شاید کمتر کسی فکرش را می کرد که با رونق گرفتن بازار تلفن های هوشمند و تبلت ها و به طبع آن گسترش روزافزون بازی های همراه، بازار ساخت عناوین نقش آفرینی هم تا این حد گرم شود. بازی های همراه در ابتدای امر ساختاری ساده و روند گیم پلی پیش پا افتاده و کژوال را تداعی می کنند، چیزی که با ذات عناوین نقش آفرینی کم و بیش تناقض دارد. اما هر روز که جلوتر می رویم شاهد پیشرفت چشمگیر عناوینی با ساختار قدرتمندتر و گیم پلی حرفه ای تر بر روی پلتفرم های همراه هستیم و در این میان شاید پیشرفت رو به جلوی عناوین نقش آفرینی، بیش از سایر سبک ها به چشم بیاید. عناوین ریز و درشتی با ساختار سه بعدی و دوبعدی، که این روزها تمرکز خوبی از سوی شرکت های سازنده بر رویشان صورت گرفته و هر چند وقت یکبار شاهد عرضه ی عنوان جدیدی در این سبک هستیم. یکی از جدیدترین عناوین نقش آفرینی حال حاضر بازی Dragon Blaze است که ظرف روزهای گذشته برای دو پلتفرم اندروید و ios به صورت رایگان عرضه شده است.
بازی Dragon Blaze روی کاغذ یک نقش آفرینی خوب و پر و پیمان به نظر می رسد. در این بازی پنج کلاس مختلف Knight ، Rouge ، Mage ، Archer و Priestess برای انتخاب وجود دارد که از لحاظ تنوع و تعداد، کمیت و کیفیتشان حتی از برخی عناوین امروزی دسکتاپ در سبک نقش آفرینی هم پیشی می گیرد. علاوه بر تعداد قابل قبول کلاس ها، گیم پلی بازی هم از تنوع قابل توجهی برخوردار است که در ابتدای امر شامل درجه های سختی مختلف شده و در مراحل بعدی ویژگی های مثبت دیگری را در بر می گیرد. ویژگی های متفاوتی نظیر قابلیت مبارزه با باس ها بصورت چهار نفره، قابلیت حضور در میدان های مبارزه و انجام مسابقه با بازیبازان دیگر (برای کسب آیتم های کمیاب و با ارزش) و همچنین قابلیت منحصر به فردی که طی آن بازیباز می تواند در هزارتویی بی پایان به مبارزه با دشمنان مختلف بپردازد و تا هر زمان که دلش خواست با موج های پشت هم و تمام نشدنی آنها رو در رو شود. علاوه بر خصوصیات فوق، بازیبازان از ویژگی ها و امکانات رایج در نقش آفرینی های معمول نیز برخوردار خواهند بود. به این ترتیب که می توانند به انجام ماموریت های مختلف بپردازند و با انجام دادن آنها در کنار گردش در محیط و جمع آوری آیتم های مختلف، تراز خود را افزایش دهند. همچنین در این بازی رسته ها و گروه های گوناگونی نیز وجود دارند که می توانید با ملحق شدن به آنها، روند بازی خود را بصورت تیمی دنبال کنید.
سبک بصری بازی و ساختار گیم پلی آن، نقش آفرینی های آرکید و شاخص دهه ی هشتاد میلادی را به یاد می آورد که از گیم پلی پر زد و خورد و بسیار جذابی بهره می بردند
بازی Dragon Blaze که به دست استودیوی کره ای Gamevil ساخته شده، سال قبل به صورت انحصاری در کشور کره ی جنوبی منتشر شد و برای مدتی توانست صدر جدول عناوین پرطرفدار گوگل پلی و اپ استور را در این کشور به شکل همزمان از آن خود کند. به گفته ی سازندگان بازی، این اثر تا کنون بیش از پنج میلیون بار در کشور کره دانلود شده و همین محبوبیت فراتر از انتظار بازی در کشور مادری، آنها را برآن داشته تا با تبدیل زبان این اثر به انگلیسی، آن را به صورت جهانی نیز برای علاقمندان مختلف در سایر کشورها عرضه کنند. علاوه بر تمام خصوصیات مثبت ذکر شده در متن، گرافیک و سبک بصری بازی نیز در نوع خود بسیار چشم نواز به نظر می رسد و یکی دیگر از نقاط قوت این اثر محسوب می شود. سبک بازی و نمای کلی آن حالتی دو بعدی دارد و مدل سازی قدرتمند شخصیت ها در کنار طراحی قابل توجه محیط های بازی و همچنین به کارگیری مناسب از رنگ های شاد، بر جلای بصری این اثر افزوده و بر چشم نواز بودن ظاهر آن تاثیر چشمگیری داشته است. بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که در بحث طراحی شخصیت های اصلی این اثر، یکی از مواردی که چندی پیش بسیار خبرساز شد، شباهت ظاهری کلاس شوالیه ی این بازی به ظاهر شخصیت اصلی بازی تحسین شده ی Bastion است که در عین جالب بودن می تواند از لحاظ حقوقی برای سازندگان بازی دردسرساز هم شود.
