چیزی حدود پنج سال قبل کشور ژاپن فاجعه ای بزرگ را متحمل شد که تلفات جانی و مالی فراوانی را بر جای گذاشت. زلزله ای عظیم که در نزدیکی این کشور و در اعماق دریا رخ داد سونامی مهیبی را به سمت ژاپن روانه ساخت که علاوه بر به بار آوردن خرابی های فراوان فاجعه ای اتمی را در شهر فوکوشیما رقم زد. فاجعه ای که هنوز هم بسیاری از ژاپنی ها در حال دست و پنجه نرم کردن با عواقب نسبتاً گسترده ی آن هستند.
یکی از فجایع مهمی که مردم ژاپن در جریان وقوع سونامی مهیب سال 2011 میلادی با آن روبرو شدند، حادثه ی تلخ مربوط به نیروگاه اتمی فوکوشیما بود. به این ترتیب که با ذوب شدن سه راکتور اتمی موجود در نیروگاه اتمی فوکوشیما ( که در اثر جاری شدن سیل و خرابی های به بار آمده ی ناشی از آن به وجود آمد ) تشعشات خطرناک اتمی تمامی محیط پیرامون این نیروگاه را در بر گرفت و حادثه ای مشابه با انفجار نیروگاه اتمی چرنوبیل در انتهای دهه ی هشتاد میلادی را رقم زد. پس از این حادثه افراد فراوانی به نیروگاه اتمی فوکوشیما اعزام شدند تا به تمیز کردن این نیروگاه و رفع و رجوع خرابی های به جا مانده از زمین لرزه و سونامی بپردازند. افرادی که اکثر آن ها هم اکنون در حال دست و پنجه نرم کردن با سرطان و بیماری های مختلف ناشی از تماس با تشعشعات خطرناک اتمی هستند (و صد البته عده ای از آن ها هم جان خود را از دست داده اند). اگر چه نیروگاه اتمی فوکوشیما هنوز نیاز مفرطی به باز سازی کامل دارد، اما در حال حاضر حالت اورژانسی قضیه اندکی فروکش کرده است و از همین رو دیگر نیاز چندانی به این موضوع احساس نمی شود که افرادی جان خود را در دست بگیرند و برای باز سازی راکتور های ذوب شده ی نیروگاه اتمی فوکوشیما و سایر خرابی های مربوط به آن به شکل مستقیم با تشعشعات اتمی و آثار منفی ناشی از آن روبرو شوند. از همین رو شرکت توشیبا به تازگی دست به ساخت یک ربات جدید زده است که می تواند عملیات ترمیم و باز سازی نیروگاه اتمی فوکوشیما را با خطر بسیار کمتری انجام دهد. این ربات جدید که به تازگی توسط شرکت توشیبا معرفی شده است یک ربات کنترل از راه دور است که می تواند بدون حضور انسان ها در کنار خود عملیات ترمیم و تمیز کاری نیروگاه اتمی فوکوشیما را به تنهایی انجام دهد. گفته می شود که این ربات جدید برای ترمیم راکتور شماره ی 3 از نیروگاه اتمی فوکوشیما طراحی شده است ( این راکتور توسط خود شرکت توشیبا طراحی شده بود ). در واقع راکتور مذکور در اثر انفجار هیدروژنی ناشی از سونامی با آسیب هایی جدی روبرو شده بود و از آن جایی که راکتور شماره ی 3 هنوز در معرض تشعشعات اتمی خطرناکی قرار دارد، شرکت توشیبا اقدام به ساخت این ربات کرده است تا نیازی به حضور انسان ها برای ترمیم راکتور شماره ی 3 در نیروگاه اتمی فوکوشیما نباشد.
به نظر می رسد که ربات های فراوانی برای ترمیم این خرابی ها باید ساخته شوند
گفتنی است که ربات مذکور از دو بازوی جرثقیل مانند بهره می برد که به این ربات این امکان را می دهد تا میله های سوخت را با کم ترین زحمت ممکن از داخل حوضچه ی خنک کننده ی درون راکتور شماره ی 3 خارج سازد. به این ترتیب که یکی از این بازو ها وظیفه ی برداشتن میله های سوخت مذکور را بر عهده دارد و دیگر بازوی تعبیه شده نیز آن ها را به شکل ثابت نگه می دارد. البته علاوه بر این دو بازو ربات جدید شرکت توشیبا از یک دوربین نیز بهره می برد که به کمک آن طراحان عملیات پاک سازی راکتور شماره ی 3 می توانند به طور مستقیم از تمامی مراحل مربوط به این عملیات با خبر شوند. به نظر می رسد که ربات انحصاری شرکت توشیبا مسئولیت خارج ساختن چیزی معادل پانصد و شصت و شش بسته از میله های سوخت موجود در راکتور شماره ی 3 از نیروگاه اتمی فوکوشیما را بر عهده دارد و بر اساس اطلاعات موجود این عملیات از سال 2017 میلادی آغاز خواهد شد. بنا بر این تا آن زمان احتمالاً ربات جدید توشیبا باید تست های شبیه سازی گسترده ای را از سر بگذراند. به هر حال بر طبق تخمین های صورت گرفته از سوی مسئولان اصلی نیروگاه اتمی دای ایچی در شهر فوکوشیما ، عملیات پاک سازی کامل این نیروگاه اتمی از تشعشعات خطرناک اتمی و خرابی های به بار آمده چیزی ما بین 30 تا 40 سال به طول خواهد انجامید. با این حال توجه به این موضوع که در طی دهه های پیش رو احتمالاً انسان های بی گناه آسیبی از عملیات پاک سازی این نیروگاه اتمی متحمل نشوند و تمام این فرآیند توسط ربات ها صورت گیرد، خود می تواند خبر خوب و خوشحال کننده ای باشد.
تو کشور خودمون هم بود جای دوری نرید
چندسال پیش دکل حفاری 24نفت شهر در اثر سهل انگاری منفجر شده بود تا چند روز شعله های آتش داشت زبانه می کشید خارجی ها می خواستند برامون خاموش کنند اما پول هنگفت می خواستند ولی متخصصان توانمند وزارت نفت این کار رو انجام دادند:smiley8
این ژاپنی ها هم یا بمباران اتمی میشن یا با رادیواکتیو سرطان می گیرند:D
خب البته ظاهرا چاره ای ندارن.
ایده خوبیه استفاده از رباط ها برای پاکسازی،و ژاپن هم خیلی در سطح میدیریتی قوی کار کرد وگرنه این فاجعه میتونست ابعاد خیلی گسترده تری داشته باشه