وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جدیدترین اظهارات خود گفته است که با توسعه فیبر نوری و اجرای پروژه فیبر در منازل تجربه سرعت چندگیگی را برای مردم رقم خواهند زد.
عیسی زارع پور روز گذشته در حاشیه بازدید از کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات توسعه پایدار زیرساخت، یک بار دیگر تأکید کرد که شبکه ملی به معنای قطع دسترسی به شبکه جهانی نیست. او افزود:
“شبکه ملی اطلاعات به این معناست که ما در داخل کشور یک شبکه پرظرفیت داشته باشیم که وقتی میخواهیم به ارتباطات بینالملل هم مرتبط شویم، حداکثر ظرفیت به کمک آید و مردم تجربه کاربری خوبی داشته باشند. ازجمله اینکه برنامه ما در وزارت ارتباطات این است که در چهار سال آینده، به تکتک خانههای مردم، فیبر نوری ببریم و پروژه فیبر در منزل را اجرا کنیم که مردم سرعتهای چندگیگی را تجربه کنند.”
وی درباره نقش بخش خصوصی در ظرفیتهای شبکه ملی اطلاعات توضیح داد: ما ظرفیتهای بسیار خوبی در تولید محصولات مرتبط با حوزه ارتباطات در کشور داریم. از تجهیزات انتهایی مثل مودم گرفته تا تجهیزات شبکه انتقال، انواع سوئیچهای مخابراتی و نوری، تجهیزات لایههای مختلف تا راهاندازی دیتاسنتر، ظرفیت زیادی در کشور وجود دارد که میتوان برای توسعه شبکه ملی اطلاعات و افزایش افزایش کیفیت ارتباطات استفاده کرد.
او ادامه داد: محصولات ما هیچ نقصی نسبت به نمونههای مشابه خارجی ندارند و ما امکان صادرات این محصولات را هم به خارج از کشور داریم که باید برنامهریزیهای مناسبی توسط دستگاههای متوالی ازجمله وزارتخانه های ارتباطات، صمت و اقتصاد صورت گیرد که ما شاهد حضور محصولات ایرانی در بازار خارجی باشیم. البته همین الان هم در بعضی از کشورهای همسایه از این محصولات استفاده میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: شبکه ملی اطلاعات یک طرح بزرگ است که بخشهایی از آن در هشت سال گذشته انجام شده اما اگر بخواهیم ابلاغیات شورای عالی فضای مجازی درباره شبکه ملی اطلاعات و مصوبه سال گذشته شورا درباره طرح کلان شبکه ملی اطلاعات که 53 کلانپروژه تعریف شده و حدود هفت پروژه در حوزه وزارت ارتباطات است را مبنا قرار دهیم، شاید نزدیک به 35 تا 40 درصد پیشرفت داشته باشد. اینجا افق را سال 1404 گذاشتند و ما تلاشمان این است که ظرف دو تا حداکثر سه سال آینده، شبکه ملی اطلاعات را بهشکل کامل محقق کنیم.
زارعپور با بیان اینکه پروژه فیبر نوری به منازل، یک کار سخت و پیچیده است، افزود: مخصوصا در شهرهای بزرگ که کندهکاری و رساندن فیبر به همه نقاط کار سختی است اما نیاز به یک عزم ملی دارد که من آن را در دولت سیزدهم میبینم که این اتفاق رخ دهد. همه تجهیزات شبکه ملی اطلاعات در داخل کشور وجود دارد، ما فیبر نوری را هم از خارج از کشور وارد میکردیم اما حالا در کشور تولید و حتی به خارج صادر میشود. اما ما مشکل خودناباوری داریم. مخصوصا به لایههای مدیریتی توصیه میشود که این نمایشگاهها و کارخانهها را ببینند که جوانان ما میتوانند آینده درخشانی برایمان در این حوزه رقم بزنند.
طرح صیانت نقاط چالشبرانگیزی دارد
وی با اشاره به بررسی طرح حمایت از کاربران مجازی در مجلس، بیان کرد: ما یک نماینده معرفی کردیم و حضور فعالی برای ارتقا این طرح خواهیم داشت. البته هنوز چیزی مکتوب نشده و طبق مصوبه مجلس قرار است کارگروه ویژهای از نمایندگان کمیسیونهای مختلف تشکیل شود تا برای دغدغه نمایندگان طرحی تهیه و پیشنویس اولیه را تکمیل کنند، زیرا ما معتقدیم این طرح علاوه بر نقاط قوت، نقاط چالشبرانگیزی دارد که حتما باید به آنها توجه شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ما نظرات جدی نسبت به این طرح داریم و با توجه به فضای همراهی و نخبگانی که در مجلس وجود دارد و با همکاری نمایندگان میتوانیم در عین حال که فضای مجازی را نظاممندتر و قانونمندتر از گذشته میکنیم، از این فرصت برای پیشرفت کشور بهصورت حداکثری استفاده کنیم. فناوری اطلاعات برای کشور یک فرصت است و ما میتوانیم از این ابرار برای ارتقا کارآمدی و بهتر کردن زندگی مردم استفاده کنیم و نگاه دولت سیزدهم هم این است که از این فرصت حداکثر استفاده را ببرد.
