معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جدیدترین اظهارات خود اعلام کرده است که از اول تیر ماه برنامه شاد دیگر رایگان نخواهد بود.
همزمان با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس در کشور، سبک جدیدی از آموزش به صورت آنلاین برقرار شد. در این میان برنامه شاد توانست در مدت زمان کوتاهی، طیف وسیعی از دانش آموزان را جذب خود کند. از همین رو با دستور رئیس جمهور و با مصوبه مجلس تصمیم بر آن شد که این برنامه تا پایان سال 1400 به صورت رایگان به کاربران خود سرویس دهد.
چرا برنامه شاد دیگر رایگان نیست؟
به تازگی حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده است که سامانه دانش آموزشی شاد در طول سال تحطیلی 1399-1400 به صورت رایگان در اختیار دانشآموزان قرار گرفت، اما این سامانه از ابتدای تیر ماه دیگر رایگان نخواهد بود و از اول تیرماه تعرفه استفاده از این سامانه همانند تعرفه پیامرسانهای داخلی، به صورت یکسوم تعرفه اینترنت بینالملل محاسبه میشود.. او در ادامه گفت:
“به جای ارایه خدمات سامانه شاد بصورت رایگان، سیمکارتهای دانشآموزی با بستههای رایگان در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد تا براساس آن دانشآموزان بتوانند به کلاسهای درسی دسترسی پیدا کرده و خدمات آموزشی خود را دریافت کنند. سامانه مورد استفاده برای ارائه خدمات آموزشی دانشآموزان از سوی وزارت آموزش و پرورش تعیین میشود و وزارت ارتباطات نقشی در آن ندارد.”
او با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات تمام توان خود را برای ایجاد دسترسی با کیفیت به شاد به کار گرفته، عنوان کرد که در ادامه راه نیز هماهنگی با وزارت آموزش و پرورش را در قالب سیمکارتهای دانش آموزی ادامه خواهد داد.
سیم کارت دانش آموزی در راه است
جوشقانی اعلام کرد که طرح این سیم کارتها با قابلیتهای مختلف و بستههای مورد نظر در معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات در حال تدوین بوده و با تکمیل فرایندهای مورد نیاز در این سیمکارتها، اطلاعرسانی انجام خواهد شد.
وزیر آموزش پرورش، نیز که موافق ارائه سیمکارتهای دانشآموزی بوده، اما از اظهاراتی متناقض با جوشقانی در خصوص برنامه شاد داشته است. محسن حاجی میرزایی امروز در حاشیه دیدار مدیران سازمان دانشآموزشی استانهای سراسر کشور در خصوص برنامه شاد گفت:
“تصمیم گیری درباره رایگان بودن شبکه شاد با رئیس جمهور انجام شده است، بنابراین هر تغییری منوط به طرح موضوع در هیئت دولت و تأیید نظر رئیس جمهور است.”
او ضمن اشاره به اینکه شاد در طول یک سال پیشرفت چشمگیری داشت و به ظرفیت فوقالعادهای برای کشور رسیده، افزود که باید از چارچوبهای شاد حمایت و حفاظت کرد. او تأکید کرد که نباید به این شبکه آسیب زد، چراکه هر تهدیدی که متوجه این شبکه شود به بنیان تعلیم و تربیت آسیب وارد میکند. او در ادامه گفت: “باید حریم آموزش و تربیت را از حریم سایر امور تفکیک کنیم تا دانشآموزان در یک محیط امن، فعالیتهای آموزشی و پرورشی خود را پیگیری کنند.”
حاجی زاده با اشاره به اینکه شاد دانشآموزان را از شبکههای متعدد خارج و کنترل کرده و به سمت محیطی امن هدایت کرده، تأکیید کرد که از آن مراقبت خواهند کرد.
دیدگاهتان را بنویسید