در راستای حفظ حقوق مشترکان و جلوگیری از فروش گوشی های قاچاق به جای گوشی های قانونی به مردم، با اجرای آخرین مرحله طرح احراز اصالت تجهیزات دارای سیم کارت، یا همان رجیستری گوشی های برند سامسونگ و دیگر شرکت های باقی مانده از امروز مشمول این طرح می باشند. حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است که طرح ثبت شناسه گوشی های هوشمند، نقش به سزایی در کاهش گوشی های قاچاق و افزایش واردات قانونی گوشی و تجیهزات دارای سیم کارت داشته است.
از زمان اجرای طرح رجیستری در آذرماه سال 96 تا پایان سال برندهای اپل، موتورولا، گوگل، بلک بری، ال جی، نوکیا، هواوی، سونی، تکنو و شیائومی در 5 مرحله مشمول این قانون شده اند. از امروز، اول اردیبهشت سال 97 هم برند سامسونگ و دیگر برندهای باقی مانده مانند اچ تی سی، ZTE، وان پلاس، ایسوس، لنوو، مایکروسافت، CAT و آلکاتل به طرح رجیستری اضافه می شوند و همه آنها چنانچه پس از این تاریخ فعال شوند، در ظرف مدت یک ماه باید در سامانه رجیستری ثبت شوند.
بایدها و نبایدها:
- کاربران باید در هنگام خرید گوشی تلفن همراه، با شمارهگیری کد دستوری #۷۷۷۷* شناسه بینالمللی (IMEI) گوشی را استعلام کنند و اگر پاسخ آن مثبت بود با اطمینان از قانونی بودن گوشی، آن را خریداری کنند. همچنین کاربران در هنگام خرید گوشی علاوه بر استعلام IMEI، باید دقت کنند بر روی جعبه یا کارت گارانتی، کد فعالسازی گوشی درج شده باشد و درصورت نبودن کد فعالسازی از خرید گوشی خودداری کنند.
- فرایند دیگری که خریداران میبایست انجام دهند فعالسازی گوشی است، هر مشترک پس از روشن کردن گوشی با استفاده از کد فعالسازی درج شده روی جعبه گوشی یا کارت گارانتی از طریق کد #۷۷۷۷* با انتخاب گزینه دوم با عنوان “فعالسازی” با وارد کردن شناسه IMEI گوشی و شماره سیمکارتی که از آن بر روی این گوشی استفاده خواهد شد و کد فعالسازی، گوشی خود را فعال کند. پس از آن کاربر پیغامی را با این مضمون که در حال فعالسازی چه نوع گوشی با چه مشخصاتی است دریافت میکند که درصورت تائید کاربر گوشی در شبکه برای وی فعال میشود. لازم به ذکر است درصورت عدم انجام فرآیند فعالسازی برای گوشیهای نو مشمول طرح، گوشی درصورت استفاده پس از ۳ روز قطع سرویس خواهد شد.
- یکی دیگر از فرایندهای ضروری که کاربران باید از آن اطلاع داشته باشند فرایند “انتقال مالکیت” است که این فرایند برای خرید و فروش گوشیهای دست دوم پیشبینی شده و فروشنده میبایست از طریق #۷۷۷۷* گزینه انتقال مالکیت را انتخاب کرده و با وارد کردن شماره تلفن و IMEI ، مالکیت گوشی را به خریدار انتقال دهد.
- در صورتیکه گوشی مستعمل خود را بنا به هر دلیلی در فروشگاههای خارج از کشور تعمیر یا تعویض نمودهاید که منجر به تغییر IMEL گوشی شده است و پیامک از سامانه همتا مبنی بر قطع سرویس دریافت نمودهاید و یا قطع سرویس شدهاید IMEI گوشی قبلی و IMEI گوشی جدید به همراه نام و نامخانوادگی، کد ملی و شماره تلفن همراهی که در گوشی استفاده میشود به همراه کلیه مستندات را با شرح موضوع به آدرس hamta@ntsw.ir ایمیل نمائید.
- در صورتیکه بعد از تاریخهای اعلام شده از مغازه و یا فروشگاه داخل ایران گوشی خریداری نمودهاید و از سامانه همتا پیامک مبنی بر غیرقانونی بودن گوشی و قطع سرویس دریافت نمودهاید و یا قطع سرویس شدهاید گوشی شما غیرقانونی و گوشی را عودت دهید و درصورت هرگونه مشکل با فروشنده با سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان (۱۲۴) و بازرسی و تعزیرات حکومتی (۱۳۵) تماس حاصل نمائید.
سامانههای استعلام اصالت گوشی تلفن همراه و تجهیزات دارای سیمکارت:
۱- USSD: *7777#
۲- اپلیکیشن سامانه همتا قابل دانلود از فروشگاه Google Play
۳- سایت hamta.ntsw.ir
۴- سامانه پیامکی: ۷۷۷۷
۵- USSD: *4#
دیدگاهتان را بنویسید