سرمایهگذاری لازم برای توسعه ارتباطات صورت نگرفته است
زارعپور درباره مشکلات اینترنت در هفتههای اخیر نیز توضیح داد: مشکل کلانتر ما این است که در چند سال گذشته سرمایهگذاری لازم برای توسعه ارتباطات به چند دلیل صورت نگرفته است. یکی از دلایل مشکلات تحریمی و افزایش هزینهها بوده که اپراتورها نتوانستند سرمایهگذاری لازم را انجام دهند که حالا بعد از تحریمها، خیلی از محصولات موردنیاز صنعت مخابرات کشور بومیسازی شده و این امید هست که ما بحث توسعه را بهسرعت در کشور دنبال کنیم.
وی ادامه داد: بحث بعدی هم بحث کرونا بود که این صنعت را غافلگیر کرد و نیازمندیهای مردم به ترافیک چند برابر گذشته شده و شبکه برای این اندازه ظرفیت طراحی نشده بود. الان ما در شرایطی هستیم که باید به سرعت هم افزایش ظرفیت در لایه دسترسی داشته باشیم، توسط اپراتورها، هسته شبکه و ترافیک بینالملل. البته ما در هسته شبکه مشکلی نداریم و درحالی که کل ترافیک کشور پنج ترابایت است، ما تا 20 ترابایت ظرفیت داریم. در ترافیک بینالملل هم دارد کار انجام میشود، اما در دو هفته اخیر مخصوصا به دلیل بازگشایی مدارس افزایش تقاضا داشتیم و همکاران به دنبال این هستند که متناسب با افزایش تقاضا، ظرفیت را افزایش دهند.
بهعنوان وزیر جمهوری اسلامی، باید خطوط قرمز را رعایت کنم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره حضور در شبکههای اجتماعی اظهار کرد: من از پیامرسانها استفاده میکنم، اما وزیر جمهوری اسلامی ایران هستم و باید خط قرمزها را رعایت کنم. تصمیمگیری درباره فیلتر شدن و نشدن پلتفرمها هم یک کارگروه دارد و ما یک عضو از این کارگروه هستیم و تصمیمگیری با ما نیست. البته نگاه دولت سیزدهم این است که از این پلتفرمها و ظرفیتهایی که فناوری برای بهتر شدن زندگی مردم فراهم کرده، حداکثر استفاده را بکنیم و به هیچوجه نگاهمان مسدودسازی نیست، اما این فضا باید قانونمند شود، زیرا تمام زندگی مردم از آموزش و اقتصاد و اشتغال در این فضا شکل گرفته و حتما و قطعا باید این فضا شفاف و نظاممند شود و حقوق مردم حفظ شود.
زارعپور با اشاره به توسعه پلتفرمهای بومی و حضور آن در کشورهای دیگر بیان کرد: ما همین حالا هم ظرفیتهای خوبی و پلتفرمهای بومی داریم که اغلب مردم از آنها استفاده میکنند و این نشان میدهد که ما توان و ظرفیتش را داریم. درحالی که در کشورهای همسایه و حتی اتحادیه اروپا گرفتارند که با پلتفرمهای بینالمللی که قواعد حاکمیتی کشورها را رعایت نمیکنند، چه برخوردی کنند و اکنون وارد فاز رگولیشن شدند و جریمه وضع میکنند و تازه به این فکر افتادند که پلتفرمهای بومی داشته باشند. ما در ایران اعلام آمادگی کردیم که میتوانیم ظرفیتهایمان را در اختیار کشورهای دوست و همسایه قرار دهیم که مورد استقبال هم واقع شده، اما یک مسیر کوتاهمدت نیست و نیاز به مذاکره و پیگیری دارید و زیرساختهای حقوقیاش باید در آن کشورها فراهم شود، اما این امید هست که پلتفرمهای ایرانی در منطقه فعال شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا
پهنای باند کشور برای اینترنت adsl کافی نیست ، با همگانی شدن فیبرنوری ظرفیت پهنای باند کشور باید ده ها برابر بشه 🙂
میگن سنگ بزرگ علامت نزدنه
حالیشون نمیشه که
خب خدا رو شکر بعد از طرح صیانت با اینترنت چند گیگابیتی میریم سایت تبیان و نمناک 🙂
همون موقعی ک زنگ خونه رو میزنن میگن بیا فیبرنوری تون آماده ست، کارت ملی رو هم بدن. اصلا فوق العاده میشه، سورپرایز میشیم همه.
👌🏼
23 سالم هست هنوز نه فیبر نوری دارم نه کارت ملی
انشالله با هم اون لحظه مبارک رو جشن میگیریم همگی.
