احتمالا حتی کاربران وفادار اپل نیز قبول دارند که این کمپانی بزرگ کمی از روزهای اوج خود فاصله گرفته است. با وجود موفقیت نسبی در زمان آغاز به کار تیم کوک به عنوان مدیرعامل اپل، رفته رفته چالش های بزرگی در مسیر پیشرفت این کمپانی ظاهر شدند که برخی از آنها خارج از کنترل اپل و برخی دیگر به دلیل سیاست های این شرکت بوده اند. آخرین گزارش های مالی منتشر شده از اپل نیز نشان دهنده وضعیت نه چندان جالب کمپانی هستند. کاهش آمار فروش تجهیزات این شرکت در سه ماهه دوم سال 2016 از قبیل کاهش فروش آیفون ها، لپ تاپ ها و آیپدها همگی نشان دهنده وضعیتی حساس برای اپل هستند. اما سه نقطه تاریک اساسی در عملکرد اخیر اپل به چشم می خورند که نیازمند توجه بسیار دقیق کارشناسان این شرکت می باشند.
فروش تجهیزات ثانویه با کاهش 16 درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده است
اگر تلفن های هوشمند آیفون، تبلت های آیپد و لپ تاپ های مک بوک اپل را به عنوان اصلی ترین منابع درآمدی این شرکت در نظر بگیریم، سایر محصولات آنها را می توان در دسته تجهیزات ثانویه طبقه بندی کرد. برخی محصولاتی که در این گروه قرار می گیرند عبارت اند از آیپاد ها، هدفون های بیتس، Apple TV و البته ساعت هوشمند اپل. با وجود فروش نسبتا بالای apple watch، کارشناسان همواره به این نکته اشاره داشته اند که این میزان فروش چیزی نیست که اپل برای آن برنامه ریزی کرده باشد و حالا گذشت بیش از یک سال از زمان عرضه نسخه اول باعث می شود تعداد کاربرانی که ترجیح می دهند منتظر نسخه دوم اپل واچ بمانند نیز افزایش می یابد. داستان مشابهی درباره Apple TV نیز وجود دارد. تغییرات صورت گرفته در آخرین بروزرسانی Apple TV به هیچ وجه کافی نبودند و مجموع این اتفاقات نشان دهنده آمار منفی دیگری در بخش فروش اپل است.
افت در بازار بزرگ چین
جمعیت کشور چین و تعداد کاربران تلفن های هوشمند این کشور به اندازه ای زیاد است که هر کمپانی بزرگی، استراتژی ها و برنامه های خاصی برای حضور در این بازار دارد و اگر یک شرکت بتواند فروش بالایی را در کشور چین تجربه کند سود بسیار زیادی را نیز به حساب های خود سرازیر خواهد کرد. در سال های اخیر و با ورود اپل به بازار چین، این شرکت توانست کاربران زیادی را که مایل به خرید تجهیزات لوکس آمریکایی بودند به خود جلب کند اما آخرین گزارش ها نشان دهنده فروش بسیار بالای هواوی و محبوبیت برندهای چینی در بازار این کشور و همچنین سقوط دو پله ای اپل در فروش ماهانه است. همین نکته نیز می تواند زنگ خطر را برای اپل به صدا در آورد. بدون شک اگر آنها بخواهند گاوصندوق خود را همچنان حفظ کنند می بایست بازار چین را جدی تر از قبل در ذهن داشته باشند.
کاهش درآمد از خدمات
با وجود اینکه درآمدهای اپل از خدمات نسبت به سال گذشته نشان دهنده رشد 19 درصدی است، اما بررسی این درآمدها در بازه های سه ماهه مشخص می کند که اپل برای سومین فصل متوالی با کاهش درآمد از خدمات مواجه شده است. در حالی که در سه ماهه اول ساعت 2016 درآمدهای حاصل از خدمات اپل 6.05 میلیارد دلار برآورد شده بود، این رقم در سه ماهه دوم همین سال به 5.991 و در سه ماهه سوم به 5.97 میلیارد دلار رسیده است. همچنین می بایست به این نکته نیز توجه کرد که سه ماهه اول مصادف با تعطیلات سال نو مسیحی و سه ماهه دوم همزمان با تعطیلات سال نوی چینی بوده اند و در نتیجه، ممکن است این اعداد در ادامه با کاهش بیشتری نیز مواجه شوند.
احتمالا کنفرانس پایان تابستان امسال اپل یکی از کلیدی ترین مقاطع این شرکت در عصر جدید فعالیت های آن به حساب می آید. اقبال به آیفون های جدید یا نا امیدی کاربران از سیاست های اپل هر یک می توانند آینده یکی از بزرگترین و درخشان ترین کمپانی های قرن اخیر را به شدت تغییر دهند.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
خی وقتی شرکتهایی مثل هووآوی و شیائومی دارن با همون کیفیت گوشی میدن دست مردمشون و نیز مردم چین به محصول کشور خودشون اعتماد دارن بایدم همچین اتفاقی بیوقته یه بازار به بزرگی چین تعطیل میشه
تازه از وقتی این کوک اومده اپل اوون اپل جابز نیست
داره ضربه گرون فروشی رو میخوره حقشه/-)