با اینکه سال ها از پایان جنگ سرد می گذرد و به نظر می رسد کشورهای بزرگ جهان در بسیاری از موارد سیاسی و اقتصادی به راهکارهای مشترکی رسیده باشند، نبردی غیر مستقیم بین تقریبا تمامی ابرقدرت ها برای دستیابی به کنترل هر چه بیشتر بر جهان در جریان است. افزایش توان ارتش سایبری ایالات متحده، هک شدن بسیاری از سیستم های امنیتی و صنعتی کشورهای مختلف جهان و شنود گسترده مکالمات حتی در کشورهای هم پیمان تنها نمونه ای از این اتفاقات است. اما دیگران هم بیکار ننشسته اند. اخیرا چین مدعی شده توانسته است رادارهای کوانتومی جدیدی را تولید کند.
رادارهای فعلی موج های رادیویی را منتشر کرده و سیگنال های بازگشتی را زمانی که هر یک از این امواج از یک شی بازتاب داده می شوند اندازه گیری می کنند. فاصله زمانی در این بین نشان دهنده فاصله جسم مورد نظر تا مرکز رادار است. به علاوه خصوصیات فیزیکی دیگری نظیر اثر دوپلر نیز می توانند به مشخص کردن سرعت نزدیک شدن جسم مورد نظر کمک کنند. اما چین مدعی است توانسته رادارهای کوانتومی جدیدی را تولید کند که در برد 100 کیلومتری قادر به فعالیت هستند. این بسیار عجیب به نظر می رسد چون سال گذشته بود که تیمی متشکل از متخصصین آلمانی، بریتانیایی و آمریکایی توانسته بودند سیستم مشابهی را توسعه دهند که 5 برابر ضعیف تر از سامانه مورد ادعای چینی ها بود. با این حال تمامی اطلاعات فنی از جمله ابعاد، شکل ظاهری، منبع فوتونی و طبیعت اجسامی که در شعاع 100 کیلومتری شناسایی می شوند در ابهام باقی مانده است. همین نکته باعث می شود گمانه زنی های متعددی درباره این احتمال صورت گیرد که ارتش چین اصلا نتوانسته به چنین تکنولوژی مدرنی دسترسی داشته باشد و بیانیه آنها بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد. نظر شما در این خصوص چیست؟
بهتره گذشته و حال کشورها مقایسه بشه نه بر جهان چندم بودنشون. کشوری که در عرض 30 سال از کوچکترین اقتصاد ها به دومین اقتصاد بزرگ رسیده شب نخوابیده صبح بیدار شه شعار بده. عمل پشت کار بوده.
امکان جنبه تبلیغاتیش بیشتره ولی خب چین هم یه ابر قدرته دیگه بعید هم نیست کارایی کرده باشه
بلوف زده.
مثل همه کشورهای جهان سومی و در حال توسعه که فقط درباره قدرت نظامی شون بلوف میزنن تا گوش افکار عمومی داخلشون رو پر کنن…اینم بلوفه.
باید اونقدر حباب توخالی قدرت شون رو باد کنن که همه ازشون بترسن.