بهترین برند کابل برق در ایران متعلق به کدام کارخانه تولید سیم و کابل است؟
شاید پاسخ به این سوال کمی سخت باشد، چرا که کارخانههای زیادی در ایران با قریب به 40 سال قدمت در حال تولید محصولاتی با کیفیت و قابل رقابت در سطح جهانی هستند و انتخاب تنها یک مورد از بین آنها، کار دشواری است. کارخانههایی مانند کابل خراسان، سیم و کابل سیمیا، کابل کرمان و همدان سابقه فعالیت درخشانی دارند. ما سیم و کابل سیمیا را به عنوان یکی از پرچمداران لیست بهترینها انتخاب کرده و در ادامه این مطلب شما را بیشتر با این برند محبوب سیم و کابل، محصولات و یکی از نمایندگان معتبر آن جهت خرید امن و آسان محصولات آشنا خواهیم کرد.
درباره کارخانه سیم و کابل سیمیا
کارخانه سیم و کابل سیمیا در سال 1360 و با همکاری سهامداران و سرمایهگذاران به هدف کمک به تولید داخلی و تامین نیاز بخش بزرگی از بازار صنایع برقی تاسیس شد. استفاده از مدرنترین ماشینآلات صنعتی اروپا، مواد اولیه باکیفیت داخلی و خارجی و به کارگیری نیروهایی متخصص، توانسته است این کارخانه را به عنوان یکی از بهترین برندهای کابل برق در ایران تبدیل کند.
کارخانه سیمیا در در زمینی به مساحت 35000 متر مربع در استان البرز واقع شده است و بیش از 200 نیروی ماهر و متخصص در حال فعالیت در آن میباشند.
گواهینامه تاييد صلاحيت سيستم مديريت آزمايشگاهISO/IEC 17025:2017 و گواهينامه تاييد صلاحيت آزمايشگاه همكار (اكروديته) سازمان ملی استاندارد ايران نشان از کیفیت بالای محصولات این کارخانه دارد. همچنین در کارخانه درخشان این تولید کننده برتر سیم و کابل افتخاراتی مانند اولين دارنده نشان كيفيت اتحاديه اروپا ( CE ) در صنعت سيم و كابل كشور، دارنده پروانه كاربرد علامت استاندارد اجباری از سازمان ملی استاندارد ايران، واحد برتر استاندارد در سطح کشور در سال 1389 و اخذ عنوان واحد نمونه استانی از نظر کیفیت (سالهای 80، 83، 86، 87، 90، 93، 95، 96 و 97) و تاییدیه ایپیل مربوط به کابل های اعلام حریق در سال 98 به چشم میخورد.
در حال حاضر سیم و کابل سیمیا را میتوان به عنوان یکی از بهترین کارخانههای تولید سیم و کابل مسی و آلومینیومی فشار ضعیف در ایران شناخت که محصولات آن توانستهاند در بازارهای ساختمانی، مخابراتی، شبکه، نفت، گاز، پتروشیمی، خودرويی و همچنین تابلو سازی جایگاه خوبی پیدا کنند. برای خرید محصولات سیم و کابل سیمیا با بهترین قیمت میتوانید به فروشگاه اینترنتی پردیس کابل گستر، نماینده رسمی سیم و کابل سیمیا مراجعه کنید و با اطمینان از اصالت کالا، خرید آسانی را تجربه کنید.
محصولات اصلی سیم و کابل سیمیا
این کارخانه پیشتاز تولید انواع کابلهای مسی و آلومینیومی فشار ضعیف است و مهمترین محصولات آن عبارتاند از:
· سیم و کابلهای ساختمانی
این دسته از کابلهای سیمیا شامل انواع کابلهای کنترل تخت، كابلهای کنترل افشان، کابلهای کنترل افشان شیلددار، كابلهای مفتولی و نيمه افشان سبک، کابلهای افشان نیمه سبک و معمولی میباشد.
· کابلهای قدرت (KV1/6)
از کابلهای قدرت که به آن کابل فشار قوی یا فشار بالا نیز گفته میشود، در مدارهایی با ولتاژ بالا استفاده میشود. این کابلها عموما از جنس فلز آلومینیوم و مس هستند و با عایقی از جنس XLPE محافظت میشوند.
این دسته از کابلهای سیمیا شامل انواع کابلهای تک رشته (مسی/آلومینیومی)، هادیهای هم مرکز (کنسانتريک)، کابلهای مفتولی و نيمه افشان، کابلهای قدرت چند رشته مسی – زره دار و کابلهای قدرت چند رشته مسی و آلومینیومی میباشد.
· کابلهای AWG
کابل AWG از محصولات باکیفیت کارخانه سیم و کابل سیمیا است که طبق استاندارد American Wire Gauge ساخته و تولید میشود. awg استانداردی است که خصوصیات یک کابل رسانا (در سیمهای مفتولی گرد غیر آهنی) را بیان کرده و طبق آن، میتوانیم خصوصیاتی مثل قطر، ضخامت و میزان مقاومت سیم و کابلها را با یکدیگر مقایسه کنیم. برای خرید کابل awg با بهترین قیمت، میتوانید به فروشگاه اینترنتی پردیس کابل گستر مراجعه کرده و خرید امنی را تجربه کنید.
· کابلهای کنترل و ابزار دقیق
کابل کنترل که به آن کابل فرمان نیز گفته میشود، در صنعت کاربرد فراوانی دارد و برای ارسال فرمانهای کنترل کننده و دریافت کمیتهای اندازه گیری شده مورد استفاده قرار میگیرد. این کابل معمولا در مدارهایی با ولتاژ و جریان پایین استفاده میشود. هادی کابلهای فرمان از جنس مس بوده و توسط عایق PVC پوشانده میشوند.
