مدتهاست که بسیاری منتظر ورود کارت گرافیکهای اختصاصی اینتل به بازار هسنتند و این واقعه حالا بسیار نزدیک است. به نظر میرسد که اینتل قصد دارد در اوایل سال 2022 اولین نسل از کارت گرافیکهای Arc را با نام Alchemist عرضه کند. اما این سوال پیش میآید که کارت گرافیک Alchemist اینتل در چه ردهای قرار میگیرد و قرار است با کدام محصولات انویدیا رقابت کند؟
نسل اول کارت گرافیکهای اینتل سه ماهه اول 2022 عرضه میشوند
با توجه به شایعات جدیدی که در یکی از فرومها به نام ExpReview منتشر شده است، ممکن است که بلاخره به جواب این سوال خود برسیم. ExpReview، یک سایت خبری است که بر پوشش خبرهای سختافزاری کامپیوتر، بررسیها، معیارها، و افشای اطلاعات تمرکز دارد. بر اساس بررسیهای انجام شده در این وب سایت، اینتل قصد داشته با معماری Alchemist چندین کارت گرافیک را در ماه مارس 2022 وارد بازار کند که ظاهرا برنامهی آنها تغییر کرده و حالا ماه ژانویه برای این کار در نظر گرفته شده است. اما در هر حال هدف اینتل سه ماهه اول سال 2022 است.
ورود اینتل با هشت کارت گرافیک مختلف به بازار
برنامهی اینتل شامل معرفی سه کارت گرافیک دسکتاپ و پنچ کارت گرافیک ویژه لپ تاپ است. سری دسکتاپ شامل Intel Xe HPG 512 EU، 384 EU و 128 EU خواهد بود. همچنین در شایعات آمده است که پردازنده گرافیکی 128 EU همراه با 6 گیگابایت حافظه گرافیکی، 75W TGP و یک گذرگاه حافظه 96 بیتی ارائه خواهد شد. اینتل امیدوار است بتواند با استفاده از پردازنده گرافیکی 128 EU در مقابل GTX 1650 انویدیا قرار بگیرد، اما با یک تفاوت بسیار مهم. آن هم پشتیبانی شدن Ray tracing در کارت گرافیکهای میان رده اینتل است. به این ترتیب به نظر میرسد که سرعت کلاک پایه در اینجا احتمالاً به 2.5 گیگاهرتز برسد.
512 EU رقیب RTX 3070 انویدیا
اما پردازنده گرافیکی 512 EU قرار است با حداکثر 16 گیگابایت حافظه گرافیکی، یک گذرگاه حافظه 256 بیتی، TGP 225W و سرعت کلاک در حدود 2.5 گیگاهرتز عرضه شود. اینتل قصد دارد این کارت گرافیک را به عنوان یکی از گرافیکهای ردهبالای خود برای رقابت با RTX 3070 و 3070Ti انویدیا وارد بازار کند. در نهایت میرسیم به پردازنده گرافیکی 384 EU با با گذرگاه حافظه 192 بیتی، حداکثر 12 گیگابایت حافظه و 200W TGP که برای رقابت با کارت گرافیکهای 3060 و مدل 3060Ti آن ارائه خواهد شد.
تنوع در گرافیکهای لپ تاپ
در مدل لپ تاپ 128 EU، میزان حافظهی آن به 4 گیگابایت و مصرف برق به حدود 30 وات کاهش پیدا میکند. یک تراشه ارزان دیگر برای لپ تاپ نیز طراحی شده به نام 96 EU که در آن میزان ALU به 768 کاهش داده شده است اما سایر مشخصات تقریبا تغییری نکرده است.
پردازندههای ردهبالای گرافیکی اینتل Alchemist که برای لپ تاپ طراحی شدهاند طبیعتا با مدلهای دسکتاپ خود در میزان مصرف انرژی متفاوت هستند و از TGP کمتری برخوردار خواهند بود. (از 150 وات برای 512 EU و تا 120 وات برای 384 EU) کارت میان ردهی 256 EU تنها کارت سری لپ تاپ اینتل است که با 8 گیگابایت حافظه و یک گذرگاه 128 بیتی و همچینن مصرف انرژی 80W عرضه خواهد شد.
هدف اینتل فعلا رقابت با نسل کنونی پردازندههای گرافیکی است
همانگونه که مشخص است اینتل قصد دارد در پلهی اول، با محصولات خود وارد رقابت با نسل کنونی کارت گرافیکهای انویدیا و AMD شود. پس در واقع باید منتظر معماری پردازنده گرافیکی نسل بعد این شرکت یعنی “Battlemage” بود تا معلوم شود این شرکت برای رقابت با کارت گرافیکهای نسل بعدی RDNA3 شرکت AMD و Lovelace انویدیا چه چیزی را در نظر گرفته است.
مطالب مرتبط:
خدا کنه برای بیت کوین مناسب نباشه تا بتونیم یه کارتی معادل ۳۰۷۰ و تا ۱۵ تومنم تهیه کنیم…البته خودشون گفتن این سری کارت ها ی اینتل برای اتریوم نیست اما از نسل بعدی مشتاق هستند کارت های مناسب بیت کوین هم بدن…امیدوارم تا عید بیاد تا ۱۵ تومان (۴۵۰ دلار مثلاً) یکی بخریم نسل نه رو داشته باشیم خیلی عالی میشه