نرم افزار های تولید اپلیکیشن های سیستم عامل اندروید این روزها از طرفداران بسیاری برخوردار هستند. توسعه دهنده و سازندگان بسیاری در سراسر جهان از آنها استفاده می کنند و خوشبختانه در چند سال اخیر به تسلط برنامه نویسان عزیزمان در این حوزه نیز دست پیدا کرده ایم. نرم افزار “اندروید استدیو” (Android Studio) از جمله برجسته ترین آنها است. متاسفانه بسیاری از کاربران این نرم افزار از سیستم های سخت افزاری مورد نیاز این برنامه اطلاعات چندانی نداشته و در بهره وری مناسب از آن مشکلاتی را پیش رو دارند. این مطلب نتیجه ی بررسی های تخصصی است که طی روزهای پیشین بر روی 12 لپ تاپ و کامپیوتر دسکتاپ (در مدل های مختلف سخت افزاری) انجام گرفته است. آزمون های مورد نظر در سیستم عامل های ویندوز 7، 8.1 و 10 صورت پذیرفته است.
رفتار شناسی نرم افزار
این نرم افزار (Android Studio) نیز به مانند بسیاری دیگر از نرم افزارهای حوزه مجازی سازی (Virtualization) نیازمند یک توان ثابت و قدرتمند از سخت افزارهای یک نوت بوک و یا کامپیوترهای دسکتاپ است. طی بررسی های انجام شده در زمینه رفتار شناسی آن، الگوهای اجرایی بر اساس استفاده از منابع (Source) طبقه بندی شده و الزامات اجرایی برنامه نیز نمونه برداری شد. ابتدا به سراغ حداقل سیستم پیشنهادی برای اجرای نرم افزار Android Studio خواهیم رفت.
حداقل سیستم مورد نیاز (Minimum System Requirements)
پردازنده (CPU):
در مدل های دسکتاپ: AMD Phenom II X4 یا Inte Pentium Processor G3250.
در مدل های لپ تاپ: پردازنده های فعلی کلاس لپ تاپ از AMD فاقد امکانات لازم برای کارکرد صحیح این برنامه هستند، لذا تا پلتفرم آینده این برند و عرضه پردازنده های Bristol Ridge و AM4 قادر به استفاده از این نوت بوک ها نخواهید بود. پردازنده های اینتل نیز در مدل های i3 و i5 های سری Ultra Low Voltage را پیشنهاد می کنیم.
حافظه رم (RAM):
در مدل های دسکتاپ: حداقل 4 گیگابایت در نمونه های DDR3 با فرکانس 1333 مگاهرتز و در مدل های DDR4 در فرکانس 2133 مگاهرتز.
در مدل های لپ تاپ: حداقل 4 گیگابایت در نمونه های DDR3L 1333 و DDR4 2133 مگاهرتز.
کارت گرافیک (VGA):
در مدل های دسکتاپ: قادر به اجرای برنامه با پردازنده گرافیکی مجتمع شده در پردازنده های کمپانی Intel هستید. همچنین می توانید از APU های AMD نیز در این زمینه بهره مند شوید.
در مدل های لپ تاپ: کارت گرافیک Nvidia GT610/620 یا AMD Radeon R9 M275
سیستم عامل (OS): در هر دو پلتفرم نیازمند استفاده از سیستم عامل های 64 بیتی خواهیم بود. سیستم عامل های 7، 8.1 و 10 را برای اجرای مناسب پیشنهاد می دهیم.
حافظه ذخیره سازی (Storage Device):
در زمان فراخوانی متریال و فایل های اولیه، شاهد استفاده بسیار زیاد از درایو ذخیره ساز هستیم. در نتیجه نیازمند یک هارد دیسک با یک بافر 32 مگابایتی و دور موتور 5400 RPM هستیم.
سیستم پیشنهادی (Recommended system)
به مانند دیگر نرم افزارهای تخصصی موجود در بازار، پس از معرفی حداقل سخت افزار مورد نیاز به سراغ معرفی سخت افزارهای مناسب به منظور اجرای صحیح و مناسب نرم افزار خواهیم رفت.
پردازنده (CPU):
در مدل های دسکتاپ: پردازنده Intel i7-6700 یا AMD FX-8320.
در مدل های لپ تاپ: پردازنده Intel i7-6700HQ
حافظه رم (RAM):
در مدل های دسکتاپ: 8 الی 16 گیگابایت حافظه DDR4/DDR3 در فرکانس های 2133 الی 3200 مگاهرتز.
در مدل های لپ تاپ: 8 الی 16 گیگابایت حافظه DDR4/DDR3 در فرکانس های 2133 الی 2400 مگاهرتز.
حافظه ذخیره سازی (Storage Device):
در هر دو پلتفرم، پیشنهاد ما به شما استفاده از حداقل یک درایو SSD 2.5 یا M.2 است. این ذخیره سازها می توانند از اینترفیس های SATA III و یا PCIe استفاده نمایند. استفاده از یک درایو SSD تاثیر بسیار زیادی در سرعت عملکرد این نرم افزار دارد.
افزایش بهره وری سخت افزارها
پس از آنکه از حداقل سخت افزار مورد نیاز اطلاع یافتید، اینک زمان آن رسیده است که تنها با چند ترفند ساده به افزایش توانایی سیستم خود بپردازید. نخست، به یاد داشته باشید که نرم افزار Android Studio نیازمند استفاده از قابلیت “مجازی سازی” در پردازنده (CPU) ها است؛ لذا پیش از نصب نرم افزار از فعال بودن این گزینه در بایوس (BIOS) و یا UEFI سیستم خود اطمینان حاصل نمائید. برای این منظور پس از ورود به محیط بایوس در محیط Advanced به دنبال گزینه ای تحت عنوان Virtualization یا Intel Virtualization باشید. در صورتی که این گزینه به صورت غیر فعال است، آن را به وضعیت Enabled تغییر دهید.
در صوتی که از نوت بوک و کامپیوترهای مجهز به فناوری UEFI (محیط گرافیکی تنظیمات) برخوردار هستید، وضعیت بایوس را به Advanced Mode تغییر داده و سپس در تب Advanced CPU این گزینه را فعال نمائید.
پردازنده های کمپانی اینتل در تمامی مدل و معماری Core i5 و i7 مجهز به یک فناوری تحت عنوان Turbo Boost هستند. Turbo Boost پردازنده ها را قادر به افزایش فرکانس هسته در موراد ضروری می کند. بدین ترتیب که پردازنده در کلاک بالاتر از فرکانس پایه فعالیت کرده و می تواند حجم بیشتری از اطلاعات را در همان تابع زمانی مورد پردازش قرار دهد. در برخی از نوت بوک و کامپیوترها، این قابلیت به طور پیشفرض فعال است. اما در بسیاری از سیستم ها نیازمند فعال سازی آن خواهید بود. بهترین شیوه استفاده از این ویژگی نصب یک نرم افزار بسیار کم حجم و ساده است. نرم افزار Intel Turbo Boost 2.0 هم اینک در فضای اینترنت موجود بوده و پس از دانلود و نصب ساده این نرم افزار می توانید عملکرد پردازنده های خود را در حین کار با Android Studio بهبود ببخشید. شایان ذکر است که Intel Turbo Boost 2.0 تنها در پردازنده های Intel Core i7 و i5 موجود است.
در صورتی که همچنان از یک کامپیوتر و یا نوت بوک ضعیف در اجرای این نرم افزار استفاده می کنید، آخرین راه باقی مانده تخصیص دستی منابع بیشتر سخت افزاری به آن است. برای این منظور محیط Task Manager را اجرا کرده و در تب Details به دنبال فایل اجرایی نرم افزار باشید. سپس بر روی آن کلیک راست کرده و در قسمت Set priority گزینه High را انتخاب نمائید.
ممنون از این مطلب کاربردی
سلام
لپتاپ HP Elite book 8570w
CPU:intel i7 3720MQ
RAM:8G DDR3
VGA:NVIDIA QUADRO K2000 128 BIT 2G
SSD:256
اینم سیستم برا برنامه نویسی خوبه؟
روی حالت حداقل یا پیشنهادی؟
اگه امکانش هست ایمیل کنید جواب رو.ممنون
با عرض سلام و ادب
8 gig ram
gtx 1650
cpu : 15-9300H
ssd 512
میشود برنامه نویسی اندروید انجام داد ؟
سلام ببخشید من کامپیوترم گرافیک:rtx90و سی پیو:cori9و رم ۳۲و ۵ترابایت حافظه دارم می خواستم بدونم که اندروید استو دیو بدون هیچ مشکلی و با سرعت خوب بالا میاد یانه؟؟
اره مام نغهمیدیم …میگی
اگر ssd و حداقل ۱۶ گیگ رم ندارید
برنامه نویسی اندروید رو فراموش کنید
واقعا غیرقابل تحمله
نه با این مشخصات اصلا بالا نمیاد اصلا چی فک کردی یا اومدی سیستمتو به رخ ما بکشی
سلام سیستم من i5 و ۸ گیگ رم و ۵ گیگ کارت گرافیگ و ۵۰۰ گیگ هارد و ۳۲۰ گیگ دیگه دارم
سیستم عامل لینوکس
سلام
من رم کامپیوترم 2 گرافیک آنبرد در حد 300 و خورده ای سی پی یو تک هسته ای و 1.8 گیگاهرتز دارم چه قطعاتی رو ارتقا بدم و اینکه جنی موشن نمیخوام بدون جنی موشن چه قطعاتی رو ارتقا بدم؟
لطفا جوابشو ایمیل کنید ممنون از سایت عالی تون
استفاده شما از کامپیوتر چیه؟ چقدر بودجه دارید؟
دوستان خیلی سخت نگیرید من با ram 2 ddr3 , 400 MHz نرم افزر رو نصب کردم و بدون مشکل کار میکنه البته اینم بگم که سرعتش پاین هست نه اونقدری که به مشکل بخورم البته فقط یه نرم افزار مثل کروم و یا تلگرام میشه باهاش باز کرد اگه نرم افزار سنگینی دیگ ای باهاش اجرا کنم کلا هنگ میکنه و مبور میشم ببندم سخته اما میشع فک کنم تنها نفری هستم که با رم 2 دارم برنامه نویسی میکنم از این وضعیت ناراضی نیستم ولی راضی هم نیستم پس
نتیجه
وقتی من با رم 2 دارم کار میکنم شما گله نکنید که نرم افزار برای رم 4 یا 8 کا رنمیکنه یا سرعتش پایینه در ضمن از قسمت تنظیمات میتونین رم نرم افزار اندروید استدیو رو روی حداقل که 512 میباشد بزارید من گزاشتم بدون مشکل کار میکنه
داداش من اولم شروع کردم با کامپیوتر تک هسته و یه گیگ رم و ۸۰ گیگ فضا
سلام من میخوام یک سیستم (فقط کیس)بگیرم برای برنامه نویسی اندروید ، میخوام پردازنده Core i5 بگیرم چون فعلا بیشتر ازین وسعم نمیرسه، میخواستم بدونم آیا این مدل پردازنده ، مدل های متفاوتی هم داره یانه؟ اگه مدل های مختلفی داره لطفا راهنمایی بفرمایید کدومش مناسب تره ، منظورم اینه که همینکه پردازنده Core i5 باشه کفایت میکنه یانه جزییات دیگه هم مربوط به این پردازنده هست که باید عنوان بشه. تشکر از راهنماییتون.
پردازنده به اندازه کافی قوی نیست شاید نتونید روان اجرا کنید
ببخشید با رم ۸ گیگ و intel core i5 m560 2.7 ghz و گرافیک دو گیگ اینتل و هارد ۵۰۰ گیگ میشه از همه ی قابلیت های اندروید ستودیو بهره برد ؟ با تشکر
حداکثر بودجه شما چقدر هستش دوست عزیز؟درکامنت جداگانه بنویسید
سلام برای برنامه نویسی وب و اندرویيدو جاوا یه سیستم میخوام ببندم نیاز به راهنمایی دارم
بعد آیا برای برنامه نویسی ویندوز و اجرای نرم افزارهای مهندسی مثل اتوکد و … هم ميشه روی سیستمی که برای مورد اول( وب و اندروييد جاوا ) بسته شده حساب کرد؟
از پردازندهاي رایزن چی پیشنهاد میدید؟
پردازنده مادربرد رم اگه گرافیک نیاز هست چی پیشنهاد میدین با این قيمتا؟
سلام لپ تاپ core i7 رم 16 گرافیک 1
Intel HD 520
یا سرفیس بوک 1 برنامه نویسی جواب میده
سلام
تو بخش حداقل سیستم پیشنهادی عنوان شده.مدل هایی که گفته شده و بالاتر از آن توانایی اجرا این برنام رو دارد ولی در کل پردازنده و حافظه رم و هارد در اولیت هستند
سلام ببخشید چرا تو بخش سیستم پیشنهادی گرافیک رو مشخص نکردین؟ نیازی نیست؟
سلام لطفا لپ تاب های رو که این قابلیت هارو دارن هم معرفی کنید
بقیه مشخصات سیستمون چیه
سلام
این نرم افزار واقعیه؟
چون من بلواستکس رو که دانلودکردم رمم 4 جواب نداد.
در درجه اول باید رم رو ارتقا بدید. بسته به مدل مادربردی که دارید باید رم رو انتخاب کنید. میتونید مشخصات سیستم رو به صورت دقیق تو بخش راهنمای خرید سیستم بنویسید تا با قیمت پاسخ داده بشه
باید ارتقا بدید دوست عزیز .حداقل سیستم پیشنهادی در این مقاله عنوان شده
سلام. من سیستمم رو برا اندروید استودیو میخوام ارتقا بدم. در حال حاضر رم 2 – گرافیک جیفورس 210 هارد 500 – سی پی یو Pentium (R) 2.8GHz – E5500 Dual-Core هستش .لطفا راهنمایی کنید که چه قطعاتی نیاز به تعویض هست و مناسب ترین قیمت کدومه.باتشکر
سلام ببخشید اندروید استدیو رو cpu dual core E5700 و ram 2 و gt210 اجرا میشه یا باید ارتقا بدم؟
بله مشکلی نخواهید داشت
سلام
ایا سی پی یو اینتل Celeron G3900 توانایی اجرای بدون مشکل Android Studio رو داره؟ رم 8 ویندوز 10 64 بیت
سلام دوست عزیز
با ارتقا رم و تعویض هارد به ssd مشکل شما حل میشود
سلام من لپتاپم core i5 با رم 4 هستش ولی موقع اجرا سرعت خیلی پایین داره و performance برای Cpu به 98% و برای حافظه به 70% میرسه بدون اینکه برنامه دیگه ای در حال اجرا باشه ویندوزم ، ویندوز 10 هست حتی برنامه ای مثل آنتی ویروس هم فعال نیس میشه بگید مشکل چیه؟ با ارتقا رم مشکل حل میشه یا باید با یه سیستم با کانفیگ بالاتر کار کنم؟ ممنون
ممنون از آموزش کاربردیتون :-bd:-bd