همه ما دوست داریم از سرعت واقعی اینترنت و WiFi ناسا مطلع بشویم، یا حقایقی از پشت پرده آن را بفهمیم. با وجود کلی شایعه در مورد سرعت فوقالعاده زیاد آن کنجکاوی ما در این مورد بیشتر هم میشود. اصلا اونجا چه خبره؟
آیا اینترنت ناسا سریع است؟
برای پاسخ به این سوال و رسیدن به یک جواب مطمئن، از طریق معتبرترین منابع تحقیقاتی انجام شده است. در این مقاله نه تنها از سرعت واقعی اینترنت ناسا مطلع میشوید، بلکه از چرایی وجود چنین اینترنتی هم آگاهی پیدا میکنید. سرعت اینترنت ناسا تقریبا 13،000 برابر سریع تر از سریعترین اینترنتی است که شما ممکن است به آن دسترسی داشته باشید. و شاید تا سالها سرعت اینترنت عمومی حتی به آن نزدیک هم نشود. ولی اگر همین کابلها و فیبرهای نوری اتصالات اینترنت ناسا را تامین میکند، پس چه چیزی باعث شده اینترنت ناسا تا این حد سریع باشد؟ اصلا ناسا چه نیازی به چنین اینترنت فضایی دارد؟
تصورات اشتباه از اینترنت ناسا
اکثر مردم فکر میکنند زمانی که در مورد سرعت اینترنت ناسا صحبت میشود، بحث بر سر ارتباط با ایستگاه فضایی است. در حالی که سرعت اینترنت مورد نظر ما در دفتر مرکزی ناسا، واقع در شهر واشنگتن سنجیده شده است. با این حال سرعت اینترنت آنها دقیقا چیزی نیست که ما تصور میکنیم، که این خود سوال بعدی را به وجود میآورد. اگر تا به حال از خودتون سوال کردید که سرعت اینترنت ناسا چقدره، مطمئنا شما تنها کسی نبودید که چنین سوالی از خودتون پرسیدید!
ما با سرعت سرسام آور 91 گیگابیت بر ثانیه رو به رو هستیم.
این اطلاعات بر اساس یک مقاله تحقیقاتی در مورد سرعت اتصال اینترنت آنها ارائه شده است. در حال حاضر، این گیگابایت یا Gb/s نیست که همه ما با آن آشنا هستیم. یک گیگابایت (به صورتی که ما میشناسیم) از هزار مگابایت Mb و یک میلیارد بایت تشکیل شده است. ولی از طرفی، گیگابیت با آنچه که بایتها هستند فاصله دارند.
گیگابیت در مقابل گیگابایت
برای درک بهتر موضوع اجازه بدهید آن را به سادهترین شکل ممکن توضیح بدهیم – یک بیت و یک بایت. به طور معمول یک بایت از 8 بیت تشکیل شده است و مردم دقیقا این نکته را اشتباه میگیرند. آقای وارنر بوخلوز، به عنوان یک دانشمند در عرصه علوم کامپیوتری وضیفهی تعریف و ایجاد اصطلاح “byte” بایت را بر عهده داشت.او این اصطلاح را در حین فرایند ساخت کامپیوتر IBM در سال 1956 به وجود آورد. و دقیقا در همین جا است که افراد اصطلاح بیت و بایت را اشتباه متوجه می شوند. یک بیت به عنوان سادهترین واحد در محاسبه در نظر گرفته میشود. این مانند یک واحد باینری یا دو-دویی است. بنابراین آن 91 گیگابیتی که ما درباره سرعت اینترنت ناسا میدانیم، 91 گیگابایت بر ثانیه نیست، بلکه تنها 11.3 گیگابایت است. حالا برویم سراغ سوال بعدی.
ناسا از خدمات اینترنت چه شرکتی استفاده میکند؟
بر خلاف تصورات موجود ناسا از خدمات شرکت AT&T یا هرنوع خدمات دیگری برای اینترنت خود استفاده نمیکند. آنها از یک شبکه سایه یا اینترنت سایه که به ESnet ( Energy Sciencw Network) معروف است استفاده میکنند. شبکه ESnet از مجموعهای از خطوط در هم تنیده انتقال اطلاعات تشکیل شده است، که میتواند اطلاعات را با سرعت 91 گیگابیت بر ثانیه منتقل کند. دسترسی به این شبکه اصلا کار سادهای نیست. در گذشته بارها و بارها هکرها و خرابکارها قصد نفوذ به این شبکه را داشتهاند، اما هیچگاه موفق به انجام این کار نشدهاند. شبکه سایه توسط چندین لایه امنیتی و firewall ها محافظت میشود.
واقعا ناسا چه احتیاجی به چنین اینترنتی دارد؟
آیا کارمندان ناسا دوست دارند ویدیوهای آنلاین را با بالاترین کیفیت و بدون توقف تماشا کنند؟ یا شاید میخواهند در هنگام انجام بازیهای آنلاین پایینترین لگ ممکن را داشته باشند تا بدون هیچ لگی بازی کنند! خیر، آنها برای به دست آوردن FPS یا داشتن بافر عالی به چینن اینترنتی نیاز ندارند. در واقع ناسا برای انجام کارهای بسیار مهم خود به چنین سرعت اینترنتی وابسته است.
