با توجه به سیاستهای تجاری جدید ایالات متحده، به نظر میرسد که کمپانی آمریکایی سازنده تراشه، یعنی اینتل، در این زمینه مشمول دریافت هیچ گونه معافیتی نشده است. بر اساس گزارشهای منتشر شده، شرکت اینتل برای فروش تراشههای Gaudi خود به کشور چین به مجوز صادرات نیاز دارد. به عبارتی دیگر، این سازنده در این زمینه نسبت به رقبای خود، یعنی کمپانیهای انویدیا و AMD برتری چندانی نخواهد داشت. در ادامه بیشتر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
به تازگی گزارش شده بود که تجارت شرکت انویدیا در چین با یک مانع بزرگ روبهرو شده است. این کمپانی اکنون نمیتواند شتابدهندههای هوش مصنوعی H20 خود را به کشور چین صادر کند. این موضوع منجر به زیانهای «میلیاردها دلاری» برای شرکت انویدیا خواهد شد. باید اشاره کرد که به غیر از NVIDIA، کمپانی AMD نیز با محدودیتهایی در زمینه صادرات کالا مواجه شده است. پیش از این، انتظار میرفت شرکت اینتل، که یک سازنده تراشه بومی محسوب میشود، تحت تاثیر این قوانین جدید قرار نگیرد. با این حال، بر اساس گزارش فایننشال تایمز (از طریق رویترز)، شرکت اینتل برای فروش شتابدهندههای هوش مصنوعی خود در چین، با محدودیتهای زیادی روبهرو است که کسبوکار این شرکت را در معرض خطر قرار میدهد.

محدودیت صادرات تراشههای Gaudi اینتل در کشور چین
اکنون مشخص شده است که اگر پهنای باند ارائه شده توسط تراشههای شرکت اینتل برابر با DRAM 1400 گیگابایت بر ثانیه یا بالاتر باشد، این کمپانی نمیتواند تراشههای هوش مصنوعی خود را به این کشور خاص صادر کند. با این تفاصیل، تراشههای Gaudi این شرکت، تحت تاثیر محدودیتهای صادراتی قرار خواهند گرفت. تجارت کمپانی اینتل در چین به اندازه انویدیا بزرگ نیست، با این حال این سازنده با شرکتهای بزرگ فناوری، مانند ByteDance، همکاری میکرد. این شرکتها تراشههای اینتل را به عنوان جایگزینی برای محصولات انویدیا خریداری میکردند. اکنون که کمپانی اینتل برای صادرات تراشههای خود به مجوز نیاز دارد، باید مراحل قانونی زیادی را قبل از ارسال شتاب دهندههای خود به کشور چین طی کند.
تاثیر سیاستهای تجاری دولت دونالد ترامپ بر شرکتهای بزرگ
آخرین سیاستهای تجاری دولت دونالد ترامپ، غولهای فناوری مانند NVIDIA و AMD را در موقعیت مشکلسازی قرار داده است. هر دو شرکت اکنون از فروش مستقیم تراشههای خود به کشور چین منع شدهاند، بنابراین ماندن در بازار این منطقه به مسئلهای به مراتب پیچیدهتری، تبدیل شده است. با توجه به اینکه این کشور به جایگزینهای داخلی مانند تراشههای Ascend کمپانی هوآوی متوسل میشود، این سیاستها در درازمدت به صنعت فناوری چین کمک خواهند کرد.
جالب است ببینیم که این شرکتها چه رویکردی را در مواجه با این وضعیت در پیش میگیرند، زیرا در حال حاضر یا باید گزینههای کاهش یافته بیشتری را ارائه کنند یا به طور کلی از بازار این کشور خارج شوند، با این وجود مورد دوم فعلا غیرممکن به نظر میرسد.
دیدگاهتان را بنویسید