بازی Quantum Break از زمانی که به عنوان یک بازی انحصاری کنسول اکس باکس وان در نمایشگاه E3 سال 2013 میلادی به علاقه مندان معرفی گردید، تا روز گذشته که به عنوان اثری چند پلتفرمی بر روی دو پلتفرم PC و Xbox One منتشر شد تغییرات متعددی را در ساختار خود دید و پستی و بلندی های فراوانی را پشت سر نهاد. در مطلب پیش رو قصد داریم نگاهی به برخی از این تغییرات بیاندازیم.
به تازگی گروه ریخته گری دیجیتال از طریق یک ویدیوی چند دقیقه ای به مقایسه ی نسخه ی نهایی بازی Quantum Break با نسخه هایی از این بازی که در طول سال های اخیر در خلال نمایشگاه سالانه ی E3 در معرض دید علاقه مندان به این بازی قرار گرفته بود پرداخته اند که در این مطلب قصد پرداختن به نتایج این مقایسه را داریم. در واقع معیار اصلی این بررسی مقایسه ی دموی به نمایش در آمده از بازی Quantum Break در نمایشگاه E3 سال 2014 میلادی با نسخه ی نهایی این اثر که روز گذشته منتشر شد بوده است؛ از این جهت که موارد موجود در گیم پلی نسخه ی حال حاضر از بازی Quantum Break کم و بیش همان مواردی هستند که در دموی این بازی در نمایشگاه E3 2014 وجود داشت (هر چند که بخش های کوچکی از نخستین معرفی بازی Quantum Break نیز در این مقایسه دخیل بوده است). در واقع طی بررسی مذکور شاهد مقایسه ی موارد متعددی از نسخه ی نهایی بازی Quantum Break با دموی قدیمی به نمایش در آمده از این اثر هستیم؛ از نکات مربوط به شخصیت های حاضر در بازی Quantum Break گرفته تا مواردی که به گیم پلی و گرافیک فنی و هنری این بازی مرتبط هستند. در گام نخست بد نیست که از شخصیت های حاضر در داستان بازی Quantum Break شروع کنیم. در واقع یکی از تفاوت های قابل ذکری که میان نسخه ی نهایی بازی Quantum Break با نسخه ی دموی این بازی مشاهده می شود تعویض شخصیت نخست این بازی است. به این ترتیب که در دموی به نمایش در آمده در نمایشگاه E3 سال 2014 میلادی هنوز هنرپیشه ی جوان سینما یعنی شان اشمور در قامت قهرمان اصلی داستان بازی Quantum Break قرار نگرفته بود و شخصیت نخست این اثر همان فردی بود که در نمایش معرفی بازی Quantum Break شاهد حضور او بودیم.
شان اشمور (تصویر سمت چپ) اکنون نقش نخست را در داستان بازی Quantum Break بر عهده دارد و سازندگان این اثر از شخصیتی که ابتدا قرار بود نقش اصلی داستان را در این بازی ایفا نماید، در نسخه ی نهایی بازی Quantum Break در قامت یک شخصیت فرعی و در نقش یک راننده تاکسی بهره گرفته اند
گذشته از تغییرات مربوط به شخصیت های حاضر در داستان بازی Quantum Break (که علاوه بر قهرمان داستان برخی از شخصیت های فرعی این بازی را نیز شامل می شود) تغییراتی هم در گیم پلی نسخه ی نهایی این اثر نسبت به نسخه ی دمو وجود دارد. به عنوان مثال در دموی به نمایش در آمده در نمایشگاه E3 2014 از بازی Quantum Break شاهد وجود صحنه ای هستیم که در آن یک مانع بزرگ بر سر راه شخصیت اصلی داستان قرار گرفته و او می بایست برای عبور از آن در انتظار عقب و جلو شدن سریع و خودکار زمان باقی بماند؛ در حالی که همین فرآیند در نسخه ی نهایی بازی Quantum Break به عملی غیر خودکار تبدیل گشته و طی آن شخصیت اصلی داستان باید زمان را به طور دستی عقب و جلو نماید تا مانع مذکور را شخصاً از سر راه خود برداشته و به حرکت در طول مسیر ادامه دهد.
