براساس جدیدترین آمارهای ارائه به نظر میرسد که 3G و 4G سهم 89 درصدی در مصرف اینترنت کاربران در کشور را در اختیار دارند و این رقم بسیار بیشتر از سهم اینترنت ثابت است.
کاربران اینترنت بسته به شرایط، نوع مصرف، قیمت و ویژگیهایی که هر کدام از سرویسهای اینترنتی را از هم متمایز میکند، انتخاب میکنند که از چه نوع اینترنتی استفاده کنند. البته که در این میان شرایط مکانی و موقعیت نوع سرویسدهی شرکتها در آن منطقه نیز میتواند در انتخاب آنها تأثیر گذار باشد.
اینترنت ثابت که آنها را در ایران با نامهایی مانند ADSL، VDSL و FTTx میشناسیم، یکی از انواع اینترنت پرسرعت به حساب میآیند. نوع دیگری از اینترنت ثابت، بی سیم مانند TD-LTE و اینترنت Point-to-Point (نقطه به نقطه) است که در همتن حوزه مکانی قابلیت اتصال به اینترنت به صورت بی سیم را دارند.
جدا از اینترنت ثابت، اینترنت همراه که با گوشیهای همراه و سیم کارت میسر میشوند در چند سال اخیر در میان کاربران ایرانی بسیار محبوب شده و رشد خوبی داشتهاند. در مواردی این نوع اینترنت حتی سرعت بیشتری نیز در مقایسه با اینترنت ثابت ارائه میکنند. با این حال، هر چند که اپراتورها امکان استفاده از از این سرویسها را در تمامی مناطق تحت پوشش میسر کردهاند، اما دلایلی مانند دوری از شبکه تحت پوشش شهری ممکن است در مناطقی باعث افت کیفیت سرویس و سرعت آن شود. اینترنت همراه بر روی گوشیها و تبلتها و تجهیزات سیم کارت خود دیگر قابل استفاده است و خدماتی از قبل اینترنت نسل دو، سه و چهار در این دستگاهها ارائه میشود.
جزئیات آماری سرویس اینترنت کاربران در ایران
حالا طبق جدیدترین آماری که توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر شده، تا پایان سه ماهه دوم سال 1400 استفاده از نسل سه و چهار اینترنت همراه با 90 میلیون و 354 هزار و 4 مشترک به 89.45 درصد رسیده است.
پس از اینترنت همراه، اینترنت پهن باند با همان DSL با 8 میلیون و 483 هزار و 732 مشترک، بیشترین میزان کاربر را داشته و 8.40 درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده است. اینترنت TD-LTE با 1 میلیون و 599 هزار و 344 مشترک و سهم 1.58 درصدی در رتبه سوم قرار دارد. اینترنت وایفای و فیبر پس از آن به ترتیب با 0.39 درصد و 0.18 درصد سهم بازار در رتبههای بعدی هستند.
به ما بگویید که شما مشترک کدام سرویس اینترنت در کشور هستید و آیا از کیفیت سرویسی که بابت آن هزینه میکنید راضی هستید؟
5g هم که هیچ😒
من از ایرانسل استفاده میکنم و خیلی ناراضی هستم از پوشش و پهنای باند دکل اگه میشه مسئولین به این موضوع رسیدگی کنن
درود بر شما.
من از اینترنت رادیو وایرلس استفاده میکنم در دو شهر مختلف تست گرفتم. سیگنال اتصالم به دکل ها بسیار خوبه ولی حداکثر پهنای باندی که ارائه میدن (اسمی) تا 40-50مگابیت هست و در واقعیت حداکثر 16مگابیت و حداقل 4مگابیت هست که با تقسیم بر 8 سرعت دانلود رو میشه متوجه شد. بدیش اینه در برخی ساعات روز پینگ و پکت لاست های بسیار زیاد (نه بخاطر سیگنال و قدرت آنتن بلکه») بخاطر کیفیت خود خدمات ISP داریم.
اینترنتمخوامازتون
اگر توی کلان شهر یا شهرهایی با جمعیت 200هزارنفر به بالا باشین، احتمال بسیار زیاد اینترنت وایرلس خواهید داشت. یه رادیو وایرلس میکروتک مثلا Mikrotik LHG 5 تهیه کنین. بستگی به ساختمونتون یه 30-40 متر سیم لن اوتدور Lan Outdoor با قیمت متری 7-8تومن تهیه کنین، یه روتر ساده مثل TP-LINK TL-WR840N تهیه کنین. یه اشتراک بخرید. همه ی اینها تقریبا ارزونتر از یه مودم با کیفیت 4G هست که بزور سیگنال میگیره و گیگ اینترنت وایرلس معمولا هر گیگ 300تومن تا 1هزار تومن هست.قبل از هر خریدی اسم شهرتون و اینترنت وایرلس رو جستجو کنین و با از پشتیبانی بپرسین که منطقتون دکل داره و دکلش کجاست که اگر دید داشته باشین، حداکثر سرعت رو ازش میگیرین. موفق باشید.
td-lte هم تقریبا همون موبایله دیگه. وقتی که از یه بستر استفاده میشه…
با این حساب، موبایل میشه 91%
بستر موبایل هم اینقدر اشباع شده که دیگه سرعتش افتضاح شده. فقط صبح خروس خون سرعتش خوبه.
مثلا من ساعت 6 و نیم تا هفت صبح که تست می کنم ،سرعت بین 150 تا 200 مگابیته ولی ساعت 10 صبح میشه حدود 2 مگابیت