بر اساس آمار به دست آمده از طریق نرمافزار CPU-Z، تراشه 8 هستهای Ryzen 7 9800X3D نه تنها به محبوبترین گزینه در میان سازندگان کامپیوترها تبدیل شده، بلکه به شرکت AMD کمک کرده است تا سهم خود را در بازار پردازنده افزایش دهد. این نسخه در فروشگاههای متعدد رتبه اول را در لیست پرفروشترین پردازندهها، به خود اختصاص داده است.
برای کسانی که نمیدانند باید گفت که CPU-Z برنامهای است که دادهها را بر اساس تاییدیه کاربران جمعآوری میکند. مطمئنا این نرمافزار دقیقترین راه برای اندازهگیری محبوبیت پردازندهها نیست، با این وجود یک گزینه عالی برای بررسی آمار فروش بر اساس محمولههای ارسال شده است.
سهم شرکت AMD در بازار پردازنده
به تازگی، گزارش شده بود که بر اساس اطلاعات موجود در بارنامهها، شرکت AMD در ماه مارچ تقریباً 80 درصد از بازار پردازنده را در اختیار گرفته است. میتوانید جزئیات این خبر را از اینجا بخوانید. با این حال، این آمار بسیار خاص و محدود است. به عبارت دیگر، این اطلاعات فقط بخش بسیار کوچکی از کل دادههای مربوط به بازار جهانی پردازنده را در بر میگیرد و نمیتوان آن را به عنوان نمایندهای دقیق از وضعیت کلی تلقی کرد.
آمار به دست آمده از طریق نرمافزار CPU-Z جامعتر است و دادهها را از کاربران سراسر جهان جمعآوری میکند، به علاوه تغییرات سالانه را نیز نشان میدهد. بر اساس دادههای به دست آمده از اوایل آپریل 2025، کمپانی AMD موفق شده است تقریبا 16.6 درصد از سهم بازار پردازنده را به خود اختصاص دهد. از سوی دیگر، سهم شرکت اینتل به اندازه 10 درصد کاهش یافته است. این آمارها نشان میدهند که شرکت AMD برای اولین بار فاصله بسیار کمی برای پیشی گرفتن از اینتل دارد.

پردازندههای هشت هستهای با 32.6 درصد سهم به محبوبترین تراشهها تبدیل شدهاند
پردازندهای که به کمپانی AMD کمک کرد تا چنین جهش بزرگی داشته باشد نسخه Ryzen 7 9800X3D است که در حال حاضر محبوبترین تراشه موجود در بازار محسوب میشود. این تراشه به مدت چندین هفته پرفروشترین نسخه بوده است و توانسته 4.3 درصد از سهم بازار پردازنده را به خود اختصاص دهد. نسخه AMD Ryzen 5 5600X با سهم 2.1 درصدی، در رتبه دوم قرار دارد. این موضوع نشان میدهد پردازندههایی که از پیکربندی 8 هستهای پشتیبانی میکنند، با افزایش 32.6 درصدی سهم بازار نسبت به سال گذشته، به محبوبترین تراشهها تبدیل شدهاند.
باید اشاره کرد که پردازندههای 8 هستهای اکنون 24.7 درصد از کل سیستمهای تأیید شده در نرمافزار CPU-Z را تشکیل میدهند. پس از آن تراشههای 6 هستهای با سهم 22.5 درصد، سپس نسخههای 4 هستهای با سهم 19.4 درصد قرار میگیرند. در نهایت پردازندههای 2 هستهای توانستهاند سهم 9.6 درصدی را به دست بیاورند. این موضوع منجر به افزایش چشمگیر محبوبیت سوکت AM5 شد. در حال حاضر این سوکت با سهم 15.1 درصدی در جایگاه دوم قرار دارد، با این وجود رشد سالانه آن برابر با 144.9 درصد است. از سوی دیگر، AM4 همچنان محبوبترین سوکت محسوب میشود و 20.1 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد، با این وجود نسبت به سال گذشته 11 درصد کاهش داشته است.

پیشروی پیوسته AMD در بازار کارت گرافیک
علاوه بر این، دادهها نشان میدهند که کاربران ترجیح میدهند با چیپستهای مقرونبهصرفه مانند B650 کنار بیایند تا اینکه هزینه بیشتری برای نسخههای گران قیمتتر مانند X870/X870E بپردازند، زیرا این محصولات ویژگیهای زیادی را به کاربران ارائه میدهند و با تمام پردازندههای AM5 از جمله تراشههای سری Ryzen 7000 و 9000 سازگار هستند. علاوه بر آن، آمار فعلی نشان میدهد که محبوبیت کمپانی انویدیا به اندازه 6.4 درصد کاهش یافته و سهم شرکت AMD در بازار کارت گرافیک 16.6 درصد رشد کرده است. باید گفت که شرکت انویدیا توانسته جایگاه نخست را حفظ کند، با این وجود کمپانی AMD از سال 2021 به طور پیوسته سهم بیشتری از بازار کارت گرافیک را تصاحب کرده است.
80 درصد سی پی یو نه 16 درصد !