هر چه بیشتر جلو میرویم تعداد حملههای سایبری نیز بیشتر میشوند که خب با توجه به پیشرفت تکنولوژی و بیشتر شدن تعداد دستگاههای دیجیتالی، این موضوع امری طبیعی به شمار میرود. در همین راستا در سال 2021 شاهد رکورد شکنی حملات سایبری در دنیا بودیم که به میزان 50 درصد از سال قبل از خود یعنی 2020 بیشتر بوده است.
- اختلالات گسترده در جایگاه های سوخت کشور – آیا حمله سایبری در کار است؟
- جزئیات حمله سایبری به جایگاه های سوخت کشور: حمله از کشوری خارجی
رکوردرکورد شکنی حملات سایبری در سال 2021 تا چه حد جدی است؟
شاید با خود فکر کنید که این افزایش میزان حملههای سایبری در سال به چه میزان در زندگی روزمرهی ما قابل مقایسه است؟ برای پاسخ دادن به این سوال میتوانیم بگوییم که تقریبا هر هفته 925 حملهی سایبری در پلتفرمهای مختلف رخ میدهد و بیشتر حملات به دلیل آسیب پذیری خاصی با نام Log4j رخ میدهد. این آسیب پذیری که در اوایل ماه دسامبر سال گذشته نمود پیدا کرد به سرعت تبدیل به چالشی بزرگ برای تمام پلتفرمهای جهان شد. امیت یوران (رییس امنیت مجازی موسسه Tenable) در مصاحبهای اعلام کرده بود که این آسیب پذیری با ابعاد حیاتی و امنیتی که دارد شاید بزرگترین آسیب پذیری قرن اخیر در دنیا باشد. او حتی پای خود را فراتر از اینها گذاشت و عنوان کرد که احتمالا این آسیب پذیری یکی از بزرگترین آسیب پذیریهای تاریخ کامپیوترهای دیجیتالی است.
شاید بتوان گفت که در میان صنعتهای مختلفی که با کامپیوتر و تکنولوژی سر و کار دارند، موسسات آموزشی و تحقیقاتی بیشتری میزان این حملات را در سال گذشته دریافت کردهاند یا به عبارت دیگر هدف این حملات بودهاند. این دو شاخه تنها در سال گذشته در هر هفته 1605 حمله را تجربه میکردند که بیشترین میزان آنها نیز بوده است. در رتبهی بعدی نهادهای دولتی و نظامی قرار دارند که آنها هم با تجربهی بیشترین میزان حمله به نسبت سال گذشتهی خود تقریبا هر هفته 1079 حمله سایبری را تجربه کردهاند.
حتی رگولاتوریها و صنایع هم از این حملات بیبهره نبودند و هر کدام از آنها به نسبت سال گذشتهی خود حملات بیشتری را تجربه کردهاند. اگر بخواهیم حملات سایبری سال 2021 را به تفکیک قارهها به تصویر در آوریم، قارهی آفریقا در صدر جدول قرار خواهد گرفت. پس از آن هم قارههای آسیای میانه، آمریکای جنوبی و اروپا و آمریکای شمالی در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند. هر کدام از این قارهها هم با افزایش تقریبی 13 درصدی در این حملات همراه بودهاند.
برای جلوگیری از این حملات گستردهای که هر روزه در بخشهای مختلف پیادهسازی میشوند، ارتقاء امنیت مجازی کامپیوترهای این مراکز بسیار حیاتی و مهم است. شرکتهای امنیتی همیشه به ایجاد فایروالهای خصوصی و قوی اصرار میورزند. اینجاست که آموزش منابع انسانی و کارمندان ادارات یا دستگاههای مختلف اهمیت پیدا میکند تا آنها هم بتوانند تهدیدات مجازی را بشناسند و موارد غیر طبیعی را گزارش دهند تا تیم امنیتی در سریعترین زمان ممکن به آن پاسخ دهد.
#سربازان گمنام امام
حمله سایبری چی؟
آمار کلی هست هر نوع حمله سایبری با هر هدف دولت محورانه یا شخصی و یا سودجویانه رو شامل میشه. هکرهای دولتی رو بیشتر برای دقت و تخصص بالا و استفاده از منابع زیاد با سر نامهای APT یا Advanced persistent threat خطاب میکنند.
البته هکرهای دولتی ایران رو با سرواژه Shaskool Persistent Threat خطاب میکنن 🤣