بهروز محبی نجمآبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در اظهاراتی تاکید کرد که رفع فیلترینگ اینترنت در ایران مربوط به نمایندگان مجلس و رئیسجمهور نیست. او اشاره کرد که این تصمیمات توسط شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی امنیت ملی گرفته شده است.
بهروز محبی نجمآبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه، اظهار داشت که رفع فیلتر شبکههای اجتماعی در ایران موضوعی نیست که نمایندگان مجلس یا خود رئیسجمهور بتوانند بهطور مستقیم آن را انجام دهند. وی در گفتگو با «تجارتنیوز» بیان کرد که مصوبه رفع فیلتر توسط شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی امنیت ملی در سال 1401 صورت گرفته و نمایندگان نمیتوانند به این مصوبات ورود کنند.
محبی با اشاره به دور زدن فیلترینگ توسط ویپیانها افزود: «این نوع محدودیتها تنها زحمت و هزینه بیشتری برای مردم ایجاد کرده است.» به گفته او، رئیسجمهور و نمایندگان باید تلاش کنند از طریق اجماعسازی و اقناعسازی وضعیت اینترنت را بهبود بخشند. همچنین، پیشنهاد تأسیس نمایندگی سکوهای خارجی برای فعالیت در ایران را مطرح کرد تا بتوانند نظارت بهتری بر روی این سکوها داشته باشند و از تقلب و کلاهبرداری جلوگیری شود.
اینترنت طبقاتی؛ راهحل پیشنهادی برای رفع فیلترینگ
وی در ادامه نزدیکترین راهحل برای کاهش مشکل فیلترینگ را ایجاد اینترنت طبقاتی دانست. این نوع اینترنت قرار است دسترسی ویژهای برای گروههایی مانند خبرنگاران رسمی، اساتید دانشگاه و کسبوکارهای شناسنامهدار ایجاد کند. اگرچه این پیشنهاد توسط منتقدان به عنوان اقدامی تبعیضآمیز تلقی شده، اما محبی معتقد است که اینگونه تسهیلات میتواند به مرور و به شکل مطلوبتری اجرا شود.
از سوی دیگر، محبی به چالشهای امنیتی و آسیبهای احتمالی اینترنت پرداخت و بیان کرد که هیچ کشوری در دنیا «یلگی و رهاشدگی» فضای مجازی را نمیپذیرد. او بر ضرورت قانونمندی در فضای مجازی تاکید کرد و اشاره کرد که این قانونمندی باید به شکلی باشد که فضای کسبوکارها را دچار مشکل نکند. وی اظهار داشت که شبکه ملی اطلاعات به سطح 65٪ رسیده و دولت جدید قول داده که این مسیر را ادامه دهد.
در نهایت، محبی اعلام کرد که اگر میتوان برای عوارض و آسیبهای اینترنت راهکاری یافت، این امکان وجود دارد که رفع فیلتر به درستی انجام شود. او افزود که در آذر ماه سال گذشته نامهای محرمانه به رئیس مجلس نوشت و درخواست کرد که موضوع ویپیانها در سهشنبههای نظارتی مطرح شود. طبق گفتههای محبی، باید بررسی شود که چه کسی از فروش ویپیانها سود میبرد و این مبلغ به چه میزان است، زیرا این هزینهها باید از دوش مردم برداشته شود.
آیا شما موافق هستید که ایجاد اینترنت طبقاتی میتواند به رفع مشکلات فیلترینگ کمک کند؟ یا اصلاً با اینترنت طبقاتی موافق هستید؟ دیدگاهتان را با ما به اشتراک بگذارید.
ههههه طبقاتی اسمش چیز دیگس
اسم اصلی طبقاتی اینه: “اینترنت برای خودمان ازاد باشه ولی مردم رو محدود کنیم” درصورتی که خدا میفرماید من انسان را ازاد افریدم…
یکی از دروغ هایی که پزشکیان و ستادش به مردم گفتند همین موضوع رفع فیلترینگ بود. همان موقع من به خیلی ها گفتم که رفع فیلترینگ دست رییس جمهور نیست داره وعده سر خرمن میده. دروغ دیگه اش اینکه صراحتا گفت بنزین را گران نمیکند اما حالا هر روز صحبت از بنزین مفت که به مردم میدهند می شود و قطعا دارن ذهن ها را برای گرانی آماده میکنند.
مرد حساب اگه جلیلی اومده بود که الان معلوم نبود وضع چیه، حداقل الان تو همون شوراها یکی میتونه ساز مخالف بزنه، اگه جلیلی بود که شاید همه یک دست و قرار بود اینترنت ملی اجرا بشه
خدا را شکر که اسم توماس جفرسون به جای سعید جلیلی از صندوق در آمد که خیلی بلد است ساز مخالف بزند، که یک نمونه اش را در انتخاب وزیرانش دیدم.
اینقدر ساز مخالف زده بود که ساز از کار افتاد، ساز جدید آوردند.
