صنعت تراشه در وضعیتی بحرانی به سر میبرد و تنها امید برای بهبود وضعیت، راه اندازی کارخانههای جدید تولید تراشه توسط کمپانیهای تراشه ساز است. تراشه سازان به طور جدی در حال سرمایه گذاری برای گسترش خطوط و افزایش ظرفیت تولید هستند و اینتل نیز به عنوان یکی از مهمترین سازندگان تراشه پروژههای مختلفی را در دست توسعه دارد. یکی از مهمترین این پروژه ها، احداث کارخانهای جدید در چین است، اما به نظر میرسد دولت ایالات متحده با ساخت کارخانه جدید اینتل در چین مخالف است.
به گزارش بلومبرگ، کاخ سفید اینتل را در مورد ساخت کارخانهای جدید به منظور افزایش ظرفیت تولید خود دلسرد کرده چرا که این کارخانه قرار است در منطقه چنگدو کشور چین ساخته شود. با وجود بحرانی که در بازار تراشه وجود دارد، به نظر میرسد امریکا به مرزهای سیاسی شدیدا پایبند است و به هیچ قیمتی نباید از این خطوط پا را فراتر گذاشت. گزارش شده است که دولت بایدن مخالفت شدید خود را در مورد ساخت هر نوع کمپانی ساخت تراشه در کشور چین اعلام کرده است. این موضوع میتواند دلایل متعددی داشته باشد که نگرانیهای امنیتی یکی از این موارد است.
دولت بایدن مانع ساخت کارخانه جدید اینتل در چین میشود
هر چند مسئله افزایش سرمایه گذاری در چین در صنعت فناوریهای تراشه نیز وجود دارد. علاوه بر سرمایه گذاریهای سنگین کمپانی های تولید کننده تراشه در چین و افزایش ظرفیت خروجی به 1 میلیارد تراشه در روز چین به شدت به دنبال کسب مالکیتهای معنوی میباشد که این شامل پتنتهای مرتبط با تولید تراشه نیز میشود. با توجه به تداوم جنگ اقتصادی بین امریکا و چین، موضوعی در میان وجود ندارد که باعث کاهش تنشها بین دو کشور شود. از آنجایی که دولت امریکا یکی از سرمایه گذاران اصلی اینتل برای ساخت کارخانجات جدید به شمار میرود، جایی بهتر از امریکا و اروپا را برای انجام پروژههای ساخت و ساز نمیداند.
اینتل و دولت بایدن برای بهبود وضعیت صنعت تراشه و پایان دادن به بحران فعلی بازار با یکدیگر به توافق رسیده اند. بلومبرگ خاطر نشان کرده که اینتل حالا بعد از ملاقات با مقامات رسمی پنتاگون، دیگر برنامهای برای افزایش تولیدات خود در چین ندارد و قصد دارد راهکارهای دیگری را پیگیری کند. بدین ترتیب اینتل با وجود مزایایی که میداند در چین در اختیار دارد، مانند امکان سریعتر به پایان رساندن کارخانه جدید، گزینههایی که از حساسیت سیاسی کمتری برخوردار هستند را در نظر خواهد گرفت.
با توجه به وضعیت پیش آمده، ممکن است تکمیل پروژه اینتل بیشتر از حدی که تصور میشد به طول بیانجامد و این اصلا خبر خوبی برای بازار تراشه نیست و احتمالا بر روی روند به پایان رسیدن بحران فعلی بازار تاثیر گذارد. در هر صورت تا زمانی که کارخانههای جدید اینتل و دیگر تراشه سازان بزرگ به بهره برداری نرسند، وضعیت بازار تراشه به همین شکل حفظ خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید