مرزها برای جدا کردن کشورهای جهان از یکدیگر ایجاد شده اند و در بسیاری از نقاط جهان این مرزها از زندگی ساکنان داخل آن محافظت میکند. اگر ناخواسته از مرز کشوری عبور کنید مجبورید که با مامورین رسمی امنیت مرزی پاسخگو باشید. در بین مرزهایی بین کشورهایی در جهان وجود دارد که تنها کافیست یک قدم آنطرف بگذارید تا برای باقی عمرتان سر از زندان درآورید. ما در این مطلب شما را با 10 مورد از سفت و سخت ترین مرزهای جهان آشنا میکنیم. با ما همراه باشید.
1. مرز هند – پاکستان
کشمکش بین هند و پاکستان چیز جدیدی نیست و ریشه آن به سال 1947 برمی گردد، زمانی که پاکستان از هند جدا شد. این جدایی با خشونت و مرگ و میر بسیار زیادی همراه بود. پس از جدایی، دو کشور 3 بار با یکدیگر وارد جنگ شدند. حتی هنوز هم تیراندازی های مکرری در مرز این دو کشور وجود دارد. اگر کسی از این مرز عبور کند، جاسوس شناخته شده و زندانی می شود. این موضوع بدلیل بحث های پیرامون کشمیر بدتر هم شده است.
2. مرز ایالات متحده – مکزیک
مرز بین آمریکا و مکزیک 1950 مایل طول دارد و همیشه مرکز تنش است. این مرز، محل انتقال بسیاری از کارتل های مواد مخدر است. در نتیجه آمار جرم و جنایت در این مناطق مرزی بسیار بالاست. برآورد شده است که نزدیک به بیست هزار نفر از سال 2007 به بعد در این مرز کشته شده اند، زمانی که دولت مکزیک تصمیم به نابودی کارتل های مواد مخدر گرفت. برخورد بین دولت و این قاچاقچیان در این نقاط، این مرز را یکی از خطرناک ترین مرزهای جهان کرده است. به همین دلیل است که دونالد ترامپ در یکی از سخنرانی های جنجالیش گفت که تصمیم دارد دیواری در مرز با مکزیک بسازد.
3. مرز سودان – سودان جنوبی
22 سال جنگ داخلی در سودان در سال 2005، پس از آنکه نزدیک به 2 میلیون نفر کشته شدند به پایان رسید. پس از رفراندوم استقلال، سودان جنوبی از سودان جدا شد. با این حال، درگیری ها پس از آنکه سودان جنوبی ادعای تصاحب منطقه Abyei کرد، تکرار شد. در نتیجه آن، سودان استقلال جنوب سودان را به رسمیت نشناخت. در درگیری متعاقب آن ده ها تن کشته و هزاران نفر از مرز آواره شدند. همین موضوع این مرز 1350 مایلی را به یکی از سرسخت ترین مرزهای جهان تبدیل کرده است.
4. مرز کره شمالی – کره جنوبی
کره شمالی و کره جنوبی در سال 1948 جدا شدند. بعد از آن دو کشور در جنگی بودند که در سال 1953 خاتمه یافت. با این کشورها نیروهای خود را عقب کشیدند اما هیچ معاهده صلحی امضا نشد، یعنی از لحاظ فنی دو کشور هنوز در جنگ هستند. علاوه براین مرز 150 مایلی این کشور مملو از غنی سازی نظامی و 2 میلیون سرباز مستقر است. گذشته از این ها کره شمالی مجهز به سلاح هسته ای است و با وجود یکی از خودکامه ترین حکمران های جهان، عبور از این مرز برای هر کسی کابوس است.
5. مرز آنگولا – جمهوری دموکرات کنگو
آنگولا و کنگو با یکدیگر متحد بودند و آنگولا در مبارزه علیه شورشیان اوگاندا و رواندا به کنگو کمک کرد. با این حال روابط دو کشور پس از اختلاف های بوجود آمده در مورد علامت گذاری مرزی و مالکیت نفت فلات قاره تیره شد و این به اخراج صدها هزار نفر از مردم دو کشور از کشور مقابل منجر شد. وضعیت زنان در دو کشور بسیار بدتر شد. آنها از نیروهای امنیتی هر دو سمت مورد آزار و اذیت و خشونت قرار میگیرند. این مرز 1560 مایلی یکی از آن مرزهایی است که بخصوص زنان باید از آن دوری کنند.
6. مرز کنیا – سومالی
کنیا و سومالی از فقیرترین کشورهای جهانند که در جنگ داخلی به سر میبرند. هرج و مرج در منطقه مرزی بالاست و خشونت اجتماعی بسیار زیاد است. در نتیجه مرز این کشورهای یکی از خطرناک ترین مرزهای جهان است. سودجویان مرزی حتی شرایط را بدتر هم میکنند. در این رابطه فیلم های مختلفی ساخته شده است شرایط بد این مرز را نشان میدهد.
7. مرز ونزوئلا – کلمبیا
مرز این دو کشور بدلیل روابط دیپلماتیک سطحی، یکی از سرسخت ترین مرزهای جهان است. دولت کلمبیا، ونزوئلا را بدلیل پناه دادن به شورشیان کلمبیا متهم کرده است. این روبط به تازگی بهبود سافته و ونزوئلا اقداماتی علیه شورشیان انجام داده است و بسیاری از آنها در حال بازگشت به کلمبیا هستند و وضعیت در اطراف این مرز بسیار جدی است. شورشیان بسیاری از خطوط لوله نفتی را منفجر کرده اند و به راه آهن اطراف مرز حمله کرده اند.
8. مرز ایران – عراق
مرز بین این دو کشور خیلی ضعیف مشخص شده است و در برخی از نقاط کاملا نامشخص است. حتی اگر قانونی به ایران یا عراق سفر کرده باشید اما بی هدف و بدون سند و مدرک مناسب در اطراف مرز بچرخید، ممکن است که بازداشت شوید و در بدترین حالت بدلیل جاسوسی به زندان بیفتید.
9. مرز سوریه – اسرائیل
سوریه بدلیل بی ثباتی موجود در آن یکی از بحران خیزترین کشورهای جهان است. اسرائیل دولت سوریه را بدلیل هدایت معترضان به سمت مرزهای این کشور متهم کرده است. به همین دلیل روابط دیپلماتیک دو کشور ناپایدار است و همین موضوع مرز این دو کشور را سرسخت کرده است. بسیار عاقلانه است که به طور کامل از این مرز دور باقی بمانید.
10. مرز پاکستان – افغانستان
مرز 1500 مایلی بین پاکستان و افغانستان که به “خط دیورند” معروف است یکی از خوفناک ترین مکان های دنیا برای عبور است. این مسیر مهم تجاری در نزدیکی منطقه سکونت طالبان است. بدلیل اقدامات نظامی که در این منطقه رخ میدهد این مرز یکی از خطرناک ترین مرزهای جهان است.
در مورد مرز ایران و عراق فقط میتونم بگم
السلام علیک یا ابا عبدالله
چه لحظات خوشی بود…
باز شدن مرز مهران…
ورود به عراق…
یادش بخیر=))=))=))
ان شاءالله قسمت همه باشه.یاعلی
مرز کره شمالی – کره جنوبی خنده دار هم هست ، طرفین بلندگوهای تبلغیاتی (در ابعاد بزرگ،ابعاد خیلی خیلی بزرگ) علیه هم میزارن لب مرز بعد یکیشون زودتر از اون یکی آمپر میچسبونه آستانه تحملش به سر میاد با خمپاره شروع میکنه زدن جای بلندگوها =))=))=))=))
چیزی پیدا نکردن ایرانو اون وسط جا کردن
این امار از کدام سازمان بین الملی هست یا خودتون از خودتون در اوردید شما بدون اجازه وارد یه کشور دیگه بشین ببینیم چی میشه بایدم به زندان بیوفتن :-L:-L:-L:-L:-L
همشونم کشورای داغون بودن :/ البته جز آمریکا
=))=))=))=)):-bd
مرز ایران و عراق واقعا 😮
خاورمیانه پرخطرین مرزها رو داره
😀
belakhare iran o yeja to 10 ta didim :
اگه یه مطلب هم در مورد 10 مرز صلح آمیز جهان بذارید دیگه عالی میشه =smile
شرط میبندم مرز افغانستان و پاکستان از همه خطرناکتره بعد مرز کره شمالی و جنوبی.البته تا همین 15 سال پیش مرز ایران و افغانستان وحشتناک خطری بود و تو شهر ما چریک ها هر روز چند تا افغانی رو میاوردن جلو مردم با اسلحه میکشتن.جالبه بدونین تو کوه سنگر ساخته بودن واسه همین ارتش مجوز داد یک تانک رو با زنجیر به هلی کوپتر بستن و اوردن .هر روز ما تو مدرسه صدای گلوله های تانک رو میفهمیدیم از فاصله بیست کیلومتری.اینجا مرز افغانستان است.البته این موضع هیچوقت رسانه ای نشده بود.درست مثل بمب های صوتی که هر از گاهی تو زاهدان منفجر میکردن
…. اولن که افغانستانی هستیم واحد پولمون افغانی است. دومن خبه من الان بگم ایرانی تومانی خبه اینطوری
درضمن افغانستانی را اینقدر راحت نیست که … تمام ۰۰۰