سری Celeron 6000 Tiger Lake کمپانی اینتل معرفی شد. جدیدترین پردازندههای این سری شامل دو مدل Celeron 6305 و Celeron 6305E میشود که از قابلیتها و مشخصات به روز شدهای بهره میبرند که آنها را تبدیل به انتخاب ارزشمندتری خواهد کرد. شاید ما شاهد فرکانس پایه کمتری نسبت به قبل باشیم اما حافظه کش دو برابر به همراه گرافیک و پشتیبانی از حافظههای سریعتر و البته تاندربولت 4 برای این نمونهها در نظر گرفته شده است.
اینتل تمرکز خود را روی به روز رسانی پردازندههای فوق کم مصرف موبایل با معماری Tiger Lake قرار داده است که شامل Celeron 6305 و همچنین مدل Embedded آن با مشخصات تقریبا یکسان میشود. این چیپ موبایل تقریبا به 5305U که در اوایل 2020 عرضه شده بود مشابه است اما مشخصا برتریهای نسبت به نمونه Comet Lake دارد.
اولین نکته مهم این چیپ دو هستهای از سری Celeron 6000 فناوری ساخت 10 نانومتری SuperFin میباشد. در عین حال فرکانس پایه 1.8 گیگاهرتز (با توان حرارتی 15 وات) در مقایسه با 2.3 گیگاهرتز Celeron 5305U را شاهد هستیم. با این حال مدلهای جدیدتر از گرافیک مجتمع نسل یازدهم و همچنین حافظه Smart Cache تا 4 مگابایت بهره میبرند (یعنی دو برابر نسل قبل).
سری Celeron 6000 Tiger Lake
برخلاف Celeron 5305U مدل 6305 میتواند نمایشگرهایی تا 8K و 60 هرتز را از طریق Display Port، تا 4K و 60 هرتز را از طریق HDMI و البته پنل اصلی لپ تاپ پشتیبانی نماید. هر چند هنوز خبری از فرکانس بوست نیست اما مدلهای Celeron جدید از فناوریهای نوینی مانند Intel Deep Learning Boost و Gaussian و Neural Accelerator 2.0 و Volume Management Device نسبت به نسل قبل بهره میبرند.
فناوری Smart Sound، صدای HDM و همچنین MIPI SoundWire نیز تنها مختص به چیپهای Tiger Lake هستند. این یعنی دستگاههای مبتنی بر این چیپها میتوانند از هوش مصنوعی و فناوریهای پردازشی نوین پشتیبانی کنند در حالی که امکانات صوتی بهتری را نیز ارائه میدهند. همچنین Intel Wake on Voice میتواند فرامین صوتی را به لپ تاپهای پایین رده هدیه دهد.
پردازندههای موبایل جدید Celeron قادر به پشتیبانی از PCI Express Gen 3.0 و تاندربولت 4 هستند که باعث خواهد شد Tiger Lake گزینه بسیار مناسبی برای مدلهای پایین رده نیز باشد. متأسفانه فعلا خبری از قیمت گذاری نیست اما با توجه به 5305U ما انتظار برچسب حدودی 107 دلاری را داریم.
بیشتر بخوانید: جدیدترین بنچمارک Ryzen 5000 – بسیار سریعتر از نسل قبل
دیدگاهتان را بنویسید