در میان تمام رونماییها و معرفیهای این روزها، سونی با معرفی کردن PlayStation VR2 یا به اختصار PSVR2 همه را غافلگیر کرده است. با توجه به اطلاعاتی که سونی منتشر کرده است، به نظر میرسد که این شرکت توانسته قویترین سیستم واقعیت مجازی عرضه شده برای بازار عمومی را طراحی کند. البته تا به الان اطلاعات کاملی از این سیستم واقعیت مجازی منتشر نشده است، از سوی دیگر قیمت یا حتی تصویری از این دستگاه نیز منتشر نشده است. اما بر اساس آنچه که منتشر شده است، این دستگاه شبیه به Meta Quest 2 است، چراکه از وضوح تصویر بسیار بالایی برخوردار است که یک میدان دید بسیار گسترده را به کاربر میدهد. همچنین مجموعهای از دوربینها بر روی آن وجود دارد که فضای قرارگیری کاربر را بدون نیاز به یک دوربین ثانویه مانند وب کم، میسر میکند.
بازخورد لمسی و ردیاب چشم داخلی دو ویژگی مهم PSVR2
پیش از این نیز مشخص بود که PSVR2 بر خلاف دستگاه Quest 2 به اتصال با سیم نیاز دارد که تا حدود زیادی باعث از بین رفتن آزادی کاربر خواهد شد. اما با این وجود سونی دو ویژگی بسیار مهم برای هدست واقعیت مجازی خود بیان کرد: بازخورد لمسی و ردیاب چشم داخلی. هیچ کدام از این ویژگیهای تا قبل از PSVR2 به صورت پیش فرض در هدستهای واقعیت مجازی عمومی قرار نگرفته بوده است. وجود این ویژگیها میتواند یک تحول در ایجاد ارتباط بین بازی و گیمر به وجود بیاورد. بر اساس اعلام سونی، سیستم بازخورد لمسی باعث میشود که کاربر نبض یک شخصیت را در لحظات پرتنش، هجوم اجسام که از نزدیک سر شخصیت عبور می کنند، یا رانش وسیله نقلیه را در حین حرکت شخصیت به سمت جلو احساس کند. از سوی دیگر میتوان با استفاده از امکان ردیابی چشم، به عنوان کنترلر، نسبت به برخی از عناصر درون بازی واکنش نشان داد و به طور مثال نگاه کاربر بر روی شخصیتهای درون بازی تاثیر خواهد گذاشت.
افزایش عملکرد دستگاه با استفاده از ردیاب چشم
به غیر از این سونی دیگر کاربردهای سیستم ردیاب چشمی را با عنوان foveated rendering (تکنیک کاهش فشار رندرینگ در هدست واقیعیت مجازی) ذکر میکند. این سیستم به نحوی کار میکند که هر نقطهای که در دید کاربر نیست، به صورت خودکار با پیکسلهای کمتری رندر میشود، که در نهایت باعث افزایش نرخ فریم در هنگام بازی کردن میشود، آن هم بدون اینکه کاربر متوجه تغییری شود. هدستهای واقعیت مجازی معمول در مقایسه با سیستمهای رندر رسمی، از foveated کمتری دارند. تنها هدستهای ویژه HTC از این ویژگی استفاده میکنند. از سوی دیگر وجود چنین امکانی در پلتفرم محبوب پلیاستیشن، باعث گشترش این فناوری خواهد شد.
استفاده از OLED به جای LCD در PSVR2
بخش کلیدی دیگر در هدستهای واقعیت مجازی، نمایشگر آنها است. سونی اعلام کرده که به جای LCD از یک پنل OLED با HDR به عنون نمایشگر PSVR2 استفاده خواهد کرد. طبیعتا اکثر هدستهای واقعیت مجازی برای کاهش قیمت نهایی تا مدتی از استاندارد OLED استفاده نخواهند کرد، اما تنها کافیست که بدانید PSVR2 با استفاده از این پنل میتواند به رنگ سیاه خالص دست پیدا کند و به سرعت 120 هرتز در نرخ به روز رسانی خود دست پیدا کند.
نمایش گوشهای از Horizon VR
به غیر از این تنها یک تریلر کوتاه از بازی Horizon VR: Call of the Mountain پخش شد. به نظر میرسد که پلیرها با استفاده از هدست واقعیت مجازی از دید اول شخص در حال قدم زدن در جنگلهای پر از ربات دنیای Horizon هستند. اما به غیر از این هیچ اطلاعات دیگری در رابطه با نحوهی برقراری ارتباط با محیط بازی با استفاده از VR بیان نشده است.
همچنین در ادامهی اطلاعیه، سونی برنامهی خود را برای ساخت یک جفت کنترلر همراه PSVR2 با نام PlayStation VR2 Sense Controllers اعلام کرد. سونی پیش از این نیز به کنترلها اشاره کرده بود، در آن زمان نیز این شرکت گفته بود که تغییرات زیادی در این کنترلها جهت بهبود کارایی آنها به وجود خواهد آورد.
چندی پیش یک رسانه چینی ادعا کرده بود که، سونی در حال راهاندازی خط تولید PSVR2 در این کشور است. اگر این خبر صحت داشته باشد، ممکن است با لو رفتن عکس نمونههای اولیه از کارخانه، بتوان قبل از انتشار رسمی از سوی سونی شکل ظاهری و طراحی آن را مشاهده کرد. تازه در آن زمان میتوان متوجه شد که سونی توانسته تا حد ممکن از حجم و وزن این هدست بکاهد تا بیشتر آن را به یک عینک راحت شبیه کند یا خیر.
مطالب مرتبط:
نمایشگاه جذابی بود از سونی واقعا لذت بردیم .