در جریان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، بند «ب» ماده 75 لایحه برنامه هفتم توسعه به تصویب رسید و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همکاری سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مرکز آمار ایران مکلف شدند تا سامانه رصد و پایش مستمر سبک زندگی مردم، مرجعیت رسانهای و وضعیت ارتباطات کشور راهاندازی نمایند. این تصمیم یک گام مهم به سوی بهبود شرایط فرهنگی و اجتماعی در کشور ایران محسوب میشود.
رصد و پایش مستمر شاخصهای فرهنگ عمومی، سبک زندگی مردم، مرجعیت رسانهای و وضعیت ارتباطات کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است. این اطلاعات به مسئولان کشور امکان میدهند تا تحولات فرهنگی و اجتماعی را به صورت دقیقتر پیشبینی کرده و تصمیمگیریهای مؤثرتری انجام دهند. همچنین، این اطلاعات به رسانهها و مردم اجازه میدهند تا در جهت بهبود شرایط فرهنگی و اجتماعی به صورت هوشمندانه فعالیت کنند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و مرکز آمار ایران و راهبری و نظارت مرکز رصد و برنامهریزی و ارزیابی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئول راهاندازی این سامانه است. دستگاههای اجرایی و دارندگان پایگاههای داده موضوع این بند، موظفند نسبت به ارائه مستمر و جامع دادهها به این سامانه به صورت برخط (آنلاین) اقدام کنند.
برخی از کارشناسان معتقدند که این سامانه میتواند به شناخت بهتر از وضعیت جامعه و اتخاذ تصمیمات مناسبتر در حوزههای فرهنگی و اجتماعی کمک کند. برخی دیگر نیز نگرانند که این سامانه منجر به دخالت دولت در حریم خصوصی افراد شود. و یکی از چالشهای احتمالی این سامانه، نحوه جمعآوری دادهها است.
جزئیات مصوبه
بر اساس بند «ب» ماده 75 لایحه برنامه هفتم توسعه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است با همکاری سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و مرکز آمار ایران و راهبری و نظارت مرکز رصد و برنامهریزی و ارزیابی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، نسبت به راهاندازی سامانه رصد، پایش و سنجش مستمر شاخصهای فرهنگ عمومی، سبک زندگی مردم، مرجعیت رسانهای و وضعیت ارتباطات کشور اقدام کند.
این سامانه باید با رعایت اصل بیست و پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی مصوب سال 1401 راهاندازی شود. اصل بیست و پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، حق حریم خصوصی افراد را تضمین میکند. قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی نیز بر لزوم رعایت حریم خصوصی افراد در جمعآوری و پردازش دادهها تأکید دارد.
با تصویب مجلس این بند مهم، گامی مهم به سوی بهبود شرایط فرهنگی و اجتماعی در کشور ایران برداشته شده است. این سامانه رصد و پایش مستمر توانایی ارائه دادههای دقیق و جامع را داراست و به مسئولان و مردم این امکان را میدهد تا تحولات را به صورت دقیقتر مشاهده و اقدام کنند. راهاندازی سامانه رصد و پایش مستمر سبک زندگی مردم میتواند مزایای بالقوهای داشته باشد، اما مهم است که این سامانه با رعایت حریم خصوصی افراد و با اهداف قانونی و اخلاقی راهاندازی و استفاده شود.
به نظر شما راهاندازی سامانه رصد و پایش مستمر سبک زندگی مردم چه مزایا و معایبی دارد؟
از امیرحسین جمشیدی رسیدیم به ایشون. دلم برای نوشته های خفن امیرحسین تنگ شد.
حالا خبرای جهت دار پخش میکنی بکن، ولی خب نظرات قشنگ ت رو برای خودت نگه دار حداقل. نوشته هایی مثل پاراگراف آخر اینجا خریدار نداره.
هیچ چیز قشنگ و خوبی توی این موضوع وجود نداره. موضوع یه موضوع مریضه. آدم باید خیلی بیمار باشه دنبال همچنین چیزی باشه.
هر چند فکر کردن مثل اربابشون چین، قراره مردم رو کنترل کنن، اما خب اینجا، اونجا نیست.
یک سری زندگیشون شده حرف مفت، همه جا هستن ، چه ایران ، امریکا ، کره ماه! …
مهم نیست پیشرفت باشه یا پسرفت فقط کافیه با ذهنیاتشون همخوانی نداشته باشه
تا اخر عمر هم با این تصور به سر میبرن که جامعه هم تعمیمی از ذهن خودشون هست!
