اگر هنوز از کاربرانی هستید که از شبکه اجتماعی فیسبوک استفاده میکنند، بهتر است این مطلب را به دقت بخوانید. چراکه به تازگی برنامههایی با هدف سرقت رمز عبور فیسبوک در گوگل پلی استور مشاهده شدهاند که ممکن است شما نیز آنها را داشته باشید.
براساس گزارش امنیتی جدید Dr.Web که در وبسایت ArsTechnica منتشر شده است، گوگل به تازگی 9 برنامه موبایلی از پلی استور حذف کرده است. این برنامهها بیش از 5.8 میلیون بار از فروشگاه گوگل دانلود شده بودند و عموماً با انجام وظایفی مانند حذف فایلهای اضافه، طالع بینی، ادیت عکس و … به کاربران حس یک امنیت کاذب را منتقل میکردند.
این برنامهها از کاربران خود درخواست میکردند تا با حساب فیسبوک خود لاگین شوند و این همان نقطهای بود که تروجان درون برنامه وارد عمل شده و اقدام به دزدیدن پسورد اکانت فیسبوک قربانیان میکرد. در حالیکه این بدافزار با هدف سرقت رمز عبور فیسبوک طراحی شده بود؛ در گزارش منتشر شده اینگونه اعلام شده که مهاجمان میتوانستند به راحتی و با تغییر تنظیمات تروجانها و فرمان دادن به آنها امکان بارگذاری صفحه وب و انجام دیگر عملیات غیرقانونی را بدهند. آنها حتی میتوانستند با یک فرم لاگین غیرواقعی کاربران را به سایتهای فیشینگ هدایت کنند. این یعنی جدا از سرقت رمز عبور، برنامههای مذکور توانایی سرقت هر رمز دیگری را نیز دارند.
لیست برنامه های سرقت رمز عبور فیسبوک
9 برنامهای که به بدافزاهای مذکور آلوده بودند، از گوگل پلی استور حذف شدهاند. اما اگر شما آنها را بر روی گوشی یا تبلت اندرویدی خود نصب دارید، کماکان در خطرید. اگر هر کدام از برنامههای لیست پایین روی دستگاه شما نصب شده، بهتر است هر چه سریعتر آنها را حذف کنید. این 9 برنامه شامل موارد زیر میشود:
- Processing Photo
- App Lock Keep
- Rubbish Cleaner
- Hororscope Daily
- Horoscope Pi
- App Lock Manager
- Lockit Master
- Inwell Fitness
- PiP Photo
Dr. Web ناشر این گزارش تأکید کرده است که کاربران اندرویدی بهتر است که برنامههایی که توسعه دهندگان آنها شرکتهای شناخته شده هستند را نصب کنند و در کنار آن به نظرات دیگر کاربران هم توجه کنند. نظرات کاربران نمیتواند تضمین 100 درصدی پاک بودن برنامه باشد اما میتواند در خصوص برنامههای آلوده به شما هشدار دهد. علاوهبراین باید نسبت به برنامههایی که از شما در خواست ورود به اکانتهای دیگر مانند اکانت گوگل یا فیسبوک را میکنند با دقت بیشتری رفتار کنید. در نهایت اگر مطمئن نیستید برنامهای که قصد نصب آن را دارید کاملا ایمن است و در واقع حس خوبی به آن ندارید، بهتر است که آن را نصب نکنید.
دیدگاهتان را بنویسید