با معرفی کارتهای RTX 3000 ماه عسل انویدیا شروع شد. شور و هیجان رسانه ای همراه با فروش سریع نسخ مرجع، و عجله شرکای AIB انویدیا برای عرضه نسخ Custom شده کارتهای جدید، همه و همه ناگهان با یک سهل انگاری بزرگ و عدم ارائه راهنمایی فنی کافی از بین رفت. این سهل انگاری فنی از طرف انویدیا صرفا باعث به دردسر افتادن شرکای تجاری اش شد، و ناراحتی به حق شرکای تجاری انویدیا به گونه ای افزایش یافت که میتوان قاطعانه گفت در چند روز گذشته، اصلا به مدیران انویدیا خوش نگذشته است.
مشکل چیست؟
ریشه داستان به طور خلاصه از آنجا شروع میشود که انودیا در بخشی از طراحی فنی کارتها، توضیح کافی و یا راهنمایی دقیقی به شرکای تولید کننده کارتهای گرافیک خود نکرده است.
این تصویر پشت PCB کارت گرافیک نسخه مرجع Nvidia RTX 3080 Founders Edition است، دقیقا در محلی که سوی دیگر آن GPU قرار گرفته است. این 6 خازن آخرین مرحله از وظیفه فیلتراسیون نهایی مدار ولتاژ ورودی GPU را بر عهده دارند. از این شش عدد، انویدیا در نسخه مرجع خود مطابق تصویر، تعداد 4 عدد خازن از نوع POSCAPs به رنگ قرمز و در دوبخش دیگر، دو گروه خوشه ای مجموعا 20 عدد خازن از نوع MLCC به رنگ سبز استفاده کرده است. این ترکیب از نظر انویدیا بهترین خروجی را برای RTX 3080 ارائه میکند، و به همین دلیل کارتهای مرجع انویدیا بدون مشکل هستند.
به نظر میرسد انویدیا در این بخش توضیح کافی را به شرکای خود نداده است، و یا حداقل هیچ پیشنهاد و اجباری بر نوع انتخاب خازن در این بخش ارائه نکرده است، این موضوع باعث شد، شرکای انویدیا، مانند Asus، MSI، Gigabyte، Palit، و Zotac هر کدام، بر اساس نظر تیم مهندسی خود، در نوع انتخاب خازنها دست ببرند، کاری که برای ارتقای کارتهای گرافیک خود همیشه میکردند.
عدم ارائه توضیح کافی در زمینه طراحی این بخش از طرف انویدیا و باز گذاشتن دست طراحان باعث شد، برخی از شرکا، به جای استفاده از ترکیب مشابه رفرنس، تمام این بخش را از یک نوع خازن مورد نظر خود انتخاب کنند و یا تعداد و ترکیب خازنها را کم و زیاد کنند. باز گذاشتن دست طراحان و عدم ارائه راهنمای کافی باعث شد، در برخی از کارتها در زمانی که فرکانس بوست GPU به بیش از 2000Mhz افزایش پیدا کند، کارت بی ثبات و به دنبال آن، کل سیستم Crash کند.
برخی از شرکای انویدیا، مانند زوتک، تمام خازنها را از نوع POSCAPs انتخاب کردند، و این دسته از کارتها با افزایش فرکانس GPU به 2100 مگاهرتز دچار crash سیستم میشوند.
بعضی دیگر از شرکای انویدیا، مانند MSI، در کارت MSI GeForce RTX 3080 Gaming X Trio به جای ترکیب 2 به 4 مرجع، از ترکیب 1 به 5 استفاده کرده و 5 عدد خازن POSCAPS را در کنار یک گروه از خازنهای MLCC استفاده کردند که این دسته از کارتها نیز با افزایش فرکانس GPU به بالای 2 گیگاهرتز احتمالا دچار مشکل میشوند.
