موسسه IDC گزارشی از 3 ماهه اول سال 2017 ارائه داده است. در این گزارش مشخص شد که گوشی های ویندوز فونی سهم کوچکی از بازار، یعنی تنها 0.1 درصد را در اختیار دارند و این مایکروسافت را در جایگاه بسیار بدی در مقایسه با رقیبان قرار میدهد. اندروید با 85 درصد حاکم میدان است و iOS با 15 درصد جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. اگرچه که درصد استفاده از سیستم عامل گوشی های آیفون نسبت به سه ماه پایانی سال 2016 کاهش یافته، اما در مقایسه با سه ماههی سوم پیشرفت حاصل کرده است.
البته دلیل رشد درصد iOS در سه ماه پایانی 2016، ماجرای آتش سوزی های گلسی نوت 7 بود، که این افت درصد اندروید را در همان دوره نیز توجیه میکند. این تنها دوره ای بود که فروش محصولات اپل از سامسونگ پیشی گرفت، البته همانطور که میبینید، کره ای ها خیلی سریع جایگاه اول خود را پس گرفتند. به بازار آمدن گلکسی S8 با استقبال خوبی روبرو شد و گوشی های سری A و J سامسونگ نیز در سطوح میان و پایین رده فروش خوبی داشتند.
فروش اپل نیز در مقایسه با سه ماه پایانی 2016 از 51.2 میلیون به 50.7 میلیون دستگاه کاهش پیدا کرده است. اما چشم انداز اپل روشن است و انتظار میرود که در پایان سال 2017، آینده بسیار خوبی در انتظار اپل باشد.
هوآوی در حال پیشرفت است و 34.6 میلیون دستگاه در 2017 عرضه کرده است. مانند سامسونگ، این شرکت نیز دارای مجموعه ای متعادل از گوشی های بالا رده (میت 9 و پی 10) و پایین رده و میان رده (سری Y و آنر) است.
شرکت اوپو نیز با عرضه R9s پیشرفت خوبی حاصل کرد. جالب اینجاست که محبوبیت این شرکت چینی در خارج از خانه؛ بخش های دیگر آسیا، خاورمیانه و آفریقا بیشتر از داخل است. خدمات پس از فروش خوب، یکی از عوامل مثبت این موضوع بوده است.
داستان Vivo نیز به همین صورت است، با تبلیغات انحصاری گسترده ای که این شرکت در کشور هند و لیگ برتر هند انجام داده است، فروش آن بیشتر از دیگر شرکت ها است.
IDC اشاره میکند که میانگین فروش در سه ماهه اول سال 2017 در حدود 220 دلار بوده است و روند کاهشی را طی میکند. با این اوصاف در سال 2021 در حالیکه 1.5 میلیارد تلفن اندرویدی در دسترس است، قیمت میانگین به 198 دلار خواهد رسید. چه سرنوشتی در انتظار مایکروسافت و ویندوزفون است؟ با روند نزولی که آمار ویندوز فون در پیش گرفته است، احتمالا آینده روشنی در انتظار آن نخواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید