سیستم عامل کروم (Chrome) یکی از برترین OS هایی است که در زمینه استفاده از سخت افزار بسیار محتاطانه عمل می کند.این OS محصولی از گوگل است که در سالهای متوالی از سوی این شرکت حمایت شده است.بسیاری از سخت افزارهای تولید شده بر مبنی این OS،دارای قیمت پایین هستند.دلیل آن هم استفاده از سخت افزارهای متوسط و ارزان قیمت بودن سیستم عامل است.اما مشکل رشد گوگل در چیست؟
چرا سیستم عامل کروم حتی به مقدار مک رشد ندارد؟چرا MAC OS و IOS در توانایی های خود بسیار بیشتر از کروم درخشیده اند؟
در حالی که سیستم عامل کروم وظایفی مبتنی بر وب را به مانند یک رئیس حرفه ای انجام می دهد،اما در پایان روز کاربران مجبور به استفاده از یک سیستم عامل دیگر برای انجام کارهای جدی هستند.آمارها حاکی از آن است که سیستم عامل ویندوز و OS X بیشترین کارهای تخصصی کاربران را بر دوش دارد.
سیستمعامل گوگل کروم (Chrome OS) یک سیستمعامل آزاد است که توسط گوگل برای کار با برنامههای تحت وب طراحی شدهاست. در ۷ ژوئیه ۲۰۰۹ اعلام شد نسخه پایدار این سیستم عامل قرار است در نیمه دوم ۲۰۱۰ در دسترس عموم قرار گیرد، اما این تاریخ به ۱۵ ژوئن ۲۰۱۱ تغییر یافت. کروم بر اساس پروژهای متنباز با نام کرومیوم اواس ساخته شدهاست که بر خلاف کروم اواس میتواند به صورت مستقیم از روی کد منبع دانلود شده و کامپایل شود. کروم اواس نسخه تجاری نصبشده بر روی سختافزارهای مخصوص از توسعهدهندگان همکار گوگل است. این سیستمعامل بر مبنای لینوکس است. در طراحی واسط کاربری آن نگاهی مینیمالیستی همانند گوگل کروم حفظ شدهاست. کروم اواس برای کاربرانی طراحی شدهاست که بیشتر زمان خود را در اینترنت سپری میکنند. لپتاپهایی که قابلیت میزبانی این سیستم عامل را دارند، با عنوان کرومبوک شناخته میشوند.
کروم برای ذخیره سازی اطلاعات کاربران تا مقدار زیادی به فضای ابری وابسته است و این پردازش ابری تا به آنجا کروم را درگیر خود کرده است که گوگل در نظر دارد مقداری از پردازش های نرم افزارهای این سیستم عامل را به این طریق انجام دهد.بر خلاف آن چیزی که تصور می شد،این سیستم عامل بیش از 70 درصد کاربران خود را در پروژه های آموزش و پرورش به دست آورد.این آمار حداقل در آمریکا و کشورهای غربی صادق است.از آنجایی که کاربران مجبور به تعویض سیستم عامل خود در زمان های کاری هستند،گوگل در کنفرانس I/O 2016 به این موضوع پرداخته و از اهداف خود سخن گفت.گوگل در نظر دارد تا صدها اپلیکیشن اندروید را وارد کروم کند.بدین ترتیب این کمپانی تا حدودی راه رفته ی اپل را دنبال می کند.این اقدامی است که اپل در گذشته انجام داده و به منظور کاربری و استفاده آسان،اپ های پر کاربرد کاربران را از تبلت به مک منتقل نمود.
اما سیستم عامل کروم راه بسیار درازی برای تبدیل شدن به یک سیستم عامل دسکتاپ دارد.در حال حاضر حتی با وجود ورود اپ های اندروید به کروم،این پلتفرم توان رسیدن به سیستم عامل هایی مانند ویندوز را ندارد.ویژگی هایی مانند چابکی و قدرت در سیستم عامل های دسکتاپ،به راحتی کروم و اپ های دست و پا بسته را به کنار می زند.همانطور که گفته شد،این تنها گوگل نیست که چنین مشکلی را تجربه می کند.اپل و مایکروسافت نیز در گذشته با چنین معضلاتی دست و پنجه نرم کرده اند و شاید زمانی که سکان هدایت در دستان توانمند استیو جابز بود،آنها از این قسمت گذر کردند.اما نباید فراموش کرد که هر دو شرکت دارای سیستم عامل های کلاس دسکتاپ بوده اند.چیزی که گوگل فاقد آن است.گوگل نمی تواند نیازهایی در سطح دسکتاپ را برای کاربران خود برآورده سازد و در نتیجه استفاده از کروم به شدت محدود گشته است.
برخی از متخصصان به گوگل پیشنهاد ارائه یک سیستم عامل freemium به منظور نصب بر روی دسکتاپ را داده اند.این سیستم عامل می بایست دارای ویژگی های خاصی باشد.به عنوان مثال می توان به توانایی نصب بر روی هر کامپیوتر و عموم سخت افزارها اشاره کرد.سپس کروم دسکتاپ علاوه بر کاربردهای خود،توانایی اجرای آسان اپ های اندروید را داشته باشد؛و پس از آن گوگل برای توسعه سریع آن اقدام کرده و نرم افزارهای تخصصی و مورد نیاز کروم را تولید نماید.یک سیستم عامل دسکتاپ،تنها ضامن موفقیت گوگل در کروم است.عدم سوئیچ کاربران به OS های دیگر،اتکا بر کروم در کروم بوک ها،هماهنگ سازی Device های اندرویدی با هر دو سیستم عامل و در نهایت قابلیت اطمینان کاربران به یک سیستم عامل حرفه ای،از جمله اهداف این پروژه است.اما گوگل نیز باید این را بداند که برای پرداختن به چنین سیستم عاملی،نیازمند هزینه های بالا در بخش نیروی انسانی و تمرکز یک بخش عظیم است.آهای گوگل،سیستم عامل دسکتاپ خیلی بیشتر از ارسال یک بالون اینترنتی نیازمند کار و تلاش است!
سیستم عامل کروم به طور صددرصد وابسته به وب و اینترنت میباشد که با این قیمت و سرعت اینترنت به هیچ عنوان به درد کاربر ایرانی نمیخورد !!!!! :-((:-((:-((
مرسی
واقعا با شما موافقم دیگه نمیشه موازی سازی کرد باید روی تمام سخت افزار نصب بشه بتونه از نرم افزارها ویندوزی پشتبانی کنه که این باعث پیشرفت این سیستم عامل میشه و باید کاربردی باشه :-bd
عجب شیر تو شیری شده
من که تو مرورگرا هم از کروم استفاده نمیکنم.
من که تو مرورگرا هم از کروم استفاده نمیکنم.
گوگل کار خیلی دشوار و به شدت زمانبری در پیش داره.اینکه نظر کاربرا رو برای متمایل شدن به سمت یک سیستم عامل دسکتاپ جدید تغییر بده نیازمند تغییرات اساسی،اعتماد سازی و تبلیغات فراوان هست.
من بعد از سالها استفاده از ویندوز اصلا دلم نمیخواد سیستم عاملمو تغیییر بدم.