شکستن نمایشگرهای مک بوک M1 آن هم بدون هیچ دلیل خاصی، از زمان عرضه این محصولات با گزارشهای متعدد کاربران این دستگاهها برای کوپرتینوییها دردسر ساز شده و حالا اپل بر سر این موضوع باید در دادگاه پاسخگو باشد. اکنون ارزشمندترین کمپانی دنیا متهم به فریبکاری و دروغگویی در بازاریابی لپ تاپ خود و همچنین سوء رفتار در پشتیبانی از مشتریان و تخطی از قوانین حقوق مصرف کنندگان است. شکایت قانونی علیه اپل در روز سه شنبه توسط موسسه حقوقی Brusor and Fisher در شمال منطقه کالیفرنیا به ثبت رسیده است. هفته گذشته تحقیقاتی در مورد مشکل صفحه نمایش مک بوکهای نسل جدید اپل توسط موسسه Migliaccio & Rathod LLP در واشنگتن صورت گرفت که سه سال پیگیر شکستن صفحه نمایش سرفیس پرو 4 مایکروسافت نیز بودند اما به نظر میرسد وکلای یک موسسه حقوقی دیگر زودتر علیه اپل دست به کار شدهاند.
اگر چه نتیجه بررسیهای متخصصین از مک بوک ایر و مک بوک پرو 13 اینچی اپل که از تراشه M1 مبتنی بر معماری ARM برخوردارند بسیار عالی بوده اما به نظر میرسد این دستگاهها بی عیب و نقص نیستند. چندین کاربر این لپ تاپها مدعی شدهاند که پس از باز کردن دستگاه خود متوجه ترک خوردن نمایشگر آنها شده اند، در حالی که اتفاقی برای دستگاه رخ نداده است. یک کاربر Reddit نیز گزارش کرد که نمایشگر LCD مک بوک 13 اینچی M1 او تنها یک هفته بعد از خرید بدون هیچ دلیلی شکسته است. همچنین گزارشاتی مبنی بر پدیدار شدن خطوط عمودی و سیاه شدن نمایشگر بدون اینکه مشکلی در ظاهر آن ایجاد شده باشد منتشر شده است.
شکستن نمایشگرهای مک بوک M1 چه تبعاتی برای اپل به دنبال دارد؟
در متن شکایت قانونی آمده است که مک بوک M1 اپل از آنجایی که دارای نمایشگر بسیار شکننده میباشد یا بدون دلیل سیاه میشود و خطوط آبی و بنفش در آن پدیدار میشود و دیگر مشکلات مربوط به صفحه نمایش، معیوب است. در این دادخواست عنوان شده است که اپل مک بوکهای M1 را به عنوان محصولی رده بالا با کیفیت ساخت بسیار خوب، مقاوم و قابل اعتماد معرفی کرده، در حالی که این ادعاها دروغین بوده است. همچنین موسسه حقوقی مدعی شده که آزمایشهای دقیق باید این مشکلات لپ تاپ اپل را آشکار میکرده، پس اپل مشکلات محصول خود را پنهان کرده است.
همچنین Brusor and Fisher قصد دارد با دادخواست قانونی اپل را به نقض حقوق مصرف کنندگان با خودداری از تعمیر دستگاههای آنها، در حالی که ضمانت نامه دارند متهم کند. یکی از کاربران مدعی شده اپل برای تعویض نمایشگر مک بوک از وی 480 دلار هزینه درخواست کرده و کاربر دیگری نیز به رقم 615 دلار اشاره کرده است. در بسیاری از موارد اپل تقصیر را بر گردن مشتری انداخته، پس شکستن صفحه نمایش لپ تاپ را تصادفی لحاظ نکرده است. درخواست قانونی از اپل این است که هزینهای که از کاربران بابت تعویض نمایشگر دریافت شده، جبران شود و همچنین به کاربرانی که مشکلات مشابهی را تجربه کردهاند غرامت پرداخت شود. همچنین اپل باید به تبلیغات اشتباه راجع به مک بوک M1 پایان دهد. باید دید سرانجام این پرونده قانونی چه میشود.
پول چه کارا که نمی کنه.