آیا موضوع کیفیت تولید کارت مطرح است؟
خیر، لزوما موضوع کیفیت تولید مطرح نیست، هر دو گروه از خازنهای POSCAPs و MLCC به شکل وسیعی در کلیه مدارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از خصوصیات این دو خازن به شرح زیر است:
خازنهای تنتالیومی POSCAP مخفف Conductive Polymer Tantalum Solid Capacitor
- قیمت بالا
- ابعاد بزرگ
- تحمل دمای بالا
- تحمل جریان بالا
- از نظر فیزیکی قدرتمند و نشکن
- مستعد ابتلا به اثر فشار برقی (piezoelectric effect) نیستند
- تحمل ولتاژ بالا را ندارند
- عملکرد خوبی در فرکانسهای بالا ندارند
خازنهای سرامیکی MLCC مخفف Multilayer Ceramic Chip Capacitor
- ابعاد کوچک
- تحمل ولتاژ بالا
- تحمل جریان بالا
- ظرفیت بالا (نسبت به ابعاد)
- عملکرد عالی در فرکانسهای بالا
- عملکرد داغ و دمای بالا
- در برابر شکستگی آسیب پذیر
- میزان ظرفیت وابسته به ولتاژ ورودی DC
- مستعد ابتلا به اثر فشار برقی (piezoelectric effect)
همانطور که در بالا ذکر شد، خازنهای POSCAPs نه تنها خازنهای بدی نیستند بلکه حتی خصوصیات مثبت بیشتری نسبت به خازنهای سرامیکی MLCC دارند، اما، خازنهای نوع MLCC تحمل فرکانسهای بالاتر را بیشتر از خازنهای POSCAPs دارند. ظاهرا همین جا است که بر میگردیم به مشکل اصلی، افزایش فرکانس به بالای 2 گیگاهرتز در کارتهایی که فقط از POSCAPs استفاده کرده اند، باعث بی ثباتی میشود. این درحالی است که کارتهایی که حداقل از 2 گروه و یا بیشتر از خازنهای MLCC دارند، در فرکانسهای بالا دچار مشکل نمیشوند.
راه حل انویدیا برای رفع مشکل
پاک کردن صورت مسئله! به جای عذر خواهی از شرکا، به دلیل عدم ارائه راهنمایی و تجهیزات کافی برای تست کارت! دیروز انویدیا با ارائه آخرین درایور کارت گرافیک خود، یعنی نسخه GeForce 456.55 WHQL با کاهش حداکثر فرکانس کاری GPU به میزان 100 مگاهرتز، سقف 2 گیگاهرتز را برای حداکثر Boost Clock برای GPU گرافیکهای سری 3000 تعیین کرده است و بدین ترتیب، با کم کردن فرکانس و تعیین سقف، دیگر هیچ کدام از کارتها به هنگام بوست دچار بی ثباتی نمیشوند.
در این میان، برخی شرکتها مانند ایسوس به هنگام تستهای داخلی پیش از عرضه عمومی مشکل کارتهای گرافیک را زودتر از بقیه متوجه شده اند و تمام خازنها را با نوع MLCC در نسخه نهایی عوض کردند.
شرکتهای دیگر مانند زوتک و MSI با صدور اطلاعیههایی، به سرعت قول تغییر طراحی نهایی این کارتها را داده اند تا با استفاده بیشتر از خازنهای نوع MLCC جلوی Crash احتمالی این کارتها را بگیرند.
در پایان، به احتمال زیاد پس از اعمال تغییرات عمومیکلی، کارتها با طراحی جدید عرضه میشوند و انویدیا پس از مدتی مجددا با ارائه آپدیتی سقف حداکثر فرکانس بوست GPU را بالاتر خواهد برد و شرکتهایی که کارتهای گرافیک آنها تنها مجهز به POSCAPs بوده اند، نیز کم کم از طریق اعمال تغییرات در بایوس این کارتها، و ارائه آپدیت عمومیبایوس، آنها را نسبت به فرکانسهای بالا محدود خواهند کرد تا دیگر دچار Crash نشوند.
اینگونه شد که انویدیا، از آنجایی که کارتهای مرجع خودش مشکلی نداشتند، بدون نیاز به عذر خواهی، با پاک کردن صورت مسئله، حتی احتیاجی به دادن فراخوان عمومیبرای بازپس گیری کارتهای معیوب شرکا خود نخواهد داشت و بدون ضرر مالی از این بحران عبور کرد. بالاخره مدیران انویدیا پیش خود فکر کرده اند 2 گیگاهرتز بس است دیگر، وقتی GPU میتواند تا 2 گیگاهرتز Boost کند، چرا سخت بگیریم؟ 100 مگاهرتز کمتر یا بیشتر کسی را نکشته، پس بیش از این موضوع را کش ندهیم و درایور آپدیت کنیم!
اما اوضاع برای شرکای انویدیا به این راحتی نبود، آنها نسبت به خریدارن کارتهای خود مسئول تر و پاسخگو تر بوده اند.
EVGA
شرکت EVGA با تایید مشکل خازنها اعلام کرده است، که در بخش کنترل کیفیت متوجه مشکل کارتهایی که مجهز به 6 خازن POSCAPs بوده اند شده است، و به سرعت آن کارتها را از خط تولید خارج و به جای آن کارتهایی که حداقل دو خوشه 10 تایی خازن MLCC داشته باشند را به خریداران نهایی ارائه خواهد کرد. بنابراین هیچ مدلی که 6 خازن POSCAPs داشته باشد به دست خریداران نمیرسد و مدلهایی هم که پیش از این به رسانهها و بررسی کنندههای سخت افزاری ارسال شده بود را باز پس خواهد گرفت و با مدلهای اصلاح شده تعویض میکند. شرکت EVGA در مورد کارت EVGA GeForce RTX 3080 XC3 اظهار داشته است که ترکیب یک خوشه 10 تایی خازن MLCC در کنار 5 خازن POSCAPs برای این کارت کافی است و نیازی به تعویض و یا تغییر آن نیست.
GALAX
شرکت گالاکس با اظهار اینکه مدلهای GALAXY RTX 3080 Heijiang / Metal Master مجهز به ترکیب یک خوشه 10 تایی خازن MLCC در کنار 5 خازن POSCAPs هستند و این کارتها مشکلی ندارند و تغییری نخواهند کرد.
مدلهای GALAXY RTX 3090 General / Metal Master نیز مجهز به ترکیب دو خوشه 10 تایی خازن MLCC در کنار 4 خازن POSCAPs هستند و این کارتها بدون مشکل تولید خواهند شد.
کارتهای گرافیک GALAX RTX 3090 GAMER که مجهز به 6 خازن POSCAPs هستند هنوز عرضه عمومینشده اند و پیش از آن اصلاح خواهند شد.
GAINWARD
تمام کارتهای RTX 3080 10GB گینوارد مجهز به ترکیب یک خوشه 10 تایی خازن MLCC در کنار 5 خازن POSCAPs هستند که بدون مشکل ادامه تولید خواهند داشت.
تمام کارتهای RTX 3090 گینوارد مجهز به ترکیب دو خوشه 10 تایی MLCC در کنار 4 خازن POSCAPs هستند و این کارتها بدون مشکل عرضه میشوند.
INNO3D
کلیه کارتهای سری RTX 3000 تولید Inno3D و ICHILL بدون مشکل ناپایداری هستند!
ZOTAC
در مورد مشکل کارتهای RTX 3080 ما همچنان به دنبال رفع آن هستیم، کلیه خریداران کارتهای RTX 3090/3080 Trinity میتوانند از طریق لینک معرفی شده در صفحه فیس بوک با ما در ارتباط نزدیک باشند تا برای رفع مشکل، تک به تک کاربران را شخصا راهنمایی میکنیم.
GIGABYTE
این اشتباه است که تصور شود وجود خازنهای POSCAP به تنهایی عامل ناپایداری سیستم میشود. باید تحقیقات وسیعی در این مورد و تمام مدار تغذیه و قدرت صورت پذیرد و به صرف تفاوت در خازنها نمیتوان نتیجه گیری کاملی بدست آورد. خازنهای MLCC و POSCAPs خصوصیات و موارد استفاده متنوعی دارند و دلیل نمیشود یکی بر دیگری برتر باشد. کلیه کارتهای گرافیک سری 3000 گیگابایت بر اساس مشخصات تعیین شده انویدیا ساخته شده اند و کلیه تستها را پاس کرده اند. کارتهای گرافیک RTX 3080 GAMING OC و EAGLE OC گیگابایت از خازنهای SPCAPs از نوع low-ESR 470uF با مجموع ظرفیت 2820u استفاده میکنند که بالاتر از استاندارد تعیین شده توسط انویدیا است. اینگونه هم نیست که POSCAPs ها ارزانتر از MLCC باشند. انویدیا درایور جدید 456.55 را در 29 سپتامبر عرضه کرده است که کاربران در صورت نگرانی میتوانند آن را دریافت کنند.