· کابلهای مقاوم در برابر آتش
در ساخت و سازهای امروزی، ایمنی حرف اول را میزند. یکی از مواردی که در ایمنسازی سازهها باید رعایت شود، استفاده از کابلهای ضد شعله است. کابلهای ضد شعله عموما هنگام آتش سوزی از خود دود کمی ساطع کرده و این دود، سمی و کشنده نمیباشد. این دسته از کابلهای سیمیا شامل انواع کابلهای قدرت با نوار میکا، سیمهای مقاوم افشان، کابلهای بدون هالوژن و کم دود بدون نوار میکا و کابلهای بدون هالوژن و کم دود با نوار میکا میباشد.
· کابلهای مخابراتی
کابلهای مخابراتی که به آن کابل تلفن نیز گفته میشود، جزو کابلهای پرکاربرد در تاسیسات خانگی و شهری است. این کابلها از نظر ساختاری در دو دسته مسی و فیبر نوری قرار میگیرند. کابلهای مسی خود دو نوع هوایی و زمینی دارد و همانطور که از اسمشان مشخص است، کابلهای هوایی در محیطهای بیرون ساختمان و کابلهای زمینی در داخل ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. این دسته از سیم و کابلهای سیمیا شامل سیمهای رانژه، کابلهای KNX، کابلهای داخل ساختمان (هوایی) و کابلهای خارج ساختمان (زمینی) میشود.
· کابلهای شبکه
این دسته از کابلهای سیو کابل سیمیا شامل Cat 6 SF/UTP، Cat 6 F/UTP وCat 6 U/UTP میباشد.
· کابل دریایی
این دسته از کابلهای سیمیا شامل کابلهای ابزاردقیق (ساده / شیلددار) و کابلهای قدرت (ساده / شیلددار) میشود.
· کابلهای مخصوص دوربینهای مداربسته و کواکسیال
این دسته شامل کابل های ترکیبی CCTV (B)، کابلهای ترکیبی CCTV (A) و کابلهای کواکسيال ساده میباشد.
· سیم و کابلهای خودرویی
· کابلهای مخصوص پمپ شناور
· انواع هادیهای هوایی و خودنگهدارهای آلومینیومی
برای خرید سیم و کابل باید به چه نکاتی توجه کرد؟
سیم و کابلها با توجه به شرایط محل نصب و کاربردی که دارند، باید از ویژگیهای متفاوتی برخوردار باشند. در ادامه مهمترین پارامترهایی که برای خرید سیم و کابل باید به آنها توجه کنید را بررسی میکنیم.
1. جنس عایق کابل
کابلها با توجه به محیطی که مورد استفاده قرار میگیرند ساختار متفاوتی دارند و عایق کابل، یکی از مهمترین اجزای ساختمان آن است که با توجه به محیط و ولتاژ عبوری از هادی، از جنسهای متفاوتی ساخته میشود. عایق کابلهای تولید شده در ایران میتواند شامل یکی از موارد زیر باشد:
- پلی وینل کلراید (PVC)
پلی وینل کلراید (PVC) یک عایق ضد حریق است که میتوان از آن در زیر خاک، داخل آب، نیروگاهها و داخل ساختمانها استفاده کرد. عایق کابلهای فشار ضعیف معمولا پلی وینل کلراید (PVC) میباشد.
- XLPE
XLPE نیز نوعی پلیمر ضد حریق است اما برخلاف PVC، از این ماده عموما برای عایق کردن کابلهای فشار قوی و فشار متوسط استفاده میشود. XLPE در مواردی مثل مقاومت عایقی، مقاومت در برابر سایش، مواد شیمیایی و دمای بیشتر، نسبت به عایق PVC برتری دارد.
- عایق پلی اتیلن (PET)
عایق PET شباهتهای زیادی به PVC دارد، اما در برابر آتش مقاوم نبوده و آتشگیر است. از کاربردهای این ماده میتوان در عایق کردن کابل مخابراتی و فیبر نوری اشاره کرد.
- عایق الاستومری:
این عایق در کابلهایی استفاده میشود که در دمای بالا قرار دارند. بیشینه دمای قابل تحمل برای این عایق 250 درجه در کوتاه مدت و 90 درجه در بلند مدت است.
- عایق رابری:
این عایق در کابلهایی که در تجهیزات برقی مانند ژنراتورها و ترانسهای برق استفاده میشوند مورد استفاده قرار میگیرد.
2. نوع رسانای مورد استفاده در کابل
حتما میدانید که فلز مس، رساناترین فلز شناخته شده در طبیعت است، اما به نظر شما میتواند بهترین فلز مورد استفاده در کابلها هم باشد؟ جواب این سوال “خیر” است. در مسافتهای طولانی که ولتاژ مورد استفاده بالا است، جنس رسانای مورد استفاده باید آلومینومی باشد و استفاده از عایق مسی نمیتواند در این شرایط گزینه مناسبی باشد.
3. شرایط نصب کابل
شرایط محیطی نصب کابل، از مهمترین پارامترهایی است که باید برای انتخاب و خرید کابل مناسب به آن دقت کنید. برای مثال، کابلی با غلاف و عایق پلاستیکی نباید در محیطی با دمای کمتر از 5- قرار بگیرد. پس میبینید که هنگام خرید، شرایط نصب کابل را نباید نادیده بگیردید.
سلب مسئولیت: تیم تحریریه سختافزارمگ در تهیه محتوای این رپورتاژ نقشی نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.
درد خیلیا اینه که
پاتو میذاری لاله زار
سیم و کابل برق تقلبی مثل چی هست و جنش اصل متاسفانه وجود نداره
حتی کابل برق خراسان که بهترین برند سیم بود هم تقلبیش تو بازار پره