شب گذشته مراسم رونمایی از ویندوز 10 و معرفی امکانات آن بود که در ردموند واشنگتن برگزار شد. یکی از نکات مهم که مایکروسافت خیلی بر روی آن تاکید داشته موضوع طراحی جدید این نسخه از سیستم عامل به صورت واحد و یکپارچه است. آنچیزی که در مراسم رونمایی در این مورد مشخص شد این بود که ویندوز 10 از لحاظ ظاهر تفاوت هایی را در بین دستگاه های مختلف به خود دیده ولی عملکرد آنها خیلی شبیه به هم بود مخصوصا اینکه از یک هسته مشترک و حتی فروشگاه برنامه های یکسان بهره مند شده اند. بنابراین دیگر عناوینی مثل ویندوز موبایل، ویندوز RT و از این دست را نخواهیم شنید و فقط عنوان ویندوز برای تمامی پلتفرم های استفاده خواهد شد. این موضوع باید یک خبر خوشحال کننده برای تمامی توسعه دهندگان ناراضی برنامه های ویندوزی باشد. در بخشی از مراسم دیشب قابلیت های ویندوز 10 برای دستگاه های موبایلی هم تشریح شد که در ادامه قرار است به برخی موارد مهم اشاره کنیم.
قابلیت جدیدی که برای دستگاه های موبایلی ایجاد شده این است که با کلیک بر روی کاشی ها از طریق رابط کاربری صفحه لمسی که به صورت جامع در تمامی پلتفرم ها نمایش داده می شود، یک صفحه pop-up در مرکز صفحه نمایش باز می شود و شما به راحتی می توانید کیبورد را به هرجای صفحه که دوست دارید منتقل کرده و از آن استفاده کنید. تا زمانیکه صفحه کلید به دستگاه شما متصل نباشد این سیستم شما را همراهی خواهد کرد. مایکروسافت همچنین سیستم جامع اعلان ها (Notifications) را هم به نمایش گذاشت که به صورت خیلی کاربردی بین تبلت، تلفن هوشمند و لپ تاپ ها همگام سازی و یکپارچه شده است. یعنی اگر شما یکی از اعلان ها را پاک کنید، این اعلان از تمامی دستگاه های شما که به ویندوز 10 مجهز هستند زدوده خواهد شد. مایکروسافت از یک منوی جدید در فروشگاه خود استفاده کرده که از آن طریق می توان کنترل GPS ، حالت سکوت و یکسری تنظیمات ابتدایی را انجام داد.
نسخه ویندوز 10 برای پلتفرم موبایل حالا شامل ورژن های کامل موبایلی بسته نرم افزاری آفیس شامل Word ، Excel و PowerPoint می شود. نوار ابزار آفیس در این مجموعه به نتاسب صفحه نمایش کوچک سازی شده و امکان ایجاد تغییرات بسیار زیاد و کاربردی برای استفاده در تلفن های هوشمند فراهم شده است. قابلیت جالب دیگر این است که شما می توانید ارائه های خود و یا دیگر داده ها را از طریق فناوری Miracast و به صورت بی سیم عرضه نمائید.
کاشی های زنده همجنان به چشم می خورند و به اصلاح زنده تر از قبل شده و اطلاعات به روزتری را نسبت به قبل نمایش می دهند. شما به راحتی می توانید با اضافه کردن تصاویری، پس زمینه آنها را تغییر دهید اما بزرگترین تغییر در این بخش گنجاندن اپلیکیشن های به اصطلاح جامع می باشند. به طور مثال نرم افزار آفیس که در این بخش وجود دارد همان است که در پلتفرم های دیگر با کمی جابه جایی ظاهری به منظور ایجاد تناسب با صفحه نمایش، استفاده می شود و همه با هم همگام و یکپارچه شده اند. این موضوع برای برنامه Outlook هم صدق می کند اما گفته شده برای تکمیل تر شدن آن نیاز است تا توسعه دهندگان برنامه هایی را جهت هماهنگی بالاتر ارائه کنند.
استفاده از اپلیکیشن های پیام رسان هم دچار تغییرات خوبی شده چون می توان از طریق برنامه های مختلف موجود و متنوع اقدام به مکالمه، گفتگو و تماس تصویری نمود و تمام اتفاقات را از طریق همین قسمت مدیریت کرد. در حال حاضر نرم افزار اسکایپ برای نماش دادن قابلیت ها ارائه شده مورد استفاده قرار گرفته و در آینده ای نچندان دور برنامه های دیگر هم به آن اضافه خواهند شد. در روزهای آینده شاهد مطالبی دقیقتر و با جزئیات بالاتر از این سیستم عامل خواهیم بود.
تنها مشکل ویندوز درحال حاضر ضعف نرمافزاریه
(البته اگه مشکل ظاهر فونت و RTL نبودن سیستم رو درنظر نگیریم)
پیش به سوی خرید لومیا1520
پی یعنی رو گوشی هم میشه فایلهای exeو msi نصب کرد؟
باید ببینیم واقعا چقدر همپارچگی و شباهت بین ورژن کامپیوتر با موبایل و تبلت تو عمل برقرار میشه!!!
اگه واقعا فرقی نداشته باشن که خرید یه تبلت یا گوشی ویندوزی واجب میشه!!! 😉
خدا حافظ هنگروید
داره کم کم وقتش میشه به فکر یه گوشی ویندوزی باشم !