25 دی ماه بود که محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حساب توئیتر خود، خبر شکست ارسال ماهواره پیام به فضا را اعلام کرد. در آن زمان اعلام شد که ماهواره بر در مرحله سوم پرتاپ به سرعت کافی نرسیده است و ماهواره پیام نتوانسته در مدار قرار بگیرد. در نهایت این ماهواره به اقیانوس هند سقوط کرد اما مسئولین خبر از ارسال دومین ماهواره در آیندهای نزدیک دادند.
جهرمی چهار روز پیش و در روز ملی فناوری فضایی اعلام کرد که ماهواره دوستی آماده پرتاب به فضا است. رئیس سازمان فضایی کشور هم در این راستا گفته بود که ماهواره دوستی از مدتها پیش تست سازگاری با پرتابگر را آغاز کرده است و این عملیات موفقیت آمیز بوده. او اظهار کرده بود که تاریخ دقیق پرتاب آن را به زودی اعلام خواهد شد. اما حالا به نظر میرسد که پرتاب این ماهواره در سکوت خبری انجام شده است و نتیجه این عملیات هم موفقیتآمیز نبوده است.
خبرگزاری اسوشیتدپرس با انتشار تصاویر ماهوارهای که توسط شرکت دیجیتال گلوب در اختیار این رسانه قرار داده، اعلام کرده است که ایران در مرکز فضایی امام خمینی قصد ارسال ماهوارهای به فضا داشته است، اما به نظر نمیرسد که این عملیات موفقیت آمیز بوده باشد.
در تصویر پایین سمت چپ (روز سهشنبه)، یک موشک در محل پرتابگری مشاهده میشود، اما در تصویر سمت راست (روز چهارشنبه) خبری از موشک نیست در حالیکه اطراف جایگاه آن نشانههای آتش و سوختگی ناشی از پرتاب مشاهده میشود. به نظر میرسد موشک برای مدتی به حرکت خود ادامه داده است، اما مشخص نیست که در کدام مرحله عملیات با شکست مواجه شده است.
چرا خبر شکست ماهواره دوستی اعلام نشد؟
هنوز مشخص نیست که آیا این ماهواره “دوستی” بوده یا خیر، اما از آنجاییکه تا پیش از این عملیات، مسئولین مربوطه از آماده بودن آن برای ارسال به فضا خبر میدانند، متحملترین گزینه همین است. اما دلیل سکوت خبری چیست؟
برخلاف ماهواره پیام که که عدم موفقیت آن توسط وزیر ارتباطات پخش شد و در همان زمان هم انتقاداتی از سمت رسانه ملی به او وارد شد، این بار نه وزیر ارتباطات و نه صداوسیما از شکست پرتاب ماهواره دوستی به فضا خبری منتشر نکردهاند. به نظر شما دلیل این موضوع چه میتواند باشد؟
تا دولت دست لیبرال های غرب زدست در هیچ چیز پیشرفت نمیکنیم. دیدید و بازهم خواهید رید
40 سال شکست. اینکه چیزی نیست
فرض هم که شکست خورده باشد باز جای تشکر دارد. حداقل یه تلاشی شده است ولو شکست خورده باشد. همچنین قرار نیست که مدام موفق شویم. امریکا هم شکست های این چنینی داشته است. ما نه اولین کشور بوده ایم و نه اخرین کشور.
اگر به این چیزها نگاه کنیم پس مثلا هیچوقت برای جام جهانی فوتبال تلاش نکنیم چون هر دفعه به مرحله بعدی نمی رسیم!! همچنین کارهای دیگه حتی تو همین زندگی عادی.