ASUS
کلیه کارتهای گرافیک RTX 3090 و RTX 3080 ساخت ایسوس از خانوادههای Strix و Tuf Gaming، فقط از خازنهای MLCC استفاده میکنند. ما به هنگام توسعه این کارتها متوجه ضعف خازنها در ظرفیت اورکلاک آنها شده بودیم و پیش از تولید نمونه نهایی مشکل را مرتفع کرده و کلیه کارتهایی که برای رسانههای بررسی کننده و خریداران نهایی ارسال شده اند، تغییرات لازم از قبل بر روی آنها اعمال شده بود. ممکن است برخی تصاویر از کارتها در وبسایت مربوط به نمونههای اولیه بوده باشند که همه ی آن تصاویر به مرور بر اساس تصاویر محصول نهایی تغییر خواهند کرد.
و باز هم ایسوس دمش گرم
فقط یه سوال تکلیف اونایی که خریدن چی میشه
در مقاله اومده که با درایور جدید انویدیا مشکل تمام کارتها حل شده.
در این بین زوتک گفته با خریداران در تماسه در صورت تقاضاو درخواست تعویض.
مشکل ربط خاصی به خازن استفاده شده نداره. خازن های MLCC میتونی کمی کلاک بالاتر رو تحمل کنن اما با این وجود مشکل برای اونها هم وجود داشت.
آپدیت جدید انویدیا مشکل رو با طور کلی برطرف کرده بدون اینکه عملکرد کارت تحت تاثیر قرار بگیره.
ویدیو hardware unboxed به تازگی منتشر شده در این باره. بیانیه انویدیا هم اومده که کلا قضیه خازن رو منتفی دونسته.
البته آقا فرزاد اگر بیانیه شرکت ها رو مطالعه بفرمایید خلاف نظر شما رو نشون میده. آپدیت انویدیا هم با گذاشتن سقف برای فرکانس صورت مسئله را پاک کرده، نه اینکه مشکل رو حل کرده باشه.
یه جورایی سقف تعیین نشده بلکه جدول ولتاژ به فرکانس اصلاح شده.
ویدیو deraur هم نشون میداد که کرش زمانی اتفاق میفتاد که پیک فرکانسی لحظه ای تو رنج 2050 تا 2100 مگاهرتز رخ میده.
وقتی از سقف صحبت میشه، ناگزیر آدم فکر میکنه پس قبلا عملکرد بهتری میتونست وجود داشته باشه که الان کمی محدودتر شده. اما تو درایور جدید انویدیا عملکرد در همون حد قبل هست و فقط پیک های فرکانسی بسیار بالاتر از بین رفته.
بنابراین اینکه خازن دلیل کرش بود عملا منتفی هست و فقط میشه این نتیجه رو گرفت که اگه از دو یا چند خوشه MLCC استفاده بشه میتونیم چند ده مگاهرتز فرکانس پایدارتری رو شاهد باشیم.
به هر شکل آقا فرزاد عزیز، ما در این زمینه به توافق نمیرسیم، بگذاریم بر عهده خوانندگان.
آرمین جان،
شما زمان 10.25 این ویدیو رو ملاحظه بفرمایید.
این منحنی با جمله “دیروز انویدیا با ارائه آخرین درایور کارت گرافیک خود، یعنی نسخه GeForce 456.55 WHQL با کاهش حداکثر فرکانس کاری GPU به میزان 100 مگاهرتز، سقف 2 گیگاهرتز را برای حداکثر Boost Clock برای GPU گرافیکهای سری 3000 تعیین کرده است” ذکر شده در این مقاله هیچ سخنیتی نداره. اگه ما از کاهش کلاک بخواییم صحبت کنیم چیزی حدود 1.5% یعنی حدود 25 مگاهرتز هست نه 100 مگاهرتز. قصد بنده اینکه اطلاعات درست به خواننده منتقل بشه که قطعا میدونم هدف شما هم همینه.
این از قبل ایراد بوده که کارتی که توانایی پایداری در کلاک 2050 تا 2100 مگاهرتز نداره، چرا باید پیک فرکانس لحظه ای به این مقدار داشته باشه. اشکال انویدیا هم از همینجا شروع شده که هم درایور مناسب نداشته و هم اینکه به شرکاش اطلاعات کافی نداده. بی شک تو کل این داستان انویدیا مقصر هست. اما به نظرم باید اطلاعات درست به خوانندگان منتقل بشه که اونا دچار اشتباه نشن. چنانکه خیلیها خازن رو عامل اصلی میدونستن و فکر میکردن که شرکای انویدیا به عمد از قطعات ارزان استفاده کردن و باعث این مشکل شدن. و چه خوب که این مقاله این مورد رو هم به خوبی توضیح داده.
آقا فرزاد عزیز،
در حال حاضر RTX 3080 در اختیار نداریم که خودمان تست کنیم چه اتفاقی بر سر درایور افتاده است، در نتیجه مطالبی که در سایت منتشر میکنیم فشرده و چکیده اخباری است که در وبسایت های دیگر منتشر می شوند. منابع متفاوت است، ممکن است منابعی که من برای این مطلب استفاده کرده باشم با منابع شما متفاوت باشد. اما متن انگلیسی برخی گزارش ها رو شما چک بفرمایید، بعضا گزارش هایی در رابطه با بیش از 100 مگاهرتز کاهش فرکانس را در برخی سناریو ها نشان می دهد. منتها ما هم ناچاریم بر اساس شنیده ها و گزارش های مختلف مطالب را منعکس کنیم.
مثلا گزارشی بود بدین ترتیب:
قرار است هفته ی آینده RTX 3080 برایم ارسال شود، انشاالله با هر دو درایور چک خواهم کرد ببینم انویدیا چه آشی پخته است. 🙂
lmfao
به سلامتی
ما که سفارش دادیم نیومده دستمون. شما پارتیتون کلفته ظاهرا 🙂
اون 2085 مگاهرتز فرکانس پیک لحظه ای هست نه فرکانس کاری پایدار. یه کارت 3080 معمولی بسته به بازی باید بتونه بین 1900 تا 2000 فرکانس پایدار داشته باشه.کارتهای بسیار قدرتمند نظیر استریکس oc یا msi lightening یا Auros master خواهند توانست فرکانس پایدار بالای 2050 رو بدون کرش داشته باشند که قیمتشون خود خریدار رو کرش میکنه البته .
مدل رفرنس سفارش دادین؟
Asus tuf سفارش دادم ولی هیچ خبری نیست. خرده فروش میگه اصلا اطلاعی نداریم کی موجود میشه. من گذاشتم تو بازه زمانی ۳ ماه باید بیاد
خوب آقا فرزاد عزیز، این همه تو کامنت ها سر اینکه مشکل از خازن های POSCAPs نیست بحث فرمودین، بعدش خودتون کارتی سفارش دادین که فقط MLCC داره؟ 😉
انشاالله که زودتر موجود بشه 🙂
آرمین جان من همون 17 سپتامبر سفارش گذاشتم البته msi ventus. بعدش چندتا بررسی آماتور دیدم از این کارت که دما و دور فنش در اون حدی نبود که من انتظار داشتم. روز بعدش سفارش msi رو کنسل و ایسوس تاف رو گذاشتم چون انقدر رویوهای خوبی ازش بیرون اومد که آدم نمیتونست بیخیالش بشه. منم تو سخت افزار یخورده وسواس تو انتخاب دارم و میخوام بهترین رو نسبت به بودجه مد نظرم تهیه کنم. اون موقع اصلا بحث خازن و اینا مطرح نبود. بعدش فهمیدیم ایسوس تماما از MLCC استفاده کرده که فبه المراده. البته بهت بگم ایسوس قبلا هر 6 خازن از نوع POSCAP بوده چه تو سری تاف چه تو استریکس که ظاهرا در لحظه آخر ایسوس آرایش خازن هاش رو تغییر داده. هنوزم برخی خرده فروشی ها عکسهای تبلیغاتی رو عوض نکردن و ارایش خازن از نوع POCAP تو پشت کارت دیده میشه.
شما کدوم کارت رو برای رویو دریافت میکنی؟
بسیار هم عالیه، امیدوارم زودتر به دستت برسه. برای بررسی احتمالا همین 3080 تاف گیمینگ قرار است در اخیتار ما قرار گیرد و همین هفته هم در بازار ایران موجود خواهد شد.
سلام و عرضه خسته نباشید. شما از کدوم سایت سفارش دادین آمازون؟ و اینکه گارانتی می خواید چی کار کنید؟ چون من خودم می خوام از آمازون RTX 3070 بگیرم یکم واسه گارانتی میترسم. به سلامتی کارتتون چند خریدین؟
درود بر شما.
من اروپا هستم و از یکی از خرده فروشی های کشور محل زندگی سفارش دادم. حالا کی تحویل بگیریم معلوم نیست.
والا با این وضع موجود خود کسانی که خارج از ایران هستند مشکل تهیه این سری رو دارند چه برسه اینکه شما بخوای از ایران با واسطه خرید کنی.
ممنون از این که پاسخ دادین. ما توی آمریکا فامیل داریم اون ها قطعه رو واسم میارن یعنی مسافر میاره واسم. ممنون از شما ایشالا زود تر به دستتون برسه موفق باشید.
چرا من اینقد ایسوس دوست دارم؟ ^_^
تشکر از مقاله خوبتون
توضیحات خوب و به اندازه کافی مفصل بود
کارایی این نسل از گرافیک ها خیلی خوب بوده
یکم مشکل مصرف بالا و مشکل عدم تامین به تولید داشته تا حالا
ای کاش رقابت توی این حوزه 3 قطبی بشه
انویدیا
اینتل
ای ام دی
اونجوری رقابت خیلی دلچسب تر میشه☺️
مصرف کارتهای گرافیک در حال حاضر خیلی بالا رفته
یادش بخیر قدیما اصلا کارتها برق اضافه نمیخواستن
بعد شد یه 6 پین
شد 8 پین
شد 2 تا 6 پین
شد یه 8 پین و یه 6 پین
شد 2تا 8 پین
و این داستان همچنان ادامه دارد….
به همت ای ام دی توی این چند سال اخیر رشد کارایی پردازنده ها خیلی خوب بوده
هم مصرف متعادل هم کارایی و تعداد هسته ها به طرز چشمگیری افزایش داشته
امیدوارم توی گرافیک هم یه چنین اتفاقات خوبی بیوفته
در بخش پردازنده ها AMD تونسته با حرکتی متفاوت نسبت به اینتل، جایگاه جدیدی برای خودش و کلا صنعت کامپیوتر ایجاد کنه که قبلا وجود نداشت. شرکت AMD هیچ وقت نتونست در ساخت هسته های پردازشی قوی به اینتل برسه، به همین خاطر کلا زمین بازی رو عوض کرد و به جاش تعداد هسته های پردازشی رو افزایش داد و تونست در بخش بزرگی از پردازش ها که شامل پردازش های موازی چند رشته ای می شدند، جایگاه اینتل رو تصاحب کنه. در حال حاضر بخش HEDT کاملا تحت تصرف AMD است و بخش Mainstream هم، شرکت AMD تا اینجا خوب پیش آمده و تنها در بخش گیمینگ همچنان برتری در دست اینتل است.
در مورد گرافیک ها، متاسفانه AMD نتوانست آنطور که باید رقابت خوبی با انویدیا داشته باشه و همچنان عقب است، امیدوارم با RX 6000 این فاصله با انویدیا کمتر بشه.
حالاحالا ها طول میکشه تا مشکلات این سری 3000 رفع بشه.
آقای ابیشی یه موردی رو میخوام بگم که ربطی به این پست نداره. میخواستم بگم این تبلیغات کچلی مو و ریزش مو و … واقعا شورش رو دراوردند و آدم حالش بهم میخوره وقتی به این تصاویر و تبلیغات شون نگاه میکنه. میدونم تقصیر شما نیست ولی اگر یه جورایی بتونید این فیدبک ها رو منتقل کنید تا موضوع کنترل بشه خیلی خوب میشه. مثلا یه بار یه نظرسنجی ای چیزی بذارید ببینیم نظرات بقیه افراد چیه. من که به شخصه موقعی که اسکرول میکنم تا کامنت ها ببینم، یه لحظه چشمم رو میبندم تا این تبلیغات کریه به چشمم نخوره. حالا بهتره که این نظر رو ادیت کنید و فقط خط اول بمونه ولی بیزحمت جوابم رو بدید، دوست دارم نظرتون رو در این مورد بدونم. متشکر
البته دوست عزیز، سری 3000 مشکلی نداشتند، طراحی بعضی از کارتهای Custom شرکت های همکار انویدیا مشکل داشتند. اینا 2 تا مقوله کاملا متفاوته.
در مورد تبلیغاتی که اشاره فرمودین، ما هم دوست داریم در بلوک پایین تبلیغات مرتبط با موضوع سایت را نمایش دهیم، منتها ظاهرا تعیین موضوعش با ما نیست.
