خدمات اجاره پردازندههای گرافیکی (GPU) انویدیا در بازار هوش مصنوعی چین به سرعت در حال گسترش است. ارائهدهندگان کوچک خدمات ابری (CSP) اکنون چیپهای هوش مصنوعی را در چین با قیمتهایی بسیار پایینتر از آنچه در ایالات متحده مشاهده میشود، اجاره میدهند.
بازارهای هوش مصنوعی چین اکنون با اجاره پردازندههای گرافیکی انویدیا، راهی برای دور زدن تحریمهای آمریکا یافتهاند. این کار باعث رشد قابل توجهی در بازار منطقهای شده است. تمرکز زدایی در استفاده از شتابدهندههای هوش مصنوعی اخیرا در بازارها، بهویژه در مناطقی مانند چین که تحت تاثیر تحریمهای آمریکا قرار دارند، به سرعت در حال افزایش است. با شدت گرفتن تب هوش مصنوعی در این کشور، راهکارهایی برای مقابله با سیاستهای ایالات متحده پدید آمده و یکی از این روشها، اجاره چیپهای پیشرفته هوش مصنوعی از انویدیا محسوب میشود. گزارشهایی نشان میدهد که مهندسان هوش مصنوعی در چین با برخی کارگزاران جهانی همکاری میکنند و از ارزهای دیجیتال برای پرداختهای مالی خود استفاده میکنند تا هویتشان ناشناس بماند.
بر اساس گزارش Financial Times، ارائهدهندگان کوچک خدمات ابری در چین وارد این عرصه شدهاند و سختافزارهای خود را برای اجاره ارائه میدهند. آنچه جالب توجه است، قیمتهای بسیار پایینتر نسبت به ایالات متحده است. به عنوان مثال، برخی از این ارائهدهندگان، سرورهای هوش مصنوعی مجهز به هشت پردازنده گرافیکی A100 انویدیا را تنها با 6 دلار در ساعت اجاره میدهند، در حالی که در ایالات متحده هزینه مشابه حدود 10 دلار است؛ این یعنی تقریباً 50 درصد تفاوت در قیمت.
رشد بازار هوش مصنوعی چین: دسترسی آسان به پردازندههای گرافیکی H100 و A100 انویدیا
نکته قابل توجه دیگر این است که علیرغم تحریمهای آمریکا، چیپهای H100 و A100 انویدیا به راحتی در چین قابل دسترسی هستند و به همین دلیل، هزینه اجاره آنها بسیار پایینتر از سایر نقاط است. به گفته یکی از بنیانگذاران استارتاپهای چینی، تخمین زده میشود که بیش از 10.000 شتابدهنده هوش مصنوعی H100 انویدیا در چین وجود دارد که بهصورت علنی در بازارهایی مانند Xiaohongshu و Taobao علیبابا به فروش میرسند. با توجه به کوچک بودن این چیپها، قاچاق آنها در سراسر کشور بسیار ساده شده است.
پردازنده H100 انویدیا در چین با قیمتی حدود 23.000 تا 30.000 دلار به فروش میرسد؛ این قیمت نسبت به نرخهای بسیار بالای بازار سیاه که پس از اعمال محدودیتهای فروش از سوی دولت بایدن شاهد بودیم، کاهش قابل توجهی داشته است. علاوه بر این، بسیاری از شرکتهای چینی با تاسیس شعبههایی در کشورهای دیگر، چیپهای انویدیا را خریداری میکنند تا از محدودیتهای ایالات متحده عبور کنند. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که تحریمها تاثیر چندانی بر بازارها نداشتهاند.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید