اگر از حرفه ای های صدا و موسیقی باشید بدون شک می دانید که برندهای تخصصی و بسیار حرفه ای تولید کننده ادوات و تجهیزات صوتی در جهان انگشت شمار هستند. یکی از این کمپانی ها که محصولات آن در بازار ایران نیز موجود هستند، برند خوش نام و معتبر “هارمن کاردون” (Harman Kardon) است. در اوایل سال 1950، سیدنی هارمن مدیر کل شرکت بوگن بود. در همان زمان برنارد کاردون نیز مهندس ارشد در همان شرکت بود. با توجه به تغییرات مدیریتی در بوگن، هر دو نفر استعفا داده و تنها با سرمایه ی 5000 دلاری خود کمپانی Harman/Kardon را تاسیس نمودند که فعالیت جدی آن از سال 1953 آغاز شد. هدف از تاسیس اولیه این کمپانی تولید تجهیزات صوتی با وفاداری بالا به منبع و صدای اصلی بود. یکی از ایده های این دو مهندس تولید یک محصول جامع شامل رادیو، پخش کننده مغاطیسی و یک آمپلی فایر با کیفیت با توان نسبتا بالا بود. دستگاهی که امروزه به طور پیشرفته تر و با نام گیرنده AV یا آمپلی فایر نیز شناخته می شود. در سال 1954 این شرکت موفق به تولید نخستین گیرنده رادیویی استریو در جهان شدند که D1000 نام گرفت. این سیستم یک کامپوننت اما در یک بسته بندی بود که شامل رادیو، بخش کنترل کیفیت، آمپلی فایر با مبدل مونو به استریو و یک تیونر بود. این سیستم تا حدودی از قواعد HI-FI نیز پشتیبانی می کرد.
طراحی ظاهری آن نیز بسیار متمایز با محصولات هم دوره خود بود و از یک بدنه با طراحی مس و رنگ های سیاه و سفید استفاده می کرد. در سال 1956 آقای برنادر کاردون تصمیم به بازنشسته کردن خود گرفت و در نهایت کمپانی به آقای سیدنی هارمن واگذار شد. سیدنی هیچگاه نام برند را تغییر نداده و با وجود خرید آن از کاردون، این کمپانی تا کنون این نام را حفظ کرده است. ادامه این راه با مدیریت سیدنی همراه بود و در سال 1958 محصول شگفت انگیز دیگری تحت عنوان TA230 تولید شد. هر چند که هارمن کاردون در طول این چند سال چندین محصول را به خط تولید رسانده بود، اما TA230 ویژگی های مدرن و بسیار بروزتری را ارائه می کرد. دو کانال مجزا برای دریافت صدای AM و FM در آن تعبیه شده بود و مجهز به رمزگشای سیگنال Stereo بود. پس از سالها این برند به تولید اسپیکر، آمپلی فایر، گیرنده AV، تقویت کننده های OEM، اسپیکرهای نوت بوک و…پرداخته است. در سال 1969 این شرکت موفق به خرید شرکت JBL شد که هم اینک نیز جزو دارایی های هارمن کاردون است.
نخستین پخش کننده کاست که به فناوری Dolby B و صدای استریو مجهز شده بود در سال 1970 تولید شد. جالب است بدانید که هارمن کاردون در زمینه تولید سیستم های صوتی اتومبیل ها نیز بسیار فعال است و سیستم های صوتی خودروهایی همچون لندرور، BMW، مرسدس بنز، ولوو، کیا، کرایسلر و …را طراحی و تولید کرده است. برندهایی مانند Acer و Toshiba نیز از جمله شرکای تجاری این کمپانی هستند و اسپیکرهای برخی از لپ تاپ خود را از آن تامین می کنند. هارمن کاردون علاوه بر تامین اسپیکرهای نوت بوک ها، به مشاوره برای دریافت صدای بهتر نیز مشغول است. این مقدمه نگاهی بسیار سطحی به برند معتبر Harman Kardon بود. و اما بشنوید از سامسونگ…
در آخرین اخبار که ساعاتی پیش منتشر شده است، منابع خبری صوتی و تصویری و دنیای دیجیتال دگرگون شده است! “سامسونگ الکترونیک” غول الکترونیک کره جنوبی، موفق به خرید کمپانی Harman Kardon شده است. بخش صوتی هارمن کاردون که شامل چند برند زیر شاخه همچون JBL می گردد، توسط سامسونگ خریداری شده است. این قرارداد به ارزش 8 میلیارد دلار است و پیشبینی می گردد که به دلیل مدیریت سامسونگ بر این کمپانی، تا سال 2025 شاهد افزایش ارزش آن به 100 میلیارد دلار باشیم. سامسونگ منابع و امکانات خود را با تجربه و تخصص هارمن کاردون ادغام خواهد کرد و بخش اعظم این تمرکز بر روی تولید سیستم های صوتی اتومبیل، مخابرات، سرگرمی و… خواهد بود. سامسونگ در زمینه هوشمند سازی اتومبیل، قدم هایی را برداشته است اما در نظر دارد در سالهای آینده به تامین سیستم صوتی 30 میلیون خودرو بپردازد که در کنسول های مجتمع و هوشمند قرار دارند. خرید هارمن کاردون توسط سامسونگ می تواند وضعیت این کمپانی را به کلی دگرگون ساخته و یک جهش عظیم مالی را برای آن به ارمغان بیاورد. شایان ذکر است که سامسونگ نه تنها کارکنان این شرکت را بیرون نخواهد کرد، بلکه از 8000 پرسنل طراح نرم افزار و مهندسان آن نیز استفاده می کند. سامسونگ با بیان این موضوع گفت: ما از مدیریت هارمن در زمینه های صوتی، فناوری های هوشمند، ایجاد موقعیت های سرگرمی، امنیت سایبری، بروزرسانی مخابراتی، شبکه های 5G، فناوری های اتصال شامل UI/UX، فناوری های صفحه نمایش، واقعیت مجازی و حتی گجت های پوشیدنی نیز استفاده خواهیم کرد. این ترکیب می تواند ارزش نام سامسونگ را مجددا در بازارهای بورس به بهترین شکل ممکن بالا کشیده و خاطرات ماه های گذاشته را از اذهان عمومی پاک نماید.
البته اينطور كه من متوجه شدم كمپانيه مادر هارمن كاردون رو خريده ! يعني هارمن اينتر ناشيونال
اگه دقت كرده باشيد زيره برند هارمن كاردون ، جي بي ال ، اي كي جي ، اينفينيتي و … خورده by harman
حالا سامسونگ اومده هارمن و خريده كه هارمن كاردون ميشه جزيي از هارمن !
مرسي از سايت خوبتون
البته اينطور كه من متوجه شدم كمپانيه مادر هارمن كاردون رو خريده ! يعني هارمن اينتر ناشيونال
اگه دقت كرده باشيد زيره برند هارمن كاردون ، جي بي ال ، اي كي جي ، اينفينيتي و … خورده by harman
حالا سامسونگ اومده هارمن و خريده كه هارمن كاردون ميشه جزيي از هارمن !
مرسي از سايت خوبتون
به به سامسونگ برد بزرگی کرد:-bd