یادم نمیره زمانی که آقای ح ر رئیس جمهور اسبق میگفتن که آقای ا ر رئیس جمهور سابق بیاد بین پیاده رو دیوار می کشن و بدبختتون می کنه و با آمریکا وارد جنگ میشه و …
اون بنده ی خدایی که می گفتن دیوار میکشه رئیس جمهور شد و هیچ کدوم از کارهایی که می فرمودند رو انجام نداد.بی خودی به این و اون تهمت نزنین
و یادم نمیره زمانی که طرف گفت خوب شد که ما نیومدیم که دلار بشه ۵ تومن ولی تو دولتش از ۵۰ تومن هم گذشت، از گشت ارشاد مسیولین گفت ولی قضیه مهسا امینی پیش اومد، حجاب که صدها درجه بدتر شد هیچ کشور هم به فنا رفت، فکر کنم از ۲ میلیون فالور خودش گفت که مثلا نشون بده با فیلترینگ و فضای بسته مخالفه ولی تا ته همه چی رو فیلتر کرد و …
بعضی حرفها مثه دیوار پیاده رو مشخصه الکیه ولی مسايلی مثه فیلترینگ و … مسایلی هست که الان داره انجام میشه و کاملا واقعیه، شما خودت هم قریب به یقین میدونی این چیزها رو ولی خب فکر میکنی با نشون دادن خلاف واقع داری کار خوبی میکنی، خیلی از دولت فخیمه نگذشته، مردم با گوشت و خون خفقان رو حس کردن، حتی مایی که مثلا انقلابی بهمون میگفتن اجازه نداشتیم یه ذره نقد کنیم، همه چی گل و بلبل
بزرگوار صحبت من سر دروغ گفتن بود نه تبلیغ برای جلیلی، پزشکیان و تیم ستادیش به جوانها گفتند جلیلی میدونست که فیلترینگ دست دولت نیست و وعده دروغ نداد. برام جالبه چطور وقتی جلیلی رییس جمهور نشده و نیامده قضاوتش میکنید که اگه جلیلی اومده بود معلوم نبود وضع چیه؟ واقعا جالبه که قصاص قبل از مجازات میکنید. حداقل جلیلی مثل پزشکیان دروغ های متنوع به مردم نگفت. برای شما صداقت ارزش نیست؟ دروغگو بهتره؟
این برا وقتیه که طرف حتی دغدغه رفع فیلتر داشته باشه
جلیلی حرفش بابت فیلترینگ رو تو انتخابات زد و گفت باید محدودیت باشه بیخود به اینکه میدونست میتونه یا نه ربطش نده
توی مملکت ما طیف آقای روحانی و پزشکیان برای رای آوردن هر کاری میکنن دروغ که سهله
مگه غیر ازین بود که آقای روحانی توی ویدیو تبلیغاتیش گفت«اگر می خواهید کشور دوباره به رشد اقتصادی 13 درصد برگردد به پزشکیان رای دهید» و همون فرداش پزشکیان توی مناظره می خواست به خاطر رشد 8 درصدی که جلیلی گفت اعدامش کنه؟
مجلس و رئیس جمهوری که مردم باید انتخاب کنند کاره ایی نیستند یک شورای انتصابی همه کارست. مردمسالاری به دردنخور. اینترنت طبقاتی هم یعنی همون تبعیض. حالا یکی ماهی یک بار کار واجب داشته باشه اینترنت که باید همه جور تحریم و فیلتر رد کنه باید بره دنبال مجوز اینترنت طبقاتی؟! مسخرست.
اگر جلیلی آمده بود همین کامنت رو هم نمیذاشت بدی. ولی خب با پزشکیان میتونی از بین کروم و مرورگر پیش فرض گوشی، کروم رو باز کنی. خداروشکر. هواپیماش هم که خیلی نرم فرود اومد تو نیویورک. دیگه از خدا چی باید بخوایم؟ پری دریایی؟
سلام
شما صاحب علم غیب هستید ؟
این … که اگر فلانی بیاد چنین و چنان میشه رو سر _ دلار 5 تومن میشه _ دیدیم . یادم میاد وقتی سال 1400 نتیجه انتخابات اومد یه نفر می گفت تموم شد دیگه فلانی هممون رو اعدام می کنه . … .
به جای گفتن این صحبت ها قبول کنید که با بحث اینترنت آزاد و …. فریبتون دادن .
با همین حرفا سر مردم رو قبلا 8 سال و الان 4 سال شیره مالیدین.زمان آقای رئیسی شما نمی تونستین بیاین با کروم کامنت بذارین؟؟لابد جلیلی میومد بین پیاده رو ها هم میخواست دیوار بکشه
کی ازین تهمت ها و پیش داوری ها می خواین دست بردارین؟
با ایجاد این شوراهای انتصابی فرا قانونی مثه شورای انقلاب فرهنگی و فضای مجازی و سرای قوا و …، عملا نهادهای قانونی مثل مجلس و دولت از رده خارج شدند
قبلاً فقط نیروهای مسلح و شورای نگهبان و ق.ق بود الان داره انگار به تمام بخش ها میرسه
خب چکاریه اصلا مجلس و دولت تشکیل بشه وقتی قراره جای دیگه ای قانون گزاری و … بشه
ای بابا، چرا آن یک نفری که من بهش انتقاد دارم، در همان قانونی که من خیلی نگرانش هستم و خودش غیرمستقیم آنرا نوشته است، بهش اختیار تام داده اند اینطور میکند. ای بابا.
پس چرا رای دادیم؟
یا میگفتن این فرق داره
به علت بهره ی هوشی پایین.
سوال بعدی.