شباهت شخصیت اصلی بازی Bastion و نمونه ی مشابهش در Dragon Blaze را می توانید در این تصویر مشاهده کنید
در Dragon Blaze شما قادر به تشکیل تیم خواهید بود و می توانید ماموریت های بازی را بصورت تیمی هم انجام دهید. در گوشه و کنار محیط بازی صدها شخصیت گوناگون وجود دارند که می توانید با جمع آوری آنها، به تناوب از وجودشان در گروه خود استفاده کنید و قابلیت های تیمی تان ارتقا دهید. ضمن اینکه به تدریج می توانید تاکتیک کلی تیمتان و همچنین استراتژی های مبارزاتی خود را ارتقا بخشید و در حین پیشرفت در طول مراحل، گروه قوی تری را بر گرد خود جمع کنید. گفتنی است تا سقف 5 نفر می توانند شما را در ماموریت هایتان یاری دهند که این قابلیت مسلماً در مواجهه با دشمنان سرسخت تر بازی بسیار راهگشا خواهد بود.
پنج نفره وهمراه با دوستانتان به دل دشمنان بزنید
البته بازی نقش آفرینی ما، تنها Dragon Blaze تاریخ بازی های کامپیوتری محسوب نمی شود و سال ها پیش، بازی دیگری به همین نام عرضه شده و در اختیار علاقمندان قرار گرفته بود. بازی آرکید Dragon Blaze اثری با ساختار Shot’em Up بود که در سال 2000به دست استودیوی ژاپنی Psikyo ساخته و بر روی پلتفرم های آرکید منتشر شد. این بازی در سال 2004 و در قالب یک کلکسیون، به کنسول پلی استشن 2 نیز پا گذاشت و بخشی از دارندگان این کنسول محبوب هم توانستند آن را تجربه کنند. هر چند این دو بازی هیچ ربطی به یکدیگر ندارند اما شباهت اسمی شان ممکن است در روزهای آینده حرف و حدیث هایی را پیش آورد که امیدواریم اینگونه نشود.
بازی آرکید Dragon Blaze که حدود پانزده سال پیش در سبکی متفاوت و به دست سازندگانی متفاوت بر روی پلتفرمی متفاوت منتشر شد!
یکی از مواردی که علاقمندان سبک نقش آفرینی را از تجربه ی عناوین همراه باز می دارد شاید نبودن داستان یا محو بودن این عامل مهم در ساختار عناوین مشابه باشد. اما بازی Dragon Blaze به نسبت خود از داستان مناسبی بهره می برد که می تواند تا حدودی روند گیم پلی این بازی را توجیه کند و آغازگر ماجراجویی بازیبازان مختلف و کسانی که به این بخش از بازی اهمیت می دهند باشد. وقایع بازی حدود یک سال پس از آغاز هرج و مرجی ویرانگر به وقوع می پیوندد. هرج و مرجی که با نزول نیروهای ویرانگر از آسمان آغاز شده و عامل اصلی آن اژدهایی به نام تاج مرگ یا Death Crown است. او که خود را پادشاه موجودات زنده و مرده نامیده بود حدود یک قرن پییش از این در نبردی حماسی شکست خورده بود. اما اینک او از خاکستر خود برخواسته و کمر به انتقام بسته است. با بازگشت او جنگی ازلی مابین اژدهایان و تبارهای مختلف مردم ساکن بر روی زمین در گرفته و این جنگ می رود تا همه چیز را به نابودی بکشاند. شما به عنوان آخرین بازمانده ی نژاد بوردن که نژادی منسوخ در میان انسانهاست وظیفه دارید تا با اسیر کردن اژدهایان مختلف و مبارزه با آنها، این جنگ را یک بار برای همیشه به پایان رسانده و سرزمین خود را نجات دهید. به هر حال تجربه ی داستان این بازی از برخی زوایا می تواند تجربه ای متفاوت را برای بازیبازان مختلف رقم بزند و اگر هم اینگونه نباشد حداقل وجود داشتنش از عدم وجود آن بهتر به نظر می رسد. اگر با خواندن این متن به انجام این بازی علاقمند شده اید، می توانید آن را از اپ استور اپل یا گوگل پلی دانلود کرده و پس از اجرای آن، به مبارزه با اژدهایان ریز و درشت این اثر و ماجراجویی در دنیای رنگارنگ بازی بپردازید.
قشنگه فقط زیادی شلوغ پلوغه. یاد بازی hercules افتادم.