همه ما در موقعیتی بودهایم که در یک کافه، هنگام قدمزدن در مرکز خرید یا تماشای برنامهای تلویزیونی آهنگی جذاب توجه ما را جلب میکند و نمیتوانیم آن را از ذهنمان بیرون کنیم. خوشبختانه، اندروید با ابزارها و برنامههای داخلی مختلفی که در اختیار دارد، شناسایی آهنگ ها را از همیشه آسانتر کرده است.
1. استفاده از «Circle to Search» برای شناسایی آهنگ
اگر گوشی اندرویدی شما از قابلیت Circle to Search پشتیبانی میکند، خوششانس هستید. این ویژگی جالب یکی از سریعترین روشها برای شناسایی آهنگ بدون نیاز به بازکردن برنامهای خاص در اندروید است. با نگهداشتن طولانیمدت نوار ناوبری یا دکمه خانه، ویژگی Circle to Search فعال میشود. در کنار نوار جستجو، یک آیکون نت موسیقی خواهید دید که باید روی آن ضربه بزنید. در این مرحله، گوشی شما شروع به گوشدادن موسیقی اطراف میکند و در عرض چند ثانیه، آهنگ موردنظر شما شناسایی میشود.
اما در حالتی که متن آهنگ را به یاد نمیآورید و آهنگ هم در نزدیکی شما پخش نمیشود، چه باید کرد؟ اینجاست که قابلیت «همخوانی برای جستجو» یا «hum-to-search» گوگل ظاهر میشود. شما میتوانید قسمتی از آهنگی را که در ذهنتان گیر کرده، زمزمه کرده یا آواز بخوانید و گوگل نتایج ممکن را به شما پیشنهاد میدهد. این قابلیت در مواقعی که ملودی را به خاطر ندارید اما نمیتوانید از آن را رها کنید، نجاتدهنده است!
2. کاشی تنظیم سریع (Quick Setting Tile) جستجوی آهنگ در اندروید
کاشی تنظیم سریع جستجوی آهنگ یکی از جدیدترین روشها برای شناسایی آهنگ در اندروید است. شما میتوانید این کاشی را بهراحتی به منوی تنظیمات سریع خود اضافه کنید تا بهراحتی به آن دسترسی داشته باشید. پس از فعالسازی، تنها کافیست انگشت خود را به پایین بکشید تا به تنظیمات سریع دسترسی پیدا کنید و روی کاشی ضربه بزنید. این کار رابط جستجوی آهنگ گوگل را راهاندازی میکند که یک انیمیشن نقطهای مانند کره زمین را نمایش میدهد، در حالی که به موسیقی اطراف گوش میدهد.
این رابط مشابه دکمه «شناسایی آهنگ» (Identify Song) در برنامه گوگل است، اما با این ویژگی، نیازی به بازکردن برنامه نیست. این یک روش عالی برای گرفتن نتایج با کمترین تلاش است، به خصوص وقتی که عجله دارید یا نمیخواهید در گوشی خود به دنبال یک برنامه بگردید.
3. ویژگی «Now Playing» پیکسل
برای کاربران گوشیهای پیکسل، ویژگی «Now Playing» یک تغییر بزرگ محسوب میشود. برخلاف روشهای دیگر شناسایی آهنگ، Now Playing نیازی به اتصال فعال به اینترنت ندارد. این ویژگی کاملاً بهصورت آفلاین کار میکند و به طور مداوم به صدای اطراف شما گوش میدهد و آن را با یک پایگاه داده از آهنگهای ازپیشبارگذاریشده مطابقت میدهد. وقتی آهنگی را شناسایی میکند، نام آن بهطور بیصدا روی صفحه قفل شما ظاهر میشود، بدون نیاز به هیچگونه تعامل از طرف شما.
آنچه این ویژگی را جذابتر میکند این است که میتوانید به تاریخچه Now Playing خود دسترسی داشته باشید تا همه آهنگهایی که در طول روز شناسایی شدهاند را ببینید. این تاریخچه قابل جستجو است، بنابراین اگر بخواهید یک آهنگ خاص را پیدا کنید، تنها یک جستجوی سریع لازم است. حتی میتوانید با ضربهزدن روی آیکون قلب در کنار هر آهنگ تاریخچه، آنها را به علاقهمندیها اضافه کنید و به راحتی یک لیست پخش از آهنگهای محبوب خود بسازید.
علاوه بر این، میتوانید دکمه جستجو را روی صفحه قفل فعال کنید تا آهنگهایی را که بهصورت خودکار توسط دستگاه شناسایی نشدهاند، بهصورت دستی شناسایی کنید. این قابلیت برای مواقع نادری که Now Playing نتواند یک آهنگ را شناسایی کند، عالی است و به شما کنترل کامل بر کشف موسیقی را میدهد.
