بر اساس گزارشها، کارخانه TSMC در آریزونا قرار است از نیمه دوم سال 2025 تولید انبوه تراشههای 4 نانومتری را آغاز کند و شرکتهایی نظیر اپل، انویدیا، AMD و کوالکام از جمله اصلیترین مشتریان آن خواهند بود. شروع فعالیت TSMC در آریزونا برخی حواشی در اولین قدم خود به همراه داشته و یکی از مهمترین مسائل مربوط به این احداث، بالا بودن قیمت تولید در قدم اول است.
این کارخانه در آریزونا خدمات نیمهرسانا به شرکتهای بزرگ فناوری ارائه خواهد داد، اما به احتمال زیاد با هزینههایی بالاتر از معمول که به نظر میرسد یکی از چالشهای سخت TSMC در کارخانه جدید خواهد بود. یکی از دلایل به وجود آمدن این موضوع، هزینههای بالای کارکنان در ایالات متحده است که یک چالش برای TSMC به وجود آورده است.
برنامههای TSMC برای گسترش در ایالات متحده اکنون به مرحله اجرا رسیده و این شرکت آماده است تولید را در کارخانه آریزونا از سال آینده آغاز کند. از زمان تصویب قانون CHIPS و احداث یکی از بزرگترین مراکز تولید خارجی، TSMC پیشرفت زیادی داشته است. طبق گزارش رسانه کرهای یوناهاپ، فرآیند 4 نانومتری در بخش فاز اول (1A) کارخانه آریزونا تولید خواهد شد، اما هزینههای تولید به احتمال زیاد تا 30 درصد بیشتر از تایوان خواهد بود که این نکته برای مشتریان آمریکایی باید مدنظر قرار گیرد.
چالش جدید TSMC در ایالات متحده
بر اساس گزارشها، کارخانه TSMC در آریزونا در ابتدا قرار است ماهانه 20,000 واحد ویفر تولید کند و مشتریان اصلی آن شامل اپل، انویدیا، AMD و کوالکام خواهند بود. این کارخانه مسئول تولید تراشههای 4 نانومتری خواهد بود، اما این تنها در چارچوب برنامههای فاز اول است. در فاز دوم، TSMC قصد دارد در سال 2028 تولید انبوه تراشههای 2 نانومتری را آغاز کند، اگرچه این برنامه هنوز بهویژه با توجه به مسائل مربوط به «انتقال فناوری» میان ایالات متحده و تایوان کمی مبهم است.
نکته قابل توجه دیگری که در این گزارش ذکر شده این است که هزینههای تولید در کارخانه آریزونا بهطور قابل توجهی بیشتر از تولید در تایوان خواهد بود. پیشبینی میشود که هزینههای تولید در آریزونا حدود 30 درصد بالاتر باشد، که عمدتاً به دلیل کمبود مواد اولیه در ایالات متحده برای تثبیت نرخ بازده فرآیندها و مشکلات در زنجیره تأمین نیمهرساناها در این کشور است.
با توجه به اینکه شرکتهای فناوری بزرگ ممکن است به تأمین قطعات از کارخانه TSMC در آریزونا روی آورند، احتمالاً باید هزینه بیشتری پرداخت کنند که این موضوع در نهایت میتواند بر قیمت نهایی محصولات مصرفی تأثیر بگذارد. TSMC نقش حیاتی در آینده صنعت نیمهرساناهای ایالات متحده ایفا خواهد کرد و نحوه تحول این صنعت تحت مدیریت ترامپ، که دیدگاه مثبتی نسبت به نحوه فعالیت TSMC در این کشور ندارد، میتواند تأثیرگذار باشد.
مطالب مرتبط:
خیلی جالبه یه شرکت در اون سطح از تکنولوژی و تو نظام سرمایه داری فقط برای افزایش حقوق تخمین زدند ۳۰ درصد به قیمت اضافه میشه یعنی سهم کارگر از قیمت کالا شاید بالای ۵۰ درصد هست
حالا اینجا طرف یه تولیدی کوچیک داره تف هم کف دست کارگر بدبخت نمیندازه و سهم کارگر از قیمت کالا تقریبا هیچ هست و همه سود رو سرمایه دار برمیداره اسمش هم این هست که ما با نظام سرمایه داری مخالفیم ولی خودمون شاید چند برابر اونا ظلم میکنیم