کل جامعه رو میخوان در رنج ذهن خودشون شریک کنن
اینا یک روزی میان و میرن ولی جامعه به اینها اهمیتی نمیده و راه خودش رو میره
آره دیگه مهم نیست زندگی برای اکثریت زهره مار شده مهم اینه که پیشرفت هست
مهم نیست هرموقع میرم بازار بچه در حال گدایی میبینم مهم اینه که راکت بسازیم بره فضا
اتفاقات بد هست زیاد هم هست همه جای دنیا اینطوریِ ولی مهم اینه که اتفاقات خوب هم می افته پس بیاین واسه همین یزره اتفاقت خوب هم مثبت اندیش باشیم
یا مثلا مهم نیست چه تعداد جنگ اتفاق افتاده در طول تاریخ و چند نفر بطرز وحشیانه هلاک شدن مهم اینه که جنگ ها باعث پیشرفت شدن پس بیاین هی همینطور توی یه بازه ی زمانی جنگ راه بندازیم که باعث پشرفت بشه
آه ه ه ه جنگ درسته که باعث پیشرفت سریع میشه اما ضررُ زیان های زیادی هم برامون داره پس بیاین زندگی آهسته یا کمکم برای مردم گران کنیم و کسی شکایت کرد بگیم تنبلی نکن و ویدیو انگیزشی بزنیم تو سرش که بورو روزی 16 ساعت کار کن
آه خدای من عجب ایده ی خوبی مردم با عشق بردگیمونو می کنن نیازی به قفلُ زنجیر هم نیست
مهم نیست که یک بچه یا میانسال توی چین در اثر فشار کار میمیره مهم اینه که همین باعث پیشرفت میشه کلا پیشرفته که مهم هست مابقی موارد مهم نیست و پیشرفت هم مستلزم فداکاری هست حتی اگر اتفاقات خوبی هم نیافته ما خودمون چیزهای پیشرفته ی پیشرفت میسازیم و صداشون می کنیم اتفاقات خوب و با نمایش به گله گوسفندان انگیزه میدیم که بیشتر بهره کشی کنیم
عی من …. به طرز فکرتون
پیشرفت می کنیم آی پیشرفت می کنییییییم
پیشرفت فقط با زمانت سام سرویس
پیشرفته ی پیشرفته هایان
پیشرفت پیشرفت پیشرفت فقط فقط پیشرفت یو آر پیشرفت می آر پیشرفت اِوری بودی پیشرفت
اِوری وان اِوری ور پیشرفت
پیششششرفت
این حرفها رو امثال بی بی سی هم که مدام در حال دشمنی هست کاملا تایید میکنه
یک عده تو دام شایعه سازی و سیاه نمایی رسانه گیر میکنن که واقعا با حقایق جامعه فاصله داره.
مثلا علیه غزه فجیع ترین جنایات انجام میشه بعد امثال بی بی سی اون جنایتکار رو مظلوم معرفی میکنه !
یا مثلا اختلاس 3000 میلیاردی امیر منصور اریا که اعدام و به رد مال محکوم شد و پول بیت المال هم برگشت، به اسم خاوری که فقط رشوه گرفته بود تموم شد و با دروغ رسانه ای گفتن 3000 میلیارد زد به جیب و فرار کرد !
متاسفانه یک عده هم واقعا باور میکنن !!
حالا همین جماعت چنان ذهنشون با عینک رسانه دچار الودگی شده که کل درخت رو الوده میبینن و با نادیده گرفتن همه چیز فقط این حرف مفت رو تکرار میکنن که درخت باید از ریشه در بیاد. همه مردم رو هم تعمیمی از ذهن الوده و سیاه خودشون میدونن !!
فقط همین رو بگم کشور ما یک سری مشکلات اساسی داره اما راهش گوش سپردن به این رسانه ها و وادادگی و… نیست تنها راه تمکین به قانون هست از بالا تا پایین
– تنها راه نجات کشور، تمکین به قانون.
+ واقعا با تمکین به قانون همه چی حل میشه؟
– آره.
+ چرا خودتون 50-60 سال پیش به قانون کشور تمکین نکردید؟
– سیبتشسیکبمنسیمتسیبشس
+ حالا اینو ولش کن. چرا خودتون رو به درخت تشبیه میکنید.
– خب به چی تشبیه کنیم؟
+ علف هرز. علف هرز ریشه میزنه تو خاک، همه منابع رو میخوره، سودی هم نداره جز اینکه هست فقط.
– نه خب عتسیانشسی%&نستینتشسیب!@#صثی.
جالبه فقط هم خبرهای داخلی رو اونم به صورت جانبدارانه کار میکنه
…
سلام توحیدجان، وقتت بخیر؛
توحیدجان من همیشه سعی کردم در نوشتن خبرهام بی طرف بی طرف باشم، حس میکنم بند آخر خبر هست که این سوء تفاهم رو ایجاد کرده و من به شما اطمینان میدم که این نظر بنده نیست و به نقل از خبرگزاریها و نمایندگان مجلس نوشته شده، اگر من میخواستم نظر خودمو بنویسم مطمئن باش مینوشتم که به نظر بنده یا چنین چیزی …
بنده از شما بابت این سوء تفاهم عذرخواهی میکنم 🙂
عجب نویسنده خوبی
چه پسر خوبی
چقدر خوب دفاع میکنه
حاجی باید تو رو میذاشتن سخنگوی دولت
از قلعه حیوانات رسیدیم به رمان 1984
با تصویب مجلس شورای اسلامی، سامانه رصد و پایش مستمر سبک زندگی مردم راهاندازی میشود(حتی داخل سرویس بهداشتی و زیر پتوی 2نفره در اتاق خواب)