تا چند سال پیش، اندازه گرفتن تعداد ضربان قلب و فشار خون یک آپشن لاکچری و هوشمند به حساب میآمد اما در طی این سالها، تغییرات بزرگی در صنعت لوازم پوشیدنی هوشمند پیش آمده که دیگر این گزینه یک قابلیت معمولی برای دستبندهای هوشمند به حساب میآید. تحت نظر گرفتن وضعیت فیزیکی بدن با قرار دادن چند سنسور حل میشود اما وضعیت روانی مغز چطور؟ آنطور که از خبرها پیداست، شرکت اپل با استفاده از اطلاعات ذخیره شده در آیفون، ساعت هوشمند و دیگر دستگاههای خود، در نظر دارد تا سلامت روانی کاربران اپل را تحت نظر بگیرد و راههایی برای کمک به تشخیص بیماریهایی همچون افسردگی، اضطراب و افت شناختی پیدا کنند. به گزارش روزنامهی وال استریت ژورنال، محققان امیدوارند تجزیه و تحلیل دادههایی مانند میزان تحرک، الگوهای خواب و نحوهی تایپ افراد بتواند رفتارهای مرتبط به سلامت روانی افراد را تشخیص دهد. برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.
پیشینهی پژوهش سلامت روانی کاربران اپل
شرکت اپل بر روی پروژهای کار میکند که پارامترهای ذکر شده در پاراگراف بالا، حالت صورت، ضربان قلب و ریتم نفس کشیدن افراد را بر روی همان دستگاه ی که شخص در حال استفاده از آن است ذخیره کند و به تجریه و تحلیل آن بپردازد. این موضوع از نظر حریم شخصی بسیار اهمیت دارد چرا که هیچ کس دوست ندارد که اطلاعات مرتبط با سلامت شخصیت و روانیش به جایی دیگر انتقال پیدا کند. دانشگاه کالیفرنیا و لس آنجلس در حال مطالعهی استرس، اضطراب و افسردگی است که اولین دادههای مورد نیاز خود را از اطلاعات اپل واچ و آیفون 3000 داوطلب به دست آورده است. مرحلهی آزمایشی این تست در سال 2020 آغاز شد و تاکنون اطلاعات مرتبط با 150 شرکت کننده ثبت و بررسی شده است.
بر اساس گزارشی که این دانشگاهها منتشر کردهاند، در ابتدا پرسشنامهای به هر کدام از شرکت کنندگان داده شده تا پاسخهای آنان به آن پرسشنامه بررسی شود. سپس دادههای دستگاههای آنان نیز ذخیره شده تا آن را با پرسشنامه مقایسه کنند. گفته شده که سطح هورمون استرس کوتیزول در موی شرکت کنندگان نیز اندازه گیری خواهد شد. شاید تصور کنید که این پایان ماجرا است ولی نه! پروژه تحقیقاتی دیگری در حال انجام است که ممکن است این پروژهی اپل را نیز تحت پوشش قرار دهد. شرکت اپل به همراه شرکت دارویی Biogen اعلام کردهاند که از دو سال پیش برای نظارت بر عملکرد شناختی و احتمالا تشخیص اختلال خفیف شناختی افراد همکاری کردهاند که میتواند در خوشبینانهترین حالت، باعث درمان آلزایمر شود. این پروژه تاکنون 20 هزار شرکت کننده داشته است که تقریبا نیمی از آنها در خطر ابتلا به این بیماری بودند.
اگر دادههای این تحقیقات به نتیجه برسد، اپل میتواند قابلیتی ایجاد کند که در صورت مشاهدهی علائم بیماری روانی یا اضطراب و علائم افسردگی به کاربر هشدار دهد. این امر میتواند در کوتاهمدت و بلند مدت باعث افزایش کیفیت زندگی افراد شود. از آنجایی که اپل و شرکایش در مراحل اولیه این آزمایشها هستند، بنابراین احتمالا حداقل چند سال طول خواهد کشید تا این شرکت از این قابلیتها در گوشی آیفون خود استفاده کند و از طرفی هم مشخص نیست که اصلا اتفاق بیافتد یا خیر. هنوز مشخص نیست که آیا توسعه دهندگان میتوانند الگوریتمی بسازند که بتواند شرایط سلامت روانی افراد را به صورت مطمئن و دقیق تشخیص دهد.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید