Toni Sacconaghi، تحلیلگر شرکت Bernstein، معتقد است اپل با وجود قرار دادن مبلغ 12.7 میلیارد دلار برای بخش توسعه و تحقیق در سال گذشته، این کمپانی به اندازه کافی برای ایجاد نوآوری سرمایه گذاری نکرده است. جالب است بدانید مقدار مبلغی که اپل سال گذشته برای بخش توسعه و تحقیق صرف کرده، بیشتر از مقداری بوده که برای محصولات خود در بین سال های 1998 تا 2011 هزینه کرده است و این دوره ای است که اپل مهم ترین محصولات خود یعنی آیفون، آیپد و آیپاد را معرفی و روانه بازار کرد. سرعت افزایش هزینه برای بخش توسعه و تحقیق کوپرتینونشین ها هم از درآمد کمپانی بیشتر بوده است. با این حال با نگاهی از جنبه های میتوان فهمید که اپل برای آینده خود کمی خساست به خرج داده است.
Sacconaghi میگوید که غول فناوری دنیا تنها 2 درصد از سرمایه نقدی شناور خود را صرف توسعه و تحقیق میکند در حالی که کمپانی های رقیب مبلغی معادل 25 درصد از سرمایه شناور خود را برای بخش این مهم اختصاص میدهند. سرمایه شناور مقدار مبلغی است که توسط یک کمپانی بعد از حسابرسی هزینه های سرمایه گذاری مانند ساختمان ها و تجهیزات به دست میآید. از آنجایی که اپل سالانه مبلغ هنگفتی را بدین شکل بدست میآورد، حتی 2 درصد آن نیز مقدار بسیار چشمگیری محسوب میشود. با این حال با سنجش درصدی این مقدار و مقایسه با رقبا، میتوان گفت اپل به اندازه کافی برای ایجاد نوآوری سرمایه گذاری نمیکند.
این تحلیلگر خاطر نشان کرده است که اپل 5.1 درصد از درآمد خود صرف بخش توسعه و تحقیق میکند در حالی که دیگر کمپانی های فناوری که مقدار سود یکسان و معادل 38 درصد همچون اپل را داشته اند، 10 درصد از درآمد را برای خلق نوآوری اختصاص داده اند. به عقیده Sacconaghi، اپل باید مقدار بودجه ی اختصاص یافته برای بخش توسعه و تحقیق را دو برابر کند و از نظر درصدی، به اندازه رقبای خود در این بخش هزینه کند. در سال 2017 اپل بیشترین درآمد را در بین 10 کمپانی بزرگ فناوری در ایالات متحده داشته است اما از نظر هزینه برای خلق نوآوری، رده ششم را کسب کرده است.
در حالی که مقدار هزینه صرف شده برای توسعه و تحقیق توسط اپل در شش و نیم سال اخیر حدودا پنج برابر شده است، تحلیلگر Sacconaghi میگوید ناکامی در ارائه مبلغ مانند هم نوعان اپل، ناامیدکننده ترین موضوع برای این کمپانی بوده است. افزایش بودجه برای توسعه و تحقیق گاها باعث ساخت محصولات جدید میشود اما اپل باید مبلغ قابل توجهی را نسبت به قبل برای این بخش در نظر بگیرد تا نوآوری به طور محسوس در محصولات این کمپانی رویت شود. نوآوری بزرگ بعدی اپل میتواند عینک های هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی این شرکت باشد که به عقیده تحلیلگران محصولی فراتر از آیفون خواهد بود و در بازه زمانی سال 2020 یا 2021 وارد بازار خواهد شد. در بین سال های 2012 و 2013 نیز اپل به گم کردن راه خود و عدم ایجاد نوآوری محکوم شد اما پس از آن کوپرتینویی ها محصولات جدیدی مانند اپل واچ، ایرپاد و هوم پاد را ساختند که البته هیچ یک از این محصولات تاثیری مشابه آیفون یا آیپد را در بازار مصرف کنندگان نگذاشتند.
دیدگاهتان را بنویسید