فیبر نوری الان من چند ساله منتظم نیومده همش چرت هستش فقط هم شعاره و عملا پیشرفتی نداره بعدا توی اینترانت میخوان سرعت خیلی بالا بدن جز اینکه از اون تو راهی پیدا کنیم به اینترنت آزاد و اگر نه به لعنت خدا نمی ارزه با این همه فیلترینگ و محدودیتهای فراوان از محدودیت های کمونیستی بگیر تا اسلامی از اون ور هم تحریم ها تازه فیلترینگ هر دم بیلی هم هست از هر سوراخی یکهو یکی فریاد میزنند آقا فیلتر بکن و بدون فکر میبندندش باز هم نمیشه تا ابد هر چه قدر میخوای پیگیری کن چون باعث افزایش فساد اخلاقی میشه در جامعه آخه گوگل مگه فیلم پورنه که قراره فیلتر بشه توی طرح صیانت فیلترشکن هم که نباشه باید بزاریم بمیرم گر چه توی چین هم با دیوار آتش قوی ای که داره بازم هست و در اون بسیاری از انواع مختلف آن کار میکنه هنوز معلوم نیست قراره اینترنت بمونه یا بره؟ خودشون هم نمیدونند اصلا کسی توی کره خاکه نمیدونه این وضع اینترنت ایران آخرش چی قراره بشه به صورت کلی فکر اینها از ایجاد این شبکه پر سرعت داخلی در سطح کشور یک چیزی به قول خودشان با تهاجم فرهنگی مقابله بکننددر ذهن اینها این میگذرد که این شبکه هم کار ماهواره را بکند هم ویدئو هم شبکه ها اجتماعی و پیامرسانهای خارجی و شبکه اینترنت به صورت جانبی باشد و مردم از آن استفاده زیادی نکنند و در حد همون 30 درصد باشد و مدام در کنترل باشد مثلا میگویند ملت از وقتی vod آمده دیگر ماهواره نگاه نمیکند که این حرف غلطی است مردم صدا و سیما را به این خاطر نگاه نمیکنند چون اولا اعتمادی ندارد و دوما پر از سانسور و محدودیتهای مختلف است و مردم را کلافه کرده و این یک ساده لوحی است که تمام مشکلاتشان را به این طریق حل میکنند این کم شدن سرعت اینترنت هم در روزهای اخیر به همین نگاه بر میگردد آخه یکی نیست بهشون بگه کاهش پهنای باند دستوری با کم شدن کیفیت و حتی قطعی اینترنت هماره هستش ! فقط منتظر این بودندکه آذر جهرمی بره کنار دستورات خودشان را اعمال بکنند فضای مجازی طویله نیست که کاربران اون هم حیوان نیستند که از خارجی به داخلی کوچ بکنند هر نفر یه صورت مستقل عمل میکند و معکوس شدن استفاده مقدور نیست جز کاهش محدودیتهای بسیار زیاد داخلی که آن هم خیلی زمان میبره همین وب سایتهای دانلود فیلم در ایران محتواشون به ناگهان حذف شد و در نتیجه به سرور خارج کوچ کرده و حجم مصرفی اینترنت کشور را ده ها برابر بالا بردن خب مقصر کیست همان کسانی که پهنای باند دستوری را همین العان دارند اعمال میکنند ! تازه این یک نمونه بود از ندانم کاریهای اینها .
خسته ام فقط خستم تمومی نداره حماقت های بعضی ها فقط کاراشون در انتها هزینه بیشتر میزاره رو دست مردم جامعه و مردم قانون ستیز و مجرم بیشتر میکنه الان همه تلگرام استفاده میکنن با فیلترشکن فیلتره هنوز یعنی عملا همه مجرمن و قانون شکن ایا متوقف شدن نه هزینه اینترنتشون بالا رفت اخه این چه کاریه اون از سایت های فیلم که فرمودید بحث ترافیکش به یه طرف بحث اشتراکی شدنشون طرف دیگه ایا متوقف شدن نه نشدن فقط هزینه دیگران بالا رفت . یوتیوب فیلتر من عمده اموزش های مفیدی که دوره دانشگاهم دیدم از یوتیوب بود اونقدر که اونجا یادگرفتم تو دانشگاه یادنگرفتم 🙁 درک نمیکنم چرا هنوز فیلتر و هزاران مثال دیگه وظیفه هیچ دولتی نیست که به مردم دیکته کنه چیکار کنن مگر مستکبر باشه وظیفه اون ها راهنمایی و اموزش حالا بقیه میخوان گوش بدن یا نه به خودشون مربوط اگر کسی یا دولتی فرضی دیکته کنه برای مردم و براشون تصمیمی بگیره بدون در نظر گرفتن نظر اون ها اون دولت مستکبر و زورگو و حق ازادی اون ملت زیر سوال برده و اینترنت باید فضایی ازاد باشه ما به عنوان ایرانی به اندازه کافی از طرف خارجی ها فیلتر هستیم و هویتی نداریم و در حقمون ظلم شده به عنوان یه انسان دیگه خودمون به این این بدبختی دامن نزنیم و اینترنتمون بیشتر محدود نکنیم اقای وزیر شما هم اگه میخوای کار مفیدی بکنی اینترنت گیگابایتی بیخیال شو نخواستیم عملی هم نمیشه کلی هزینه داره و زیرساخت لازمم نیست شما لطفا اینترنت رفع فیلتر کن ما ممنونت میشیم