بدتر از همه اون تبلیغاتی هستن که میگن ۳ ماهه میلیاردر بشین :))
البته منظورشون فروشنده پکیج ها هست وگرنه مردم با خریدش فقیرتر میشن
آقای ابیشی یه موردی رو میخوام بگم که ربطی به این پست نداره.
میخواستم بگم این تبلیغات کچلی و ریزش مو واقعا شورش رو دراوردند و آدم حالش بهم میخوره ولی به این تصاویر و تبلیغات شون نگاه میکنه. میدونم تقصیر شما نیست ولی اگر یه جورایی بتونید این فیدبک ها رو منتقل کنید تا موضوع کنترل بشه خیلی خوب میشه. مثلا یه بار یه نظرسنجی ای چیزی بذارید ببینیم نظرات بقیه افراد چیه. من که به شخصه موقعی که اسکرول میکنم تا کامنت ها ببینم، یه لحظه چشمم رو میبندم تا این تبلیغات کریه به چشمم نخوره.
او اورکلاکر آلمانی معروف خودش دست به کار شده و تمام خازن ها رو از هر دو نوع در قسمت جی پی یو استفاده کرده و مثل اینکه همه این مشکلات مربوط به خازنها نبوده …. خودش گفته احتمالا به مشکل طراحی vBIOS کارت هم برمیگرده و خازنها بخشی از این مشکل هستند….. درضمن انویدیا هم میدونه که سری جدید کارتهای AMD به احتمال زیاد میتونن نزدیک کارتهاش بشن چون سریعن نسخه 20 گیگ کارت 3080 رو هم معرفی کرده
من مطلبی که مربوط به اورکلاکر Der8auer بود رو دیده بودم اما به آن اشاره ای نکردم، ببنید، آنچه که یک شرکت با کلی تجهیزات و لابراتوار تست و ….. میتونه نتیجه گیری کنه، بسیار قابل اتکا تر از نظر یک اورکلاکره، هرچند معروف باشه. به همین دلیل نظر Der8auer در این مطلب گنجانده نشد چون در برابر نظر شرکت های تولید کننده قطعه اهمیتی نداشت. ضمن اینکه در نظر داشته باشید خود انویدیا از 4 خازن POSCAPs و 2 خوشه 10 تایی از خازن های MLCC استفاده کرده و این کارتهای هیچ کدام مشکلی ندارند، اما کارتهایی که فقط POSCAPs داشتند دچار مشکل می شدند، این تغییر از نسخه Reference به نسخه custom زیر سوال است، و همین موضوع برای اثبات مشکل کافیست، فارق از نظراتی که Der8auer می دهد.
دقیقا من هفته ی پیش از چنل یوتیوب Jay Two Cent دیدم که به این موضوع اشاره کرده بود و میگفت بیشتر برای اینه که اورکلاک میکنن ، آخه چرا باید کارت به این قدرتمندی رو اورکلاک کرد ؟!
بله البته JayzTwoCents یک قضاوت اشتباه در آن ویدیو داشتند که گفتند POSCAPs ها ارزانتر Cheap تر هستند نسبت به خازن های سرامیکی MLCC که به نظر میاد این قضاوت درست نیست. من با چند تن از دوستان متخصص الکترونیک که صحبت می کردم می گفتند POSCAPs ها بهتر از MLCC هستند، دمای کنترل شده بهتری دارند، اما در کنترل فرکانس های بالا MLCC بهتر عمل می کند. نسخه رفرنس را هم نگاه کنید ترکیبی از هر دوی این خازنها استفاده شده اند. در مورد اورکلاک، وقتی که کارت عملکرد خنکی دارد چرا نکنند؟ 🙂
بله ممنون ، من نمیدونستم این موضوع رو
خب دیگه وقتی تو 4 کی 60 فریم میگیره با DLSS و ری تریسینگ و تو 1440 پی هم 120 فریم میگیره دیگه دنبال چی میخواد باشه که اورکلاک کنه 😁
انسان هرگز به چیزی که داره قانع نیست.
الان اونایی که 2080ti دارن
از خوشحالی نمیدون چیکار کنن
والا اگر کسی تو ایران زندگی می کنه GTX 1050 هم داشته باشه، با این قیمت ها باید خوشحال باشه.
من دارمش 😂😂
مشکل بزرگتر کلا اینکه اصلا کارت سری 3000 موجود نیست. اول این مشکل رو برطرف کنن، بعد میرسیم به بحث خارن و ناپایداری.