اصلا این دولت یک نکته قوت داره که ازش حرف بزنیم؟
تو قبلی احتمال توطئه بود نباید این یکی رسانه ای میشد
من بعید میدونم بعد از شکست عملیات قبلی اگه موفقیتی بوده چرا رسانه ای نشده. مخصوصا در این شرایطی که از هر فرصتی برای قدرتنمایی برابر غرب استفاده میشه
چیز جدیدی نیست اون زمانی هم که موجود زنده فرستادن رسانه ای نکردن
یکبار از قبل و بعد و … رسانه ای شد که اونم معلوم نشد بخاطر توطئه یا چیز دیگه ناکام موند
منم عرض کردم خدمتتون وقتی میتونید این حرف رو بزنید که یک بخش سهم سایر بخش رو بخوره ، وقتی به همه به یک میزان سهم داده بشه و یکی درست مصرف نکنه و عقب بیوفته تقصیر اون بخشی که درست استفاده کرده و جلو افتاده نیست
باید برای مجلس و دولت و … آدم شایسته و صالح انتخاب کنیم تا سایر بخش های کشور طعم این پیشرفت رو ببینن
من اصلا کاری با میزان بودجه و اینها ندارم. هرچند این آمارهایی که ارایه میشه رو همیشه با دیده تردید نگاه میکنم. بگذریم از این.
اگه تو بدن یک انسان رشد مثلا دست یا بازوها بیشتر از رشد سایر اندام باشه، تو سیستم کلی بدن دچار اختلال میکنه. یه کشور باید در همه زمینه ها پیشرفت متوازن بکنه. عرض من این نیست که مثلا اگه پیشرفت صنایع نظامی تو سال 20% باشه پس پیشرفت معیشت مردم هم برابر با اون باشه. مسلما میزا پیشرفتها تو بخش های مختلف بر حسب نوع مدیریت و میزان اهمیت و … متفاوته. اما این با عقل حور در نمیاد که تولید خودرو مثلا 70% کم بشه و برحی خطوط تولیدش کلا بخوابه یا از سال پیش به اینور اقتصاد و آب و بسیاری زمینه های دیگه با بحرانهای بسیاری دست و پنجه نرم کنن، اونوقت یه بخش نظامی همش پیشرفت کنه. این عدم توازن اگه اسمش رو بزاریم مشکل ایجاد میکنه.
“سردار تقی زاده اظهار داشت: تولید انواع موشک های زمین به زمین تا برد 2 هزار کیلومتر با سوخت مایع و جامد صورت می گیرد اما به توصیه رهبر معظم انقلاب که راضی نبودند موشک ها بر سر مردم اسرائیل فرود بیاید، موشک ها به صورت نقطه زنی دقیق طراحی شده و در فاصله یک تا دومتری هدف اصابت می کند.
وی ادامه داد: این همان تکنولوژیی است که هنوز ایالات متحده آمریکا نتوانسته به آن دست یابد.
معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: به همت دانشمندان ایرانی و توفیق الهی، شب گذشته موشک ماهواره بر سفیر، ماهواره دوستی را به مناسبت ایام دهه فجر به فضا پرتاب کرد و در مدار قرار داد.”
ماهواره ای پرتاب بشه، در مدار قرار بگیره اونوقت از صدا و سیما خبرش پخش نشه و درحالیکه تو دنیا میگن یه عملیات شکست خورده بوده، فقط از زبان یک سردار خبرش اونم به این شکل اعلام بشه؟ این خبر بیشتر تکرار مواضع گذشته هست که فقط یه جمله ماهواره پرتاب و شد و درمدار قرار گرفت بهش اضافه شده.
زود موضع گیری کردید ، اعلام شد ماهواره دوستی در مدار قرار گرفته
http://aftabnews.ir/fa/news/573607/%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D9%82%DB%8C%E2%80%8C%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%A7%D9%87%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%AF%D9%88%D8%B3%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D9%BE%D8%B1%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%88-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA
حرف شما درست و متین ولی برای وقتی است که کشو از بودجه سایرر بخش ها بزنه و فقط خرج مسائل نظامی بکنه در حالیکه چه منابع داخلی و چه خارجی سهم بخش نظامی از بودجه کشور رو بیش از 3-5 درصد نمی دونن
پر واضحه اینکه سایر بخش های بودجه رو حیف و میل میکنن و افراد نالایق دست اندرکار شده اند دلیل بر این نمیشه که بخش نظامی مون رو هم به همین وضع دچار کنیم یا اینکه بودجه ش رو قطع کنیم ، هر بخشی بودجه خودش رو داره و باید بیشترین بازده رو داشته باشه
فرامر ما برخلاف شعارهای مسئولین که ما بهشت منابع و..هستیم اصلا کشور ثروتمندی از نظر منابع و امکانات نیستیم ما حتی با بعضی همسایگان خودمون مثل ترکیه ارمنستان آذربایجان اگر بخواهیم وارد رقابت در صنعت پوشاک نساجی توریسم کشاورزی دامداری چرم کیف و کشف به عنوان پلان جایگزین بشیم در نهایت به دلیل کم آب بودن ایران نسبت به این کشورها قیمت تمام شده و رقابت رو باختیم الان هم حضرات به لطف بی ارزش کردن هر 8 ساله پول ملی آنهم با انداختن گردن اون تقصیر امریکا در پوشش بهانه تحریم این واقعیت رو پنهان می کنن..ما در صنعت فقط در بعضی گرایش های فلز پایه و کربن پایه مثل همین هوا-فضا تازه با یک مدیریت درست و نه مدیریت نفتی تعهدپایه دولتی فشل می تونیم به جاهایی برسیم…وگرنه بقیش شوخیه…خود امریکایها قبل از انقلاب ایران و ژاپن رو قطب میکرو الکترونیک و هوا-فضای آسیا انتخاب کرده بودن و حتی در شیراز ساخت فبهای ساخت چیپ شروع شده بود….بحرحال امریکا و کانادا تا 15 سال دیگه تولید نفت اونها به 25 تا 35 میلیون بشکه خواهد رسید بزرگترین صادر کننده های نفت جهان میشن و منافع امریکا و کانادا با ما به عنوان یک رقیب نفتی مثل الان عربستان و اعراب با ما حسابی خصمانه تر از الان خواهد شد و اختلافات سیاسی حقوق بشری امنیتی با ما جای خودش رو به اختلافات عمیق تر اقتصادی خواهد داد که اون موقع باید از نفت خودمون
=))=))=)):-bd
برنامه های فضایی و نظامی سرجای خودش اهمیت داره.
اما باید پیشرفتها در هرکشوری متوازن باشه. نمیشه که پیشرفت نظامی سایه بندازه به کمبودهای دیگه. نمیشه کشوری که اقتصادش، محیط زیستش، صنایع بزرگ و کوچکش روزبروز داره افول میکنه. جور در نمیاد باهم.
فاجعه بار هست درخواست 1.800 میلیون برای لاتاری آمریکا تنها دریکسال. از زمین و دریا دارن ملت فرار میکنن از کشور. والا من تو مدت چندین سال اقامتم تو اروپا یه نفر عربستانی، قطری، کویتی، اماراتی مهاجر ندیدم. تا دلت بخواد عراقی و سوری و افغانی و ایرانی دیدم.
همه چی به طور متوازن باهم پیشرفت کنه، کسی مخالف برنامه های علمی و فضای و نظامی نیست.
ما هنوز در خیلی زمینه ها خیلی کار داریم.
چیزهای بسیار مهمتری از ماهواره مورد نیاز هست.
با سلام
دوستان توجه داشته باشید که ممکنه فقط تست آزمایش موشک ماهواره بر بوده باشه و ماهواره ای همراهش نبوده.
پس تا اعلام صحت یا رد خبر به فضای فکری مردم با ایمان و دوستدار علم و پیشرفتمون لطمه نزنیم
با تشکر
ما فرض رو میزاریم که شکست نخورده :emoji1
اصولا در کار علمی باید مطمئن شد . دفعه قبل نه تنها وزیر محترم مطمئن نبود بلکه اعلام کرد خبر خوبی دارد که خوب با خبر بدی که داد زهر مارمان شد . هر عملیات علمی باید بعد از موفقیت اعلام شود. ارسال تجهیزات فضایی جزو اعمال افتخار امیز ملت ها هستند مثلا خود ناسا حتی از مردم و رسانه ها برای پوشش زنده دعوت می کند ولی در ایران با توجه به روحیه مردم و شرایط حساس همیشگی ان بهتر است بعد از موفقیت اعلام شود . قبول کنیم که ربات ها و افرادی هستند که هر لحظه اماده اند که تقصیر تمام شکست ها را به گردن جمهوری اسلامی ایران بیندازند و این یک واقعیت غیر قابل انکار است که مردم ما در این زمینه اسیب پذیر هستند .
