برای چندین سه ماهه متوالی، عرضه کامپیوترهای شخصی با رشد مواجه بوده، دقیقتر بخواهیم بگوئیم، پس از شیوع جهانی ویروس کرونا این اتفاق افتاد و تقاضا برای انواع PC در بازار به طور قابل توجهی افزایش یافت. کاربران مجبور به ماندن در خانه و انجام کارها در منزل شدند، پس بسیاری اقدام به خرید PC یا ارتقا یا خرید یک مدل جدید کردند. این اتفاق در حالی رخ داد که کمبود تراشه به شکلی جدی در صنعت سخت افزار بوجود آمد و قیمت ها نیز افزایش یافتند. با این حال بازار PC روند رو به رشد خود را اراده میدهد، بر اساس جدیدترین آماری که از سوی Strategy Analytics منتشر شده، رشد دو برابری عرضه لپ تاپ را در فصل اول سال میلادی جاری شاهد هستیم. خصوصا کروم بوکها که رشد فوق العادهای در بازار PC داشتهاند.
رشد دو برابری عرضه لپ تاپ در فصل اول 2021
تقاضا برای کامپیوترهای شخصی در بازار به یک باره آنقدری افزایش یافت که سازندگان برای پاسخگویی به نیاز کاربران با مشکل مواجه شدند. فروش لپ تاپها در حالی بسیار بالا بوده که مشخص شده سازندگان تامین ضعیفی از این دستگاهها در بازار داشتهاند و لنوو پیش از این در سال جاری در مورد موجودی رو به اتمام لپ تاپهای خود هشدار داده بود. با وجود کمبود جهانی تراشه، از تراشههای درایور نمایشگر 1 دلاری تا دیگر قطعات ضروری برای لپ تاپ، در سه ماهه نخست 2021 حدودا 37.8 میلیون دستگاه لپ تاپ در سراسر جهان به فروش رسیده است. این معادل رشد 81 درصدی سالیانه است و همچنین بیشتر از رشد سالیانه کلی 55 درصدی بازار PC محسوب میشود.
به گفته اریک اسمیت، مدیر Strategy Analytics، سازندگان موفق شدهاند بخش عمده سفارشات لپ تاپ را حتی پیش از موعد تحویل آنها به دست خریداران برسانند. این اتفاق از آنجایی جالب توجه است که برخی از ماینرهای ارز دیجیتال برای استخراج روی به خرید لپ تاپهای مجهز به گرافیکهای سری RTX 30 انویدیا آوردند. در این میان نقش مدارس و آموزشگاهها در رشد بی سابقه کروم بوکها در بازار پر رنگتر از همیشه بوده است.
اچ پی، موفق ترین سازنده کروم بوک
در میان عرضه کنندگان لپ تاپ، لنوو، سازنده بزرگ چینی همچنان در رتبه نخست قرار گرفته و رکورد فروش خود در سه ماهه گذشته را به دو برابر افزایش داده است. این کمپانی بیش از 16 میلیون دستگاه روانه بازار کرده تا حدودا 24 درصد از بازار لپ تاپ را در اختیار داشته باشد. اچ پی و دل به ترتیب با عرضه 15.4 و 10 میلیون دستگاه تعقیب کنندگان لنوو هستند. فروش مک بوکهای اپل نیز در سه ماهه منتهی به ماه مارس افزایش یافته و به 5.7 میلیون دستگاه رسیده است. کوپرتینوییها در سه ماهه نخست از فروش مکها، 9.1 میلیارد دلار درآمد داشتهاند که با در نظر گرفتن تعداد مکهای عرضه شده، قیمت متوسط هر مک تقریبا 1600 دلار برآورد میشود.
بیشتر مقدار رشد سالیانه، متعلق به کروم بوکها با رشد سالیانه 174 درصدی است و در مجموع 12.1 میلیون دستگاه کروم طی سه ماهه نخست 2021 وارد بازار شده است. اگر چه سازندگان مختلفی عرضه کننده کروم بوکها در بازار هستند اما به نظر میرسد اچ پی موفقترین عملکرد را در این بخش داشته و بیش از یک سوم کروم بوکهای عرضه شده به بازار، ساخت این کمپانی امریکایی بوده است.
معرفی نسل جدید لپ تاپ های دل با پردازنده و گرافیک های سری جدید اینتل و انویدیا
دیدگاهتان را بنویسید