پیش بینی شده تا 2021 کسری کارتها ادامه داشته باشه.
احتمالا تو این دو سه ماه آینده شدت کمبود هم تغییر میکنه و احتمالا کمتر میشه و خیلی منطقی بنظر نمیاد که یهویی با یه شیب تند موجودی پر بشه !
من gtx 950 دارم سال 95 گرفتم حدود 600 تومن
الان دارم حسرت میخورم چرا 200-300 تومن نذاشتم روش 970 بگیرم که ارتقا بعدیمو بندازه عقب
هر چند اینم با اینکه 2 گیگه ولی تو بازیایی که من میکنم کم نمیاره
حسرت نخور دوست عزیز، همان زمان هم خرید قطعات ارزان نبود و در آمد ها در آن زمان هم کم بود و به راحتی نمی شد یک قطعه رده بالای کامپیوتر خرید.
همون سال 95 هم gtx970 یک میلیون و نیم پولش بود که منم مثل شما gtx 950 خریدم و البته هنوزهم اکثر بازیارو روی high اجرا میکنه
آخه دکتر اگر اینقدر عملکرد AMD ضعیف بوده چجوری شده که انویدیا بدون طراحی مناسب شروع به معرفی و بعضا فروش نسل جدیدش اقدام کرده که مبادا نسل AMD RADEON RDNA2 بیاد و بازار کارت های گرافیک رو متحول بکنه
و دوما فکر می کنی ارزش داره برای ۸ درصد کارایی بیشتر 3090 ۳ برابر قیمت RTX 3080 رو خرید?
در ضمن amd می خواد در بازار کارت های گرافیک سهم بیشتری داشته باشه و طرفدارانش هم که خیلی عاشقش هستن و در نسل جدید حسابی گرد و خاک به پا خواهد کرد
سلام ای علی عاشق دلخسته AMD من پیشنهاد میدم وصیت کن RDNA2 تو بذارن تو زودپز باهات دفن کنن بعد ۱۲۰ سال :))
آقا سروش عزیز، مطلب را درست نخواندید، طراحی انویدیا مشکلی نداشته و کارتهای رفرنس مشکلی نداشتند. طراحی بعضی از کارتهای Custom شرکت های همکار انویدیا مشکل داشتند. اینا 2 تا مقوله کاملا متفاوته.
در مورد مقایسه nvidia و amd اگر به بنچمارک ها اعتقادی ندارید، یه چیزی هست به اسم Steam Hardware & Software survey که اگر بهش سر بزنی نشون میده بزرگترین جمعیت گیمر های دنیا از چه نوع کارت گرافیکی استفاده می کنند. بالای 73 درصد گیمر ها از کارتهای انویدیا استفاده می کنند و شرکت AMD فقط 16 درصد از سهم بازار کارت گرافیک های گیمینگ را در اختیار دارد. واقعیتش وقتی گفته میشه “عملکرد ضعیف” ما داریم با محبت و تعارف نسبت به AMD صحبت می کنیم، وگرنه حق با شماست این اسمش عملکرد ضعیف نیست بلکه یک عملکرد مفتضحانه است. منتها مثل شما ما هم امیدواریم AMD بتواند در سری جدید RX 6000 فاصله اش را با انویدیا کمتر کند.
امیدوارم AMD از این موضوع به نحو احسن استفاده کنه
والا AMD هنوز به RTX 2000 هم نتونسته پاسخ بده، چه برسه به RTX 3000
شما اصلا نگران نباشید یه موشک هم بخوره تو کارخونه nvidia باز هم amd نمیتونه بهش برسه 🙂
با سلام ممنون اقای ابیشی بابت مقالتون
یه سوال شرکت گیگابایت به طور واضح اعلام نکرده که کارتاش دچار این مشکل شدن یا نه یا اینکه به مشکل بر نخوردن؟
والا نه، گیگابایت به نظر میاد در مورد طراحی نظرش عوض نشده و شاید احتمالا بعدا از طریق آپدیت بایوس مشکل رو برطرف کنه، اما اگر به گزارش ها دقت کنید، آخرین گزارش مربوط به یک کارت گرافیک گیگابایت است. به هر شکل هر کدام از شرکت ها به نظر راه متفاوتی را برای حل موضوع برگزیدند. اما انویدیا با آپدیت درایور مشکل همه برند ها را فعلا مرتفع کرده است.