بر اساس گزارشی که توسط روزنامه دولتی Science and Technology Daily منتشر شد، چین مدعی است که بزرگترین تلسکوپ رادیویی دنیا موسوم به «چشم آسمان» یا (Sky Eye) یک سیگنال مشکوک دریافت کرده که ممکن است مربوط به حیات فرازمینی باشد. اما این گزارش کمی بعد، بدون هیچ توضیحی از روی خروجی این وبسایت حذف شد. در هر صورت، مشخص نیست که چین نشانهای از تمدنهای بیگانه را کشف کرده است؟ یا این تلسکوپ صرفا شاهد یک تداخل رادیویی ساده بوده است.
ژانگ تونجی، دانشمند ارشد گروه تحقیقات تمدنهای فرازمینی که بهصورت مشترک توسط دانشسرای عالی پکن، رصدخانه ملی اخترشناسی آکادمی علوم چین و دانشگاه کالیفرنیا، برکلی تاسیس شد، میگوید: تلسکوپ چشم آسمان موفقشده که سیگنالهای الکترومغناطیسی باریک-باندی را شناسایی کند که با سیگنالهای قبلی متفاوت است. بنابراین، این تیم در حال انجام بررسیهای بیشتر است.
گفتی است که علت حذف گزارش مربوط به سیگنال مشکوک چشم آسمان از وبسایت Science and Technology Daily که روزنامه رسمی وزارت علوم و فناوری چین است، مشخص نیست. این خبر به شبکههای اجتماعی از جمله پلتفرم چینی ویبو نیز راه یافت و ذهن عدهی زیادی را درگیر کرد. خبر فوق حتی به برخی از دیگر خبرگزاریهای دولتی چین هم .
چشم آسمان و تلاش برای کشف حیات فرازمینی
Sky Eye یا چشم آسمان که در استان گوئیژو در جنوب غربی چین قرار دارد. قطر آن 500 متر (1640 فوت) است و در سپتامبر 2020 جستجو برای کشف حیات فرازمینی را آغاز کرد.
بر اساس این گزارش، ژانگ میگوید: این تیم در سال 2020 و هنگام پردازش دادههای جمع آوریشده سال 2019، دو مجموعه سیگنال مشکوک را شناسایی کرد. علاوه بر این، سیگنال مشکوک دیگری نیز از رصد سیارههای فراخورشیدی در سال 2022 به دست آمد.
ژانگ تأکید میکند که چشم آسمان چین در باند رادیویی فرکانس پایین بسیار حساس است. این تلسکوپ نقش مهمی در جستجوی تمدن های بیگانه ایفا میکند.
او همچنین خاطرنشان کرد که این سیگنالهای مشکوک ممکن است نوعی تداخل رادیویی نیز باشد. بنابراین تحقیقات بیشتر توسط دانشمندان چینی در دست انجام است.
لازم به ذکر است که روزنامه علم و فناوری نیز به درخواست بلومبرگ برای اظهار نظر در مورد این گزارش و حذف آن واکنشی نشان نداده است.
دیدگاهتان را بنویسید