کسی نمی تواند موفقیت شرکت اپل در ارائه و فروش گوشی های جدید آیفون 6 و آیفون 6 پلاس را انکار کند. در اوایل عرضه این گوشیها، زمان ثبت سفارش تا رسیدن کالا بدست مشتری چند روزی طول می کشید ولی حالا این تاخیر حداکثر به یک روز رسیده که نشان از رسیدن حد تعادل در عرضه و تقاضا برای این محصولات دارد. عدد و رقم دقیقی از تعداد آیفون های فروخته شده در دسترس نیست و همیشه گزارش ها به صورت تکراری به میلیون ها عدد محصول فروخته شده اشاره دارند اما ظاهرا حال و روز تامین کنندگان در روزهای ابتدائی عرضه این محصولات کاملا متفاوت بود. متاسفانه کارگرهایی که برای این تامین کنندگان کار می کردند، به خاطر تقاضای بالای بازار، سخت ترین و پرفشار ترین دوران کاری خود را تجربه کردند. در ماه سپتامبر سال جاری، بازرس یکی از کارخانه های متعلق به Catcher Technology که بر روی تولید بدنه های آیپدها و مک بوک ها فعالیت می کند، 22 مورد نقض کاری را گزارش کرده بود. در همین راستا شبکه BBC گزارشگر مخفی خود را در قالب یک کارگر به کارخانه ای متعلق به گروه تایوانی Pegatron ،یکی از تامین کنندگان اصلی آیفون 6 و 6 پلاس، فرستاده که گزارشهای ارسالی به هیچ عنوان خوش آیند نبوده است. چند سال پیش شرکت اپل متعهد شده بود که به طور جدی رفتار کارفرمایان و همینطور کارگران مشغول در زنجیره تامین محصولات خود را زیر نظر داشته باشد. با این حال گزارشگر BBC نه تنها سرپیچی و نقض از دستورالعمل های اپل را گزارش داده بلکه اشاره کرده که حتی قوانین کاری کشور چین هم در آن کارخانه رعایت نمی شده است. به محض ورود این فرد به کارخانه کارت شناسایی وی را بدون هیچ توضیحی و اینکه چه زمانی آنرا پس می دهند، مصادره کردند.
آزمون ایمنی و بهداشت که هرکارگر در بدو ورود باید آنها را به منظور تائیدیه داشتن شرایط و صلاحیت کاری در مجموعه پشت سر بگذارد، به طور شفاهی و آنهم گروهی برگزار شد که فقط بی ارزشی آزمون را به همراه داشت. هنگام پر کردن فرم های مربوط به رضایت افراد برای کار در شیفت شب، آنها کارگران را مجبور به انتخاب گزینه “بله” می کردند و در صورت عدم رضایت و اعتراض، به سادگی اخراج می شدند. این گزارشگر به ساعت شیفت کاری در داخل کارخانه هم اشاره کرده و اینکه کارگران مجبور به کارکردن بیش از 12 ساعت در هر شیفت بوده و هیچ اضافه کاری هم بابت آن پرداخت نمی شود و از طرفی تمام روزهای هفته را بدون حتی یک روز تعطیلی باید کار کنند. این گزارشگر در طول مدت ماموریت خود 18 روز را پشت سرهم و بدون حتی یک روز تعطیل در کارخانه حضور داشته است. در فیلم های تهیه شده از کارگران مشخص شده که خیلی از کارگران از فرط خستگی در حال چرت زدن در محیط کاری خود هستند و حتی بعضی وقت ها در یک خط کاری کامل یک نفر هم بیدار نیست! اپل در پاسخ به این فیلم گفته که “چرت زدن هنگام زمان استراحت موضوع عجیبی نیست!” از طرفی اپل و گروه Pegatron هر دو درباره ادعای BBC در مورد زمان کار اضافی کارکنان گفتند که همیشه نظارت های لازم در این مورد انجام شده و خواهد شد و هیچ موردی نه در این کارخانه و نه در هیچ کارخانه وابسته به اپل وجود ندارد و همیشه سعی شده شرایط کاری عادلانه و ایمن برای کارگران فراهم شود. در ادامه می توانید لینک مربوط به این ویدئو مخفی را مشاهده کنید.
ویدیو فیلتر شکم میخواست
من که ندیدم
اما حرفم با تیم کوک هست
تیم این گوشیا ساختن نداره
این پولا خوردن نداره
کلا در چین ساختار کاری خیلی سخت و جانفرسا است.
سلام لینک گذاشته شد.
کیفیت رو فدای کمیت میکنن !
بینواها
چقدر اذیت میشن
تو اینجور کشورها هم (چین و تایوان و ژاپن و مالزی و سنگاپور و امثال اینها) وضعیت کار خیلی خرابه
مثل اسب باید کار کنن هیچکی هم هیچی نمیگه
اپل اپل اپل که میگن عالیه اینجوری عالیه
بعد جقدر وقیحن که میگن “چرت زدن سر کار عادیه”؟؟!!
خب این چرت زدن رو با چرت زدن دیگه یکی میدونن؟!
یارو نا نداره رو پاش وایسه
این فرق میکنه با اونی که از فرط تنبلی و اینکه شب قبلش تو کاباره و بار بوده و
تا خرخره خورده حالا hang over شده خوابش گرفته
این بینواها از شدت کار جون ندارن چه ربطی به چرت زدن سر کار داره؟!
هیچ کاخی ساخته نمی شود مگر اینکه خون بیگناهی در پای آن ریخته شود،
آقا من لینک و ویدئویی نمی بینم چرا ؟
واقعا جای تاسف داره
بسوزه پدر نداری!!
دوستان لینک زیر منبع این خبره و ویدئو مربوطه هم در انتهای متن قرار داره
لینک ویدئو ([url]”http://www.phonearena.com/news/Hidden-camera-footage-shows-the-exhausted-workers-in-an-iPhone-6-and-iPhone-6-Plus-factory_id63963″[/url])