مردم این روزها گوشیهای خود را برای مدت زمان طولانیتری نگه میدارند و فرآیند تعویض گوشی در آمریکا، اروپا و چین نزدیک به 30 ماه است. البته این موضوع ربط بسیار زیادی به پشتیبانی نرمافزاری گوشیها دارد، چرا که آپدیتها حتی پس از 2 سال باز هم به گوشی حس تازگی میدهد.
موسسه تحقیقاتی کانترپوینت دادههای مویط به جدول زمانی بهروزرسانی اندروید در برندهای مختلف را جمعآوری کرده است و کشف کرده است که از میان مدلهایی که در سه ماهه سوم 2018 به بازار آمدهاند چه مدلهای آپدیت اندروید 9 پای را دریافت کردهاند و سرعت دریافت آپدیت در آنها چگونه بوده است.
نوکیا برنده رقابت سرعت دریافت اندروید
برنده این رقابت بدون شک برند HMD و گوشیهایی نوکیا هستند. در حال حاضر 96 درصد از گوشیهای نوکیا که در Q3 2018 عرضه شدهاند دارای اندروید Pie هستند. جالب اینجاست که تنها مدلهایی از گوشی نوکیا که اواخر سال 2018 معرفی شدند نیستند که اندروید 9 را دارند، بلکه گوشیهای نوکیا 6 و نوکیا 8 که 2017 به بازار آمدهاند نیز این بهروزرسانی را دریافت کردهاند.
پس از HMD، سامسونگ و شیائومی بهترتیب با 89 درصد و 84 درصد در جایگاه بعدی قرار گرفتهاند. 82 درصد از گوشیهای معرفی شده هوآوی در آن بازی زمانی هم اندروید جدید را دریافت کردهاند و این دیگر غول چینی را در جایگاه چهارم قرار میدهد. پس از هوآوی شاهد افت چشمگیری در جدول هستیم، اما این تمام ماجرا نیست.
نام تعدادی از برندها مانند وانپلاس در این چارت ذکر نشده که البته آمار آن 100 درصد بود. این شرکت گوشیهای زیادی معرفی نکرده است، اما همه مدلهای آن از وانپلاس 3 به بعد در حال حاضر اندروید 9 را دریافت کردهاند؛ همه مدلها از سال 2016 به بعد.
نوکیا و شیائومی در پشتیبانی از گوشیهای میانرده خود عملکرد خوبی داشتهاند؛ موردی که در همه برندها صدق نمیکند. در حقیقت تنها یک سوم از گوشیهای زیر قیمت 200 دلار داری اندروید 9 Pie میباشند.
HMD در این موضوع هم از رقیبان خود برتر است، چرا که بیش از 90 درصد گوشیهای نومیا در بازه قیمتی زیر 200 دلار آپدیت اندروید را دریافت کردهاند. شیائومی و لنوو جایگاه بعدی را به خود اختصاص دادهاند.
البته این فقط مربوط به دریافت بهروزرسانی نیست، مهم است که کاربران چقدر باید برای دریافت آپدیت صبر کنند. برای صاحبان گوشیهای نوکیا پاسخ این سوال “نه خیلی زیاد” است. 94 درصد از گوشیهای نوکیا زیر یک سال آپدیت جدید را دریافت کردهاند.
سامسونگ از این نظر نسبتاً کند عمل کرده است و ارائه آپدیت آندروید 9 گاهاً بیش از 12 ماه بهطور انجامیده است. هوآوی هم از این نظر سریع نبوده، در حالیکه شیائومی و لنوو برای تصاحب جایگاه دوم نبرد سختی دارند.
من نوکیا ۸ دارم آندروید ۹ اش کاملا مشکلات رو بیشتر کرده
از ریست های بیموقع تا پاک شدن کش حسگر اثر انگشت واقعا مسخرس نوکیا نخرید بهتره
مقایسه دفیفی نیس چون گوشی های نوکیا اندروید وان (اندروید خام) هستن برا همین آمار آپدیت (ب لطف گوگل) بالاس بهتر بود کاستم رام ها با هم مقایسه بشن چون اندروید وان ها ک تقریبا همزمان آپدیت دریافت میکنن
شرکت های دیگ هم مدل های اندروید وان دارن مث mi a3 ، Motorola One Vision و… ک وضعیت آپدیتشون ب همین صورته