سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران روز سهشنبه 22 خرداد 1403، نشست تخصصی «بررسی چالشهای ارزی در صنعت فاوا» را با حضور اعضای کمیسیون تامین تجهیزات این سازمان، فعالان صنفی و اصحاب رسانه در پارک فناوری فردا برگزار کرد.
90 درصد فعالان با مشکل کمبود ارز دست و پنجه نرم میکنند
در ابتدای این نشست، حمیدرضا واشقانی فراهانی، نایبرئیس کمیسیون تامین تجهیزات کالای فاوا سازمان نصر تهران، نتایج یک نظرسنجی در مورد وضعیت دریافت ارز در این صنعت را تشریح کرد. بر اساس این نظرسنجی، بیش از 90 درصد فعالان با مشکل کمبود ارز مواجه هستند که مانعی جدی در مسیر فعالیت آنها ایجاد کرده است. اکثر فعالان، بانک مرکزی و وزارت صمت را عامل اصلی این وضعیت میدانند.
واشقانی فراهانی گفت متاسفانه در بخش رگولاتوری این تصور وجود دارد که بخش خصوصی با وجود چالشهای ارزی، به منابع نامحدود مالی دسترس دارد. اما واقعیت این است که امسال ارز به صورت قطره چکانی و بدون زمانبندی مشخص به این صنف تخصیص یافته است. با توجه به نیاز سالانه 2.7 میلیارد دلاری، تنها 120 میلیون دلار از ابتدای سال تخصیص داده شده که بسیار ناچیز است.
سهیل ترکان، عضو این کمیسیون نیز با اشاره به هدفگذاری افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از 7 به 15 درصد در برنامه هفتم توسعه، تاکید کرد که با ادامه وضعیت فعلی، نه تنها دستیابی به این هدف ممکن نیست، بلکه حتی نگهداری زیرساختهای موجود نیز با خطر مواجه است و عملا شاهد مرگ اقتصاد دیجیتال کشور خواهیم بود.
بخش خصوصی زیر بار بوروکراسی در حال خرد شدن است
محمد متشرعی، عضو دیگر کمیسیون هم گفت علیرغم ترغیب فعالان به سمت تولید در سالهای اخیر، شرایط مناسبی برای تولید در کشور فراهم نشده و حتی برخی نهادها تلویحا تولیدکنندگان را به واردات کالای قاچاق سوق میدهند. او گفت سرمایهگذاری در سایر بخشهای اقتصادی به مراتب سودآورتر از حوزه فناوری اطلاعات شده است. فعالان این صنف زیر بار بوروکراسی در حال خرد شدن هستند و هیچکس پاسخگوی مشکلاتشان نیست.
مسعود شکرانی، رییس کمیسیون هم هشدار داد که پیامدهای عدم تامین به موقع تجهیزات فناوری اطلاعات صرفا دامن بخش خصوصی را نخواهد گرفت، بلکه تهدیدهای امنیتی و عواقب سنگینی برای کل کشور خواهد داشت. از جمله این عواقب میتوان به تهدید امنیت شبکههای کشور، ناتوانی در برنامهریزی، پیچیدگی فرآیندهای واردات و رواج قاچاق اشاره کرد. اوضاع در تمام این حوزهها هشدارآمیز است.
شکرانی در مورد قراردادهای دولتی هم گفت دولتها به جای توجه به شرایط فورس ماژور، ابتدا به دنبال جریمه پیمانکاران هستند یا تعهدات جدیدی از آنها مطالبه میکنند که هزینههای مضاعفی را تحمیل میکند. او به پیگیریهای سازمان برای وارد کردن نمایندگان بخش خصوصی به فرآیند داوری اختلافات در این زمینه اشاره کرد.
انتظارات صنف فاوا از دولت آینده برای عبور از چالشها
رییس کمیسیون در پایان گفت در حال حاضر با قوانین متغیر مواجهیم که ناشی از فقدان کارشناسان متخصص در دولت است. اهمیت کالاهای فناوری اطلاعات اکنون به اندازه اقلام خوراکی و درمانی حیاتی شده است. انتظار ما از دولت بعدی، انتخاب وزیری مقتدر و باتجربه، توجه ویژه به نقش و اهمیت اقتصاد دیجیتال، ایجاد دفتر تخصصی در وزارت صمت و پرهیز از صدور شیوهنامههای شوکآور بدون کسب نظر بخش خصوصی است تا اهمیت کالای این حوزه را درک کرده و چالشها را برطرف کنند.
نوش جونتون که کمبود دارین ،ان شالله و به قول قوه ی الهی هر چه زودتر فروبپاشه
منظور بزگوار به حول قوه الهی بود
همینجوری دعا میکنید که نمیگیره
جلسه باید مجازی باشه
و جلسه از روزها قبل بگند
کی و مردم آنلاین گوش بدهند و نظر بدهند
تا فایده کنه لااقل افراد مهم گوش بدهند و به آنها بگند
…. به نظرم با جلسه میشه تبدیل مرد آهنی شد
و مشورت
و اگر زمانی جلسه اثر نکنه یا نمایشی باشه پس دشمن و مخالف هست
و در این همه جلسات نمایشی حتی مدارس و دبیرستان و دانشگاه نمایشی مثل دیکته چیزی می گند و جزو میشه و نمایشی و
با نمایشی جلسه ومشورت فایده نداره و در جامعه و جهانی که زیر ترسی و تهدید داره له میشه با این جنگ روانی
نیاز جلسه و مشورت حقیقی. بیاد