نیازی نیست نگران حریم خصوصی باشید، زیرا همهچیز بهصورت محلی روی دستگاه انجام میشود و هیچ صدایی به فضای ابری ارسال نمیشود. این یکی از روانترین و قابلاعتمادترین راهها برای کشف موسیقی و از ویژگیهای محبوب بسیاری از کاربران پیکسل است.
4. بازکردن برنامه گوگل و زمزمه، سوتزدن یا خواندن آهنگ
این مورد یکی از قدیمیترین روشها برای شناسایی آهنگها در اندروید است و در حالی که روشهای جدیدتر و سریعتری وجود دارند، این روش هنوز هم یک گزینه قابلاعتماد است که همیشه میتوانید روی آن حساب کنید. اگر آهنگ در پسزمینه پخش نمیشود و فقط یک ملودی ذهن شما را درگیر کرده است، برنامه گوگل میتواند کمک کند. پس از ضربه زدن روی آیکون میکروفون و کلید «جستجوی یک آهنگ» (Search a song) در پایین، میتوانید بخشی از آهنگ را زمزمه کنید، سوت بزنید یا آواز بخوانید.
الگوریتم گوگل در تطبیق ملودیها بسیار هوشمند است. و به شما لیستی از آهنگهای ممکن با درصد مطابقت در کنار هر گزینه نشان میدهد که احتمال تطابق آهنگ را به نمایش میگذارد.
5. از دستیار گوگل بپرسید
گاهی اوقات سادترین راه بهترین راه است و دستیار گوگل یکی از سادهترین روشها برای شناسایی موسیقی را ارائه میدهد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که بگویید: «هی گوگل، این چه آهنگی است؟» (Hey Google, what’s this song) و دستیار گوگل شروع به گوش دادن به موسیقی اطراف شما میکند و آن را فوراً شناسایی میکند. این ویژگی مانند برنامه گوگل عمل میکند، با این تفاوت که نیازی نیست چیزی را بهصورت دستی باز کنی. فقط لازم است از دستیار خود بپرسید و در عرض چند ثانیه نتیجه بگیرید.
نکته جالب این است که دستیار گوگل از قابلیت «همخوانی برای جستجو» نیز پشتیبانی میکند، بنابراین اگر آهنگ در حال پخش نیست، میتوانید همچنان ملودی را بخوانید یا زمزمه کنید.
6. استفاده از گوگل جمینای
اگر بهجای دستیار گوگل، «Google Gemini» را به عنوان دستیار پیشفرض روی گوشی خود تنظیم کرده باشید، همچنان میتوانید به کمک آن آهنگها را شناسایی کنید. با این حال، جمینای هیچ قابلیت اضافی ندارد و فقط از کمک دستیار گوگل برای انجام این کار استفاده میکند. بنابراین، زمانی که از ابن مدل بخواهید یک آهنگ را شناسایی کند، در پسزمینه دستیار گوگل فعال میشود و آهنگ را به همان شیوهای که اگر مستقیماً از دستیار گوگل استفاده کرده بودید، شناسایی میکند.
در حالی که این مورد روش دیگری برای دسترسی به قابلیت شناسایی آهنگ است، فرآیند پشت صحنه همان است.
7. به گزینههای جایگزین مراجعه کنید
در حالی که ابزارهای گوگل برای شناسایی موسیقی عالی هستند، Shazam و SoundHound جایگزینهای بسیار خوبی محسوب میشوند. Shazam به خاطر شناسایی سریع و یکپارچگی عالی با برنامههایی مانند اسپاتیفای و اپل موزیک شناخته شده است و به شما اجازه میدهد آهنگهای شناساییشده را به لیستهای پخش خود اضافه کنید. همچنین تمام جستجوهای شما را ذخیره میکند، بنابراین میتوانید یک کتابخانه از آهنگهای شناساییشده خود بسازید. با ویژگی Auto Shazam، این برنامه میتواند حتی در پسزمینه نیز به شنیدن و شناسایی آهنگها ادامه دهد.
از طرف دیگر، SoundHound با قابلیت شناسایی آهنگ از طریق زمزمه، آواز یا سوتزدن، برجسته میشود. جستجوی مبتنی بر صدا در مواقعی که آهنگ در نزدیکی پخش نمیشود، بسیار مفید است. همچنین با یوتیوب و اسپاتیفای یکپارچه شده و به شما اجازه میدهد پس از شناسایی، به آهنگها بهصورت کامل گوش دهید.
هر دو برنامه ابزارهای قدرتمندی ارائه میدهند که قابلیتهای شناسایی آهنگ در اندروید را تکمیل میکنند و به شما چندین روش برای کشف موسیقی ارائه میدهند.
دیدگاهتان را بنویسید