تغییرات فنی نسخه ی نهایی بازی Quantum Break (تصویر سمت چپ) نسبت به نسخه ی دمو (تصویر سمت راست)، علاوه بر نرم تر شدن انیمیشن ها و بهبود نوع بافت ها و مدل ها، تغییر سیستم نور پردازی این اثر را هم شامل می شود
اما بی تردید مهم ترین تغییرات صورت گرفته در نسخه ی نهایی بازی Quantum Break نسبت به دموی سال 2014 این اثر تغییرات موجود در بخش گرافیک را شامل می شوند. البته بخش عمده ی این تغییرات بیش از هر چیز در گرافیک هنری و در واقع تغییر استیل هنری این بازی نمود می یابد. به عنوان مثال هر چقدر که در دموی سال 2014 بازی Quantum Break شاهد مسلط بودن رنگ خاکستری (در برخی صحنه ها) و همچنین رنگ نارنجی (در صحنه های دیگری از این بازی) هستیم، این نکته در نسخه ی نهایی بازی Quantum Break جای خود را به رنگ آبی داده است. همچنین در نسخه ی دموی بازی Quantum Break شاهد پر جلوه تر بودن بحث نور به نسبت نسخه ی نهایی این اثر هستیم. به این ترتیب که در سیستم نور پردازی ابتدایی بازی Quantum Break، نور های تابیده شده از منابع نوری مختلف بسیار درخشان تر از نسخه ی نهایی این بازی به چشم می آمدند. حال آن که در نسخه ی نهایی این اثر شاهد کاهش یافتن میزان و درجه ی استفاده از برخی افکت های نور پردازی نظیر Bloom و موارد مشابه با آن هستیم. امری که به نوعی از میزان غالب بودن و رو بودن سیستم نور پردازی نسخه ی دموی این بازی تا حدی کاسته است اما در عین حال شاید بتوان گفت که در ترکیب با تغییر استیل هنری این بازی نوع دیگری از واقع گرایی را در نسخه ی نهایی بازی Quantum Break به نمایش گذاشته است (در واقع چیزی شبیه به این نکته را می توان در مقایسه ی نسخه ی ابتدایی معرفی شده از عنوان جدید سری Mirror’s Edge با نمایش های اخیر این بازی در نمایشگاه E3 سال قبل نیز مشاهده کرد).
همان گونه که به آن اشاره شد بخش مهمی از تغییرات گرافیکی بازی Quantum Break در تغییر سبک هنری این بازی نمایان است
به هر حال اگر چه بحث تغییر سیستم نور پردازی و گرافیک هنری نسخه ی نهایی بازی Quantum Break با نسخه ی دموی به نمایش در آمده در نمایشگاه E3 سال 2014 میلادی بیشتر بحثی سلیقه ای است اما در عین حال نمی توان از ارتقای گرافیک فنی نسخه ی نهایی بازی Quantum Break به نسبت نسخه ی دموی مذکور (به خصوص در بخش طراحی چهره و انیمیشن ها) به همین راحتی عبور کرد. در هر صورت می توان گفت که بازی Quantum Break از لحاظ فنی حرف های فراوانی برای گفتن دارد و همانند تجربیات پیشین استودیو رمدی در دنیای بازی های کامپیوتری، در این بخش از قضیه بسیار موفق ظاهر شده است.
گرافیکش بالاست.
گرافیکش خوب پیشرفت کرده:-bd:-bd
اگر این افزایش گرافیک و جزئیات در نسخه ای که به دست مشتری میرسه کاهش پیدا نکنه خوبه
متاسفانه قفلش دواناست
در کل با نباید به این هم نگاه کرد امیدوارم مثل The Division براش اتفاق نیوفته…………
حیف که یک کامپیوتر درست درمان نداریم
بازیه جالبه :-bd:-bd:-bd