بزرگترین شرکتهای فعال در عرضه تکنولوژی از اپل گرفته تا آمازون و سامسونگ همگی دست به دست هم دادهاند و تلاش کردهاند تا در طول سالهای اخیر با مشکل زبالههای الکترونیکی در جهان مبارزه کنند و از راه برنامههای مختلف برای بازیافت و ابتکارات خود راهی برای کاهش آلودگی پیدا کنند.
اما شاید جالبترین حرکتی که در راستای سازگاری با محیط زیست قرار است اتفاق بیفتد در ژاپن باشد، جاییکه سازمان دهندگان المپیک تابستانی 2020 با شروع جمعآوری گوشیهای هوشمند قدیمی، دوربینهای دیجیتال، لپتاپها و دیگر گجتهای الکترونیکی قدیمی و از کار افتاده قصد دارند مدالهای این مراسم را بسازند.
طبیعتاً همه بخشهای این تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت و فقط قطعات فلزی ارزشمند آنها که توسط شرکتهای سازنده درون آنها جای گرفته، قرارر است بخشی از بزرگترین افتخاری باشد که به بزرگترین ورزشکارارن جهان در رشتههای ورزشی مختلف تعلق خواهد گرفت.
بدیهی است که این مأموریت، آسان نیست اما از امروز چیزی در حدود 17 ماه به آغازی بازیهای المپیک 2020 باقی مانده است و از آنجاییکه مرحله جمعآوری این پروژه تقریباً تمام شده است، به نظر میرسد که زمان کافی برای به پایان رساندن آن وجود دارد. تا نوامبر سال 2018 در مجموع 47,488 تن از دستگاههای دورانداخته شده به مقامات شهرداری توکیو تحویل داده شد. علاوهبراین 5 میلیون دستگاه گوشی توسط مشتریان ارائه دهنده اینترنت بیسیم به این تعداد اضافه شد.
هدف نهایی این بود که 67 پوند (30.4 کیلوگرم) طلا، 9000 پوند (4082 کیلوگرم نقره) و نزدیک به 6000 پوند (2721 کیلوگرم) برنز از این دستگاهها استخراج شود تا همه مدالهای المپیک و پارالمپیک توکیو 2020 بتواند از آنها ساخته شود. آخرین ارزیابیها حاکی از آن بود که با دستگاههای اهدا شده، هر سه فلز به میزان کافی جمعآوری شده است، اما محض احتیاط تلاش برای جمعآوری قطعات تا پایان ماه مارچ ادامه خواهد داشت. به طرز حیرتانگیزی میزان برنز مورد نیاز در ماه ژوئن سال 2018 از دستگاههای الکترونیکی بازیافته تأمین شده بود و بیش از 90 درصد طلای مورد نیاز و 85 درصد نقره نیز در همان زمان جمع شده بود.
هر گوشی چه میزان طلا و نقره دارد؟
اگر برای شما جای سوال است که هر گوشی چه مقدار از این فلزات را دارد، بد نیست بدانید که بهطور معمولی هر گوشی آیفون در حدود 0.034 گرم طلا و 0.34 گرم نقره دارد. این نشان میدهد که با چه حجم انبوهی از زبالههای الکترونیکی در جهان طرف هستیم. البته ژاپن در این قضیه بدترین کشور نیست. در آمریکا و چین در طول سال میلیونها گجت الکترونیکی تبدیل به کالای بیاستفاده میشود.
دیدگاهتان را بنویسید