسیاری از شرکتکنندگانی که از غرفه هواوی بازدید کردند، هواوی را به عدم شفافسازی متهم میکنند. از نظر کاربران، با توجه به اینکه هواوی بارها به نصب دربهای پشتی در نرمافزارهای موبایل خود و ارسال اطلاعات کاربران به مقامات دولتی چین متهم شدهاست، چنین اقدامی شایعات را تأیید میکند.
برخی افراد معتقدند که هواوی گوشیهای هوشمند فوقالعادهای میسازد و باید حق رقابت در سراسر جهان را داشته باشد. اما مخالفان هواوی نظر دیگری داشته و انتظار دارند که هواوی همچنان توسط ایالات متحده مجازات شود. ازآنجاییکه بازدیدکنندگان غرفه هواوی باید نشان خود را هنگام خروج از نمایشگاه تحویل میدادند، اتهام موردبحث چندان منطقی بهنظر نمیرسد. غول چینی نیز تمام این اتهامات را رد میکند. اما مطمینا پاسخهای آن برای مقامات ایالات متحده چندان قانعکننده نبوده که تحریمهای اعمالشده علیه این شرکت را باطل کنند. هواوی اعلام کرد که مسئولان GSMA این وضعیت را بررسی خواهند کرد، اما قطعاً هیچ چیز مشکوکی وجود نخواهد داشت.
مهم اینه که کدوم برای کدوم کشوره و کی پشت کیه.
هنوز اتهامات امریکا ثابت نشده ولی هواوی رو با همین “اتهامات” مجازات و به زانو در اوردن.
ولی فراموش نکنیم در حالی که هواوی شما حتما باید دیوایس هواوی داشته باشی یا در شبکه از دستگاه های اونها استفاده شده باشه (تازه اگر اتهامات درست باشه-حالا میگیم درسته) ، اپل و بزرگتر از اون اندروید (از لحاظ اینکه دست همه هست) و مایکروسافت و فیسبوک وغیره و غیره همیشه دارن از ما جاسوسی میکنن و (به جز اپل) به دیوایس هم وابسته نیستن یعنی اندروید و ویندوز تو هر مارک گوشی و لپتاپ وجود داره و فارغ از اینکه تجهیزات شبکه هواوی هست یا خیر همیشه دارن از ما جاسوسی های عظیم میکنن که جالبیش اینه که “جرم های” ثابت شده ای هم دارن. ولی عموما با یک جریمه چند میلیون دلاری که بیشتر شبیه به تو دهنی به کاربران هست تا حتی شوخی سر و تهش هم میاد. دور نیست خبر اینکه اپل در پشت پرده و بدون رضایت داده های کاربران رو جمع میکرد.
من نمیگم این خوبه و اون بده و اینها خودمم کاربر همشون که نام بردم (به جز هواوی) هستم. و این مساله چیزیه که باهاش کنار اومدم . تا جایی ک ممکنه اگاهانه از دیوایس ها استفاده میکنم و دسترسی ها رو تا جایی که بلدم میبندم ولی این جاسوسی ها و متا-دیتا ها جزو بیزینس این ها هست و با این قوانین مخصوصا قوانین بازار ازاد امریکا بعید به نظر میرسه کاری پیش بره چون در امریکا نه مصرف کننده بلکه لابی تایین میکنه که چه کسی دادگاه رو میبره (بهم حمله نکنین واقعیت دادگستری امریکا همینه)
ولی در مورد هواوی جنگ جنگ دو کشوره و در این جنگ امریکا دست بالا رو داره و از لحاظ فناوری و اینها که من مصرف کنندش هستم برای هواوی متاسفم چون این جنگ در نهایت به ضرر من هست.