پس از بررسیهایی که قرار بود در جهت حذف فرایند حضوری ثبت گوشیهای وارداتی مسافرتی انجام بگیرد، شرایط جدید رجیستری سرانجام اعلام شد. براین اساس بخشی از فرایند رجیستری کماکان حضور خواهد بود اما با حداقل ایستایی در مباوری ورودی کشور.
اوایل شهریور ماه امسال، خاندوزی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم با بازدید از گمرک امام خمینی (ره) در جریان روند رجیستری قرار گرفت و در این بازدید مسئولین گمرک خواهان اصلاح فرایند حضوری رجیستری در مبادی ورودی شدند. در پی این بازدید خاندوزی در نامهای به رئیس گمرک ضرب الاجلی 10 روز برای حذف فرایند حضوری رجیستری با حضور کارگروهی از مسئولین تعیین کرد. اما حالا ظاهرا این ضرب الاجل چندان کارساز نبوده و با گذشت چیزی در حدود 10 ماه، وضعیت رجیستری در مبادی ورودی تغییر چندانی نکرده است.
- ضرب الاجل وزیر اقتصاد برای حذف رجیستری حضوری – نارضایتی ستاد مبارزه با قاچاق
- حذف رجیستری گوشی از مبادی ورودی – بازگشت به قاچاق واردات مسافری؟
شرایط جدید رجیستری از زبان معاون فنی گمرک
در این راستا ارونقی، معاون فنی گمرک به خبرگزاری ایسنا توضیحاتی در این زمینه داده است. او با اشاره به تکلیف تعیین شده مبنی بر حذف کلیه ایستاییهای موجود در فرایند رجیستری گوشی مسافری و انجام فرایند به صورت غیرحضوری، اعلام کرد که با تشکیل کارگروهی با حضور نمایندگان دستگاههای مربوطه، چالشهای موجود بررسی و پیشنهاداتی تصویب شد. او افزود:
“با توافقات و مصوبات اخیر در گمرکات، صرفا احراز هویت شخص مسافر و گوشی تلفن همراه وی در مبادی ورودی توسط گمرک در حداقل زمان ممکن انجام خواهد شد و کلیه کنترلهای لازم بعدی در راستای رجیستر کردن گوشی از جمله کنترل گذرنامه از طریق سرویس ناجا و وجود سیم کارت به نام مسافر ورودی، به طور کاملا غیرحضوری و در فرصت یک ماه از تاریخ ورود مسافر در سامانه مربوطه انجام خواهد شد.
او تأکید کرد که هیچ فرایند اضافی مانند تکمیل فرم، پرداخت حقوق ورودی و یا سایر فرآیندها در مبادی ورودی گمرک انجام نخواهد شد و در صورت وجود هرگونه ایستایی در این زمینه با گمرک برخورد خواهد شد.
معاون فنی گمرک در اظهارات خود اعلام کرد که بزودی گمرک نسبت به ارائه برخط (آنلاین) سرویس مسافری بر روی اینترنت اقدام خواهد کرد و بر این اساس مسافرین ورودی میتوانند پیش از ورود یا هنگام ورود به کشور نسبت به وارد کردن اطلاعات و IMEI گوشی خود به شرط کنترل اولیه توسط گمرک اقدام کنند.
ارونقی عنوان کرد که ارزش کلیه مدلهای گوشی همراه در سامانه، جهت ادامه فرایند رجیستری تعریف و اعمال شده و از همین رو مسافرین میتوانند در هنگام رجیستر گوشی با مراجعه به سامانه، اطلاعات لازم در این خصوص را مورد استفاده قرار دهند.
فرایند رجیستری از نیمه مهرماه 1399، با تصمیم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر دستگاههای مربوطه مبادی ورودی و به صورت کاملا حضوری انجام میشد اما تشکیل صفهای طولانی و معطلی فراوان موجب اعتراضات زیادی از سوی مسافران شد. گمرک نیز به با توجه به شرایط کرونا با مشکلاتی در این زمینه همراه بود. به همین دلیل در آذرماه ، گمرک در نامهای به ستاد مبارزه با قاچاق کالا با ارائه گزارشی از شرایط موجود درخواست کرد که با توجه به تبعات رویه حضوری، اجرای طرح رجیستری گوشی موبایل، عمدتا به صورت غیرحضوری و پس از انجام استعلامات سیستمی از واحد گذرنامه و در مکانی غیر از مبادی ورودی گمرک انجام شود که به دنبال آن مقرر شد از اول دی اجرایی شود که در دستور کار نیز قرار گرفت، ولی با شرایط جدید این فرایند با ایستایی کمتری انجام خواهد شد.
کماکان عقب مونده ترین کشور دنیا در برخورد با موبایل