پرتابگرهایی مثل سفیر یا سیمرغ با این حجم بار کوچک غیر اقتصادی چند ده کیلو یا صد کیلو یک شوخی هستن که به هیچ عنوان حمل بار اقتصادی ندارن ایران باید حداقل به حمل بار یک تا دو تن در هر پرتاب برسه تا یک پرتابگر کلاس سبک رو بعدش با کلی پرتاب عملیاتی کنه این جدول کلاس پرتابگرها هست
By size
There are many ways to classify the sizes of launch vehicles. The US civilian space agency, NASA, uses a classification scheme[7][citation needed] that was articulated by the Augustine Commission created to review plans for replacing the Space Shuttle:
A sounding rocket, used to study the atmosphere or perform brief experiments, is only capable of sub-orbital spaceflight and cannot reach orbit.
A small-lift launch vehicle is capable of lifting up to 2,000 kg (4,400 lb) of payload into low Earth orbit (LEO).[7]
A medium-lift launch vehicle is capable of lifting 2,000 to 20,000 kg (4,400 to 44,100 lb) of payload into LEO.[7]
A heavy-lift launch vehicle is capable of lifting 20,000 to 50,000 kg (44,000 to 110,000 lb) of payload into LEO.[7]
A super-heavy lift vehicle is capable of lifting more than 50,000 kg (110,000 lb) of payload into LEO.[7][8]
ما هنوز نتونستیم به ماهواره های جاسوسی که به شدت به اونها در بخش نظامی و امنیتی نیاز داریم دسترسی پیدا کنیم چه رصد بخش سیویل! الآن کل پهپادها موشک ها هواپیماها جنگنده ها قایق ها و..ایران داره توسط دیتاهای سیویل و غیر نظامی نویگیتورهای غربی و شرقی هدایت می کشه که از نظر امنیتی فاجعه هست متاسفانه در این چند سال با پروپاگندا روی ایران حتی عربستان و امارات هم به ماهواره هایی با دقت های گرید نظامی زیر یک متر یعنی 0.35 متر یعنی سانتریمتریک و نه متریک رسیدن که حتی دود سیگار سربازهای ما رو تشخیص میدن و با طیف حرارتی گرمای نفس افراد رو در شب…متاسفانه برخلاف تبلیغات داخلی ما در بخش فضایی حسابی عقب افتادیم ترکیه و اسراییل که عملا صاب سیستم ها وحتی زیر سیستم های کلیدی ماهواره های نظامی با دقت زیر 2 متر رو هم ساختن ما در بخش پرتابگر هم داریم از موتورهای قدیمی با سوخت سمی نودونگ یا شهاب3 استفاده می کنیم در حالی که کره جنوبی که اصلا صنعت موشکی نداشت و تازه بعد از ایران و اخیرا شروع به ساخت ماهواره بر کرده برای دومین ماهواره بر خودش رسما داره موتورهای بسیار مطمئن 75 تنی RP-1/LOX رو می سازه که واقعا شاهکاره و اگر عملیاتی بشه با ژاپن می تونه رقابت کنه در ساخت ماهواره بر آنهم برای حمل 1.5 تن به زئو که یک بار اقتصادی هست
https://en.wikipedia.org/wiki/KSLV-II
متاسفانه ما داریم با ماندن در سفیر و سیمرغ به شدت اشتباه می کنیم در نهایت امریکایها یکی از کشورهای عربی منطقه مثل امارات یا عربستان رو بیس پرتاب در ماهواره در خاورمیانه خواهند کرد مثل کاری که الان در صنعت هوایی کردن ما باید مثل ژاپن کره جنوبی حتی خود چین و هند با هر پرتاب ماهواره برها رو از نظر رانش بخصوص مرحله اول قوی تر کنیم و به سمت سوخت های پاک غیر سمی با موتورهای RP-1/LOX حرکت کنیم
سلام
سپاس از این مطلب
شما جزو اولین سایت هایی هستید که تحلیل موضوع رو شروع کردید و این خیلی خوبه
تبریک میگم
باید خبرهای قطعی رو ببینیم تا موضوع روشن بشه هرچند که همونطور که گفتید برداشت های اولیه خبر از ناموفق بودن پرتاب میده
در هر حال امیدوارم فناوری فضایی ایران روز به روز در خدمت مردم پیشرفت کنه
راستی اون پاراگراف آخر یه اشتباه تایپی داره و ماهواره ی پیام اشتباها امید نوشته شده
موفق باشید
به شما ربطی نداره