در سال 1817، انجمن سلطنتی فیلارمونیک لندن، یکی از بزرگترین موسیقیدانهای دنیا یعنی لودویگ فون بتهوون را مامور ساختن سمفونیهای نهم و دهم خود کرد. او موفق به اتمام سمفونی نهم شد اما به دلیل شرایط نامناسب جسمی دچار مریضی شد و پس از مدتی درگذشت. او هرگز موفق به تکمیل سمفونی دهم خود نشد و تنها چیزی که از تلاش وی برای ساخت این اثر باقی مانده، چند خط نت است که پایان آن مشخص نیست. حال موسسه کاراجان سمفونی 10 بتهوون با یادگیری ماشین تکمیل کرده است تا قطعهی نهایی پازل را هم تکمیل کند. برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.
نحوهی توسعهی سمفونی 10 بتهوون با یادگیری ماشین
موسسه کاراجان با گروهی از دانشمندان استارتاپ Playform به سرپرسی احمد الگمال، دو سال از وقت خود را به آموزش یک مدل هوش مصنوعی گذراندند تا بتوانند با یاد دادن الگوریتمها به آن، کارهای ناتمام بتهوون را به پایان برسانند. این کار با یاد دادن خط به خط تمام آثار بتهوون و آنالیز نحوهی آهنگسازی او صورت گرفته است. الگمال تمام تلاش خود را کرد تا الگوریتم آهنگسازی بتهوون را با هوش مصنوعی ادغام کند و در این راه از مارک گاتهام (کارشناس موسیقی محاسباتی) رای رونویسی نتهای قدیمی بتهوون و پردازش نهایی کمک گرفته است.
الگمال یکی از خاطراتش را دربارهی نحوهی جلو بردن پروژه اینگونه بیان میکند:
یک اتاق بزرگ با یک پیانو، تخته سیاه و مجموعهای از کتابهای دست نویس بتهوون (که شامل تعدادی از آثار او میشدند) تمام چیزهایی بود که ما برای این کار نیاز داشتیم. من و گاتهام در مورد چگونگی تبدیل قطعات موسیقی به یک الگوریتم و چگونگی وارد کردن آن به هوش مصنوعی ساعتها صحبت میکردیم. به نظر من این روش و کار ما کاملا به روش بتهوون و آنچه برای ما باقی گذاشته است وفادار است.
مطالب مرتبط:
- اختراعات کامپیوترهای هوش مصنوعی ثبت نخواهد شد – تبعیض یا ظلم؟
- اولین پیروزی هوش مصنوعی در مقابل بازیکن شطرنج در چه سالی رقم خورد؟
جنبهی انسانی پروژه نیاز به مطالعهی فشردهی نتهای سمفونی دهم بتهوون داشت تا منظور کلی بتهوون از نوشتن آنها و طرح کلی که در ذهن داشت مشخص شود. آنها با استفاده از آثار کامل این آهنگساز پی بردند که جملههای ناقص موسیقی بتهوون در آن کاغذها متعلق به کدام یک است و کم کم قطعات پازل چیده شد. وظیفهی هوش مصنوعی این بود که بفهمد چگونه باید آن قسمتهای گمشده یا ناقص را در میان این قطعات پر کند. برای این کار تنها چند نت ساده نیاز بود تا در حالتی پیچیده (شبیه آهنگسازی بتهوون) قرار بگیرد. محققان این کار را با الگو گرفتن از نحوهی ساخت سمفونی پنجم بتهوون با چهار نت انجام دادند. همچنین اصطلاحات موسیقی و ترکیب چند ساز هم باید در این کار استفاده میشد تا قطعه به کمال خود برسد.
هر چه پروژه بیشتر جلو میرفت، دانشمندان بیشتر متوجه میشدند که هوش مصنوعی آنها باید کارهای بیشتری انجام دهد و فاکتورهای زیادی را مد نظر داشته باشند. الکمال دربارهی این موضوع میگوید:
ما مجبور بودیم به هوش مصنوعی آموزش دهیم که چگونه یک خط نت ملودیک بنویسد و آن را با سازهای دیگر ترکیب کند. هوش مصنوعی ما باید بتواند نتها را بنویسد و بخش پایانی را تکمیل کند.
آزمون اولیه نتیجهی کار این هوش مصنوعی باعث حیرت متخصصان بتهوون شناس و دانشمندان موسیقی شد. چرا که آنها متوجه نشدند که کدام قسمت توسط بتهوون و کدام قسمت توسط هوش مصنوعی نوشته شده است. دومین آزمایش در حضور متخصصانی انجام شد که سمفونی دهم بتهوون را میشناختند و آگاهی کاملی از این اثر ناقص بتهوون داشتند. آنها نیز تایید کردند که کار هوش مصنوعی خوب پیش رفته است.
دهمین سمفونی بتهوون در تاریخ 10 اکتبر در شهر بن آلمان به اجرا در خواهد آمد و شما میتوانید در ادامه قسمت کوتاهی از این اثر را در ادامه بشنوید.
بی مزه و اعصاب خورد کن! هیچ حس عمیقی به آدم نمیده! این هوش مصنوعی هم همه چیز را فیک و بی مزه و مبتذل کرده، حلب را رنگ زرد می زنه می گه بفرما طلا!
من که حاضر نیستم موسیقی ای رو که ماشین تولید کرده گوش بدم مثل فرش ماشینی میمونه ک زیباست ولی اصیل نیست.در ضمن ماشین احساس نداره و موسیقی علم بیان احساسه.
موافقم. کاملا موافقم.
چقدر زیبا بود
منتظر نسخه کاملم
عجب موضوع خوبی و ارائه کردین
عالی بود 👌🏻
ارادتمندیم
درود . تو قسمت پخش آهنگ ، چیزی پخش نمی شه . رسیدگی کنین .
برای من هم همینطور بود، فکر کردم اشکال از مرورگر من هست
سلام. با عرض پوزش. اصلاح شد