جایجایی اطلاعات عظیم
پروژههای ناسا به هیچ وجح شبیه به پروژههای عادی ما نیستند. آنها همیشه درگیر پروژههایی هستند که از فناوری روز دنیا جلوتر است. پس طبیعی است نیاز به چنین اینترتی داشته باشند، چرا که کوچکترین اختلال یا کند شدنی در ارتباطات میتواند کل پروژه رو با مشکل یا حتی شکست روبهرو کند.
امنیت
علاوه بر سرعت اینترنت، ناسا به امنیت فوق العاده بالایی نیاز دارد. آنها در شبکه خود اطلاعات فوق محرمانه و بسیار مهمی را انتقال میدهند، ضمن اینکه نفوذ به چنین شبکهای میتواند عواقب غیر قابل جبرانی به دنبال داشته باشد.
ناسا بیش از 17،000 کارمند دارد
اگر ناسا بخواهد فقط از شبکه اختصاصی خود استفاده کند، اصولا این شبکه نمیتواند پاسخگوی نیاز بیش از 17،000 کارمند ناسا در سراسر جهان باشد. ناسا به شبکهای نیاز دارد که بتواند برای آن یک محیط کاری سریع و منظم را تضمین کند، نه اینکه با یک تداخل کوچک کل شبکه از مدار خارج شود، یا سرعت بسیار پایینی پیدا کند.
ناسا به یکپارچهسازی مجموعههای خود نیاز دارد
ناسا تنها در یک نقطه متمرکز نشده است، بلکه ناسا از مجموعهای از دفاتر مختلف در سراسر جهان است. در واقع ده دفتر اصلی در کشورهای مختلف که به آنها “مرکز میدانی” میگویند. ارتبط بین این دفاتر بسیار مهم است. در واقع ارتباط باید به گونهای باشد که دفاتر کاملا با هم یکپارچه باشند. به صورتی که انگار تمام آن دفاتر در سراسر جهان تنها در یک ساختمان مستقر شدهاند. اینها از مهمترین دلایل چرایی نیاز ناسا به چنین اینترنتی بود.
پس تا اینجای کار متوجه شدید که افراد داخل ناسا از این اینترنت برای تماشای ویدیو، انجام بازیهای آنلاین یا گشت و گذار در شبکههای اجتماعی یا هر کاربرد معمولی که ما میشناسیم استفاده نمیکنند. قطعی شبکه، کندی یا هر اختلال دیگری برای آنها مثل ما نیست. حتی چند ثانیه مشکل در چنین شبکهی عظیمی میتواند خسارات سنگینی به بار بیاورد. در واقع با توجه به اهمیتی که ارتباطات در آنجا دارد، میتوان گفت چنین اینترنتی در مقابل نیاز آنها، فقط یک شبکه معمولی است.
مطالب مربوط:
با همچین سرعتی میشه قوی ترین بازیو تحت وب بدون هیچ کندی اجرا کرد رسما میشه با همچین سرعتی یک گوشی تحت وب داشت و با قوی ترین سیستم هایه دنیا رقابت کنی اگر همچین گوشی ساخته بشه و همچین اینترنتیو یک روزی بتونه با سیم کارت پشتیبانی کنه دیگه نیازی به حافظه هایه چند ترابایتی یا گیگابایتی رو گوشیا نیس ، آینده وحشت ناک خفنه کاش میدیدمشو تجربش میکردم حیف که زود تر این تکنولوژی میمیرم با اینکه ۲۰ سالمه میدونم چنین چیزی میاد ولی من اونموقع نیستم
واقعا همچین اینترنتی در اختیار چه کساییه سرعت مال من 300کیلوبایت بر 2 ثانیه 😂
سلام ازاینکه میگن ناسا 90گیگ به معنایدانلودوآپلودنقشه کل جهانی برووی ماهواره ناسادرمدارزمین هست نه بروی خط وگوشی همراه اشتباه نکنید هم پیج های گرامـــی
ههه بدک نی
هه 91 گیگابایت بر ثانیه؟
سرعت نت من 700 کیلوبایت بر ثانیه هستش.
91 کجا 700 کجا؟!!! بدبخت ها برن بوق بزنن.
😁😁😁😂🤣
واسه من ۴مگ بر ثانیه هست😎
از ایرانسل خط اعتباری ۹۰۱ استفاده میکنم🤗
90 گیگابایت برثانیه خیلیه ها
تو یه ثانیه میتونی GTA V رو نصب کنی بعد پاک کنی
البته البته البته این حرف اشتباس
سرعت کلی اینترنت که توضیحش طولانیه رو 91 گیگابایت دست یافتن
یک کامپیوتر معمولی نهایت نهایتش یک درگاه LAN 10G داشته باشه میتونه
ثانیه ایی 1 گیگ دیتا ترنسفر داشته باشه پس 90 ثانیه طول میکشه تا 90 گیگ رو دانلود کنه
و کابل لن مخصوص این سرعت از CAT 7 و مترااژ بالاتر CAT 8
معلومه اصلاً متن رو نخوندی که میگی ۹۱ گیگابایت بر ثانیه خخخخ
و توضیحات آخر کامنتت مثل اینه که بخوای یه نفر مرده رو بکشی کاملاً بی فایده بودن